- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kogyo66
csendes tag
válasz kabelmania27 #38881 üzenetére
Annyit még szeretnék kérdezni - mint hozzá nem értő - hogy igazából mi a különbség egy sima 2-es osztó és egy leágazó (mint amik a képen vannak) között? Azt értem hogy sima kettes osztónál a jelet egyenlően ketté osztja 3,5db csillapítással de ez a leágazó nekem nem világos hogy most hogy megy
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz kabelmania27 #38951 üzenetére
A modem értékek változatlanok.
Most már felment az rtl minősége 55%-ra.
A lakásban jő a kábelezés. Évekig tökéletes volt. Csak akkor volt hiba amikor maga a upc halt le 13órára. Ha esetleg keddig délelőttig megjavul akkor mit tud csinálni a technikus? A házban megnézi a dobozt, hogy jó e a csatlakozás? -
-
kogyo66
csendes tag
válasz kabelmania27 #38954 üzenetére
Aha értem. Tehát ha nálunk a bejövő kábelen egyből egy tap osztó van, és az out részén vannak azok az osztások amiről beszéltünk (még 2 tap osztó, legvégén modem), és a TAP részén pedig egyetlen tv, akkor az úgy jó megoldás? Most ezen gondolkozom de mivel nem igazán értek hozzá ezért nem sokra jutok.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz kogyo66 #38955 üzenetére
Persze, nálad jól vannak bekötve az osztók, mert outra mindig a továbbosztott ágat kell kötni, utolsónál pedig a kisebb csillapításúban van a modem, az egy más téma hogy nyáron gyengébb a bejövő ezért előfordulhat hogy nincs meg a négy us, ezért írtam hogy jelentsd be aztán megoldják.
[ Szerkesztve ]
-
azigazimoris
aktív tag
Bocs, nem arra a hozzászólásra ment a válasz. Arra vonatkozott, amikor kabelmania 27 javaslatára majd kimegy a technikus.
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
azigazimoris
aktív tag
válasz kabelmania27 #38944 üzenetére
Nagyon köszi. A hozzászólás, amire válaszoltál nem szólt semmiről. De. Tényleg nagy tisztelet a segítségedért.
Mások helyében is !Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz azigazimoris #38958 üzenetére
Igen, de tegnap ez a mondat lemaradt ezért pótoltam.
-
azigazimoris
aktív tag
válasz kabelmania27 #38959 üzenetére
Értem. Akkor mégegyszer:
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #38935 üzenetére
Ja hogy már meg kellett volna kapjam?! Azthittem majd a bekötés után. Akkor utánna kérdezek, mert említette telefonban hogy megküldi mailben, lediktáltam neki a mail címem bár érdekes mód nem olvasta vissza..kitudja kinek küldte xD
TV-vel kapcsolatosan, mennyinek kell majd lennie azaz menniy az átlagos jel/minőségszint?!
-
törölt tag
Közben megkérdeztem telefonon, még gyorsan felvették most. Azt mondta a nőci hogy majd szerdán kapom meg az emailt. Aztán mondja hogy ó látja kapok ajándékot is! Mondom micsodát, azaz mit?! Dupla metet stb ja mondom... 😅😅😅😅
közbe megjött az e-mail.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Megnéztünk egy filmet my prime-ból, de közben beakadozott többször is, kicsit szétesett a kép, recsegett a hang, szóval szerintem egy kicsit kevés lehet a jel a boxnak.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #38964 üzenetére
Lehetséges, a modem ds értékek sem pozitív.
Mennyi a box adási szint?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #38965 üzenetére
Azt nem tudom, nem néztem...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #38966 üzenetére
Tűréshatáron belül kell lennie különben nem indult volna el a film.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #38967 üzenetére
Igen ez elég nyilvánvaló, sőt olyankor be sem lehet lépni az interaktív menükbe, tehát nem, hogy elindítani nem tudtam volna, de már a filmek listájáig sem jutnék el.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #38968 üzenetére
Majd nézd meg boxújraindítás után is akad-e egy másik filmen.
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz #99546112 #38961 üzenetére
Hogy a jelszint mikor jó,az attól is függ hogy milyen boxot kapsz.
Ugyanazon a kábelen a pace hd kb 40% os jelerőssége egy cisco hd dvr boxon 90%...
Úgyhogy szerintem ha megkapod az eszközeidet akkor használd és ha valami nem működik jelentsd be. Feleslegesen stresszeled magad itt világvége hangulatba,miközben még be se kötötték.. -
gduck
addikt
válasz kabelmania27 #38948 üzenetére
Ez a viszirány reménytelen, remélem hét elején végre rendbe teszik a jelszintet...
Előtte/utána:
2015-08-08 21:55:03 -0.4 -2.0 -1.3 -1.6 -0.7 -1.1 -0.4 -2.7 49.4 48.9 0.0 0.0
2015-08-08 22:00:03 -0.6 -2.1 -1.4 -1.6 -0.9 -1.1 -0.4 -2.7 53.5 49.2 0.0 0.0[ Szerkesztve ]
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz kogyo66 #38952 üzenetére
A kettes osztó mindkét kimenetén 3.5db csillapítás van. A tap8,vagy tap6 tap ágán 6 ill. 8db a csillapítás. Az out ágon kb 2.5 db. A kisebb csillapítású ágat szokták tovább osztani,ha nem alakítható ki csillagponti rendszer a házban. Így a 2., estleg 3. osztás után megtakarítható 1-2 db,ami akár a különbséget is jelentheti szakadozó és jó adás között...
De nálad elsősorban a barkács rátekerős f csatlakozókat kéne cserélni,valamint a szereld magad csomagban kapott ,nem tekerős,rádugós csatlakozójú kábeleket a kukába hajítani..
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz kabelmania27 #38972 üzenetére
Néha volt pici kockásodás, de nem jellemző, valószínűleg azok a frekik elfogadhatóak. Videótár problémám van, az kockásodik és volt hogy film közepén annyira akadt, hogy nézhetetlen volt. Netnél volt 1mp pingem és csomagvesztésem pár hete, de azt 2db modem restart megoldotta (érdekes első nem, valószínűleg más frekire ült rá).
4db erősítő van az optikától, nem lenne olyan vészes újraszintezni. Csak hát nehéz, mert ahogy nézem az oszlopokat fürtökben lógnak a kikötött UPC kábelek, szerintem 90% átment Digire...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #38975 üzenetére
Az durva, ha a problémát csak a hűvös idő oldja meg, és nem a szolgáltató.
-
MODERÁTOR
"4db erősítő van az optikától, nem lenne olyan vészes újraszintezni"
Addig lehet, ahol Te laksz, de szerintem ez úgy működik, hogy a node-tól távolodva kell szintezni, és ha abba a négybe belenyúlnak, akkor az utána lévőkön mindenütt korrigálni kell a szinteket, végig az egész ágon. Hozzáteszem nem vagyok szakértője a témának, de nekem ez így logikus.
-
gduck
addikt
válasz kabelmania27 #38977 üzenetére
Ezt úgy értettem, hogy kevés előfizetőből kevesen fognak reklamálni
(#38978) Intruder2k5: akkor még max +2
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Az átlag nem foglalkozik a modem értékekkel, ha működik jó ha akad akkor nem jó, ettől független jó lenne ha megcsinálnák új előfizetőknél fontos a stabilitás, 29-es körzetben is van új bekötés konkurenciás területen pedig ott nincs kábelnet csak ADSL.
Szerintem több helyen kell szintezni, előbb-utóbb odafognak érni.[ Szerkesztve ]
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
Telepített már valaki otthon win10-et a upc-s wlan-os modemével (ubee)? Az eszköz jó, mert kábelen csatlakozik hozzá a gép, a wifi adapter jó, mert a win10 érzékeli, és be lehet állítani. De a win10-nél nem jön fel semmilyen hálózat.Tippek, tanácsok?
Köszönöm a válaszokat. -
MODERÁTOR
válasz rita7107 #38981 üzenetére
Szia!
Ennek feltehetően semmi köze a UPC-hez, nyilván valami driver probléma lesz, vagy egyéb beállítás az oprendszerben. Más eszközzel tudsz csatlakozni, csak a Windows 10-es klienssel nem? Amennyiben ez így van, akkor javaslom a Windows 10 topikot a probléma megoldására.
-
draco31
veterán
válasz draco31 #38653 üzenetére
Felhívtam a UPC, mondtam a kérdésem, azt mondták hívjam a Direct-es részleget. 5x próbáltam napközben, ügyintéző kapcsoláskor megszakad a vonal. Ekkor írtam levelet szerdán, amire semmi válasz, pénteken megint fél órás telefonos szórakozás, szintén minden esetben hívás szakadás. Nem mondom gyönyörű cég!
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
MODERÁTOR
válasz draco31 #38983 üzenetére
UPC Direct topik a fórumon.
Mondjuk weboldalukon van még facebook elérhetőség is, Skype is, és van egy külföldről (is) hívható szám is.
+36-1/688-1048
UPC Magyarország Kft. ebben nem fog tudni segíteni neked.
-
rita7107
aktív tag
válasz Intruder2k5 #38982 üzenetére
Tudom hogy nem upc hiba! Nem is rájuk panaszkodtam, csak segítséget kértem hátha.....
Igen tudom, hogy van a fenti topik. Sajnos 3x tettem fel a kérdést, és 3x nem kaptam értékelhető választ!
Azért próbálkoztam itt is hátha upc-s szakértő tud valamit. -
MODERÁTOR
-
Watercolour
aktív tag
Sziasztok,
Két napja volt a környékünkön egy "központi hiba", és amióta ezt elhárították, párszor a modem eldobta a hálózatot, és nem tudott újracsatlakozni, csak 1-2 újraindítás után. Van némi packetlossom is, előtte tudomásom szerint nem volt.
A képen láthatóak a modem (Cisco EPC3925) adatai, valamint egy traceroute és egy sebességteszt is. A sebességteszt nem 100%-ban mérvadó, mert a router nem bírja a teljes, 240 megabites sávot lefelé. Router nélkül is megpróbáltam, a hibajelenség független ettől, valamint a modem router/bridge módjától is.
Kérdésem az lenne, hogy a modem adatainál ezek megfelelő jelszintek és jel/zaj arányok?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Watercolour #38987 üzenetére
Üdv!
Azért nem tud csatlakozni mert tűréshatáron van az adási szint, bármikor megszakadhat ezért 1221-en jelentsd be a problémát. Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító (FAM/Attenuator felirat).[ Szerkesztve ]
-
Watercolour
aktív tag
válasz kabelmania27 #38988 üzenetére
Csillapítót nem találtam, a kábel a falban van vezetve a lakásban. A falból való kilépése után egy elosztó van, ami a TV és a modem között osztja a koaxot.
Köszi, bejelentem a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Watercolour #38989 üzenetére
Köszi a képet, ha a modem a tap kimenetben van akkor kösd át az outra akkor meglesz a négy us és nem fog akadni, modemet nem jó tapba kötni sok a 8dB csillapítás, tévének lehet sok lesz a 8dB csillapítás ezért ha bejelented akkor technikustól kérj kettes splittert vagy híradástechnikai boltban vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
Watercolour
aktív tag
válasz kabelmania27 #38990 üzenetére
Nagyszerű, megpróbálom, köszi.
Hol tudok ilyet venni? Megpróbálnám magamtól, ha megoldható. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz Watercolour #38991 üzenetére
-
Watercolour
aktív tag
válasz kabelmania27 #38992 üzenetére
Köszi.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Watercolour #38993 üzenetére
Nincsmit, vagy a kettő közül elmész az egyikbe vagy rákeresel google-n híradástechnika boltokra és ha közelebb lévő boltban van jófajta(mondd hogy kábeltv-s jelosztás modem/tv az a lényeg ) kettes splitter akkor elmész oda.
Ezt az egy típust nem szabad megvenni.
Outban nem lesz gond a nettel, remélhetőleg in-be jön a bejövő, tévé lehet akadni fog tapban pár frekin, splitterrel viszont mindkét eszköz megfelelő jelerősséget fog kapni.
Írd majd le a fejleményeket.[ Szerkesztve ]
-
Watercolour
aktív tag
válasz kabelmania27 #38994 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Watercolour #38995 üzenetére
Adási lehetne alacsonyabb, 51,9felett a modem nem tud négy frekin adni, splitterrel nem fog akadni a tévé, viszont előfordulhat hogy nem lesz meg a négy us, osztócserén kívül mást is kell csinálni ezért bejelentheted a problémát 1221-en.
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Sok ok miatt aláírtam a Digi szerződést...
Nem telefonálgatok - kabelmania27 - a UPC-hez, egyszerűen nem akarok maradni.
Most indult újra megint - immár sokadszor mostanában - a modemjük...[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Megvan a széteső tv és a furcsa modem értékek okozója.
Vettem egy elektromos páramentesítőt mert ebben a kegyetlen melegben a lakásban extrém magas a pára.
Amikor megy a kompresszor a gépben akkor a jelminőség a tv-n leesik 50%-ra. Vagy még az alá is. pl most 20%. Ha megfogom és egy kicsit megemelem akkor azonnal felugrik 90% fölé. Gondolom a kompresszor és a hűtés olyan frekvencián rezeg ami komoly zavart kelt a koaxban.
Ez ellen mit lehet tenni? Esetleg ha újrakábelezi a technikus a lakást egy új kábellel az megoldja?
A legérzékenyebb a 112MHz-en található rtl klub hd. Minél nagyobb frekvencián van a csatorna annál kisebb a zavarás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Spórolós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- EA Sports WRC '23
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ukrajnai háború
- Vírusirtó topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest