Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • club1

    veterán

    válasz Hegyirabló #3273 üzenetére

    Én nem akarlak itt meggyőzni semmiről. Leírtam, hogy a rézkábeles hálózat nagyban függ az áramszolgáltatótól, ezért a rendelkezésre állása kisebb, mint az optikainak. Kb. 100-300 méterenként van egy-egy erősítő, ha valamelyik elpukkad (szolgáltató hibája) vagy valamelyik nem kap áramot (áramszolgáltató dolgozik a szakaszon) akkor az utána lévő szakaszon már nem lesz net és tv. Még akkor is így van, ha az utána lévő szakaszon van áram (az áramszolgáltató ui. szakaszolni szokott, csak egy rövid szakaszon okoznak általában áramkimaradást). Optikai hálózatot nem erősítünk az utcán, ezért tehát a nagyobb rendelkezésre állás.
    Nézd, ha bármelyik szolgáltatónak lesz ott optikája, egyértelmű hogy arra át kell váltanod, kifejtettem tehát részletesen hogy miért. De addig is van lehetőséged. Ha csak tv-re van szükségetek, veszel egy dvb-t antennát, és nézed a mindigtv 6 (7) ingyenes adását minden előfizetés nélkül (persze boxra szükséged lesz, ha nem dvb-t tuneres tv-d van). Ha a csatornakínálat kevés, előfizetsz a mindigtvextra csatornáira.
    És ha már nyugati gondolkodásmód: A T optikai hálózatán csak iptv van, azaz minden tv-hez szükség van a szolgáltatói boxokra előfizetői kártyával (véletlenül se lehessen annyi tv-re megosztani az előfizetést, ahány van). Hasonlóan a upc digitális adásához, de ott legalább eldöntheted, hogy a többi tv-den minden kiegészítő nélkül (igaz analógon) nézheted az adást. Ebből a szempontból a román szolgáltató (Digi) a legnyugatibb gondolkodásmódú, náluk ma már csak optikát építenek, és a végpontról minden box nélkül elérhetőek az előfizetett digitális (persze megfelelő tv-vel) és analóg adások is.

Új hozzászólás Aktív témák