- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz -=RelakS=- #12850 üzenetére
"Fix" gépek esetén, amik gyakran a hálózat részei, érdemes fix ip-t adni, mindegy, hogy kábeles vagy wifis.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
[CS]Blade2
addikt
Következő hiba jött elő: Akadnak a csatornák a boxon. Viasat6-on állandóan megakad, van hogy lefagy a kép és csak a hang megy.
Hátul a koax a boxban lötyög, ez nem tudom normális-e. Fizikailag egyben van a külső érintkező, ez direkt nagyobb picit a kelleténél?
A müszaki teszt néha azt hozza fel, hogy nem jó csatlakozás, néha pedig, hogy minden faca. -
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #12852 üzenetére
Új csatlakozót kellene tenni a kábelre.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #12852 üzenetére
Kontakhiba és gyenge jelszint is okozhatja ezt. Meg kellene nézni milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Gubek-Einste #12853 üzenetére
Az a gebasz, hogy a kábel jónak tűnik, másik csati is lötyög benne. Úgy néz ki, hogy a boxon sz*r.
Jelentsem hibának, hogy cseréljék a boxon a csatitkabelmania27: Nekem van az, hogy a padlás le van zárva, ezért nem tudok gold+hd csomagra váltani, már korábban beszéltünk itt. Bemegy a padlásra, onnan megy 3 fele. 1 a lenti boxba, 1 a modemhez ami előtt van egy osztó egy tv-nek is, és 1 megy egy másik tv-hez.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #12855 üzenetére
Igen emlékszem. A hármas osztó van a padláson és a modem előtti kettes pedig lent van a szobában?
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz kabelmania27 #12856 üzenetére
padlás(feltételezhetően 3-as osztó) - földszint - box - crt tv
padlás(feltételezhetően 3-as osztó) - emelet - crt tv
padlás(feltételezhetően 3-as osztó) - emelet - toldó (a upc ide tette annó a 2-es osztót, de ebbe a szobába is került tv, így itt csak egy sima toldó van) majd - 2-es osztó - modem és LCD tv(Ha januárban összejönne, hogy engedjenek trió L-re vagy XL-re váltani, akkor ez még módosulna olyan szinten, hogy vagy a mostani alap box helyett lenne a HD-s felvevős, vagy lent maradna egy alap box a gold csatornákhoz, és fent egy mediacard HD vagy a felvevős HD-s box az LCD tv-nél. Csak akkor a 3-as osztón és toldón át jönne a cucc a kettes osztóhoz, amin lenne 120Mbit meg HD-s felvevős box-os LCD tv-s téma.)
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #12857 üzenetére
Értem, néz rá a modem jelszint értékekre a 192.168.100.1 címen. Hármas osztóból is lehet kétfajta (mindhárom kimenet -5,8 vagy egyik kimenet -3,5 másik kettő -7,5), vagy lehet két kettes osztó vagy lehet két tap. Médiabox kap ip-t? Működik a videótár?
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz kabelmania27 #12858 üzenetére
A box írta, hogy gebasz van a jellel, és nem fog menni a videótár, aztán a tesztnél hol a csatlakozáshibát hol pedig azt hozza fel, hogy minden rendben, a részleteknél meg 4-5db zöld jó felirat van.
A 3-as osztó megtippeléséhez talán segít, hogy amikor betették, így nézett ki a dolog:
padlás - földszint - box - crt tv (digital bronz)
padlás - emelet - crt tv
padlás - emelet - kettes osztó (ez mindkettőn -3,5 aszem) - crt tv és a modem (fiber120 és fix180)Mi annyit nyúltunk bele, hogy a kettes osztó helyett betettünk egy toldót, mert ott megszűnt a crt tv, és a szoba másik sarkán a modem elég került be a kivett 2-es osztó, és onnan megy most a modembe és az új lcd tv-be.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #12859 üzenetére
Rendben vannak a modem értékek, kevés a javíthatatlan csomagok száma, jelszint alapján 58-59dB körül van ds és a dtv mux (kb egyformán jön a ds-el) jelszint, ezzel elfog menni talán a HD is kettes osztó után, azt kellene majd kinyomozni hogy a padláson mi van. A box jelszintet is meg kellene nézni menü 1789 sokszor le gomb, miután kiírta az értékeket újra le gombbal nézd meg a másik oldalt is kilépés back.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz kabelmania27 #12860 üzenetére
IP cím: jó jó
Mac cím: jó jó
16msElső lapon: a lan nem oké, de az nincs is bekötve, a másik kettő ok
SI/PSI:
20
6412
402
4db NA
ecm pid: 299
2db NAAz előző hsz-t szerkesztettem a 3-as osztó megtippeléséhez.
Ne próbáljam meg a boxot valahol az emeleten másik tv-n?
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #12861 üzenetére
Oké akkor megy a visszirány, nyomd meg még párszor a le gombot.
Többféleképpen is lehet három felé elosztani a kábelet: Az egyik hogy egyforma csillapítású hármast raknak be vagy egyik ág -3,5 másik kettő -7,5, aztán olyan is lehet hogy bejövőre egy kettes splitter egyik ág földszint másik ágra egy leágazó ennek outja megy a kettes osztó felé tap (-6vagy -8) az emeleti tévé felé. Vagy bejövőre tap, ennek out ága kettes osztó egyik ág földszint másik ág emelet kettes osztó. Akkor van értelme megnézni a másik vételi helyen a box működését, ha megnézed a frekivizsgálatot.[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz kabelmania27 #12862 üzenetére
tovább lapozva felhoz még egy rakat cuccot, mit írjak fel belőle? A táblázatnál a minőség 100% az 2. oszlopban 56% volt a legkisebb (aszem 8-as és a 16-18 környékén) és 70% a legnagyobb. A többi 60-68 között.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #12863 üzenetére
Pont ezekre voltam kíváncsi, köszi az értékeket, ha mindenhol 100a minőség akkor rendben van a box jelszint. Ha van kedved átviheted a másik helyre is ott is megnézheted az értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
BTO
őstag
válasz -=RelakS=- #12843 üzenetére
földhurkod lehet a belső utp hálózatodon
isolatort a modem elé vagy a bejövö koaxra.semmi sem tökéletes
-
[CS]Blade2
addikt
válasz kabelmania27 #12864 üzenetére
Akkor mégis csak a box koax bemenete lehet a ludas? Vagy a scart esetleg
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #12866 üzenetére
Ha kilazult a box aljzata finoman kis fogóval meglehet javítani, ha nem boldogulsz vele jelentsd be aztán kicserélik másikra.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Hello
Port forwarding-al mit lehet még tenni? Routerbe megadtam a konkrét portot és a gép fix belső IP-jét és mégsem látja nyitottnak a canyouseeme oldal. Ja és a tűzfalnál is beállítottam, hogy mehet bármi.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Műholdas előfizetés esetén van-e olyan set top box-a az UPC-nek,melybe ha pendrive-t dugok,a box vesz fel rá kódolatlanul,és azt meg tudom nézni a számítógépen?
Köszönöm a válaszokat! -
tomp
félisten
A mediabox ip válaszideje miért több mint a modemé? 9ms vs. 14-25ms
-
poli27
veterán
válasz Kezdő vagyok #12869 üzenetére
Ezt minden topicba megkérdezed?Sehol nincs ilyen ezt már a T.s nél is elmondták sztem!És ez különben is nem a UPC Direct topik!!!
-
MODERÁTOR
Szia!
Először is, ez nem a műholdas UPC topik, de ettől eltekintve is úgy gondolom, hogy nincs! Szerintem ezt egyszerűen nem tehetik meg, mert vagy szerzői jogi törvényeket sértenének vele, vagy ha nem is sértenének, de legalábbis nagyban elősegítenék a jogsértést, és ezt nem igazán teheti meg egy szolgáltató sem, mert úgyis támadnák miatta! A szolgáltatók által osztogatott BOX-ok USB-je szerintem legfeljebb csak telefontöltésre alkalmas, adatforgalom azon nem lehetséges, mert saját firmware-jeikben ezek a funkciók tiltva vannak!
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz poli27 #12871 üzenetére
Bocs,a topicot tényleg eltévesztettem.
De azt,hogy sehol nincs ilyen,azt nem tudtam.Intruder2k5 : Köszönöm a választ!
Mondjuk azt még továbbra sem értem,hogy pl.a Mindig TV-s új boxoknál miért engedik meg a kódolatlan adó kódolatlan felvételét.
Hiszen ott is él a szerzői jog a fentebb említett logikát folytatva.
Régiekről meg nem is szólva,ott mindent tud rögzíteni kódolatlanul,előfizetésest és előfizetés nélkülit egyaránt.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Bocsi,csak szolgáltató váltáson gondolkodtam,azért kérdezősködöm.
-
MODERÁTOR
válasz Kezdő vagyok #12873 üzenetére
Az egy más dolog, egyéb hdd-s rögzítőket eddig is lehetett kapni az üzletekben, de az mégsem ugyanaz! Azt bemész, megveszed, és téged mint magánszemélyt soha nem fognak ezzel csesztetni, a készülék gyártója meg lehet nincs is jelen az országban, csak be lett importálva a cucc! Viszont ha egy kábeltv szolgáltató tenné meg, hogy erre alkalmas készülékeket osztogat, azt mindjárt támadnák, hiszen milliókat lehet leakasztani róla, ha esetleg sikerül a bíróság előtt bizonyítani, hogy ezzel mennyi pénzt vettek ki a dvd forgalmazók zsebéből!
Itt a UPC-nél még jó helyzetben vagyunk a HDD-s boxokkal, mert azt veszünk fel amit akarunk, és akkor nézzük meg amikor akarjuk, de pl. Invitel IPTV-nél nem is minden adóról tudsz rögzíteni, csak amiről a szolgáltató ezt engedi, mert olyan szerződése van a csatornával, hogy az is lehetővé teszi ezt! A rögzítés ott nem is helyben, hanem központi szerverre történik!
Mondjuk én sosem vágytam arra, hogy bármit kiszedjek a box-ból, fel sem merült bennem ez a dolog! Manapság már szinte bármi letölthető a netről, ha nagyon kellene!
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Intruder2k5 #12875 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
-
TechArtist
aktív tag
Hali, az, hogy néhány óránként néhány mp-re (5-10) megszakad a net, lehet attól, hogy google DNS-t használok?
Egyábként érdekes ez a UPC is, mikor be lett kötve a net, még 12-14 ms volt a ping, most meg 18-20...
-
MODERÁTOR
válasz TechArtist #12877 üzenetére
Nem lehet! Én konkrétan évekig használtam Google DNS-t, most egy ideje (~1 hónapja) OpenDNS van beállítva, sosem volt DNS problémám ez alatt az idő alatt!
Jó lenne ha pontosabban behatárolnád, hogy mit takar nálad a "megszakad a net" kifejezés! Bár tudom ez 5-10mp alatt nem egyszerű, de jó lenne kideríteni, hogy ez alatt az idő alatt mondjuk tudod-e pingelni a 8.8.8.8 IP címet! Ha igen, akkor nem szakadt meg a neted, hanem valami egyéb probléma van, ami miatt nincs adatforgalom ezen időben! Ha nem, akkor egyel visszább lépve megnézni azt, hogy tudod-e pingelni a routered IP címét (192.168.1.1, 192.168.0.1, stb...)!
A ping válaszidő nagyon sok dolgon múlik, nem csak a upc-n! Lehet azóta a szerver is terheltebb amin mérsz, de nyilván napszaktól függően is változik mind a upc hálózatán, mind a külföldi hálózatokon! Ettől függetlenül persze lehet, hogy a 240-es csomag, és esetlegesen a környékeden belépő újabb előfizetők is belefociznak!
-
TechArtist
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12878 üzenetére
Igen, ennyi idő alatt elég nehéz behatárolni mi is történik. Szoktam online játszani, és a játék kidob net híján, olyankor mindig megnézem, hogy a játékkal van-e gond vagy a nettel, mindezt egy egyszerű oldalfrissítéssel, ami nem tölt be, így nyilvánvalóan a nettel van gond. (Több oldalt is frissítek.)
Cmd-be nem tudok 5-10 mp alatt beírni parancssort. Létezik valamilyen monitorozó program, amit folyamatosan futtatva rá lehet lelni a hiba okára?
Pinget több szerveren néztem, sehol nem jobb 16-nál.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TechArtist #12879 üzenetére
Persze, két külön cmd ablakba beírod, hogy...
ping -t 192.168.1.1
ping -t 8.8.8.8Az első a router címe lenne, ha ez nálad más, akkor értelemszerűen azt írd!
ping www.bix.hu
Ez mennyit mér?
[ Szerkesztve ]
-
TechArtist
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12880 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TechArtist #12881 üzenetére
Vagy a hálózati kapcsolat tulajdonságaiban, az alapértelmezett átjáró címe a router címe, vagy pedig csinálsz egy traceroute-ot, és az első cím lesz a router címe! Tehát pl...
tracert www.bix.hu
Wifi-n, vagy kábelen pingelsz?
[ Szerkesztve ]
-
TechArtist
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12882 üzenetére
Kábelen.
-
BTO
őstag
a hd kimenetes upc direct müholdvevőn van ugyan usb port és a távirányiton is van rec gomb de szerintem nem müxik mert akkor minek lenne külön felvevős müholdvevö aminek + lnb bemenet kell.még nem probaltam amugy na majd holnap ha sapka alájut kiprószálom de nem sok reményt füzök hozzá.
semmi sem tökéletes
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz TechArtist #12877 üzenetére
Nézd meg a jelszint értékeket a 192.168.100.1 címen.
-
air
nagyúr
Semmi nem vesz fel kódolatlanul. Szerzői jogok védelme miatt minden felvételt kódolni kell, hogy ne lehessen továbbterjeszteni.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
dRaz1126
csendes tag
Sziasztok!
Trio M csomagunk van, +15HD csatorna előfizetéssel, 1 TV-n mediabox-al.
Nem találtam pontos információt arra, hogy ha további TV-ken szeretném venni a digitális adást (nem feltétlen HD-ben, már az is jó ha digitális) mediacard segítségével, akkor annak van kártyánként 1000Ft-os havidíja?
Köszönettel
-
air
nagyúr
válasz dRaz1126 #12888 üzenetére
Hát pedig nincs eldugva: UPC weblap - Televízió - Több tévékészülék.
-
ledgeri
nagyúr
Választott DNS szerver lehet-e magyarázat a szolgáltatónál kiválasztott sávszélesség- jelentős túllépésére?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Uthenger
aktív tag
válasz poli27 #12894 üzenetére
nem ugyanaz a kártya, másikat adnak, ha HD-ra módosítasz.
azon engedélyezve van a HD isnem értem egyébként miért kell cserélni,
hiszen a kártyához van beállítva hogy mi van engedélyezve,
azt meg a központban mondják meg, hogy mit kódolhat a kártya, nem?Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
air
nagyúr
válasz Uthenger #12895 üzenetére
"nem ugyanaz a kártya, másikat adnak, ha HD-ra módosítasz.
azon engedélyezve van a HD is"Ez hülyeség. Nincs külön SD-s vagy HD-s modul, se kártya. Az, hogy az UPC honlapján eltérőnek mutatják, és az egyiken van egy HD logó, csak szemléltetés.
"azt meg a központban mondják meg, hogy mit kódolhat a kártya, nem?"
De. Ezért nem kell cserélni se modult, se kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
istvansebok
tag
válasz istvansebok #12047 üzenetére
Na ma megint lefagyott reggelre a Cisco hdDVR .
Gombokkal tudtam megint csak feltámasztani -CH +CH Rec egyszerre történő lenyomásával.
Ez gyakran megesik másokkal is, vagy a gépem halódik? -
kungzi
veterán
válasz istvansebok #12899 üzenetére
nekem még egyszer se volt ilyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Retro alaplap memória Simm, Dimm, Edo, Sd, Ddr gyűjtemény
- Hivatalos Playstation Magazin Magyar kiadás
- Lenovo Thinkpad L13 Gen 3 i7-1265U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD+ IPS Touch, HUN Vil.Bill
- ARCTIC Liquid Freezer II 360 - INGYEN FOXPOST
- LG 27UL600-W IPS 4K HDR 27"-os monitor ajándék fali konzollal eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest