- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Ez a MinisForum már egy fokkal nevesebb gyártó, mint a sok kínai Aliexpress-es, de itt sem írják oda, hogy pontosan milyen típusú memóriával és SSD-vel szállítják. Ez pedig sokat levon a bizalomból... MiniPC fronton ezért a legjobb megoldásnak még mindig a Barebone-t tartom.
-
hardzsi2
aktív tag
válasz SunMount3r #1 üzenetére
A NUC-okat az ASUS vette át az Inteltől hivatalosan. Az elég megbízható lenne számodra?
https://www.asus.com/hu/displays-desktops/nucs/nuc-mini-pcs/
https://www.asus.com/hu/displays-desktops/nucs/nuc-mini-pcs/nuc-13-pro-desk-edition-mini-pc/techspec/Azt elismerem, hogy a memória és SSD pontos gyártóját/típusát itt sem tüntetik fel, viszont a gép megvehető barebone-ként, így olyat teszel bele, amilyet szeretnél.
[ Szerkesztve ]
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
Dr. Akula
félisten
Azt a 6W-ot amit ez a proci generál, igazán lehűthették volna passzívan egy nagyobb bordával, mondjuk úgy hogy maga a ház a borda, és akkor nem kellett volna egy hamar csapágyasra kopó nyűszítőt belehajítaniuk mindenki bosszúságára. Kár érte, kiváló ügynök lehetett volna...
-
SunMount3r
nagyúr
Az Asus-ok biztos túlárazottak lesznek. De amúgy ez meg mi? Én kifejezetten N100-as procis gépet kerekek, mert gondolnám, hogy az nekem még az árba beleférne. De itt az Asus-nál csak a Pro sorozatra írják oda milyen proci van benne (i5/i7), azok meg nekem túl drágák lennének.
-
hardzsi2
aktív tag
válasz SunMount3r #4 üzenetére
Ehhez is odaírták (Intel® Celeron® Processor N4505 (4M Cache | up to 2.90 GHz)), de valóban nem N100-as... És valóban, biztos túlárazottak is lesznek...
De a megbízhatóságnak ugye ára van...[ Szerkesztve ]
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
vadkörte
addikt
"...egy hamar csapágyasra kopó nyűszítőt belehajítaniuk mindenki bosszúságára."
Ugyanilyen - laptop - szavaiddal élve nyüszítő van kollégám 2012-es Mac Mini-jében, meg az én M2-esemében. Az enyém igaz, még nincs egy éves, kollégáé elmúlt 11 éves és kb. nulla hangja van annak is, pedig nem szobadísznek használja.Üdv. V. Körte
-
KaqXar19
tag
Synthwave, kerdezzetek mar meg oket lszi, miert nem szallitanak magyarorszagra, illetve miert tiltjak, hogy cegkent az amazonrol szerezd be, ha ok dikertben nem szallitanak ide?
-
SunMount3r
nagyúr
Ráadásul itt A MinisForum-on még azt sem írják oda, milyen max. felbontásra képesek a videó kimenetek. Ezek minden dzsunka kínai Box esetében is fel szoktak lenni tűntetve.
-
User64476
őstag
Ez a 6W büdös nagy kamu. 6W idle de talán még az sem, a tesztek 7-9W közötti nyugalmit szoktak mérni, terhelés alatt meg 20-25W körül, a konnektorból 30.
A másik probléma, amit sokan említenek, hogy ezek a cuccok nem tudnak HDCP 2.2-t ami kellene a 4k Netflixhez és egyéb streamingekhez, vagyis TV-re kötve marad a full HD. Média boxnak kevésbé alkalmas.
-
Ez irodázni való, számtalan barebone-ja van a cégnek.
Most, hogy az ASUS átvette a NUC-okat, a magam részéről leginkább a Minisforumtól vennék minigépet, ha vennék. Vagy Shuttle, ugye.
--------------------------------------------------------------------
(#7) KaqXar19: Ezt nem egészen értem. Szállításnál ott van Magyarország a legördülő listában.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz SunMount3r #11 üzenetére
"Szerintem arra jó, amire használni akarjuk."
Vagy nem. Arra való, amire a specifikációi engedik. Netezés, irodázás, filmezés, retrogaming, korlátozásokkal fájlszerver. Kb. ennyi.Akarhatsz vele komoly szinten fotószerkeszteni, videót vágni, CAD-ezni, 3D modellezni, animálni, renderelni, szimulációkat futtatni vagy új AAA játékokkal játszani, csak az élményt nem fogod megköszönni.
---------------------------------------------------------------
(#14) KaqXar19: Eh, pedig a következő az Amazon lett volna.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Synthwave #15 üzenetére
Egyáltalán nem erre gondoltam, 4K / 60Hz-es HTPC-nek kellene, meg nagyon alap dolgokra (net-ezés, YT-ozás, BlueStack Android emulátror), ezt az eddigi a procis infók szerint bőven el kell vinnie egy N100 procis gépnek. No de ha teszem azt a HDMI port kimenete le van korlátozva, akkor bukkott az egész project.
Amúgy ennek "mire engedik a specifikációi", meg honnak az infó? Meg milyen helyről származnának? Az Ali-n és társain már vannak bőven N100-as MiniPC-k, amiknek a "specifikációik" bőven elbírják ezt. De legalább ők merészelik oda írna a HDMI kimentre, hogy 2.0-ás, vagy 2.1-es...
-
válasz SunMount3r #16 üzenetére
"Amúgy ennek "mire engedik a specifikációi", meg honnak az infó?"
???
A termékoldalról?
A HDMI 2.0 tud 4K/60 Hz-et 24 biten.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Synthwave #17 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy miért pont csak arra lehetne használni, amire "reklámozzák". Na mind1.
Amúgy most nagy nehezen rátaláltam, hogy írják, hogy tudja a 4K / 60Hz-et, de írhatták volna a specifikációk közé is...
Amúgy az összes Barebone-juk vagy túl erős (drága) procival van szerelve, vagy túl gyengével. N100-asuk egy sincs Barebone.
-
válasz SunMount3r #18 üzenetére
Használhatod másra is, csak az öröm nem lesz garantált.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Synthwave #19 üzenetére
Amiket írtam arra bőven elégnek kell lennie. Játékra természetesen nem fogom használni (csak az Android-os emulátorral, de hát ugye az Androis-os játékok megint más kategória). Ezek a 10.Gen-től felfelé kinővő Celeron, meg Pentium procik már jóval erősebbek, mint korábban voltak... Az N100-as meg nagyon jó ár/érték arányt képvisel a kategóriáján belül. De már ki van nézve ez hozzá, Barebone-ban. Ha egy jó memóriát, meg SSD-t rakok bele, nem hiszem, hogy a MinisForum-os gép lepipálná bármiben is.
-
válasz SunMount3r #20 üzenetére
Nem tudom, nem hallottam még a márkáról.
Shuttle-nél körbenéztél egyébként?SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz SunMount3r #22 üzenetére
Azért a disztribútornál érdemes lehet rákérdezni, hogy was ist los, nem biztos, hogy mindig mindent listáznak.
-
Graphics
Jómunkásember
A processzor fogyasztása 6W, de ezenkívül van még pár alkatrész benne. Ezeket elfelejted hozzáadni...
----
Én most vettem egy Lenovo TinyPC-t, azt felextrázom mert a nagygépem fogyasztása túlzó volt netezésre.
Igaz nem egy mai darab, mert i5-7500T , DDR4 meg NVME SSD, de valamire jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
Fixen forrasztott memória van benne, túl sok varázslat nincs.
Samsung-SK Hynix - Micron, válassz ezekből..
Ebből hogy akarsz barebone-t? Egy-egy SSD-t tudsz cserélni és csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
User64476
őstag
Inkább 15, ha terheled, de szerintem több is. Vannak fent a neten videók ahol nézik hwinfoval a cpu fogyasztást. Egyebként egy optiplex 3050 amiben i5-7500 van (kb ugyanez a teljesítmény) idle 10W és terhelve 45-50. Oké, a kis n100 jobb, de nem 50W-os teljesítményt hoz csupán 6W-ból.
Szerk: egyébként nem huhogok, már bezsákoltam egyet a kosárba de még nem rendeltem meg, egyelőre bizonytalankodok a HDCP 2.2 miatt.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ki mondta, hogy pont ebből a MinisForum-os gépből akarok Barebone-t (persza akarnék, de nincs)? Abból az van ami van, és az nem Barebone. Pont ezért írtam is, amit. Már linkeltem is egy Barebone alternatívát, ennél világosabb már nem is lehetne, mit nem értessz? Majd ha a Minis-nek is lesznek N100-as Barebone-jai, akkor esetleg szóljatok.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SunMount3r #28 üzenetére
Érteni mindent értek. Csak nem ertettem miért a barebone.
Vadászni még bele SSD-t is kell, az meg egy újabb kutatómunka a hardverásatokban.
De majdcsak meglesz az ideális gép számodra. Nem feltétlenül ragaszkodnék ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Mit kellene annyira kutakodni, Samu 980 és Best Buy, nem melegszik, elég cache és satöbbbi... Ezeket a köröket már lefutottam. A RAM meg egy 3200-as Crucial és kész. Lehet nem "tuning", meg "gamer" kategóriás, de a megbízhatósága még mindig biztosabb, mint amivel ezeket a Mini gépeket eleve szerelik. Amúgy kérdezgettem a RAM-os Topic-ban is, de ott az "SO-DIMM" memóriák kategória eléggé ismeretlen fogalom, nem is érkezett rá egyetlen ajánlás sem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz SunMount3r #30 üzenetére
G.Skill, oszt annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- Eladó pcm
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest