Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz #19482368 #1756 üzenetére

    Tökéletesen értem amit írtok, csak nem minden részével értek egyet.

    Világos, nem is kell hogy egyetérts, csak fogadd el, hogy mindekinél máshol van a fájdalomküszöb, és egyénenként eltér 1-1 fícsör hasznossága, kihasználhatósága.

    A sógorom pl. képes volt egy teljesen homogén, Ubi eszközökből álló hálózatba (CK+AP+Ubi switch), egy MikroTik router-t tenni, mert annak volt valami olyan DDNS szolgáltatása, amire szüksége volt. Mégsem fogom fel úgy, hogy ő gányolt volna ezzel.

    Amit korábban írtál azzal kapcsolatban, hogy mennyi pénzt képesek elverni a népek erre-arra, abban nyilván van valami. Az arányosság elvét tényleg sokan nem tartják: a legjobb az, amikor a többszázezres csúcs vga mellé vesznek noname tápot, vagy éppen gagyi képű monitort, rossz billentyűzetet. De azon is el szoktam képedni, amikor betévedek pl. a házimozi erősítő topicba. Ha 100-150K-ért keresek bögreszettet, szabályosan ki vagyok utálva. Egyesek 500K-t (sic!) szánnak a tévé mellé vett hangtechnikára. Ha már arányosság: azt gondolom a (valamivel) látványvilág fontosabb, mint a hangzás. Ha 500K a hangzás, mennyi lehet a tévé ára? Nem tartom magam csórónak, szerintem a középosztály teteje felé tendálunk a havi cca. 850-900K-s nettó családi bevétellel, de a legdrágább tévé, amit "foghúzva" megvettünk, 280K volt. Ellenpélda: a milyen router-t vegyek topicban, vannak akik 8-10K-ért keresnek ilyen eszközt.
    Nyilván van egy szint, ami alá nem érdemes menni, és van egy plafon is, ami nem nyújt többet, főleg amibe kerül, de azon belül szvsz elég széles a skála, ami teljesen használható végeredményt ad - csak éppen eltérő igényekre. Azt gondolom, hogy egy közepes Asus routerrel, főleg CFW-vel is lehet teljesen kielégítő, stabil és biztonságos hálózatot építeni, lakossági igényekre, lakás méretben. Ha már családi ház, és nem elég a 4 LAN port, meg az AP jobb lenne ha nem a router mellett lenne, meg kellene több VLAN stb. - akkor jönnek be a képbe (pl.) az Ubi eszközök. Eltérő igényekre. De ezen belül is el lehet menni több irányba, lásd fentebb. Azt aláírom, hogy az ideális helyzet az, ha homogén a hálózat. Csak ez nem mindenkinek éri meg, a szó összes értelmében.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák