Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #19482368

    törölt tag

    válasz Egon #1752 üzenetére

    Az a helyzet hogy nem mindenkinek van olyan NAS, amin tudod futtatni non-stop a C.K-t. Akinek olyan eszköze van, megértem. Akinek nincs azt nem, hogy miért akar a C.K spórolni. Azt se értem, miért kell az egyébként homogénből rendszerből heterogént csinálni, csupán a látszólag költséghatékony megoldások miatt. Te is tudod, én is tudom, Ez így ad egy komplett rendszert. Így ad meg minden szolgáltatást, és plusz szolgáltatásokat is.. Ami nem csak annyi amennyit le szoktatok írni. Ezt is tudod, hiszen ismered a terméket.

    Egyébként létrehoztam a Edge Router non name SW+ AP csak hogy megnézzem miért is lenne nekem jó, ha én a költséghatékony megoldást választom. Hát nagyon nem jött be. Látszólag ok, de .... Működni működik. De nagyon nem az igazi. Amikor a No-name switch helyett beraktam egy unifi 8 portost már picit javult a rálátás, de csak az AP és az uplink forgalmát illetően. De az Edge routert mint uplink nem ismerte fel. Szóval mivel nem szenvedek eszköz hiányban szinte minden opciót végigpróbáltam. a VLAN. létrehozása, leválasztása mindennel együtt. És nagyon nem volt szimpatikus amit láttam. Így maradtam azon az elven, hogy ha WIFI akkor Unifi, ha vezeték akkor Edge. És erre is azt mondom jó jó, de mekkora királyság lenne ha mindez egy centralizált felületen lenne. Na már most ha elkezdünk heterogén eszközöket beépíteni, pont azt az elvet dobjuk a kukába, amiért szeretjük a UBNT termékeket. És ha már nem kell a centralizált felület, akkor Akár lehet Mikro-Tik, vagy komolyabb Cisco. vagy akár zyxel, bár ők is a centralizálásra törekednek, mint minden gyártó.
    Tökéletesen értem amit írtok, csak nem minden részével értek egyet. Főleg a Lakossági résszel, ahol is előszeretettel megy a minek az mikor van ocsóbbb. Csak éppen azt nem írjátok le, és szemlélteitek piről is mond le a másik. Ugye nem is olyan régen történt itt a fórumon hogy valaki ezt szóvá is tette. Most komolyan hiányzik ez neked vagy bárki másnak még egyszer? Nem tisztább megoldás az hogy a teljes termék palettát ajánlod. És a Demo oldalon meg tudja nézni mit is kap azért a pénzért? És utána lehet ésszerű határokon belül akár csökkenteni. Tudod a C.K-ra is azt mondjátok sokszor minek. Pont ez a lelke. Nem kell futnia folyamatosan, csak éppen azt veszíti el amit ad az egész rendszer. Szóval érted az én álláspontomat is ugye?

    Írtátok a kis vállalkozásokat, igen sajna ez van. Ezzel is tisztában vagyok.De ez egy olyan pont, amivel nem tudsz mit kezdeni. Csak elfogadni. Egy működő képes hálózatot, rendszert nem fognak szétbombázni. Sokkal inkább beleintegrálni, és egy külön emberek kiadni a feladatott, hogy felügyelje. De hát ez eddig is így működött. Alapvetően ilyen szinten nem értem miért jött a Céges példa.

Új hozzászólás Aktív témák