- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
lansz
csendes tag
hali! Szentesi emberke vagyok, leírom tvnetwork tapasztalataimat. 1 hónapja folyamatosan szakadozik a net( félnapig nincs net!), pingek az egekben kb 300. Viszont Szegeden tanulok és ott nincs ilyen próbléma. Ping általában 10ms alatt. Remélem csak azért ilyen a net mert növelik.
-
Antiserver
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha már valaki megkérdezte a következőket, de nem akartam 4050 hsz-t végigolvasni
Jelenleg t-foslájn kábelinternetem van, de hála az égnek, lejárt a hűségszerződésem, és szeretnék váltani. A gond az, h még nem tudom, melyik szolgáltatóra...
Szegedi vagyok, így szvsz a TvNetwork kézenfekvő megoldás lenne. Ahogy nézegettem a kínálatukat, 2 csomag jöhet szóba a Lannet és a Signet, de nem igazán értem, hogy mi a 2 között a különbség. Ha ezt valaki összefoglalná nekem, azt nagyon megköszönném. Melyik érné meg jobban, melyik a stabilabb...stb?
A második kérdésem meg az lenne, hogy úgy általában érdemes-e Szegeden TvNetwork-öt választani (normálisan viselkednek-e az emberrel, stabil netet adnak-e... a t-foslájn pl nem adott csak ezért kérdem)?
Előre is köszönöm a segítséget! -
-=Jam=-
őstag
válasz Antiserver #4054 üzenetére
A LANNET-hez nem kell modem, mert a szolgáltató saját hálózatán működik, csak egy UTP megy a lakásba azt kell egyből a gépbe bedugni. Ha esetleg használsz routert, akkor támogatnia kell az MD5 CHAP azonosítást, különben nem fog megfelelően működni a net.
A SIGNET esetében szükség van a felhasználói oldalon egy modemre, amibe becsatlakozik a koax kábel, aztán a modemtől a gépbe egy UTP kábel.
Ugyanúgy megéri mind2, hiszen ugyanazok a sebességek és az árak, sztem nem is lehet választani, ha olyan területen vagy, ahol a LANNET techikailag megvalósíthaó azt kötik be, ha nem akkor a SIGNET-et.Mindez egyébként a weboldalukon is le van írva...
Hogy Szegeden milyen a szolgáltatás azt nem tudom neked megmondani, de nálam itt Budapesten a XVI. kerületben eddig teljesen korrekt 2007 január óta a SIGNET D csomagom.
-
Antiserver
csendes tag
válasz -=Jam=- #4055 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Tudom az oldalukon is le van írva, de nem ilyen összefoglalóan és tömören mint ahogy te tetted
Egyébként Signet-nek annyi a hátránya ha jól látom, hogy van egy plusz 2250 Ft/hó bérleti díj a modemre, szóval akkor a Lannet talán szerencsésebb lenne (ahol ez ugyebár nincs)... -
h_143570
addikt
válasz Antiserver #4058 üzenetére
A modem megveheto sot bizonyos feltelelekkel illetve neha mero "joindulatbol" ingyen is adjak. Ha jol emlekszem 2 eve ugy 10 korul volt.
-
h_143570
addikt
válasz Antiserver #4060 üzenetére
A linux source code link az oldalon azt sugalja, hogy linux alapu termekrol van szo vagyis 99.999...%, hogy igen, a kiadasi eve ezt a valoszinuseget tovabb noveli. Termeszetesen csak LANNET es MikroNET esetben van szukseg ra, SIGNET esetben barmilyen MAC klonozasra kepes router megfelel.
-
Tices
csendes tag
Sziasztok!
(Szeged) Csongrádi sgt-n (Media Markt-hoz közel) most kötöttek rá lannetre, 1 év rabsággal, egyetemi diákigazolvánnyal június 30-ig, átutalással 2780 Ft/hó, (utána amíg tart az 1 év 4000 Ft/hó (ha jól emlékszem)), elméletben 1 Mbit / 1 Mbit.
Gyakorlatban:
Konzekvenciát mindenki vonja le magának!
Üdv mindenkinek!
TicesAz emberi hülyeségnek csak alsó határa van!
-
_pitju_
csendes tag
hali,
ICENET1 díjcsomagunk lett Szegeden. 1M/1m sebességel. A bibi az az, hogy nem tudom routerrel megosztani. A router Netgear WGR614, vezetéknélküli router. Elindítom az install-t, de nem műxik, kidobja, hogy nem érzékel kapcsolatot, miután a routerre rádugtam a netkábelt, a gépet is rákötöttem. A router net-lámpája is sárgán villog, ami bibit jelez, a manualban ez van hozzáfűzve:
"The Ethernet cable is connected but the router has not gotten an Internet address."Statikus IP-m van.
Előre is köszi a segítséget!
-
_pitju_
csendes tag
válasz h_143570 #4067 üzenetére
Szóval a gond ott kezdődött, hogy kellett egy reset a routernek, csak ez későn esett le
Elkezdtem szépen beállítgatni a routert. PPPoE kapcs.típus, felhasználónév plusz jelszó+statik IP. A hálózati kapcsolatoknál meg is jelent az INternetátjáró, de valamiért a fogadott adatok nem jutnak el a gépék az Állapotnál.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol annyit mondtak, hogy az IP, u.name+pass és a DHCP legyen beállítva a routerbe. Ez mind meg is történ, de még most sem akar valamiért működni. Bár az már kis öröm, hogy legalább ráébredtem lúzerjúzerként, hogy a reset az milyen sokat segíthet -
Tonyk
veterán
Dög fáradt vagyok és nincs kedvem visszaolvasgatni, de mondjatok már egy megbízható WIFI routert ami megy az imádott szolgáltatónkkal (nem dobál le 15 percenként -már ha van még ez a probléma)
Köszi!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
lansz
csendes tag
hali!
Most húzták be a házunk a tvnetwork kábelét Szentesen. Most Rubicomos vagyok, de lehet h váltok. Persze csak a jó minőségű! -
Tonyk
veterán
Megy egy jó WIFI router TP-LINK TL-WR543 (IDC-ben kapható):
Support válasza az érdeklődésre.
Dear Sir,
Thank you very much for your email requesting information about our product.
Yes ,the TL-WR543 supports the MD5 chap authentication.
Any further help please feel free to let me know.
Best Regards
----------------------------------------------
Wilson Jiang
Technical Support Engineer
TP-LINK TECHNOLOGIES CO., LTD.
ADD: South Building, No.5 Keyuan Road,
Central Zone, Science & Technology Park,
Nanshan, Shenzhen, P. R. China
E-mail: Wilson.Jiang@tp-link.com
MSN: jzp@live.com
Website: www.tp-link.comNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
loosht
senior tag
Gyanús volt, hogy az utóbbi időben 4/4 helyett 15/10mbps a sebességem, erre most nézem a tvnetwork honlapját: [link]
-
kispéé
senior tag
hali!
kérdésem,valaki nem tudja véletlenül,szegeden a tvnetworknél mikortól lesz elérhető a digitáls adás?Már nem az HBO packra meg ilyenekre gondolok,hanem amik az alapcsomagban vannak.LCD tv-n elég rossz minőségű ez az analóg sajnos -
-=Jam=-
őstag
Bazzeg 30/15 Mbit 6490-ért Debrecenben.
Irigylem azokat, akiknek lehetősége van ilyenre előfizetni -
shabbarulez
őstag
válasz h_143570 #4086 üzenetére
Mivel két független FTTB+Ethernet LAN infrastruktúra licitál egymásra, hamar el fogják érni a 100/100 Mbps-et és aztán megállnak, mert elérték a gazdaságosan kiépíthető infrastruktúra elméleti határait. Hasonlóan ahogy pl. ADSL-nél franciáknál egy idő után minden szolgáltatónál elméleti up to 24 Mbps-es csomagot árultak, ami a technológia elméleti csúcsértéke. Vagy pl. Japánban ahol FTTB-nél szintén 100/100-as csomagok vannak, hasonló elméleti csúcsérték szintjén, vagy ADSL-nél ugyanaz mint a franciáknál.
-
h_143570
addikt
válasz shabbarulez #4087 üzenetére
Bar Szegeden is lenne meg egy fuggetlen FTTB+Ethernet LAN infrastruktúra es akkor nalunk is elkezdenek az egekbe emelni az elmeleti sebesegeket. Persze a gyakorlatban majd kiderul, hogy mennyi is lesz az az annyi.
-
gigazo
csendes tag
Én már egy 4/4-es ICE netnek is örülnék itt Szegeden
A mostani 1,5/256 helyett.....
Debrecenben pedig már azt növelték, az igazság odaát van -
lansz
csendes tag
kíváncsi vagyok Szentesen a panelházakhoz milyen tipusú lesz az elérés. Gondolom signet lesz és nem lannet :S
-
loosht
senior tag
Nektek jól méri a feltölést a speedtest? Nekem totális baromságot mér, akármelyik szervert választom ki. Átlalában 3-4mbps-ot mér holott sokkal több, mint a mellékelt kép is mutatja: [link]
Ez akárhogy számolom 12mbps, de a max 13,6 szokott lenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- PlayStation 5
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs