Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crucio

    aktív tag

    válasz oxox #19041 üzenetére

    Talán senki. A GOT-ban már több utalás is történt egy esetleges köztársaság létrejöttére.
    Daenarys elit ellenessége illetve a "kerék összezúzása", mint cél megfogalmazása.
    Varys gondolkodásmódja engem szintén egy köztársaságban gondolkozó emberére emlékeztet, pl.: "az embereket szolgálom", vagy amikor Nednek mondja, hogy "a birodalmat szolgálom, valakinek azt is kell". Persze az ő esetében ott van az is, hogy nagyon élvezi a hatalmát, szeret uralkodni, de ennek ellenére szerintem ő az egyik legdemokratikusabban gondolkodó személye a királyi/királynői tanácsnak.
    "You are the few, we are the many" - főveréb
    Oké, a főveréb mint vallási vezető nem valószínű, hogy köztársaságban gondolkozna, de maga a gondolkodásmód, vagyis hogy a hatalom a sokaság, a tömeg kezében van már nem is áll olyan messze egy lehetséges köztársaságtól.
    Szintén ebbe az irányba mutat a nagy házak kihalása Westeroson, valamint több esetben is látjuk a semmiből jöttek, kvázi-senkik felemelkedését, gyanítom már koránt sem olyan fontos a származás Westeroson, mint Robert felkelése idején/előtt. Példák: Varys (igaz, ő ott volt már a felkelés idején is), Bronn, Dornban a "Homokok" majdhogynem teljes jogú tagjai a társadalomnak, Daenarys környékén vezető pozícióban lévők szintén senkik, Ramsay Bolton lett végül, nem csak Havas, Kisujj is jó példája volt ennek, bár nemesi családból származott, nem a nagyok közül és vagyona sem volt. Havas Jon mellett azonnal kiálltak az Északi urak miután győzött. Bár győznie kellett hozzá, de a lényeg hogy maguk választották őt királyuknak. A Főveréb is a semmiből jött, a Harcos Hit tagjai pedig önszántukból mondtak le adott esetben a jól csengő-hangzó családneveikről, pl. Lancel Lannister. (Illetve a Clegane-ház is a semmiből, közrendűek közül emelkedett fel.)
    Emellett volt már szó a sorozatban egy lehetséges polgárháborúról, aminek szerintem realitása is lehetne a tél végére, az valószínűleg el tudná söpörni a nagy házak maradékát is.

    Persze az egésznek csak akkor van értelme, ha győznek a Mások ellen, amivel kapcsolatban csak rossz érzéseim vannak az évad előtt.

    Az első, hogy túl sokáig, túl vontatottan húzták el ezt a szálat, de nem tudtunk meg róluk semmit, Bran lett volna alkalmas a világ mágiájának a megértésére, na nem a megmagyarázására, az két külön dolog! Méltatlanul keveset szerepel, pedig talán a legfontosabb karakternek kellene lennie. Egyelőre nem tudunk semmit semmiről, pedig ideje lett volna a sorozatnak, (például végignézették velünk Sansa balfékoskodását, Daenarys halál gyenge jeleneteit, Szürke féreg szerelmét, és egy sor tök felesleges részt, ahelyett hogy szerencsétlen Bran szerepelt volna) és gyaníthatóan a Mások szorosan kapcsolódnak a mágiához, csak éppenséggel nem értünk semmit abból ami a képernyőn történik. Na de ennek ellenére még mindig az övé a legérdekesebb történet, a másokkal együtt, viszont ha a mások tényleg kihalnak az évad első felében, akkor tök értelmetlen volt az egész.
    Ha a mások nyernek, az túl kiszámítható, de ennek a lehetőségnek van a legtöbb értelme, viszont nem jellemző a GOT univerzumára egy eredendően gonosz entitás, tehát meg kéne magyarázni a NK motivációját, más különben nem lesz különösebben izgalmas. Ezzel a probléma az, hogy nem látom, hogy lenne idő bármire is, a kb 7-8 résznyi műsoridőben.

    A végére könnyen kijöhet az a konklúzió (számomra persze) hogy a sorozat akkor járt volna a legjobban ha a Mások nem is szerepelnek benne, mert egyelőre úgy érzem, hogy csak visszafogják a történetet, és miattuk lett összehányva a hetedik évad. Az az évad szerintem konkrétan annyira gyenge, hogy voltak párbeszédek ahol a szekunder szégyenérzet hülyegyerekes vihogással párosult, szóval vannak itt bajok bőven [talán csak nálam], sajnos. A csatajelenet meg kb teljesen értelmetlen volt, nem is igazán értettem hogy mi történik, hogy történik, hogy történhet meg, emiatt pedig a legkevésbé sem volt izgalmas számomra, a Fattyak csatáját meg sem közelíti.

    Összességében azt várom, hogy senki se üljön arra a k#$*@ vastrónra, vágják be a tengerbe a francba, vagy akármi, legyen köztársaság vagy a Mások öljenek meg mindenkit. Ebben a két esetben lennék a legkevésbé csalódott.

    Azért remélem, hogy tévedek és párbeszédek szempontjából megint az első 3-4 évad szintjén lesz a sorozat, lehetőleg kevés akcióval, de... gondolom egyedül vagyok ezzel.
    ¯\_(ツ)_/¯

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák