- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Jó koncepciónak tűnik, remélem később kijönnek kisebb vázmérettel is.
(...)
...merthogy ez ugye alig valamivel kisebb mint a jelenlegi mini-dslr-ek (bár a fogása jobbnak tűnik az Oly belépő dslr-jeinél, lévén itt van valami markolat-szerűség legalább). De ugye arról volt szó fentebb, hogy a kis méret, de értelmes képminőség kombináció miatt vennénk páran "mindig magammal hurcolom" gépnek.A jelenlegi méretben viszont ez lehet a jövő bridge géposztálya/kategóriája, ami egy pár évig még használható maradhat (a régi bridge géposztály mai képviselői, ugye, khmmm, nem az igaziak).
Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy száműzni akarják-e a gyártókl a tükröt mindenhonnan, azaz ez váltaná fel a dslr-t, vagy sem... (persze ahhoz az kéne hogy a kontraszt alapú AF beérje gyorsaságban a fáziskülönbség-alapút...)
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Hydra SR
addikt
Ti hallottatok már olyanról, hogy egy digit gép valós időben tudja továbbítani vezeték nélkül egy adathordozóra a rögzített képet? Hírfotózásban hasznos lenne, hogy hiába veszik el a fotóstól a gépet vagy kap a szeme közé gumibottal miközben a másik kommandós a memóriakártyáján tapos, valaki a közelben rögzíti a felvételeket aki nincs a frontvonalban.
(jah, most jöttem a World Press Photo 2008-ról és merész gondolataim támadtak )[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Dare2Live
félisten
válasz Hydra SR #1104 üzenetére
konkrétan vmi olyasmire gondoltál, hogy a fényképezőgép WLANal kapcsolatban áll a mobillal ami ami infot kap lövi fel a netre?
Nem tünik egy nagy wasistdasnak, bár a 10mp 3fpsel tuti nem fog menni hdspaval sem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
drkbl
őstag
Ilyesmi: Nikon WT-4a.
Nominal Data Transfter Rates: IEEE 802.11a 54M/48M/36M/24M/18M/12M/9M/6M (bps) IEEE 802.11g 54M/48M/36M/24M/18M/12M/9M/6M (bps) IEEE 802.11b 11M/5.5M/2M/1M (bps) <-minden a hátsó lépcső merészségétől függ
Ad-hoc és infrastruktúra módban is megy, Képátvitel módban a készített képek mennek memóriakártyára és ezután számítógépre/FTP szerverre. Előkép módban a számítógép választja ki előkép alapján, mit töltsön le. PC módban távirányítható a kamera, nyomtató módban a kártyáról jpeg formátumba nyomtatóra küldhetők a képek.
A Coolpix S51c fel tud jelentkezni a netre és képmegosztókra/blogokba feltölteni a képet.
-
Hydra SR
addikt
Aha, ilyesmire gondoltam, köszi akkor megint nem én találtam fel a spanyol viaszt
Dare2Live: nem feltétlenül mobillal és nem a netre, elég egy helyi eszköz ami szerverként funkcionál, de legalább 50m-el odébb van, ahol már nem lőnek és nem látszik, hogy fényképeket rögzít Adott esetben még akkor is jól jöhet, ha a fotósnak annyira forró lesz a lába alatt a talaj, hogy kénytelen a felszerelése nélkül menekülni de egyébként megússza épségben, csak képek nélkül (ha nem lennének meg rögtön máshol is a képek)
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
törölt tag
Ilyesmire valók a wifi-s markolatok?
Főleg természetfotózásban látok benne fantáziát, amikor is a fotós elhelyezi az állat szálláshelyénél a vázat, és ötven méterrel arrébb egy lessátorból (vagy légkondis lakókocsiból) vezérli az expoparamétereket és nyomja az expogombot. Jön az állat, produkálja a megismételhetetlen pillanatokat, és közben készülnek a fotók.
Kár hogy egy 40D-hez 200k a wifi-s markolat.
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #1111 üzenetére
"Jön az állat, produkálja a megismételhetetlen pillanatokat"
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
drkbl
őstag
válasz j.bravo #1101 üzenetére
Egy prototípus a Panasonictól, sztereó mikrofonnal és dedikált videogombbal
-
drkbl
őstag
Egy prototípus az Olympus-tól, ez már kellemes méretnek tűnik.
-
drkbl
őstag
válasz Szten Márs #1115 üzenetére
Időközben: A FujiFilm 3D fotózási rendszere és három az egyben Super CCD EXR érzékelője - ez a képérzékelő alapból támogatja a HDR képek készítését, egyidőben készít egy nagyérzékenységű és egy alacsony érzékenységű képet.
Épp fontolgattam, hogy tudnám továbbvinni a Fuji vonalat a családban, de nem találtam igazán fogós darabot. Talán karácsonyra változik a helyzet - no nem 3D vonalon
-
drkbl
őstag
Leica S2: A FF-nél 56%-al nagyobb érzékelő kisméretű vázban, tradicionális 3:2 képaránnyal. Érdekesség, hogy az új objektívek is tartalmaznak zárat, lehet választani, hogy az objektívben levő zárat használva magasabb vakuszinkron sebességgel fotózzon.
-
adik
őstag
válasz werttzui #1120 üzenetére
Őőőő, igen. Bár az is egy kérdés, hogy mi kell egy műtermi gépbe? Érzékenység, rekeszérték, záridő, sztanyi. Színhőmérsékelt rawból smafu, AF meg, hát?? Miért ki fog szaladni a műteremből a páciens? Nem utcára való gép ez. Sztm ami feltétlenül muszáj, az rajta van. Bár tény, hogy van pár gomb, ami még elfért volna rajta...
Kettő, csipkebokor vessző!
-
drkbl
őstag
Karácsonyra nem lesz Fuji, az F31-et felülmúló magas ISO/jó dinamika masina 2009 tavaszára van igérve, egy 12 megapixel 1/1.6" prémium kompakt képében.
-
adik
őstag
válasz Dare2Live #1123 üzenetére
Ahogy így ránéztem még naponta párszor - mert azért most követem a DPreviewt, mégiscsak Photokinának levés - egyre jobban kezdem megkedvelni a formáját. (Le se merem írni, hogy a cégből 3-an kimentek oda, csak úgy. Három olyan tag, akinek együttvéve is egy Sony kompakt a legkomolyabb gépük, és még az is túlszárnyalja a képességeiket...)
Kettő, csipkebokor vessző!
-
törölt tag
A photokina legszebb csoportképe.
-
Cassidey
senior tag
77mp
-
Dtomi
őstag
Panasonic G1 LOL Ezt nem hiszem el... kb az 500D re is emígyen tippeltem 01
De nem hittem, hogy valóban kiadnak egy piros-kék gépet. Amit sok helyen DSLR-rendszerekkel emlegetnek, már SŐT van olyan ahol totálisan keverik a kettőt
NA EZ KÉREM RÉMÁLOMMÉgpedig ilyen címszavakkal:
Lumix DMC-G1, egy új Panasonic SLR SLR KÖNYÖRGÖÖÖÖÖÖÖM
SLRMikro 4/3
Intelligens Auto (iA) mód
Live MOS szenzor
Venus Engine LSI
Venus Engine HD
szuperszónikus hanghullámos szűrő
HDMI-kimenet
MEGA O.I.S.
Intelligens ISO-vezérlés
Arcérzékelő AF/AE
Intelligens motívumprogram-választás
Intelligens expozícióvezérlé
AF-követésJa és persze rotátorrepesz....
Ez a gép egy mezei BRIDGE-gép öszvértenyészete génkezeléssel.
Lehet tovább butulni??"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Szten Márs
nagyúr
"szuperszónikus hanghullámokkal"
Hát ezen én is behaltam... fordítsuk le magyarra: "a hangnál gyorsabb hanggal" O.o Nem véletlen nem szoktam SG.hu-t olvasni, szerintem a Blikk értelmesebben képes néha írni.
A Hello Kitty-s színvilágot viszont hiányolom... remélem pótolják mihamarabb
-
werttzui
addikt
PENTAX
-
werttzui
addikt
Megjelent az új 5.2-es camera raw plugin a honlapjukon a kompatibilis listába csak a cs4 van megjelölve a cs 3 nincs Na ez most vajon azt jelenti,hogy cs3-al nem is lehet használni?Ez valami szivatás ha kell a plugin vedd meg a cs4-et?Ezek aszt hiszik milliomos az ember nem csoda ha illegális szoftvert használnak emberek
PENTAX
-
HÁZIGAZDA
-
KTTech
veterán
-
Szten Márs
nagyúr
A kiemelt röhely tárgya az volt, hogy SLR-nek nevezték a gépet... azaz egyaknás, tükörreflexes fényképezőnek és hát kb annyira áll ehhez közel, mint a rotációs kapához, márpedig, ha valaki cikket ír valamiről, akkor ekkora űbermarhaságot ildomos lenne, ha nem írna, mert az ember elgondolkozik rajta, hogy atyaég, a cikkiró egyáltalán tudja, hogy miről ír, mi mit jelent, ért ahhoz, amit ír... és a válasz minden bizonnyal "nem" lesz.
-
werttzui
addikt
Érdekes egy állat katt
PENTAX
-
HÁZIGAZDA
válasz Szten Márs #1137 üzenetére
sg.hu esetében ez valakinek újdonság volt?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ottkar
addikt
-
törölt tag
Ahhoz persze hülyék voltak az Olympusnál hogy vga displayt rakjanak a masinába. Sebaj, legalább van 12 mpx egy 1/2.33-os chipen, "kettős képstabilizátor", és a kinézet is csodaszépre sikerült.
Annyi pozitívum azért van hogy az érzékenységet csak 1600-ig lehet tekerni, és nem vakítanak iso10000-el.Ötvenszeres optikai zúmot a népnek!
-
rumos14
nagyúr
válasz #27070592 #1142 üzenetére
na már ezen gondolkodtam, hogy ahogy jönnek a 12 mpixeles gépek már a belépő szinten is nemsokára, beleraknak-e vmi nagyobb érzékelőt (1/1.7", vagy ilyesmi), vagy marad a hipermütyür 1/2.33", de "megnyugodtam", marad. amikor megjelentek az első 10 mpixeles kis gépek, azokban még 1/1.8"-es lapka volt.
-
werttzui
addikt
PENTAX
-
törölt tag
-
törölt tag
Hogy lemaradtam a digitimage technológiában...a következő Oly csúcsgépben majd egy ilyen objektív lesz...
Én meg fixet akarok venni.
-
KTTech
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest