- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiti99
csendes tag
Miért nem tudom felcsatolni egy ext4 Hdd-t a ntfs helyére ?
hogyan kéne csinálni, mert a webes rész nem engedi.
Az ext4 hdd nincs formattálva ( ha itt is kell ilyen ) ha kell hogyan kéne ?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz zsiti99 #49154 üzenetére
MiniTool partition wizzard meg is formázza, ha úgy állítod be.
Olyan nincs, hogy egy partíció ext4, de nincsen megformázva!
Van az üres HDD, amin létrehozol partíciókat, amik még semmire nincsenek formázva, aztán megformázod amire akarod (ntfs, ext, fat, stb).
Szóval ha egy partícó ext4, akkor az ext4-re van formázva.[ Szerkesztve ]
-
zsiti99
csendes tag
találtam valamit : mkfs.ext4 /dev/sda5
ez mintha formattálta volna.
de nem tudom csatolni.
mindig visszajön a régi ntfs. -
-
zsiti99
csendes tag
kézzel fel tudom már csatolni de nem marad meg újraindításkor
a webes felület folyton eldobja. miért ? -
Nataniel
senior tag
Jó... megakadtam. Nos TP-LINK 1043 V2. SEGITSÉGET kérnék,BÁRKITŐL.
TÖBB tanácsot kaptam, több beállitást, stb. DE: Hiába töröm a beállitásokat,valahogy mindig nulláról indulhatok.
Nincs nagy elvárás: uhttpd-ben fusson egy weboldal, http://www.valami.eu alól.
SSH-ba belépés kivülről, Transmission elérése kivülről. Domain alól.
FTP kivülről. És egy automount script. (Felcsatolás automatikusan,mindig.)
Minden segitséget köszönök. (Részletes beállitás,esetleg zipfájl,már a beállitásokkal együtt, stb.) Privátba irjon elsősorban, aki tud segiteni.
Köszönöm!Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
zsiti99
csendes tag
hogyan lehet egy régi mountot megszüntetni ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
-
Macipalika
csendes tag
válasz Csabipici #49128 üzenetére
Tegnap lettem kész a beállításokkal.
Poli27 fw-t tettem fel mert a gyári nem sokat ér média szerverként.
Mostmár nagyon szépen megy. Hálózaton keresztül kb 10000kbyte/mp tudok rá felmásolni cuccot.
Ext2 a partíció mert az fw nem ismeri az NTFS-t. Talán jobb is így ahogy itt megtudtam.
Mást nem üzemeltetek rajta.
Nincs transmission se, igaz kipróbálnám de valahogy nem sikerül mert nem indul el a torrent, szerintem port hiba miatt.Nokia 3220, Sonyericsson w580i, w760i, Lg gt500, Samsung Omnia II, Nokia E7, Concorde Speed tablet, Samsung Galaxy Advance,Huawei Ascend P7
-
HUTCHDB
nagyúr
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Nataniel
senior tag
válasz HUTCHDB #49162 üzenetére
Röviden.... ha a kocsid kispolski,ne gyorsulj a Porsche 911-ek közt ;-)
Kicsit terjengősebben: Ha a telefonod,azaz jelen esetben a kliensed, nem tudja a szabványhoz megkövetelt kapcsolati sebességet... akkor lehetsz te Chuck Norris is,akkor sem fogja tudni
Tudja az "N" vagy "ac" sebességszabványt? Nem? Csak b/g-t? Akkor az a baj. :-)Ha már sebesség... melyik országra engedi a gyári a speedboostot?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
Pr3s
aktív tag
válasz HUTCHDB #49162 üzenetére
Kérdés, a telefonban milyen a wifi kártya, a wiifn nem bizots, hogy kifog jönni a 120 mega, sőt szerintem biztosan nem, mert ugye a 300MBPs is csak labor körülményke közt, optimális környezetben, és nem tartósan elért eredményről beszélünk, ezenkívül a firmware ami hajtja a routert azt sem tudjuk milyen, gyári vagy 3rd Party, és mik a beállítások, és a környezetedben lévő falak, esetlegesen szomszédos wifik, és minden eszköz ami a 2,4GHz-es sávot használja zavarhatnak a vételben, ezért nem szeretjük a wiift, informaikus berkekben, mert sajnos még a csillagok együttállása is zavaró tényező lehet :-(
-
HUTCHDB
nagyúr
hTc one-ról van szó, amiben a wifi 802.11a/ac/b/g/n.
a baj az, hogy a laptop is 30 körüli sebességet mutat.
itt szerintem a wifi router beállításával van gond, amihez megmondom őszintén nem értek.
azt sem tudom mi ez a 2,4 GHz-es sáv..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
suste
veterán
válasz HUTCHDB #49165 üzenetére
keress rá itt a "DMA" szóra
ez sokunknak okozott kellemetlen órákat/napokat/heteket 1043v1-es routeren
a lényege, hogy egy olyan kliens is elég a hálózatodban, amivel nem jön ki a 1043-as, és ez a kliens simán lehasaltatja a teljes wifitazt azért nézd meg, hogy a wifi klienseid milyen linksebességen csatlakoznak
a router tudja a 300Mbitet 40Mhz-en (2csatornán), de ha csak 20Mhz van engedélyezve, és az N 300/150 az csak Nlite 150/75, akkora 75Mbiten simán lehet a max sebsesség 30Mbit körül -
HUTCHDB
nagyúr
tehát konkrétan egy szót sem értek....
most sikerült a beállításokba belépnem, (192.168.1.1) és a kismillió közül azt sem tudom mit hol, és miért kell állítgatni.
szóval esetleg találok valami leírást, hogy hol mit találok ?közben megtaláltam:
wireless settings-ben átállítottam 40-re, autóról, a csatornák számát is át kell autóról 2-re?[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
legenda
válasz HUTCHDB #49165 üzenetére
szia,
2.4 gigahertz alatt csak 72 megabit/sec körüli kapcsolati sebességet tud a telefon, aminek a mérhető értéke bő 30 megabit/sec körül fog alakulni, 5 gigahertz alatt tudna a mobil 150-es kapcsolati sebességet, azzal gyorsabb lenne valamivel.
a noti esetén tudni kellene, hogy milyen típusú wifi modulról van szó, ha az is csak lite-n 1t1r, akkor előfordulhat, hogy annál is csak 40 megabit/sec környékén lesz a mérhető sebesség, amennyiben viszont legalább 150-es, úgy a routeren és a wifi modulon is engedélyezve a 40 megahertz sávszélességet, több is átvihető.
a csatornát a környezeti tényezők függvényében kell beállítani, lehetőleg szabad értékre, és 40 megahertz esetén két csatorna lesz használva, 4 egység eltéréssel.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
HUTCHDB
nagyúr
hello!
ha jól értem, akkor külön a router résznél is kellene keresnem valami 40 Mhz-es állítási lehetőséget?
ilyet hirtelen nem találtam...." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
-
zsiti99
csendes tag
válasz Nataniel #49159 üzenetére
Tegnap éjjel szerintem megcsináltam a v2-t.
Nekem sem kell routolni meg tüzfalazni. Megy a torrent meg a dlna, ext4 a winkó filerendszere. ( particiót mini partició toolssal csináltam windows alól és az mkfs.ext4 /dev/sd5 ha ez az eszköz helye leformázza ) Ha adsz egy e-mail címet elküldöm a mentett configot. ha kibontod Totalcommanderrel legrosszabb esetben is látod a beállításokat.de próbáld visszatölteni az hátha müxik. Nem vagyok penge , én is úgy ollóztam ki különböző web lapokról. -
zsiti99
csendes tag
válasz vargalex #49172 üzenetére
leütöttem megint a beállításokat, újra configoltam a már általam helyes iránynak tartottaknak megfelelően.
Most megy a minidlna,torren a pc-ről látom is a megosztást és sokkal gyorsabb a winkó kezelés és csak a ext4-es van benne. szerintem hely is van mert nem kellett letölteni a ntfs-3g kiegészítést. meglátjuk... már csak a wdtv payer nem látja a hálózati megosztást. windows megosztásként keresem benne. -
legenda
válasz HUTCHDB #49173 üzenetére
amihez írták is, hogy 5 GHz sávon, de ott - ahogy korábban is írtam én is - 150 is lehet a kapcsolati sebesség, amellett átmehet a mérhető bő 70 megabit/sec, a tl-wr1043nd viszont nem 5 GHz képes, csak a 2.4 GHz megy, azon pedig a kapcsolati sebesség 72 megabit/sec, amiből nem lesz a fele környékén a mérhető.
a szolgáltatós wifi eszközzel ha megy 5 GHz mellett a 40 MHz, akkor viszont többet kellene tudnia, ha minden más feltétel adott.
próbáld ki más/minden csatornán a kapcsolatot, hátha jobb lesz valamelyiken.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz HUTCHDB #49178 üzenetére
s4 alatt is ez volt nekem is, tl-wdr3600 2.4 GHz esetén 72-es kapcsolati sebesség és jobb esetben is csak 40 környékén a mérhető, 5 GHz sávon viszont 150-es kapcsolati és bő 70 környéki mérhető.
ac routerrel lett volna az igazi, azzal látványosan több lett volna.
iphone 5s alatt még nem mértem, illetve a megvásárlás óta mindig az 5 GHz sávon lóg.
telefonra nem kell a gyors sebesség, az 5 GHz is azért jobb inkább, mert itt a 150 lakásos panelban elég telített a 2.4 GHz sáv.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
A gond az volt/van nalam, hogy ott ulzem a router mellett, es ugy is lassu volt.
Tehat nem a kornyezeti dolgok kavartak be.Amugy mi az a router, ami ar/ertek aranyban nagyon jonak szamit?
-
zsiti99
csendes tag
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Bezzeg a kis kínai ZTE V970 telefonom és a Sencor Element 8 v3 tabletem 150 Mbps-el csatlakozik (igaz, csak 2,4 GHz-et tudnak) és ki is hajtják a 60/6-os netemet. Ugyanakkor kollégám viszonylag új Xperia-ja, illetve az IPhone 5 2,4 GHz-en csak 20 MHz-es csatorna szélességet tudnak. Nem értem, hogy a drága készülékekbe miért ilyen wifi-t tesznek.
Alex
-
legenda
válasz vargalex #49183 üzenetére
szia,
előfordul, de nem annyira jellemző mobiloknál a 2.4 GHZ és 40 MHz párosítás, pláne a mimo, tablet esetén már inkább, bár utóbbit ott sem erőltetik túlzásba.
nem sok v970 volt nálam, és akkor sem néztem ezt, bár ahogy látom, az tényleg nem dual band képes.
nem minden gyártó erőlteti a csúcstelefonokban sem a legjobb wifi képességet, a samsung jó - legalábbis az aktuális csúcskategóriában -, az iphone kevésbé, anno az s2-m már dual band képes volt, és utána a 8 hónappal később megjelent és megvásárolt 4s-em csak 2.4 GHz sávot tudott, később az s4-em már ac képes volt, most az iphone 5s még nem tudja, "csak" n és dual band.
mobilon nem is problémázok rajta, ha 2.4 GHz alatt csak 20 MHz képes - pláne mióta dual band routerem van, és adott az 5 GHz is, amin már megy a 150-es kapcsolat -, inkább csak furcsák a gyártók függvényében adódó eltérések.
igaz, a wifi kezelésében (takarékos mód, ébresztés, prioritások...stb) meg talán a legjobb az iphone.HUTCHDB; wifi régió függvényében, a magyar régióban 1 - 13 csatornás tartomány adott, sok más régióban 1 - 11, ezek értékére gondolok, javasoltabb az 1 - 11 tartomány, amit minden ellenoldal kezel, a 12 és 13 érték már kérdéses, viszont gyakran tapasztalom - pláne mobiloknál -, hogy akkor is eltérés mutatkozik a sebesség mérésekor más és más csatornán, ha amúgy minden csatorna szabad, tehát érdemes mindegyiket kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Nataniel
senior tag
válasz zsiti99 #49174 üzenetére
küldtem privátot.
Kiváncsian várom,mit produkál az én v2-esem.... legrosszabb esetben,hardrezet 20-adszorra issuste:PRIVÁT,és: A torrent 2048/2048-ra volt állitva,alapértéken.
De majd 512/512-re leveszemZsiti: PRIVÁT
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zsiti99
csendes tag
válasz Intruder2k5 #49189 üzenetére
megvan. köszi. ment a levél is. öregszem már, szemüveg is kell. :-)
-
Nataniel
senior tag
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Susténak, a segitségéért (remote, sallang eltüntetése, optimalizálás.) Zsiti, a tiedben nem volt meg sajnos, amit szerettem volna
-
Nataniel
senior tag
Ezzel találtam magam szembe... net van...trunk-nál szintén ez.
Downloading http://poli27.besaba.com/ar71xx/packages/Packages.gz.
wget: bad address 'poli27.besaba.com'
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://poli27.besaba.com/ar71xx/packages/Packages.gz, wget returned 1.Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
zsiti99
csendes tag
Na az elégedetlenség és a kíváncsiság meghozta gyümölcsét.
firmaware csere a beállítások megtartásával.
azóta nincs luci és a hardver reset se használt. most merre az előre ?
csak a putty-al tudok belépni. hogyan tudnám alapra tenni a configot ? -
MODERÁTOR
-
zsiti99
csendes tag
válasz Intruder2k5 #49196 üzenetére
köszönöm az megvolt. de nem tudok lucit telepíteni és az nem is indul el. a firmware :
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-sysupgrade.bin volt.root@OpenWrt:~# cd /etc/init.d
root@OpenWrt:/etc/init.d# ls
boot done led odhcpd sysntpd umount
cron dropbear log sysctl system
dnsmasq firewall network sysfixtime telnetmost mi legyen ?
-
zsiti99
csendes tag
root@OpenWrt:~# opkg install luci
Unknown package 'luci'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci. -
zsiti99
csendes tag
hogyan tudnék firmware-t tölteni parancs sorból ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest