- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
Előre is bocs a láma kérdésért, de hogy tudom a routerhez csatlakoztatott tárat elérni?
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
MODERÁTOR
-
ubid
senior tag
Bocsi a láma kérdésért, de hogyan tudom egybe letölteni egy fájlként?
http://vargalex.atw.hu/Ugye a letöltő link az ide irányít, viszont itt millió meg egy fájl van...
-.-
-
ubid
senior tag
Sry tényleg láma kérdés volt
Már látom hogy minden típushoz külön van.bocsi!
-.-
-
ubid
senior tag
Hogyha netalántán valami gond lenne és a gyárit vissza kellene pakolni akkor ez a verzió megfelel alá igaz ?
(legelső pl )[ Szerkesztve ]
-.-
-
ubid
senior tag
válasz Intruder2k5 #2065 üzenetére
KöszönöM!
Közben átraktam a vargalex félére!
Először is hatalmas köszönet érte!
Remélem nekem is jó szolgálatot fog tenni, ahogy a többieknek isA következő kérdésem lenne :
Virtual Servereket hol tudok felvenni, valamint MAC címet hol tudok kötni egy bizonyos IP címhez ?Köszönöm a válaszokat!
-.-
-
MODERÁTOR
-
ubid
senior tag
Valóban találtam ilyet, viszont nem sikerült felvenni, gondolom azért , emrt olyan IP címre akartam forwarrdolni, ami még msot nem létezik
mert most szeretném beállítani, hogy a server mindig ugyan azt az ip-t kapja...
ezt honnan tehetem meg ?-.-
-
ubid
senior tag
Érdekes, mert valahogy nem engedi be a hálózatra a NAS-t... Bár az azt írja, hogy ő online, még sem jelenik meg a klienseknél, valamint látni a kis "képen" hogy piros kis kábel van tőle húzva, valamint nem is érem el az IP címén:
[ Szerkesztve ]
-.-
-
ubid
senior tag
Hm. Akkor valószínüleg az a baj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-.-
-
ubid
senior tag
még egy kérdés Illetve kettő Sőt 3
1 : Hogyan tudom bekonfigurálni, hogy a szerveremet kívülről is elérjem ?
-Dyndns belőve
-port forwarddolva
- Mégsem megy2: Hogyan tudom az beállítani, hogy routert is elérjem kívülről?
3:Az alapból felvett forgalmi szabályokról mit kell tudni? Azok fontosak? vagy törölhetők?
Köszi!
SZERK---
Jött egy 4. kérdés..VOIP-os telefont hogy tudnám bekonfigurálni?
Eddig legalább magyarországot tudtam hívni... Most már egyáltalán nem lehetséges...
Valaki help pls[ Szerkesztve ]
-.-
-
MODERÁTOR
-
ubid
senior tag
Valahogy nem sikerült beállítani ezt a Dydns dolgot, hogy elérjem a szervert.
Valaki segítene benne ?
[ Szerkesztve ]
-.-
-
ubid
senior tag
Véleményem szerint a DMZ nincs még beállítva, mert a többit leellenőriztem többször is és azok úgy jók szerintem...
DMZ-t hol tudom beállítani ?
-.-
-
MODERÁTOR
-
ubid
senior tag
Húha ezt nem nekem találták ki
Megpróbálom azért-.-
-
MODERÁTOR
-
ubid
senior tag
Igazából csak annyit szeretnék, hogy a NAS-t el tudjam érni kívülről, például a munkahelyről dyndns címemen keresztül.
Előzőleg DMZ-vel volt megoldva, viszont ha valaki tud segíteni, hogy a nélkül meg tudjam oldani akkor azt megköszönöm.
csak a 250-es portra és a 9091-re van szükségem.
Másra nem.[ Szerkesztve ]
-.-
-
ubid
senior tag
Közbe valahogy sikerült feléleszteni ezt a dyndns-t és most már megy
Még egy utolsó dolgot szeretnék kérdezni :
Azt hogyan tudom beállítani, hogy a routert bárhonnan el tudjam érni ?
Köszi.
-.-
-
MODERÁTOR
-
ubid
senior tag
-
Tim82
félisten
Nekem hasonló gondom van, szintén gyári firmware-rel. Az utóbbi 5-6 napban csinálja ezt, előtte nem volt jellemző. Eddig betudtam szolgáltatáskiesésnek (az UPC amúgyis most fejleszt valamit felénk a hálózaton), de a régi router-emmel (Linksys WRT160N) nem volt ennyire gyakori.
Mivel akarok a router-en használni mobilnet modemet is (ha épp szolgáltatáskiesés lenne), ahhoz is ajánlották a Vargalex-féle OpenWRT-t, én is át fogok állni.
Ha esetleg megírnád, hogy ezzel a firmware-rel tapasztaltál-e ugyanilyen szakadozást, megköszönném.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Köszönet Vargalex-nek! Hatalmasat alkotott, ezt gondolom sokszor hallotta már, hát most én is megemelem a kalapom előtte
Köszi!
Úgy néz ki, hogy ezzel nem szakad a net, sőt még a VOIP-os dolog is megoldódni látszik, bár ezt még nem kiabálom el.De ma mindenképpen kiderül ez is.
Net eddig egyszer se szakadt meg, sőt még a routert se kellett újraindítani egyetlen változtatás után sem.
Mióta felraktam a buildet, folyamatosan szépen nyugodtan megy!Tökéletesnek látszik
Még egy apró gondom van. Mint mondtam van egy NAS-om, amit szeretnék elérni úgy, hogy beírom a "számítógép" címsorába, hogy \\dyndnsnév.dyndns.info
Ezzel annyi a gond, hogy szerintem ez a routerre mászik fel, és így egy darab "mnt" nevű mappa látszik.
Hogyan tudnám megoldani, hogy erre a hívásra a a NAS mappái jöjjenek be ? port számot gondolom nem írhatok...
-.-
-
ubid
senior tag
válasz Kicsirics77 #2086 üzenetére
a port forwarding már megvan, hiszen böngésző címsorába elérem dyndnsnév:portszám
csak azt szeretném, hogy sajátgépet megnyitva, címsorba beírva a megfelelő dyndns-t akkor bejöjjenek a NAS mappái.
Meg ugye, hogyha "saját nevén szólítom a gyereket, hogy \\SERVER akkor bejön normálisan, csak ugye ez saját hálóba működik, a munkahelyről meg hiába írom be hogy \\ SERVER
[ Szerkesztve ]
-.-
-
Kicsirics77
veterán
akkor a belső samba portot kellene átírni,mert így a router /mnt mappájára hivatkozik
értelemszerűen ha átírod akkor fog majd a jó helyre mutatniA NAS webes felületének a portját is forwardolni kellene.
[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vargalex
félisten
Szia!
Itt érdemes módosítani, hogy az IP cím forrása Hálózat legyen, a hálózat pedig a WAN, ha publikus IP-t kapsz WAN oldalra. Persze így is ugyan olyan jó.
(#2087):
Ha továbbítottad a szükséges portokat, akkor külső hálóról menni fog. Bár, Samba-t nem célszerű kiengedni a netre.[ Szerkesztve ]
Alex
-
ubid
senior tag
válasz Kicsirics77 #2088 üzenetére
Köszi a választ!
Hol tudom átírni a samba portját ? nem találtam benne meg.
#vargalex
Köszönöm a segítséget neked is
-.-
-
ubid
senior tag
-
ubid
senior tag
válasz Kicsirics77 #2093 üzenetére
Hát nem igazán vagyok oda érte Nem csípem a linuxot sem
[ Szerkesztve ]
-.-
-
MODERÁTOR
Ne is mondd... Ez a Linux tényleg egy kalap sz@r! Bezzeg a jó kis Windows - már alig várom a kilencest belőle - na ott bármi gond van, mindjárt előjön három varázsló, és négy ügynök! És ha ez sem segítene, akkor a reboot tuti mindent megold (vagy az újratelepítés), ezt meg állítólag még újraindítani sem kell! Akkor hogy a francba kell megcsinálni, ha valami nem jó...?! Meg aztán amúgy is, tök megszoktam már a tendenciát, hogy évente kell dupla akkora CPU meg RAM, hogy működjön az oprendszer, sőt már az asztalhoz is 512MB-os VGA kell, most meg egy ilyen 10Watt-os "izén" vacakolunk itt, oszt még csak ikonok sincsenek benne amire kattintgatni lehetne! Tiszta visszafejlődés ez, komolyan mondom!
-
Kicsirics77
veterán
-
ubid
senior tag
válasz Intruder2k5 #2095 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez az a hely, ahol megvitathatjuk/vagy meg kell vitatnunk, hogy melyik jó és melyik nem.
Mellesleg nem azt mondtam, hogy szar a linux, hanem azt, hogy én nem szeretem... Egyéni szociális probléma, hogy te meg igen. Amúgy szerintem neked tök mind1, hogy én mit részesítek előnyben
Használd egészséggel a linuxot, nekem is mind1 , hogy te mit használsz.[ Szerkesztve ]
-.-
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem a routeren futó samba portját kell átírni, mert egyszerűen a dyndns nevedet a router (helyesen) saját magára oldja fel. Annyit tudsz tenni, hogy a LuCI-ban a Hálózat->Gépnevek alatt felveszed a dyndns neveddel a NAS-od IP-jét. Így belső hálón a NAS-odra fogja feloldani a nevet. (Így nyilván a routeren található megosztást csak IP-vel - vagy OpenWrt néven - fogod elérni.)
Ha (annak ellenére, hogy írtam, hogy Samba-t nem célszerű a NET-re engedni) külső hálóról is el akarod érni a NAS-od Samba megosztását, akkor a 135-139 és 445-ös portokat kell továbbítani (TCP+UDP) a routeren a NAS felé. De még egyszer mondom, hogy ezt nagyon nem ajánlom! Inkább érd el kívülről SCP-n, FTP-n, vagy valami erre való protokollon.[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
Én csak poénnak szántam ezt, nem piszkálódni akartam vele, azt hittem, hogy ez érződik majd a szövegből is, nem tudtam, hogy a lelkedbe gázolok vele, de akkor utólag sorry! Nem vagyok én kötekedős fajta...
Na de Kicsirics77 legalább leszűrte a hsz lényegét!
Tényleg Alex, nem gondolkodtál még X Server-en a routerre? Szerintem itt lenne az ideje!
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
válasz Intruder2k5 #2099 üzenetére
sikerült
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest