Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Novicius
csendes tag
Tisztel Guruk!
Vettem egy Media Markt-os Toshiba L40-16H laptopot, amelyen gyárilag Vista Premium van.
Egy hivatalos magyar oldalról letöltött portable Skype-ot szeretnék rajta használni, de indításkor ezt a hibaüzenetet kapom:"A hang felvétele nem lehetséges ezen a számítógépen"
Megnéztem az eszközkezelőt: a (beépített) mikrofon rendben van.
Mi lehet a probléma?
Hálás köszönettel minden segítséget:
Novicius -
zszszs
tag
Talán tud valaki segíteni.
Egy Toshiba Sat. L30-es notebookon telepítettem XP pro-t, leszedtem a drivereket honlapról, rendben ment mindaddig, amíg a Power Saver nevűt nem telepítettem, látszólag rendben felment, de azóta minden bejelentkezéskor kiír egy hibakódot. Eltávolítani sem lehet, viszont a vezérlőpulton ott az ikonja, ha rákattintok, azt kapom, hogy nincs jogosultságom a programhoz - persze rendszergazdaként vagyok bejelentkezve. Megpróbáltam, hogy letiltom az automatikus indításnál, de ott nem jelenik meg.
Köszi, ha valaki segít... -
super65
csendes tag
hello
nekem egy a200 1iw-m van
irodába is, játékra is, film nézésre is kiválóhőmérsékletről : a proci 56-60 fok alapból, ha terhelem gondolom kicsivel több, de azt még nem mértem, vinyó meg 35 körül.
vki írta sszem h toshiba szereti hagyni melegedni a procikat, de érdekelne h szerintetek túl magas e ez a hőfok.
a gép sose fagy le v ilyesmi...
thx
s65 -
ABE
őstag
válasz super65 #3157 üzenetére
Nem vészes ez a hőmérséklet, ezek a procik 90 fokig simán üzemelnek. Alaphelyzetben az L30-ban is 60 fok környékén leledzett a hőmérséklet egy T2450-es procival. Ha nem fagy le, akkor nincs gond. Inkább az a kellemetlen, ha a proci melegedését már a gépház tetején is érezni, és süti a kezed. Ellenben ajánlott mondjuk havonta egyszer a venti szellőzőnyílásához odatenni kicsit a porszívó csövét, és kicsit kiszippantani belőle a lehetséges felgyülemlett koszt.
-
Satellite
tag
Novicius!
Valamilyen különleges géped lehet, mert nem tudok olyan Satellite L40-esről, amiben volna beépített mikrofon. Próbáltad már leteszteltni...? Szerintem dugj rá egy külső mikrofont, és működni fog.
zszszs!
Több oka is lehet a leírt hibajelenségnek:
- nem elég csak a PowerSaver-t feltenni, ezt meg kell előzze pl. a CommonModul installálása, ami általában csak HDD-n az XP-s Recovery által létrehozott ToolsCD könyvtárban található meg, letölteni nem lehet.
- L30-as gépből csak XP Home-os változat volt, tehát ha letöltöd az erre kifejlesztett PowerSaver-t, akkor az XP Prof-ra felinstallálva produkálhat ilyen hibaüzenetet.luiz187!
"...Most mar csak az XPs driverek osszeszedese lesz gond, Toshiba honlapon nincs egy db se.
Erre tudtok vmi megoldast?..."
Biztos alaposan körülnéztél? Szerintem itt kéne keresgélned: [link] -
-
Novicius
csendes tag
válasz Satellite #3160 üzenetére
Kedves Luis187!
Igen, azóta már én is rájöttem! Valamilyen oknál fogva azt hittem, hogy a jobb és baloldalon lévő két beépített hangszóró melletti kis rések beépített mikrofont rejtenek ... Hogy honnan vettem ezt, rejtély ... (biztos álmodtam ),
Mindenesetre köszönöm, hogy foglalkoztál az üggyel!üdv: Novicius
-
Novicius
csendes tag
Bocsánat, az előző levelem Satellite-nek szólt!
Novicius
-
luiz187
tag
válasz Satellite #3160 üzenetére
hat igazsag szerint az osszes letezo nyelvu Toshiba honlapot vegigneztem (szo szerint, a kinai kriksz-krakszosat is) es az en tipusomhoz csak vistas driverek vannak fenn.
szal nem nagyon tudom honnan lehetne szerezni XPs drivereket, talan ha vkinek ugyanilyen laptopja van, vagy hasonlo, de egyes alkatreszek benne ugyanazok, amit meg persze csak itt a forumon tud az emberfia kideriteni, mert honlapon nem tul reszletesek a leirasok.
ha ezen kivul tud vki erre megoldast, az nagy segitseg lenne sztem minden uj vistas toshiba tulajnak. -
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Toshiba M100-164-es masinám. Azt csinálja, hogy nincs hang, az eszközkezelőben a Realtek cuccnál sárga felkiáltójel, hogy más eszköz használja. Hiába távolítom el, rakom újra, nem segít.
Nem indul el a Toshiba virtula sound program sem, ebben lehet állítani, hogy éppen milyen speakeren megy ki a hang. 2 napja egy külső hangszóró volt neki beállítva, lehúztam, azóta nincs hang a gép saját hangszóróján. Mi lehet a megoldás? Köszi! -
lsc
nagyúr
válasz luiz187 #3170 üzenetére
Üdv
Csak vistás drivereket találtam én is , egy hasonló típusnak /P200D-11c / vannak xp driverei , az is turionos , a videokártya abban 2600-as , nem tudom fel lehetne -e pakolni /a video drivert biztosan nem / . Kellene csipszet , videokártya , hang , tapipad , fn billentyűk /nem ugrik be a neve / , hálózat driver minimum .Az élet kegyetlen .
-
luiz187
tag
hali
be tudnad linkelni az oldalt, amit talaltal? en csak egy portugal oldalon talaltam meg ezt a tipust,de ott is csak vistas driverekkel.
mar letoltottem par model drivereit amiben hasonlo alkatreszek vannak, de hogy ezek egyutt mukodni is fognak, attol kicsit tartok azert.
a csipszet az lehet az ATI SMbus neven futo dolog?
meg talaltam olyat is hogy AMD processor driver. ez kelhet szted? nem tom a regi XP felismeri-e az ujabb procikat.thx
-
polonic
félisten
üdv!
egy toshiba a200-1iw tulajdonosa vagyok 5 napja, és az lenne a kérdésem, hogy amikor akksiról megy a gép akkor a windows tálcán az akkura rámutatok és nem írja ki hogy mennyi idő van még hátra percben csak a százalékot mutatja, és az everestben meg semmit nem ír ki. Nem különösebben zavaró nekem, csak hátha tudtok valamit erről.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Ferenc1989 #3180 üzenetére
igaz nekem nem régóta van notim, és nem 1s9, de a200, de eddig nagyon tetszik, filmre, netre, meg egy kis játékra is teljesen jó. Kb egy hete van meg, ezalatt meg vagyok elégedve ha lehet ezt mondani
még annyit, hogy ha ezt választod szerintem vegyél bele még 1 giga ramot vista jobban érzi úgy magát (3600 ft körül van 1 giga ram, hihetetlen, és egyszerű beleszerelni)
[ Szerkesztve ]
-
mmdani
csendes tag
válasz Ferenc1989 #3179 üzenetére
Én is 1s9-es tulaj vagyok idáig tökéletesen mükxik, teljesen meg vagyok vele elégedve
Tényleg érdemes venni bele 1giga ramot nagyot dob az egészen. Én +2gigát vettem bele és bár nem vagyok nagy játékos csak a The Witcher játékkal játszom ha ráérek, ez így közepes beállításokkal 1280x800-ban szépen fut. Bár azt írják hogy gamer notebook azért ebben van egy kis túlzás, ne várj csodákat egy noteszgéptől de ha nincsenek nagy igényeid játékokban egy elég jó választás ez a gép. -
AttyVin
aktív tag
Szintén A200-1IW-tulajdonos lettem néhány napja.
Egyelőre kevés a tapasztalatom, de általában jó benyomásaim vannak néhány kisebb dolologtól eltekintve...
Ami nagyon zavar (az előre installált Vista mellett), az a hűtése.
Normális-e, hogy nincs semmilyen extra használat (no játék, no filmnézés, stb.) és mégis szinte folyamatosan megy a videókártya hűtése (ATI HD 2600)?
És lehet érezni is lehet, hogy folyamatosan meleg a burkolat rácsa.
Mi a teendő? Vissza a kereskedőnek/szervíznek?
Kösz a válaszokért
Üdv, Atty
P.S.: Még az is fura, hogy a HDD hőmérsékletét nem érzékeli semmi (SpeedFan, NHC). A processzor (T7250) viszont szinte folyamatosan 50 fok alatt van.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
KicsiPo
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezem egy Satellite Pro U400-114 vásárlását. Az előd U300-asról milyen tapasztalatok vannak? Minden képp azért kéne ez a típus mert 13,3-as képernyővel rendelkezik, és fontos a mobilitás, a súly. Visszaolvastam a fórumban, de túlnyomó többségben ezt az U szériát kerülik az emberek, talán a mérete miatt. Előre is köszönöm a segítséget.
-
polonic
félisten
válasz AttyVin #3185 üzenetére
szia!
nekem úgy van, hogy 46-47 fok körül kapcsol be első fokozatban és olyan 55 körül másodikban, általában megy a venti de nekem ez nem zavaró.
a videókártya nekem terheletlenül 30-32 fok, legalábbis ezt mutatja az everest, szerintem nem emiatt megy állandóan a venti
tegyél fel új biost, a toshiba oldalán van fennt 2.20-as ez a legújabb, lehet az változtat vmit a ventivezérlésen
a vinyó hőmérsékletet nekem kiírja az terheletlenül 35 fok, hosszantartó lemezművelet esetén felmegy 45-47 fokra
-
polonic
félisten
Atty!
nekem meg olyan kérdésem lenne, hogy neked kiírja percben a hátralévő akkuidőtartamot ha rámutatsz a tálcára?
nekem csak a százalékot
nhc viszont kiírja, csak a windows nem. nem különösebben nagy gond, csak apróság, de gondoltam megkérdezem[ Szerkesztve ]
-
KicsiPo
csendes tag
Szia!
Nézegettem a Tecra sorozatot is, az M9-esből találtam 14,1-eset, ami még talán elfogadható, de az pont azon a határon mozog anyagilag ami necces számomra. Ennyire szörnyű ez a fényes képernyő? Javarészt különböző biztonságtechnikai programok futnának rajta, ilyen jellegű eszközök beállításai, amúgy internet, néha filmnézés, és előadások futtatása. Megéri mondjuk az M9-es sorozat a több pénzt?
-
-
sbk
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Most kaptam a cégemtöl egy Toshiba L30-as(celeron,ati r200,1giga ram,Vista)notit.Ha valakinek van róla tapasztalata róla megköszönném ha leírná.Szinte kizárólag terepen lesz használva.A saját Toshiba A200 1IW gépemhez képest hihetetlenül gagyinak tűnik a kivitele.Nem tudom hogy fogja bírni a gyűrődést.Az aksija jó ha 1:10 percet bír!?Egyébként közbeszerzésben vették 128 ezer ft-ért,ezt én nagyon sokallom ezért a gépért.Gyanítom ,hogy valami bennragadt raktárkészletből eladták az államnak ezeket a gépeket jó drágán.Lenovo Thinkpadokat kértünk ezt kaptuk.Valaki már megint jól járt az adófizetők pénzén.
Ne legyen igazam! -
ABE
őstag
Alap akksival tényleg ennyit bír. 25e-ért lehet kapni erősebbet, azzal 2,5 óra fölött bírja. Nem egy minőségbajnok gép, de ha nincs ütve-vágva kegyetlenül, nem fog szétesni. Érdemes egy jó minőségű táskát venni hozzá, és mondjuk nem illik a képernyő fedelét strapálni. Ha most ennyiért vették, akkor valaki tényleg jól járt, mert rég volt ennyi az ára. Előnye viszony, hogy csak a fedlap festett felületű, a belsején nem fog annyira meglátszódni a használat.
-
sbk
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Közben elolvastam az összes L30-as hsz-t.Úgy vettem ki,hogy talán nem is olyan rossz ez a gép.Hát majd a használat során kiderül.Én mindig vigyázok a gépeimre amennyire lehet,de ez a gép csak terepen lesz használva és néha elég mostohák a körülmények.Dehát a puding próbája az evés. -
AttyVin
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteBook 840 G6 notebook - i7 8665U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 550X 2GB GDDR5 WIN
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
- ASUS VivoBook S14 S430FA NumberPad Intel i3-8145U CPU, 512 GB SSD, 8GB RAM, Intel UHD Graphics 620
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest