Aktív témák
-
Keitaro
addikt
Csak nektek csak most :))
-
Yutani
nagyúr
Jah, nekem is volt 5ALI61 '99 elején, de csak fél évig. Egy K6-2 333 tekert benne valami 415 MHz-en, de DOS-os teszteket még 500MHz felett is sikerült lefuttatni. Csak hát abban az időben megfelelő tuninghűtő nem állt rendelkezésre, és az a K6-2 fűtött mint a kályha olyan magas frekin, magas Vcore-ral.
Egy AGP-s V330 ment benne, amit később egy V550 majd egy V770 követett, de azok már egy BH6+300A@450 gépben mentek.#tarcsad
-
Keitaro
addikt
Az, de sosem voltam nagy tuningos, és mindenki tudja, hogy az a 300as cerka sorozat milyen jó kis tuningbarát volt, de ahogy növelted az órajelet már nem, úgyhogy ilyen szinten mondjuk két 400-as procit összehasonlítva már jóval kisebb a különbség.
A másik pedig, hogy a K6-2-nek voltak dolgai ahol igenis gyors tudott lenni, és ami a legfontosabb : olcsóbban. és nem is két forintal. Azért ez elég sok embernek számított -
csucsu_17
aktív tag
Jééé :O a honlap így megváltozott én fél éve jártam utoljára rajta hát akkor még se híre se hamva Radeon9800 Pro-nak
''Üdvözlet a győzőnek''
-
-
Egon
nagyúr
''Az, de sosem voltam nagy tuningos, és mindenki tudja, hogy az a 300as cerka sorozat milyen jó kis tuningbarát volt, de ahogy növelted az órajelet már nem, úgyhogy ilyen szinten mondjuk két 400-as procit összehasonlítva már jóval kisebb a különbség.''
Kétségtelen; de még a 366-osok jó része is ment 100-as fsb-vel. Már akkor is ésszel kellett tuningra procit venni...:P Egy 366-ossal bőven ki lehetett húzni az 566-os Celeron2-ig...
''A másik pedig, hogy a K6-2-nek voltak dolgai ahol igenis gyors tudott lenni, és ami a legfontosabb : olcsóbban. és nem is két forintal. Azért ez elég sok embernek számított''
Nem tudom, biztos volt olyan alkalmazás ahol gyorsabb volt, de nagy általánosságban nem arra emlékszem. Ami az árat illeti, ebben nem lennék olyan biztos: nagyon jól emlékszem, hogy anno ezen vitatkoztunk a suliban, és a Celeron olcsóbb volt, mint a K6-2 (az AMD nyilván a P2 és a Celeron közé pozícionálta a K6-okat, teljesen logikusan), a BX-es lap viszont drágább volt (így a mobo+cpu páros _ugyanannyiba_ került). Amivel drágább volt az Inteles konfig, az az ATX-re átállás volt (amit meg az AMD-nél is meg kellett tenni, csak egy-két évvel később... Az első ATX-es házam/tápom még egy upgrade után is szolgált)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Keitaro
addikt
Írtam vissza mailt.
Én az árakra nem így emlékszem, hanem kb így : K6-2, Celeron, K6-3, PII. De tele vagyok régi újságokkal, kereshetek egy hírdetést ^_^
Én pl biztos azért vettem K6-2-t mert ócsó volt. De egyébként akkor kitérhetünk a cash nélküli celeronok sebességére is. Yeah. :) -
Egon
nagyúr
Írtam vissza...:)
Árakban biztos vagyok (legalábbis amikor a 300A-t vettük; később lehet változott a helyzet). Amúgy beszélhetünk az L2 cache nélküli példányokról - nekem volt egy pár hónapig...;]
De szvsz ezen nem (és nem itt) kellene rágódnunk: nagyon OFF és ráadásul fölösleges is...:P"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
neduddki
nagyúr
!HI
nalam is ugy sotetlik, hogy a cerka volt a olcsobb volt a k6-2-nel, a bh(x/e/f)-6 ill. p2b ellenben dragabb volt mint k6-2 ala valo, de abbol nem is volt ojjan jo csipszet mint a bx, az p5ab is valszeg aze maradt annyira meg mert az volt a legjobban hasznalhato az osszes kozul, na hiaban ali csipszet volta a ksi draga:-)))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Egon
nagyúr
:) Nekem igazából a BF6-os volt a kedvencem: szvsz ritka jó lap volt... Tuning 1 MHz-es lépésekben, a proci belső hőmérsékletének figyelése (riasztás, letiltás) bios-ból, stb. :D
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
neduddki
nagyúr
-
simbazz
aktív tag
Hát.
Tessék szépen utánanézni. A suliban 1998 végén fejlesztettünk, akkor lett sok 200MMX-es IDT C6 WinChip (full intel compatible, tekertek is jól) procis gépünk, meg egy darab BH6+V3000''VIVO'' AGP Riva128 4MB+300A kombó, ami a vásárlás óta a mai napig napi használatban tökéletesen üzemel 450-en. BE6 és BH6, ezek elpusztíthatatlanok.
De kanyar vissza... Akkoriban, tehát 1998-ban ezek voltak Magyarországon az összeszorított foggal, de még elviselhető árú, megfizethető cuccok. És akkoiban vettem a K6-2/450-et is (+V330 PCI szintén Riva128 4MB). Már akkor is mindenki holmi tesztekkel jött, meg táblázatokkal, hogy cerka így cerka úgy, de valahogy mégis érezhetően pattogósabban működött a K6-2. Vajh' miért. A tesztek hitelességéről mindenkinek megvan a sajátbejáratú magánvéleménye. Nekem is...Elektromos abakusz
-
Egon
nagyúr
#57-es és #61-es hozzászólás: nem csak az én véleményem, hogy a Cerka volt az olcsóbb... Amúgy meg a céges gép nyilván nem volt húzva: egy 300-as proci (66 MHz-es fsb-vel) egy 450-es proci ellen, nem éppen korrekt összehasonlítás (hasonló architektúrákról lévén szó, mielőtt bárki is a P4 vs. XP összehasonlítással jönne...;]). A 300A-t gyakorlatilag _mindenki_ 450-en használta: úgy is kipróbáltad?!? Nyilván nem...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
simbazz
aktív tag
És akkor még egy kis nyalánkság:
Suliban tavaly fejlesztettünk ismét, 200-as WinChip-ek helyett 500-as K6-2-k kerültek a lapokba - 450-en hajtva, noAGP-s lapok, PCI-os 32 megás Savage4-ekkel, így is csoda, hogy mennek :) meg jött pár cerka is, 533@600, 566@704 (nem megy 850-et, rosszul nyúltunk bele a kupacba), 800@1066 a szokásos GF2MX-ekkel.
És akkor az üdítő színfolt: Shuttle HOT591P, K6-2/500, GF4MX440, vajh' miért sz*rják le a kölkök az összes cerkás gépet és inkább ezen nyomulnak? Nem kell a kampó szöveg, hogy GF4MX tolja a cuccot, mivel azt mindenki tudja, hogy egy ilyen konfigba egy MX is bőven sok lenne...
Tesztet minek erőltetni, elég a kölköket kérdezni, melyik géphez akarnak ülni órán, szakkörön.
ÁmenElektromos abakusz
-
Egon
nagyúr
Szóval a K6-2 500 lenyomja az 1 GHz-es Celeronos gépet?!? LOL...:)) Ilyet még az Anandtech se merne állítani...:DDD
Gondolom, ezer oka lehet, hogy miért azzal szeretnek nyomulni - netán azon vannak a gamék, és/vagy a többi gépben nincs CD-ROM?!? ;];];] Vagy valami baráti VIA chipsetes lap van a cerkák alatt (ez a gép is ilyen: még a DMA-t sem lehet bekapcsolni, asszony netes gépe gyorsabb, pedig az csak egy 550-re húzott cerka, ez meg egy P3 800EB...).
Részemről befejeztem; ehhez már nem tudok mit hozzátenni, tied az adu ász...;]
Nem baj, régen röhögtem ilyen jót...;]"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
rog
addikt
:) and its getting better..
ugyanaz a cucc? leszamitva a processzort, alaplapot, videokartyat
mi az egyforma? a ram vagy a vinyo?
elkanyarodtunk.
lenyeg hogy olyanhoz beszelsz aki eveket ''szivott'' a k6-2-vel. (ez tulzas mert szerettem) amit mondani akarok, az az hogy veletlenul pont eleg sok tapasztalaltom van a dologban, ugyhogy a kampo szoveg (akarmit is jelentsen) nem tolem jon. -
neduddki
nagyúr
H!I
bh6-om aszem van :-))) de Break cserebe egy p2b-er ajanlott egy bf-et ha meg el nem adta:-))))
nagyflopim is ketto!!!! de magy 5 eve csak polcon!!:-))))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
simbazz
aktív tag
A sebesség nem minden. Nincsenek cerkás egérricegések, rejtélyes fél-1-2 másodperces elgondolkodások, ilyesmik. Igen, a BH6-ot kivéve a másik 3 cerka alatt VIA694 van, de a K6-ok alatt is VIA lakik :)
Nem mondta senki, hogy lenyomja a zegygigaherces csodacerkát a K6-2. De ezek szerint a kölkök is tudják, (tudatalatt persze, mert nem sok fogalmuk van arról, miaza cerka vagy K6-2) hogy a név meg a sebesség nem minden, és nem feltétlen hátrányos széllel szemben pisálni.
Röhögni meg egészséges, megmozgassa a sebességmámorban eltunyult izmokat is :DDDElektromos abakusz
-
simbazz
aktív tag
Kampó szöveg (értsen ezalatt mindenki azt, amit akar) egyenlőre senkitől nem jött, csak ezt megelőzendő írtam oda :)
RAM változó, 160-256 SD között mindenféle mennyiség előfordul, vinyók is nagyságrendileg azonos méretűek, nem erre értettem. A softwarecuccok ugyanazok rajtuk...Elektromos abakusz
-
rog
addikt
mindenesetre nem tudom feltunt-e, hogy a sebessegrol volt szo, mikor eloszor hozzaszoltal, es akkor valami olyasmi volt, hogy a k6-2 gyorsabb (pattogosabban mukodott)
azota meg mar a sracok is azt szeretik, vegul kiderul, hogy a tobbi gep gyorsabb, csak nemelyikkel stabilitasi gondok vannak.. :))
most akkor mirol beszelsz tulajdonkeppen? vagy meg formalodik a velemenyed.. -
neduddki
nagyúr
-
simbazz
aktív tag
Semmiféle formálódásról nincs szó.
A pattogósabb működés meg nem feltétlenül a mérhető gyorsaságot jelenti.
Itt egyesek kiakadnának, vagy elvonulnának a hegyekbe remetének, ha azt állítanám, hogy a mai napig egy 40 MHz-s (nem elírás), 32 megás gép előtt ücsörögve érzem legjobban magam - természetesen nem pc-nek nevezett roncshalmaz. Van rajta minden, net, jóféle 2D-s meg 3D-s grafikus cuccok, hangulatos (!) játszható gámák - nem csak a háromdé borul az arcodba fíling helyett, stbstbstb. És ha úgy tetszik, jóval gyorsabb mint a mai hipermodern (nohiszen) technika - értsd v!nblowz. Nincs startmenüre várakozás, homokórázás, nincs hülyére terhelve a gép tűzfalakkal, vírusirtókkal, nincs para ha netre lépek, hogy éppen m$billyboy listázza a vinyómat. Időnként bekapcsolom a vasat, de sajna nem sok időm van foglalkozni vele. Szóval a sebesség nem csak a MHz, hanem a használhatóság is. Ennyi.Elektromos abakusz
-
simbazz
aktív tag
Öhh, rendesen szétOFFoltam(tuk) a topikot :DDD
Elektromos abakusz
-
neduddki
nagyúr
válasz _Volkovy_ #86 üzenetére
H!I
ket, bocs harom fajta van ppga>slot1 fcpga>slot1 Tua>slot1
a titan elleben lehet, hogy csomot kot az illesztore, esetleg el se fer a kondiktol
udv
-
Hequila
őstag
Objektív adatok:
1999 január 18. árlista, bruttó kisker árak:
K5 100MHz 7000HUF
K6-2 266MHz 17375HUF
K6-2 300MHz 23125HUF
K6-2 333MHz 27375HUF
K6-2 350MHz 32375HUF
Intel 100MHz 8625HUF
Intel 166Mhz 15500HUF
Intel 200MHz MMX 19250HUF
Intel 233MHz MMX 23125HUF
PII 266MHz MMX 18625HUF
PII 300MHz MMX 20875HUF
PIIA 300MHz MMX 22000HUF
PIIA 333MHz MMX 27000HUF
PII Klamath 266MHz 47000HUF
PII Klamath 333MHz 54375HUF
PII Klamath 350MHz 59875HUF
PII Klamath 400MHz 99625HUF
PII Klamath 450MHz 149750HUF
Cyrix 200+ MX 13625HUF
Cyrix 233+ MX 14500HUF
Cyrix 266+ MX 16125HUF
Cyrix 300+ MX 17125HUF
Ezek után döntse el mindenki, hogy melyik volt az olcsóbb!
Szubjektív vélemény:
Tapasztalataim alapján a K6-2 500-as egy PII 400-assal volt partiban.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Yutani
nagyúr
No igen. Én valami ilyen áron vettem annak idején a K6-2 333MHz procimat. Végül is egy árban volt a CeleronA-val, de mint fentebb kifejtették, egy normális BX-es board sokkal drágább volt egy mondjuk 5ALI61 lapnál, és ez sokaknak számított. Meg mondjuk aki (mint és is) egy régi Pentium alár rakott egy AGP-s S7 alaplapot, majd abba vett egy nagyobb K6-2 procit. Én speckó egy P166 Classic-ról váltottam a 333MHz-es K6-2-re.
#tarcsad
-
Obi-1
őstag
A K6-2 igazán akkor hasított, ha az alaplapon jó sok L3-as cache volt. Én nagyon kedveltem, igaz semmi összehasonlításom nem volt az akkori Celeronokról. A P200-hoz képest feleannyi idő alatt bootolt a 450-es példányom.
Ja, jó sok ideig EDO RAM-mal ment, mert akkoriban marha drága volt az SD...
És persze AT/ATX lap AT táppal... (Sector MVP3) Sokáig (fake) AGP S3 Trio-val... Igazi cheapo/ csóringer gép volt, de úgyse nagyon játszottam.
Az Xp1700 + Rage128 + 256 SDRAM összeállításom ehhez képest nagyon megy. Játszani most is csak Wolfenstein, de azt nagyon megnézném full beállítások mellett.Only a Sith deals in absolutes.
-
Obi-1
őstag
-
Yutani
nagyúr
Jah, L3 csak a K6-3 mellett lett az alaplapi cache, mert annak on-die L2 cache-e volt.
Egyébként a sebességösszehasonlításról annyit, hogy a K6-2 méréseim is tapasztalataim szerint a saját órajelénél 66 MHz-el alacsonyabban működő Celeronnal volt pariban, de ez csak az FPU egységre érvényes, a CPU része gyorsabb volt, mint az ugyanannyi frekin működő Celeroné. Tehát a 400-on tekerő K6-2-m játékokban kb. a 333 MHz-es Celeron teljesítményét hozta, alapon 333 MHz-en pedig a 266-os Celeron volt vele pariban. Sajnos a K6-2-nek még mindig viszonylag gyenge volt az FPU egysége.#tarcsad
Aktív témák
Hirdetés
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ukrajnai háború
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós kamerák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest