- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Aktív témák
-
rogers
aktív tag
Előszőr is, tudom, hogy létezik Radeon topic és hogy amit kérdezek annak elemeit körüljárták már ott, de az idők változnak, a riválisok és engem a mai helyzet érdekelne.
Tehát.
Olyan helyzetben vagyok, hogy mivel gari alatt lerohadt a Ti4200 128MB kártyám, valószínűleg lehet cserélni. A cserét az üzlet feltételezhetően rugalmasan fogja kezelni, ezért nyílik néhány lehetőség:
1. ''csere'' okán kaphatnék helyette egy 9600Pro-t, az árában van viszont a tesztek szerint erősebb kártya.
2. felbővített csere okán, rászánnék pénzt és egy 9700Pro-ra cserélném be. Ez olyan 50,000 körüli összeget jelentene.
Elsősorban játékra használnám, az gondolom sejthető.
A dilemma: első pillantásra, ha van az embernek pénze, a 2. opció nagyon jónak tűnik. Egy haverom viszont úgy véli, ez most elhamarkodott pénzkidobás, mert elképzelhető, hogy durván fél év múlva abból az 50,000ből amit elköltök a felbővítésre már vmi sokkal jobb és a 9700Pro-nál is zúzósabb kártyát lehet venni, megéri tehát kivárni. Én nem vagyok meggyőződve róla, hogy akkorát fognak esni az árak és ennyire gyökeresen megváltozik a helyzet addigra...
Ti hogy látjátok a kérdést?Jobb későn, mint még később...
-
Club
őstag
Csaréltesd be Ati radeon 9600Pro-ra, azt jóáron megveszem tőled:-)(kinek mi a jó ár:_)))
De ha így állsz hozzá, sosem veszel kártyát, mivel mindig van őjabb, jobb, erősebb.. -
Obi-1
őstag
Hát, a 9800 nem sokkal erősebb, nagyon nem jön ki semmi fél éven belül, ha hihetünk a híreknek. Persze 50k az nagyon sok, de ezt már te tudod.
Only a Sith deals in absolutes.
-
rogers
aktív tag
Ahogy a ''Half-Life 2 és az nVidia - páratlan páros?'' cikket nézem, hát lehet, hogy mégse kéne ennyi pízt rákölteni arra a 9700Pro-ra. (se) :(
Jobb későn, mint még később...
-
AND1
őstag
Veszel egy 9700Pro-t esetleg fél év múlva és nem leszel sokkal jobb helyzetben mintha lenne egy 9600Pro/9500pro-d(+tuning). Mert olyan nagy különbség nincs köztük...És az új kártyák jóval 100fölött fognak indulni...9800-ról ne is álmodj egy ideig(ilyen áron).
Egy régi PH-s.
-
rogers
aktív tag
Általában 1024x768 fölé nem megyek játékban, mert igazából nem látom értelmét, nincs akkora különbség. Tuningolni nem nagyon szoktam, nem is igazán merek, mert nem értek hozzá :))
Még vmi:
Ha viszont visszaolvasom a PH! fórumokat, akkor ott eléggé le van húzva a 9600 sorozat, ezért is félek tőle... ...belémoltottátok :DD
Egyenlőre úgy tűnik, nem lettem okosabb... :(Jobb későn, mint még később...
-
AND1
őstag
Sajnálhatod hogy nem lehet látni már igazán 9500Pro-t.Jobb mint 9600pro...csak hát eltünt. Azért nem kell féln ennyire a köv. játékoktól. Ha van egy 2Ghz körüli géped, megfelelő mennyiségü memóriával is egy Dx9-es kártyával menni fog...szal ez a marketingben, túl van kozmetikázva. Ha hosszabb távra gondolsz nyugodtan vedd meg a jobb....
Egy régi PH-s.
-
-
Keitaro
addikt
9600Pro húzva produkálja a 9500Pro sebességét, és ha mákod van a memóriájában is több szufla van.
Ezt a tesztet nézted ?
[L]http://www.beyond3d.com/reviews/ati/rv350/[/L]
Ez egy alap összehasonlítás. Összeeresztették mind a négyet, és techspec is van.
Itt egy Saphhire FireBlade Edition (kicsit magasabb órajelek)
[L]http://www.beyond3d.com/reviews/sapphire/9600pro/[/L]
De ennél magasabb órajelet bír el a chip, és eléri a 9500Pro sebességét -
Keitaro
addikt
Nah igen az egy 600 éves alpha... egyébként Anandék szerint a húzatlan 9600Pro 40Fpst tekert 1024ben, míg egy 9800Pro 77-et. Nah meghúzod a 9600Prot akkor ez kb 50fps. Ennyi csak elég. Persze ez AA nélkül volt. AA-val már kevés lesz hozzá. De ez tényleg egy alpha cucc... Még csak a módokat sem leehtett állítani benne (NV30, ARB, R200, ARB2, NV10, NV20 módok)
-
rogers
aktív tag
Köszi ezt a beyond3d tesztet, ezt még nem láttam, megvan az esti program, még kinyomtatni is sok lesz :) Majd szétnézek az oldalon, mert igazából azokat a méréseket kedvelem ahol be van téve egy-két benchmark kártya is (Ti sorozat vagy a 9700) viszonyításnak.
Ahogy néztem akárki méri a Ti sorozatot az konstans szokott lenni, míg az újabb kártyák mérési eredményei eléggé teszt függőek.
Igazából szívem szerint és a lelkem mélyén én 9700Pro-t szeretnék, mert még sose volt ilyen ''felsőkategóriás'' kártyám, általában max 50,000nél húzom meg a határt videokártya tekintetében, így lett a Ti4200 is anno. Sajna egyenlőre magamat sem tudtam meggyőzni a beruházásról és itt sem olyan inputok jönnek, ami szerint megéri. :) Na sebaj, talán még egyet aludhatok rá.
A célharver amibe belemegy az egy 2.6-os P4-es konfig, szóval nem aggódom, hogy a processzor lesz a szűk keresztmetszet...Jobb későn, mint még később...
-
Wishbone
csendes tag
Hali!Na én is Ti42000ról cserélnék de mit?????
Azt szertném kérdezni,hogy melyik kártyával járnék jobban Radeon 9600Pro vagy Radeon 9500Pro?Ár max 60.000Ft!Tunningolás érdekelne! -
Drizzt
nagyúr
Szerintem amúgy ti4200->r9600pro csere nem ér semmit, nem fog semmi változni, kivétel talán picit szebb lesz a kép. sima 9700-ra nem tudnál esetleg cseréltetni kevesebbért?
I am having fun staying poor.
-
suncee
csendes tag
sziasztok, nem ertem a problemat ... Miert nem vesztek (akik ti4200 at cserelnek le) sima 9700-at ??? (felhuzhato pro szintre, najo az meg meg tovabb ...)
En azt nem ertem hogy ti4200-at miert jo 9500 pro ra lecserelni ...
nah mind1, 1 a lenyeg 9700 (nonpro-val) tuti jol jartok
bye all -
PodMAN
senior tag
Én kb 1 hónapja cseréltem Ti4200-ról 9700Pro-ra. Ugye mondanom sem kell, hogy nagy a különbség. Tény viszont, hogy 1024*768 (NO AA/AF)-ban semmi különbség nincs a két kártya közt , minden hasít. Viszont nagyon jó érzés mindenféle sebességveszteség nélkül bekapcsolni az élsimítást és az anizoszűrést az új kártyán. Itt már látható a befektetett n*10.000Ft haszna.
-
rogers
aktív tag
Na jól összekevertétek itt a szép kis topicomat. :D
Azért ha vki végigolvassa az eddigieket akkor látszik, hogy a két kérdező esete totál nem ugyanaz!
Én valóban cserélni tudom a Ti4200-at, ha tehát 9600Pro-ra vetemednék akkor az jelente mondjuk 3000Ft kiadást. Az én kérdésem inkább az, hogy megéri-e a cserére rákölteni +50 rugót és 9700Pro-nál kikötni. (ld. fentebb bőven részletezve)
Kedves kérdezőtársam pedig VENNI akar max 60,000-ért valamit és nem tudja, hogy 9600Pro v. 9500Pro-t vegyen.
A kettő ugyebár távolról sem ugyanaz...Jobb későn, mint még később...
-
rogers
aktív tag
Igazad van! Ez el is kerülte a figyelmemet. Olyannyira, hogy fogalmam sincs a sima és a Pro közötti árkülönbségről... Na majd megnézem.
Bár ha jól emléxem a tesztekre a ''sima'' verzió jócskán alulteljesít és amint írtam távolról sem vagyok tuning guru... :)Jobb későn, mint még később...
-
Wishbone
csendes tag
Jó megnézem ezt a 9700as Radeont........!Na de vannak többféle gyártók is,azok közül melyik a legjob(SAPHIRE,ATI,CLUB3D stb.)Meg én úgy hallotam hogy az 9500Pro Radeont fel lehet húzni 9700pro-ra és hogy ez nem így van a 9600Pró-nál annál pedig 9800ra?????És nem tud valaki egy jó Pesti boltot ahol megvehetném első Radeonomat http://prohardver.hu/pics/smileys/smile.gif ????
:) -
beeboy
addikt
-
enzo_ferrari
tag
ATI 9700 pro!!! :C
---== Csajokat a paplan fölé, éljenek a kezek! ==---
-
enzo_ferrari
tag
ATI 9700 pro!!! :C
---== Csajokat a paplan fölé, éljenek a kezek! ==---
-
enzo_ferrari
tag
mondjuk, kékhal: Videokártya Club3D ATI Radeon 9700Pro AIW 128MB 90.991 Ft 113.739 Ft
ez nálam a dzsízösz kategória... :O---== Csajokat a paplan fölé, éljenek a kezek! ==---
-
Wishbone
csendes tag
Nah eldöntöte!R9700 veszek!Na de hol és milyet?Mondjátok már meg hogy melyik a legjobb Radeon 9700?-és légyszi mellékeljetek egy boltot isahol megvehetem :))))))
-
suncee
csendes tag
Szia , annyit tudok mondani hogy 9800 -as naon franko kis kartya (kicsit a 9800 pro orajele alatt megy, de lehet huzni azokat szinten (mint pl 9700+uj bios-> 9700 pro, mas kerdes hogy 9700 prot meg tovabb lehet huzni) ha jol tudom a sima 9800 akon szinten 3.3 as ramok vannak (mint a sima 9700 akon) ...
egy szonak is ... ezzel a kartyaval nemigen lehet mellenyulni az biztos (en most szeretnek venni 9800 prot csak meg utos az ara kicsit (bar nagyker ar netto 80 ..., nemhinnem hogy sokat esne mostanaban, 9700 pro is milyen mar hogy kozel egy eves kartya es nem zuhant le frankon az ara, bar errol nvidia tehet asszem a legjobban :)
bye all
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest