- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nazara
őstag
Sziasztok!
Kicsit bagatell kérdésem lenne, de nem emlékszem, hová tettem a Dragon Priest maszkjaimat. Megnéztem a házaimban használt konténereket kétszer, de sehol semmi. Nincs valami konzolparancs, vagy akármi, amivel megtudom a hollétüket?
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
creedszl
aktív tag
válasz balint107 #18900 üzenetére
Hali!
Gondoltam megosztom a tapasztalataim vidkari ügyében.
Egy FX6300 + R9 270X 4Gb kombóról van szó nálam egy 22-es monitornál ami ugye 1680*1050.
Például a következő jeleneteknél esik be az fps 20-30 közé amúgy 40 az átlag:Na most nálam van uGridLoad=7, sűrű fű mint látod, fov 90-en...hirtelen ezek ugrottak be amik nagyon szívják az erőt.Ahol sok a füst,vízpára és hasonló jelenség ott is lassul.Hamarosan én is felváltok FHD-ba kíváncsi vagyok mennyit fogok bukni fps-ben...Mondjuk annyira nem érdekel mert csak néha esik be és ilyen látvány mellett beáldozok.
[ Szerkesztve ]
Hulligaaan
-
balint107
aktív tag
válasz creedszl #18907 üzenetére
Többek nyilatkozatából valamiért radeon kártya jobban szereti a Skyrimet. Mondjuk 1680*1050-be nem próbáltam mennyivel lenne gyorsabb, de én Full HD-be akarom úgy is nyomatni, mert így szép éles a kép ..
Felismerem a fű mododat, nekem is az van.
"SkyRealism - Grass.esp" Ez nekem szinte semmit se lassított, viszont sokkal jobb mint az alap .. A Fov 85 vagy 100 szintén nem változtatott a sebességen, csak annyi, hogy a 100-on már nagyon torzult minden, de nálam még a 85 is határeset. Igazából 75 körül lenne optimális, hogy ne legyen torzulás, de ki akar annyit forogni, ha látni szeretné a szép tájat ...Bár Tirexi monitorán lehet ez másképp valósul meg, de 16:9 be mindenképpEttől függetlenül mindenképpen jobban megy mint nekem Full HD-be, mert Ugrids alapon hagyva nem igen lenne most sehol 40 FPS, ha külső térről van szó.
Én is gondolkodom megérné-e plusz 5k ért a 4GB-os változat.
-
creedszl
aktív tag
válasz Tirexi #18908 üzenetére
Ez a RealLike Enb.Meglátjuk mi lesz, van egy két dolog amit fel tudok áldozni ha kell.
Karakterrel nem szoktam szórakozni, alap kb:
Már csak a az ég kékje zavar...hogy tudnám kékebbé varázsolni nem tudod?
balint107 Ez nem az a fű mod.Ez a "denselite.esp" a mod neve:
Dense Grass 100 Density - Dense Lite 50 percent.[ Szerkesztve ]
Hulligaaan
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18909 üzenetére
Én alapon használom a FOV-ot (65) mert nem szeretem ha a karakterek vagy más egyéb elemek torzulnak. Ennél a monitornál meg főleg észrevenni.
(#18910) creedszl:
Kékebbé? De hisz a 3. képen az eléggé kék.
A másik két képen azért fehér mert ott dolgozik az Adaptation meg a Bloom effekt.Megnéztem nem rossz ENB ez. Melyik DLL-el használod? Az újjal vagy a régivel?
Én a SkyRealism - Grass-t használom mert az még oké nem öli annyira a gépet de a Dense Grass 100 Density az kinyírta főleg erdőben. Screenshot-okra jó, de játékra nálam nem. Én nem szeretem a LOW FPS-t nekem legalább 50-60 kell.
[ Szerkesztve ]
-
creedszl
aktív tag
válasz balint107 #18912 üzenetére
igen, ez megvan, de ott nézegettem, tekergettem de nem értem el változást, konkrétan nem tudom melyikhez kéne ott nyúlni.Mert csak a tiszta kék égnek a kéksége nem jó...Ez inkább kékeszöld, több kék kéne belé
Tirexi Az tuti hogy százon sokat eszik de a lite verzión, ami csak a fele már teljesen jó.De kipróbálom az említett modot is.Amúgy a 0.221-es dll fut, de a mod a 0.113-as verzióra épül.
[ Szerkesztve ]
Hulligaaan
-
CJ4567
nagyúr
válasz Tirexi #18911 üzenetére
Nem 75 az alap? Nálam azon volt első indításnál mindenféle mókolás nélkül, ehhez kapcsolódó: a konzolparancsok újraindítás után visszaállnak?
A low fpst már megszoktam, igaz ez játékfüggő, Skyrimnak kevesebb FPS is elég, de multi játékokban eleve minden minre hogy minél több fps legyen, de 60 fölé már felesleges menni(szerintem)[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
balint107
aktív tag
válasz creedszl #18913 üzenetére
Én a GardientIntensityDay-el állítottam elsősorban. Nem pont kékesítésnek felel meg, viszont ha lejebb húzod sötétedni fog az ég ezáltal sokkal erősebb lesz a színe. Ennek van külön csúcs, középtáj és horizont része is.
Mondjuk én legutóbb inkább a színt vettem ki belőle, mert nekem túl erős volt.Ha lejjebb tekersz a sky menuben ott lesznek az olyan opciók, amik meg is látszanak majd, ha állítod XD
-
19sracz82
csendes tag
Hali!
Tudja valaki, hogy hogyan lehet a bárdomat megokosítani, több dalt tenni a repertoárjába? Vagy legalább kicserélni egy másikra? Windstadt Manori házamba kapok bestia pont nem a kedvenc számaimat tolja, rossz a producere, szövegírója..
Előre is köszi!Nem az öregkor megérése, hanem a fiatalság túlélése a nagy tett! By: Én
-
creedszl
aktív tag
Na most aztán elpötsörésztem az ég kékjével,több helyszínen végignéztem a nap minden szakát és belőttem hogy minden napszak rendben legyen.
Hulligaaan
-
Brett001
aktív tag
válasz creedszl #18919 üzenetére
Franko lett az eged. Ahogy mások is megállapitották már, én is rájöttem, hogy a modok kipróbálásával, a beállitások finomhangolásával legalább annyi órát el lehet tölteni, mint magával a játék menettel.
Én meg most a Real Cloudst próbáltam ki. Bejövős, marha jól néz ki mikor a távolban vihar van és este cikáznak a villámok.
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Tirexi
addikt
válasz CJ4567 #18914 üzenetére
Igen 75-öt akartam írni nem tudom miért maradt bennem a 65.
Valszeg másra emlékeztem.Habár mondjuk lehet ebből most, hogy utána néztem:
Unedited Skyrim.ini has:
fDefault1stPersonFOV=65.0000
fDefaultWorldFOV=65.0000
fDefaultFOV=65.0000Elvileg ha simán beírod, hogy "fov" akkor beáll az alap értékre. De azt is írták, hogy felbontás függő.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
Sziasztok. Ennek a modnak mennyire látszik meg a hatása a teljesítményben, grafikában(azért kérdezem a grafikát mert elvileg lejjebb vesz textúrafelbontást)?
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Redcaster
őstag
Az mennyire normális Skyrimben, hogy az NPC-k eljárkálnak a városokból? A Bajtársaknál van a Farkas nevű NPC. Nem kezdtem küldetést, be sem léptem hozzájuk. Elmentem a térkép keleti felébe található "mamuttemetőbe " hogy majd legyakom a sárkányt, erre a mi kis barátunk egyszerre ott termett és segített
-
addikt
válasz Redcaster #18931 üzenetére
Bajtársak eljárkálnak egyébként medvét/farkast, ilyesmit ölni, lehet velük találkozni a vadonban, de akkor csoportban vannak (3-4) Hogy így ott terem melletted az csak azért lehet mert ő a társad, vagy olyan küldetésben vagy ahová mindenképp vinned kell őt is.
(#18928) balint107: én úgy értelmeztem, hogy nyerhet-e azzal, hogy ha a felbontást magasabbra rakja, de visszaveszi a fov-ot. De biztosan nem, a magasabb felbontás sokkal jobban eszi a gépet mint amit a kisebb fov-on nyerne.
[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
balint107
aktív tag
válasz Tirexi #18934 üzenetére
egy időben ritkítottam ezzel, hogy nagyobb legyen a sebesség és inkább a látótávot vettem fel háromszor nagyobbra, mert a nagyobb nyílt terepen eléggé hülyén mutatott a fű rajzolódás, főleg ha még jó dús is volt..
iMinGrassSize=40
De most nincs megadva ilyen érték. Illetve nekem most a
fTreeLoadDistance=75000.0000 (alap: 50000.0000)
fBlockMaximumDistance=240000.0000
fBlockLevel1Distance=75000.0000 (50000.00000)bár még ezt mindig keveslem kicsit a fák terén pl.
de a
uiMaxSkinnedTreesToRender=20-at is szívesebben felvenném 30-40-re. Volt már úgy és jobb volt, csak ugye ez is lassít nekem legalább is.
Kíváncsi vagyok hogy fog menni a GTX 670-el a dolog, tudok-e még feljebb nyomni pár dolgot, vagy örülhetek, ha 30 FPS-el elviszi legalább mindenhol HD-ben a GTX 660 harmatos produkciója után, bár azért annyira ezen nem vagyok meglepve, hogy tudom mennyivel keményebb gépeket is meg tud fogni a modolt skyrim 45-60 FPS-re. Azon inkább meg vagyok lepődve mikor a GTX 660-ról és 7850-ről olyakat mondanak, hogy mindent visz ultrán Full HD-ben élsimitással vsyncel :S.... Ez nekem egy "kicsit" sántít valahogy....
Várom a teszt eredményeket a fű modokról, illetve hogy a többi felsorolt elem neked milyenen van most
[ Szerkesztve ]
-
balint107
aktív tag
válasz genndy #18932 üzenetére
Nekem szó szerint semmit nem változott a Fov 40 60 85 vagy 100-on a sebesség.... A felbontás állítástól viszont nem kifejezés. Bár ki tudja lehet ez is embere válogatja. Egyeseknek egy alsó közép kategóriás kártyán is minden nagyon jól megy, mint egy radeon 7850, vagy ahhoz hasonló kártyán. Másoknak meg egy ambient occlussion is 10 FPS-t vesz el. ki érti ez :S Szerintem eddig én még mindig nagyon korrekt helyen voltam összességében a gépemmel, mert kevés dolog zabálta meg eddig kifejezetten a gépet, de most a felbontás az nagyon felemésztette a Skyrim esetében.
-
Skyhunter
őstag
Tirexi, Helgen Reborn-os videódat nézve lettem figyelmes arra, hogy a gyorsutazások közben nem a megszokott loading screenjeid vannak....ez valami mod?
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Azura csillagát, hogy érdemesebb használni? Feketeként vagy fehérként?
köszihttps://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
addikt
válasz Skyhunter #18944 üzenetére
Akkor valamit elírhattál, nekem ugyanerre kidobott egy csomót.
Tipp, ami lehet Tirexinél: Lore-Based Loading Screens
Esetleg általánosan: The Elder Scrolls General Loadscreen Replacer
Illetve ami biztosan van: KenMOD - Time on loading screen[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Tirexi
addikt
válasz CJ4567 #18945 üzenetére
Előbb végignézem mindegyiket 40-el. Csak akkor ér valamit az összehasonlítás ha mindegyik ugyan azon a beállításon van.
Amúgy nem úgy van annál, hogy minél kisebb a szám kevesebb több FPS-t kapsz?
Tehát több lesz a fű kisebb értékkel.Igen jól emlékszem: [link]
iMinGrassSize=40
Note that this value can be set to any number (default is 20), where a lower value corresponds to a higher grass density and thus lower performance. Try different values to see what provides the best balance of performance and visual quality.(#18944) Skyhunter:
Ez a kettő van fent betöltőképernyőre: Lore-Based Loading Screens, KenMOD - Time on loading screen.[ Szerkesztve ]
-
balint107
aktív tag
válasz Tirexi #18940 üzenetére
Elvileg azt, hogy mennyi fa textúrát töltsön be egyszerre a játék. Csak egyszer kétszer próbáltam, de nekem úgy tűnt működik a dolog, mert lassabb lett a játék, illetve több volt a látható fa (ami már nem lodként jelent)
Bár mivel az árnyékot nem növeltem meg, így picit zavaróbb volt a betöltött de árnyékkal még nem rendelkező fák megszaporodása. Elvileg a fa látótávolsággal együtt működik (vagyis azzal együtt próbáltam).Most viszont 20-ason hagytam, de a fTreeLoadDistance átírtam, mondjuk most nem is vagyok benne biztos, hogy olyan sokat változott a látóhatár a fák esetében. Néha egészen közeli fákat sem tölt még be :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest