Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    brókerekről, hátha valakit érdekel:

    kb 2 éve mindenféle robotos kereskedéssel foglalkozok, elmúlt időben próbáltam elég nagy hangsúlyt fektetni arra is, hogy megfelelő brókert találjak.
    Sajnos eleinte nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, és elhittem hogy nem azon fog múlni a vége, hogy spreadben van 1 pip különbség.
    Pedig sajnos de, sokkal több múlik rajta mint gondolnánk. Kb 2500 lotot kötöttem így, ha csak ezen 1 pippel többet keresek, akkor az +25000$ (ami nyilván nem lenne meg mindenhol, de ha Globegainen keresztül nyomtam volna, akkor azért 2500*8$ azaz 20K$-ral előrébb lennék)
    Na mind1, így jártam.

    konkrétabban:
    Magyar MT4 szolgáltatók(budacash, equilor) drágák, magas spread, market makeren keresztül megy mind. EURUSD spread még a legjobb ügyfeleknek is 2.0 pip
    IBFX sima csomagját adják tovább, IBFX-nél is ennyi a spread. Viszont ha valaki a Globegain-en keresztül regel, akkor ebből 0.8 pipet visszakap. Persze még így is 1.2 pip a spread, és market maker....
    Utána jött, hogy inkább keresek valami ECN brókert, sokáig kerestem, ismerős ajánlására végül az FXopennél kötöttem ki. Itt tényleg nagyon alacsony a spread, eurusd-n jellemzően 0-0,5 pip közt változik (persze hírnél van hogy szétesik, és 1-2 pipes spreadet is láttam már), átlagosan 0,2-0,3 pip. Erre jön a jutalék amit fizetni kell, ami kb 0.5 pip, tehát összesen 0,8 pip körül vagyunk. Bár ebből is visszaad még a globegain 15%-ot.
    Ez sokáig nagyon jónak tűnt, de kezdett feltűnni mostanság, hogy néha óriási a slippage, így nyitottam máshol is számlát, hogy lássam tényleg a piac ilyen, vagy fxopen szar. Na itt jött a meglepetés, amikor 1 hírnél fxopen 10-14 pip slippage mellett hajtotta végre az orderem, máshol meg 3 pip volt mindössze. 4-5 lot EURUSD-nél meg nem mind1 az a 7-10 pip eltérés, főleg amikor az adott robottal pár pip nyereségre hajtok.

    Ez az újabb bróker pedig az Lmax volt, velük egyelőre maximálisan elégedett vagyok. Minimálisan magasabb a spread mint fxopennél, itt 0.3 helyett 0.5 az eurusd esetén, de ezen tényleg nem fog múlni a vége :) Itt is visszaad a Globegain 12%-ot a kötési díjakból. Ráadásul angol cég, nem egy offshore, világvégi utolérhetetlen akármi.

    Másik ami jónak tűnik az az Armada Markets. Nekik az egyik fő partnerük, liquidity providerük az lmax, így alapvetően hasonló spreadek, hasonló végrehajtás van. Az alap költség minimálisan alacsonyabb, itt globegain nem ad vissza semmit. Amivel többet nyújt mint lmax, hogy itt a minorokon néha jobbak a spreadek minimálisan, illetve picit több pár van, így van náluk EURHUF, USDHUF is. Valamint itt 1:500 az alap tőkeáttét, míg lmaxnál "csak" 1:100 (bár erre ritkán van szükségem)

    Remélem tudtam kicsit segíteni azoknak, akik brókerválasztáson gondolkoznak.
    Ha valakit érdekelnek a globegain kedvezmények, akkor ha kérhetem az én ref linkemen keresztül regisztráljon. Köszi

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák