- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
winery
aktív tag
Eldorádó legendáját tudom ajánlani ,szerintem nagyon élvezetes akár ketten is.
Én héten a unmatched árny és ködöt vettem illetve a hellapagost , igaz ezt nagyobb társasághoz.
Előtte a Viticulture, Ankh és a Concordia érkezett. Viticulture szintén olyan ,hogy akár ketten akár többen is nagyok élvezetes. A többivel sajnos még annyit nem tudtam játszani még.
-
Chal
addikt
Huh, köszi mindenkinek, jegyzetelek
Közben lement két Ticket to Ride menet, mindent elsöprő sikerrel, szóval ez is megérte. Mára sajnos ennyi volt, bealudt mindenki.
Azért akármennyire is ekézik a BGG-t top* -okat (sokszor joggal), a helyén kezelve, és melléolvasva nagyon jó iránymutatást tud adni az ilyen kezdő vásárlóknak is mint amilyen én vagyok Legalábbis eddig 3-ból 3-nál nem volt lukrafutás vele (tudom-tudom a Scythe az lesz 2 fővel, de sebajj ).
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Chal
addikt
válasz TrollBalint #4759 üzenetére
Az nagyon jó hír, ha ez nem ront a játékélményen, azt gondoltam, hogy így kevésbé lenne komfortos az asszonynak (nem annyira erős angolból), de ha nem okoz ez gondot, akkor bezsákolom az angolt.
-
TrollBalint
addikt
Mivel kooperatív, minden információ publikus. Mi ráadásul mindig nyílt kártyákkal játszuk, szóval még el se kell kérni a másiktól a kártyát. Ezt általánosságban igaz minden kooperatív-ra, hogy elég ha egy ember tud angolul. Mondjuk egy Arkham Horrornál azért ilyenkor aki az angolos a csapatban, egy másfajta mélységét éli meg a játéknak
Nem tudom milyen multatok van Pandemicben, de a Legacy az nagyon nehéz, mi a számítógépen játszottuk, de csúnyán bebuktuk mindkétszer... pedig élőben szerettem volna én is, de hát így, hogy esélyünk se volt inkább nem adtam rá ki pénzt, ráadásul sok idő is lett volna (mi 4-en játszottuk volna)https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
törölt tag
válasz TrollBalint #4761 üzenetére
Nekem pont ezért nem tetszik!
Talán 3-at játszottunk vele, de rájöttem, hogy a teljesen kooperatív játék olyan, mint ha egyedül játszanék!
Ez a "megbeszéljük mit csináljunk" dolog az erősebb akarattal érvényesül!
Most porosodik a polcon, már azon gondolkodom, hogy eladom, 2 éve hozzá se nyúltam! -
Chal
addikt
válasz TrollBalint #4761 üzenetére
Nincs semmilyen tapasztalat, de majd lesz, játszanánk a sima Pandemic-el és valamikor a későbbiekben kezdenénk bele a Legacy-ba. Azért kérdezgettem róla most mégis, mert ahogy a piac meg a helyzet áll, úgy látom, hogy ha az ember eldönti valamiről hogy szeretné/érdekli, akkor érdemes meglépni a vásárlást minél előbb ha van rá anyagi lehetőség. Pl. én sem gondolnám, hogy fél éven belül játszanánk vele, de utána mindenképpen. Ha meg valamiért mégsem nyúlunk hozzá, akkor eladom.
Runo: Angolból megvenném az újat, de ha a tiéd magyar nyelvű 1. évad, és nincs "tönkretéve" (azaz visszaállítható még annyira, hogy két új játékos ugyanazt az élményt kapja mint egy újnál) akkor írj rám nyugodtan, ha úgy döntesz hogy szabadulnál tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
Táppénzen voltam a gyerek pedig itthon maradt egy napra, hogy támogassuk az óvónők sztrájkját, ezért előkerült két társas:
Tiny Towns és a Cascadia. Kellemes kis családi játékok, nagy újrajátszhatósággal. Mindkettő hasonló rendszert használ, pontkártyákon megadott különböző alakzatokat (Cascadia esetén kicsit más, mert ott az állatokat kell a pontkártyáknak megfelelően elhelyezni, és az alakzat nem mindig fontos) kell kirakni, és ezért jár a pont. Építkezünk mindkettőben egyikben egy kis várost, a másikban pedig a vadvilágot „építjük”. Viszonylag rövid a játékidő (kb. 1 óra), a komponensek minősége jó (nem kiemelkedő, de rendben van) a kártyákon az illusztrációk szépek (főleg a Cascadiánál).
Ha választani kellene, akkor a tematikája miatt a Cascadia jobban tetszik, viszonylag kevés a holtidő gyorsan lepörög egy játék, és tetszik a „flowja”.
A Tiny Towns-t most, a Reflexshop akcióban vettem meg (7eFT ért BB volt), eddig azért nem vettem meg mert annyira nem fogott meg a kinézete (tudom nem ez alapján kell választani), de kellemesen csalódtam.Könnyű mindkettő játékszabályát elsajátítani, igazi családi játékok. Ugyan mindkettő dobozára 10+ van írva, de jól skálázható a nehézség a különböző pontkártyákkal, és a szabályokat az 5 éves kisfiam is hamar megértette és élvezte az építkezést, persze nyilván azt nem látja át, hogy a nyeréshez mi kell (neki saját céljai vannak, mint pl. a raktár építése a Tiny Towns-ban vagy a Lazacok gyűjtése a Cascadia-ban), de a 10+-t kicsit magasnak érzem. Szerintem egy olyan gyerek, aki a családdal sokszor játszik különböző társasokat már 7-8 évesen is képes lehet akár a győzelemért is játszani (kis segítséggel) . Mindkettőt nagyon jó fejlesztőjátéknak tartom, ami fejleszti a logikát, az előre tervezést és a problémamegoldó készséget.
-
Mortein
tag
válasz #21346560 #4762 üzenetére
Igen, egy „alfajátékos” eléggé el tudja rontani a játékkedvet, van egy ilyen a baráti társaságban is, emiatt van olyan ember a társaságban, aki nem hajlandó akkor játszani, ha az alfa is jelen van. Fel kell ismerni, hogy akkor jó egy kooperatív játék, ha megfelelő a társaság is hozzá (bár ez talán minden társasra érvényes).
Én ha új társast tanítok másnak, akkor mindig nagyon ügyelek arra, hogy az illető hozza meg a döntést ne én irányítsam, mert akkor csak utasnak fogja érezni magát és rossz élmény lesz a játék. -
mike1334
veterán
Na, eddig ment...megrendeltem az Everdellt (akciós az euronicsnél sok más társassal együtt).
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Chal
addikt
válasz mike1334 #4767 üzenetére
Huh köszi, le is csaptam egy Small World WoW-ra, meg egy Kingdominora, ja meg egy Gloomhaven - Oroszlánfalkára, meg ha már úgyis el kell érte menni (boltba rendeltem), akkor mellé dobtam egy Azult (tudom, erre vannak jóval olcsóbb megoldások, de impulzusvásárlás volt, megesik... ).
És még alig múlt dél...
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz #21346560 #4768 üzenetére
Itt az a fő kérdés, hogy valaki a játékért játszik vagy a győzelemért. Aki kompetitiív játkokon, kártyajátékon szocializálódott annak a coop játékok szerintem nem jönnek be. Nekem sem. A Pandemic tipikusan ez. Kiszámolod mi a leghatékonyabb, ha nem ezt csináljátok akkor értelmetlen (nekem), de ezt egy ember is ki tudja számolni. A semi coop játékok már más kérdés. Pl egy resistance már jó Csak ugye ott van már hátbaszúrás. A Dead of wintert pl a társaságommal nem vagyok hajlandó játszani. Ugye itt van egy titkos célod is. Én úgy gondolokom, hogy az első a tiktos cél, mert az szükséges az én győzelmemhez. Ha tudok segítek a közösben is, de magamat fel nem áldoznám, vagy úgy nem engedem befejezni a játékot, hogy én nem nyerek. Az egyik játékostársam meg azt mondja hát, de akkor Ti nyertek... Erre én: Who cares?
A másik ilyen érdekes dolog, hogy pl páromat most tanítom "játszani". Mármint, hogy itt nem kell kedvesnek és aranyosnak lenni és ha a másik nem az veled, akkor nem kell megsértődni. 7 Csoda párbajt játszunk. Az elején párjuzamos passziánsz volt. Múlkor rámentem arra, hogy az összes kereskedelmi lapot felvettem előle. Semmi pénze nem volt, én pedig döntehettem melyik győzelmi feltétel t teljesítem. A következő jékokban már érdekesebb volt, kezdete azt figyelni, hogy én valószínűleg mit akarok és azt is akadályozza.
Nemesis nekem nem jött át. Szerepjátéknak gyenge (mondjuk a scifi világa nem az én világom), de nagyon sok időt elkér. Ennyi idő alatt mondjuk egy Root vagy egy Concordia sokkal több élményt, játékot ad. De még egy Bohnanza, vagy Loveletter is
A dolgot még nem próbáltam, de félek tőle...
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Chal
addikt
Átnéztem, de mindegyiket olcsóbban vettem az Euronics-ban. Benézek, vagy félreértek valamit? Az Azult tudom, hogy meg lehet oldani gombokért is kínából, de írtam is hogy impulzusvásárlás volt (de amúgy ez is olcsóbb most az említett akcióban, mint a fent linkelt oldalakon).
[ Szerkesztve ]
-
goccer
aktív tag
válasz MZsoltee #4771 üzenetére
Ez amit az első bekezdésben írsz, szerintem az euro típusú coopokra lehet max igaz. Egy campaign driven/ sztori központú coop játék teljesen más, nem azért játszod, hogy "megfejtsd" és kiszámold kinek mi az optimális következő lépés, hanem a közös élményért. Pl amikor Robinson-ozunk az határeset, sokszor rám szólnak, hogy ne akarjam mindenkinek megmondani, hogy mit csináljon. Ellenben egy Tainted Grail-nél, Utazások Középföldénél fel se merül ilyen.
Arra akarok rávilágítani, hogy ha olyan coop-pal játszol, ami nem agyégetős, hanem inkább kalandozós, nem biztos h beindul ez a kompetitív reflex, hogy mindenképpen (le)győzni akarsz (valakit). De egy Pandemicet, Szellemek szigetét én se hiszem, hogy megvenném valaha az általad említett okból kifolyólag.
-
mike1334
veterán
Everdell már régen nem 17e sehol, max akciósan (tudom volt konzolvilágnál nem olyan régen). A retail ára 22e forint sajna egy ideje. Igazából az új kieg 17e...beszarás. Szóval én örülök, hogy a bennem élő hörcsög egy időre elégedett, idén sztem már csak max kiegeket fogok venni ehhez-ahhoz.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Chal
addikt
Nem tudom mikor néztél utoljára árakat (gondolom rég), de mint írtam, ebben az akcióban sem külföldön sem belföldön, de még használtan sem tudtam jobb ajánlatot találni egyikből sem (kivéve kínai Azul).
Sajnos ugyanaz a helyzet mint amit egy élelmiszerboltban is tapasztalunk, súlyosbítva a fa hiánnyal meg a méretekből adódó szállítási költségek megnövekedésével (a társasok doboza sokszor nagyobb és nehezebb mint az átlag termékeké, pláne ha egy nagyobb mennyiség átlagát nézzük, ez most jókora plusz sarcot jelent ha valaki milliós tételben akarja idehajózni kínából pl., ahol nyomják).
Persze én csak most cseppentem bele, de a keresgélés közben lépten-nyomon belefutok (pl. Árukereső is tárolja ugye), hogy mondjuk 1-2 éve, vagy akár idén tavasszal mennyi volt az ára egy játéknak, és hát brutális emelkedés van sajnos
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Biztos írok majd még, de egyelőre ha arra fókuszálsz, hogy 9 éves lánnyal mit lehetne, akkor mindenképpen ajánlott a Kingdomino Kezdetek és a First Rat. Eldorado legendája is jó és az alappal simán tud játszani a picúrka.
A Pandemic Legacy-ból nyugodtan lehet a 0. évaddal kezdeni (ez jött ki legutóbb), közel vagy ugyanolyan jó, mint az 1. évad, a 2. évad gyengébb.
Jó játékot!Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Chal
addikt
válasz Tristis #4784 üzenetére
Fiú, csak szereti a macskákat nagyon, ezért vett rá a Calicora meg a Macskák Szigetére, előbbit szerintem még nem erőltetjük (bgg alapján várni kellene még vele, de majd meglátjuk). Kingdomino érkezik hétvégén, Eldorado Legendája tervben van már, First Rat-ot felírtam, köszi
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Tesco-ban -20% van társasokra. A szokásosak között volt egy-két meglepő tétel, köztük a The Crew: A mélytengeri küldetés 3800 helyett 3000.
Juharvölgyet is előttünk 13800-ra jött ki.
Kis vidéki Tesco volt, nagyobbakban hátha bővebb a választék.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
anubys1984
aktív tag
Jól mutat!
Nekem is tegnap kellett volna, hogy meghozza a UPS, de valami fennakadás történt, így más lesz a hétvégi program...Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
gyépés
aktív tag
Mi az ázsia center melletti tescoban voltunk. Ott konkrétan minden játékra 20% akció van, nem csak a társasokra. Viszont ahogy néztem, még a 20%-kal is max. az arukeresős vállalhatóbb árakat érik el, szóval nem igazi akció, nem is vettem semmit.
Vagyis ezt gondoltam, mert a blokkon látom valamire megadták a 20%-os játék akciót. Kiderült, hogy vettünk egy babamosdatót, ilyen nagyon pici kádszerű izét, azt a Tesco játéknak veszi, úgyhogy arra kaptunk kedvezmènyt. Így mondjuk tök jó árban volt.
Valahol a gyerekneveles is egyfajta társasjáték, egy komolyabb fajta.[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
Chal
addikt
Na igen, én sem számítottam sok jóra ilyen helyen, de ha már amúgy is bementem, gondoltam ránézek. A The Crew deep sea adv. megérte volna nekem teli áron is, mert legalább nem kell vele külön foglalkozni, na pont az az egy ki volt fogyva, csak az árcímkéje volt az üres polcon.
A gyereknevelés komplexity ratingje 5-ös skálán 10-es, a playing time meg életed végéig tart
-
Tristis
őstag
-
jansky1
senior tag
TTR new yorkot látott valaki esetleg tescoban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt