- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
nagyúr
-
tzimash
őstag
szabadnapos vagyok
-
kem
addikt
Sziasztok!
Megy ma valaki pestre délután?
Köszi!
-
madarasz92
őstag
Valakinek olcsó notebook ?
-
törölt tag
cooler master 212 mindenével együtt valakinek 5000ért?
6000et adnának érte postával együtt és kb 1000 lenne a posta. akkor inkább rákérdezek helyben, mert nem szívesen postáznám.[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
-
VINIKOR
senior tag
Nincs valakinek egy felesleges laptop doboza? F5Z laptophoz kellene. 15"-os.
Köszi.
-
f27
senior tag
Van valakinek 9800GX2 VGA a birtokába?
lenne egy olyan kérdésem,hogy a VGA mindkét csatin van kép mondjuk simán biosba? vagy azt külön kell bekapcsolni?
épp javítok egyet és az istenért nemjövök rá mi a baja,csak a ball oldalo csatin van kép a jobboldalin nincs semikor. -
nagyúr
-
Otisz
őstag
Valakinek egy lényegében új felnőtt MTB kerékpár (2x mentem el vele a munkahelyemre, ami oda-vissza 2km-er, tehát 4km-er van benne)?
A bolti ár 2/3-áért, azaz 20ezerért elvihető. Az ok egy másik project. Pénz az úr!(OO[IIII][IIII]OO)
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok!
Akit érdekelne jó árban Microsoft XBOX 360 Wireless Racing Wheel Force feedback-es kormány, az írjon privit. Ajándék Forza 3 Motorsport.
Akár komplett Xbox 360 szett is megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
Pópa
senior tag
válasz Napfénysüti #29772 üzenetére
Várunk, gyűjtünk, várunk, és gyűjtünk.
Olyan nyűggel jár a csere, hogy nem kapkodom el.Nem beszélve, hogy a 1,5-et kpban lerakni sem "kék" dolog.
Trust is good, control is better!
-
nagyúr
-
JohnnyX
őstag
Hali!
Manapság meg lehet még oldani azt, hogy fax-ot számítógéppel lehessen fogadni és küldeni?
Egy kis irodának kellene megvalósítanom, hogy a Lagzi lajcsis meg traktoros reklám küldeményekre ne fogyjon feleslegesen papír, ami kell csak azt nyomtatják..._Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Pópa
senior tag
válasz Napfénysüti #29776 üzenetére
1,5 csak az önerő D: (30%)
Passat 2M körül megy a feketepiacon ilyen felszereltségben és állapotban. Szerencsére szép példány, jó áron elmenne. De még nem hírdetem.
-
nagyúr
-
Pópa
senior tag
válasz Napfénysüti #29779 üzenetére
Ezt a témát nagyon sokan és sokszor feszegették már, de csak annyit mondok: Miért dolgozol? @ És a válasz függvényében mindenki eldönti, hogy a pénzét / örömét miben leli. 60 ezres törlesztővel 1,5 önerővel elhozható. Sok? Nehéz? Persze. Hasadra esik, kifröccsen a répafőzelék. Ez csak papír, de az öröm amit nyújt, az ÉLETBEN tart. Megéri? Bizonyára.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jó persze igazad van. Én se racionális döntés után vettem a VTi-t. Pont emiatt. Most vagyok fiatal, most engedhetem meg magamnak. Viszont szeretnék majd egyszer saját lakást szóval most az autó után arra gyűjtök majd (meg először szemműtétre). Csak a lakásre 100* nehezebb mint az autóra összegyűjteni az összeget.
De most már tényleg össze kéne futnunk dumálni.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
kisza25
félisten
egy jó tanács: figyeld az árfolyamokat és mikor jó magas euro/frank amilyen hitellel veszed, akkor vedd és még lehet csökkenni is fog a törlesztésed, nem úgy, mint nekem
mert ugye aki felvette a 160as franknál a hitelt(mint pl. én is) annak a jelenlegi~207es árfolyam igen nagy érvágás(adóság osztva 160 szorozva 207el= jelenlegi tartozás), de te felveszed mikor ~220 akkor van esélyed még arra is, hogy csökkenni fog az árfolyam, ami ugye a törlesztés csökkenését is eredményezi
ennyit arról, hogy most nem szabad hitelt felvenni, pont, hogy most kell[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Pópa
senior tag
válasz Napfénysüti #29781 üzenetére
Nekem volt lézeres szemműtétem bő két éve.
Ha érdekel milyen volt, szívesen mesélek.Hitel @ Csak forint! Ha kizárólag a törlesztő nominális értéket nézzük, biztos rosszabb. De két év múlva is 55 ezer lesz, ellenben 140-ekkel. Csak a jegybanki alapkamat kavarhat a levesbe, de azt tizedekkel tolják, nem 30-40%-al.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
-
kisza25
félisten
válasz gyenge47 #29785 üzenetére
a deviza hitelnek mindig van kockázata, én rá is b@sztam, mert 160 volt a frank mikor hitelt vettem fel, de 2hete mikor viszonylag lent volt a frank inkább kifizettem, így 400eFt al volt kevesebb, mint ha végigfizetem, de így is 3,6milliót fizettem ki 2millió forint hitelre
és ezeket nem büntetik, pedig az igazi rablók a bankok
a következő autót pedig inkább kp-re veszem, addig nyújtózom míg a takaróm érEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
bim
veterán
Villamosmesterekhez volna egy kérdésem.
Ha egy 380-as motort lekötnek 220-ra akkor melyik irányba fog forogni a tengely? Vagy úgy fog működni mint 380 esetén hogy megcserélek 2 fázist. Nyilván 1 fázisnál ez nem működik ezért kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
gyenge47
aktív tag
válasz Rellind #29790 üzenetére
Valahogy ezt kéne beleverni az emberek többségébe (persze tisztelet a kivételnek). Legrosszabbak ezek a rövid lejáratú 6-12 hónapos áruhitelek 30-40%os thm-mel...
Meg persze megvenni a legújabb generációs swiftet 80nettós keresettel hitelre 2 gyerek mellé..
Persze az okos meg az árfolyamváltozás után elvárja a kormánytól, hogy segítsen a devizahitel-törlesztésben.. -
D.Orion
veterán
válasz gabyka #29794 üzenetére
Kiegészítem egy kicsit ha nem baj.
A kondi mérete nagyjából 70 µF/kW. Most nem akarom számolgatni, de ennyinek elég kell lennie.
A motor kicsit jobban fog melegedni ezért a hűtésre oda kell figyelni.
Ha kiviszed a kondi másik lábát egy kapcsolóhoz és azzal váltasz akkor nem kell kötözgetni, de! csak álló helyzetben válts forgásirányt, mert különben jobb esetben lebassza a biztosítékot, rosszabb esetben kicsit összekutyulja a motor tekercselését. Terhelés alatt sose válts forgásirányt!
Egyenáramú féket ha beépítesz(12V is elég hamar(3-5sec) meg tud állítani egy ilyen motort), akkor azzal meg lehet állítani elég hamar a motort és hamarabb lehet baj esetén forgásirányt váltani.
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
válasz Pancsermeste #29787 üzenetére
Nem kicsinyeskedünk Ebből még lehet alább adni
Átlagfizuból elég nehéz a 0-ról bármire is összegyűjteni.
Legjobban úgy lehet amíg fiatal vagy szülőknél laksz és akkor félretenni ha lehet.
Tudom egy fiatalnál nem ez lesz az első kell a haverokra, fantára, bulira -
D.Orion
veterán
válasz Komi28 #29796 üzenetére
Hát igen, a legjobb fiatalon a szülőknél lakni és az első pár évben bevállalni a folyamat három műszakot jó sok pénzért. Persze nem a szalag melletti három műszakot, mert az még úgy is szarul ad, hanem egy kicsivel magasabb szinten. Úgy már meglehet a havi 200 tisztán, abból lehet már félrerakni bőven. Persze ehhez az kell, hogy hétvégente az ember ne bulizzon el 20ezer forintot...
-
Pancsermeste
őstag
válasz D.Orion #29797 üzenetére
Ismerős fiatal pár, 1 év szülőknél lakás után összehozták az új lakást.... Igaz mindketten jól keresnek!
Amikor én vettem a lakásom, akkor viszonylag könnyű volt állami támogatású hitelhez jutni, azonban a lakás árak magasabbak voltak mint most! Azóta eltelt jó pár év, a lakás árak csökkentek, csak hogy most meg értelmes hitelhez nem lehet jutni.-= Pancsermeste® =-
-
D.Orion
veterán
válasz Pancsermeste #29799 üzenetére
Ez így szokott lenni. 22es csapdája.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest