Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lorcsi

veterán

válasz lugosi #30531 üzenetére

vagy inkább nézzen rá a politikusainkra..nekem már ettől elmegy egy életre a kedvem a nem létező dohányfüggőségem is

eladó: vadi új soundcore motion+

• lugosi

MODERÁTOR

Egyébiránt más megközelítésből nézve a kérdést is kijelenthető, hogy ez a próba csak egy buta ember beteges kíváncsiságának kielégítését szolgálná. Mi támasztja ezt alá?
    A "kísérlet" kimenetele ismert. A barátnő leszokott. Tehát a kísérlet, a "sokkterápia" értelmetlen.

Két kimenetel lehetséges. Meglátja a tüdőt, elborzad, undorítónak tartja, leszokik. Reméljük ez a valószínűbb. A kettes alternatíva mi? Azazhogy, van alternatíva? Lehetséges, létező alternatíva az, hogy meglátva egy kátrányos, roncsolódott emberi szervet, amit egy halottból operáltak ki, arra a gondolatra juttatja, hogy folytatnia kell a dohányzást?

Ha viszont nincs alternatíva, akkor vagy egy buta, vagy egy beteg emberről beszélünk. Kiesik annak a lehetősége, hogy pusztán akaratgyenge, ugyanis ha arra el tudja magát határozni (és a leírtakból egyértelműen arra következtetek, hogy saját akaratából menne megnézni, nem más akarja neki megmutatni, így alapvetően a sokk mint fogalom sem igazán jelenik meg, képzeljük el hogy valaki saját magát akarja meglepni, megijeszteni) hogy bemenjen, megnézzen egy eltávolított, károsodott emberi szervet, akkor az akarat nem gyenge, hanem kellőképpen erős, így más lelki motivációt kell keresni, ami nagy valószínűséggel valamilyen személyiségfejlődésbeli abnormalitásból adódó jelenség, vagy pedig olyan végletekig buta személyről, akinek a számára ez csak egy újabb eldicsekednivaló, "megcsináltam" dolgot jelent. Mindkét esetben mélységesen elítélem.

Egyébként azt javaslom, hogy legyen feltéve ez a kérdés az illetőnek: elintézhető, hogy bemenjen és megnézze, azonban előre tisztázza magában, hogy képes-e elfogadni azt a tényt, hogy az ő tüdeje is a látottakhoz hasonló módon károsodott, mely károsodás egyébként visszafordíthatatlan. Érdekes további következtetéseket lehet levonni abból is, ha erre a válasz igen, és abból is, ha nem.

• Digital

addikt

Nem értem hogy jön ide a katasztrófaturizmus :F
    Úgy gondolom (én) a párom értelmes ember.
    Nem egy boncolást szeretne megnézni, csak egy kiállított dohányos tüdőt! Nyilván ezért preparálták ki az elhunyt tüdejét hogy szemléltetni tudják a cigarettázás káros hatását! Szerintem még lehetséges hogy a kiállított tüdő tulajdonosának sem lenne ellenére a dolog.
    Az interneten fellelhető képek nem egyenértékűek egy élőben látott igazival.
    Semmi kegyeletsértő dolgot nem látok benne!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

Új hozzászólás Aktív témák