Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok!
Még anno vettem egy ds212-őt, ami a mai napig hibátlanul megy, illetve mégis lenne egy problémám. Átköltöztem új lakásba és vettem egy új routert, azóta nem érem el a nast hálózaton kívülről. Illetve ha dmz-be teszem akkor megy. A router egy Aus RT-N65U Port továbbítás belőve, bár már annyit b.sztattam, hogy nem tudom melyik portot kel forwardolni. Dmz-ben meg nem hagynám, ha nem muszáj. Persze nasnak fix ip adva, mégis a router felületét érem el. Mit rontok el???
Más: van lehetőség raid1-ből átállni valami másra? Mondjuk raid0-ra? Persze adatvesztés nélkül.Tudom, hogy az kockázatosabb, de a fontos cuccok mentve lennének máshová is.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz kormi0312 #7509 üzenetére
Vezérlőpult - biztonság - automata blokkolás Itt állíts be 3 kísérletet pl 5 percen belül, így az az ip amiről próbálkoznak belépni, blokkolva lesz. Megadhatod a blokkolt ip feketelistára tételének idejét is napban. Meg vehetsz fel ip-ket is csak úgy.
A dmz nem annyira vészes így, plusz le kell védeni egy elég erős bejelentkezési jelszóval a syno-t ha már a weben van."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Te elég drasztikusan nyomod Én már jártam úgy, hogy jelszóváltoztatás után elfelejtettem hogy mire változtattam, így 2 kísérlet után ment a gépem a blacklist-re. Ez a hátránya ha kb. 30 jelszóval dolgozik az ember. Mára már egy kicsivel több esély adok, magamnak is
Szerk: persze a nem használt portokat illik tiltani a dsm-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Mi lehetett a dsm-el, hogy egyszerűen a tűzfal nem engedte fel a nast a webre?
Ezt kaptam a router oldaláról:A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-N65U közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-N65U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot.Gyorsan engedélyeztem az összes portot, így el lehetett érni a nast, majd egyszer csak visszaállt a világ rendje, ment az 5000-5001- en is.
Tippek?"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok, adott egy ds212, évek óta megy mint a Doxa, de egy pár napja nem érem el kívülről, sem a droidos appokkal. Router nem fogja, betettem dmz-be a synot, sőt, leválasztottam a routerről, semmi. Szóval innen a router nem lehet a ludas, mivel közvetlen a modemen lógva sem megy a távoli elérés
Ha a diskstation-on nézem, a ...syology.me beregisztrálva, szerinte minden rendben, a syno honlapján a ddns hostname szintén zöld jelzést kap. Próbáltam más névvel regisztrálni, minden ok, de azt sem tudom elérni.DSM 6.1.4-15217 Update 3, friss alkalmazásokkal.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz e90lci #36594 üzenetére
Azt már értem, csak azt szeretném megtudni, hogy a fenébe tudom ezt majd elmagyarázni a vidanet ügyintézőjének a telefonba, vagy esetleg a ügyfélszolgálaton.
Egyébként marha rendesek vagytok, nem is nas hiba, mégis foglalkoztatok velem
-
Sza_Sa
senior tag
Megoldva, tényleg flottul ment a vidanetnél, a telefonos kisasszony rögtön tudta miről van szó.
Mindenkinek köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Üdv Urak,
a kissé lassú és koros 212+-omat cserélném valami szintén hosszan aktuális darabra. Amit néztem a 718+ vagy a 918+, még nem tudom, hogy melyik legyen. A meglévő 2db 2TB-os lemezeket nem tenném vissza, vennék 6 vagy 8TB-os lemezeket.A kérdés a következő lenne, hogyan lehetnem megoldani a dsm migrálását, hogy ne kelljen újabb heteket a beállításokkal bajlódni, illetve a teljes tartalmat áttolni?
Ha az shr-t nem használom az járna valamilyen teljesítményvesztéssel? A fontosabb adatokat vagy egy külső lemezre menteném, vagy maradna a régi nas biztonsági mentésnek. A lényeg, így sem-úgy sem lenne értelme a hibrid kötetnek, csak a helyet foglalná. Ebben az esetben elég lenne a 2*6TB, 12TB-on simán elférnék nagyon sokáig, ha most elférek 2TB-on
-
Sza_Sa
senior tag
Kösz srácok, a 212+ után minden űrhajó lesz. Nem is a ram fogy el a mostaniban, a cpu már nagyon a végét járja, bár az is igaz, filmet nézni még mindig tudok róla, a képeket is meg tudom nyitni, szóval megy ez még Csak a tárhely kérdést kellene tudnom, utána már könnyebb lesz választani.
Apropó, még mindig van syno kártya a hivatalos resellerektől vásárolt cuccokhoz? Vagy ne foglalkozzam vele, úgy sem az első syno-m csak nem törik bele a bicskám?
-
Sza_Sa
senior tag
válasz kraftxld #45973 üzenetére
A felület iszonyúan lassú lett. Egyébként igazatok van, én sem lépek be túl gyakran. Egyelőre veszek nagyobb és gyorsabb lemezeket a wd greenek helyett, aztán majd meglátjuk.
Egyébként érdemes red prot venni, vagy elég a sima red?
-
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok,
melyik a most elérhető legjobb hdd nasba? 2 lemezesbe lenne, darabonként 6-8GB érdekelne."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok,
hogy tudok a legkisebb macerával átköltözni? 10 éve vettem egy 212-t, jól szolgált, de mára itt-ott kevésnek éreztem, így ma vettem egy 220+ 6GB-ot.
A merevlemezek egyelőre maradnának, később azok is cserélve lennének.
Hogyan álljak neki? Pláne a konfiguráció kellemetlen, kb 4 éve nem nyúltam a dsm-hez, mitmondjak, teszi a dolgát, nem kellett piszkálni épp ezért nem megy rutinszerűen már a beállítás...
Adatokat is hogy lehetne áttenni?"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok, kellene egy kis segítség
Van egy Rs822, amibe tettem 2 új 10 TB-os lemezt, a most használt 2 db 2 TB-os meg ki lenne dobva belőle.
Hogyan tudom biztonságosan a Dsm-et áttenni az új hdd--re? A lemezek nem lennének raid-be, minden nap van automatikus mentés egy másik nasra (ds214)Az adatmásolás az megvan, de a rendszert merem csak úgy piszkálgatni, ezen fut egy vállalatirányítási rendszer adatbázisa, ha valamit elcseszek... bele se menjünk
-
Sza_Sa
senior tag
Köszi srácok a segítséget, hétvégén szerintem megcsinálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen notebookot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Horgász topik
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik