Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    Ma délelőtt felkerekedtem és ellátogattam 2 óraszaküzletbe Szolnokon.

    Az Orex a legrégebbi ékszer- és órakereskedés itt, velük kezdtem, naná, hiszen Seiko márkakereskedők. Mikor beléptem 2 távolkeleti úr nézegette éppen azt a vitrint, ahova a pult mellett álló alkalmazott hölgy irányított. Volt ott pár Seiko, Ciziten, a többi nem érdekelt, a bolt kínálatának 90% ékszer, a maradék óra, amiből 6% női, a maradék férfi karóra. Hiába no, nem mi vagyunk ezeknek a célcsoport. Természetesen nem volt ez a típus, a nő is csak nézett rám kérdően, hogy akkor most wtf legyen. Mondtam neki a típusszámot (SSC81P1), mutattam neki a képet róla. Megadtam neki a telefonszámomat, jövő hét péntekre átkérnek egy darabot belőle valamelyik pesti boltjukból. 2 év garancia lenne az órára, amit keveselltem. Árként 104.000 HUF-t mondott. Remélem nem egy utolsó agyonpróbált kiállítási darabot kérnek át.

    Következő megálló a Szolnok Pláza földszintjén lévő óraszaküzlet, hátha. 30-as fickó eladó (vagy tulaj?) túlzottan nem zavartatta magát. Kérdeztem, hogy Seiko? Á mi olyat nem árulunk. Mondtam a típust, még a neten sem tudta megtalálni. Első komolyabb órámat szeretném kiválasztani, tudnál benne segíteni? Analóg, sötét számlap, kerek, forma, ha lehet akkor nem fémszíjjal... Hát ezek vannak, nézelődjek. (Még mindig ül a pult mögött.) Te mit ajánlanál? Mondjuk azokat a Policeokat melletted. Órát és nem divatórát keresek. Hát ezekben is ugyanaz a technika van mint a Seikokban amúgy! (Itt eszembe jutott, mit írtatok feljebb a divatórákról... :U ) Na jó, nézzük mitek van még. Ekkor már ott állt mellettem, kimentünk az üzlet elé a kirakathoz, Tissot, Citizen, Swatch, Diesel, Police... Végezetül megmutatta, hogy mi van még a bolt neve alatt: oraszalon.hu. Nézelődjek, ami ott van az van itt is. Elbúcsúztunk.

    Konklúzió? Egyik bolt sem váltotta ki belőlem, hogy szívesen vásárolnék ott. Nem láttam semmi jelét annak, hogy túlzottan érdekelné őket az, hogy itt valaki hajlandó lenne 100k-s órát venni. Értem én, hogy ez az összeg csak a "dolgozó kisember" szemében nagy pénz egy óráért, de állítólag folyamatosan küzdenek a kiskereskedők az életbenmaradással ebben az országban. Legalábbis azt hallani mindenhonnan milyen nehéz nekik. Biztos én nem vagyok képes megérteni, hogy ez olyan kevés pénz, hogy dugjam fel magamnak? :F

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák