Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz mvkly #3687 üzenetére

    Ezt a bánya dolgot kb. már az legelején észrevettem én is. Bár mondjuk nekem ott bár a kinézete, belső elrendezése ugyan az volt, nekem az egyikben kalózok voltak, a másikban meg valami lények.

    Ami viszont zavar (bár ez igazából lehet csak egyéni probléma), a játék gravitációs megoldása. Mármint szép és jó, hogy minden égitestnek eltérő a gravitációja, de a működésé elég érdekesen van megoldva.

    Ezt úgy értem, hogy például a hiába 0.01G-s egy adott égitest, te mint játékos nem fogsz tudni elrepülni. Szemben egy random tárgyal... vagy egy halott ellenféllel (legyen az ember, vagy élőlény). Bár az emberi része még érthető lenne valahol, hiszen pl. gravitációs csizmát vagy a jetpack-et használnak arra, hogy ne repüljenek el egy ugrással. De ez már az állatvilág esetében kicsit más, illúzióromboló (nekem). Vagyis az állatok egy alacsony vagy magas gravitációval rendelkező helyen, ugyan úgy futnak, vetődnek meg minden (ahogy az emberek is). De amint meghalnak akkor akár el is repülhetnek a semmibe.

    És itt jön be még egy hiba.

    Ugye a hajókon az űrben valami antigravitációs módszert használnak, hogy 1G legyen az űrben is, és valószínűleg ezt használják akkor is, ha az adott jármű a bolygón van (de pl. megtámadott hajokónnál van olyan, hogy amíg nem foglalod el a hajót és nem ülsz be a pilótaszékbe, addig 0G-van). Igen ám, de ugyancsak 1G van egy csomó olyan esetben amikor egy planétán, bemész egy töltő képernyős épületbe... vagy egy random bányába, barlangba. Vagyis a 0.14G-s random holdon, hirtelen a bányában 1G-s lesz a gravitáció. És még épületek esetében lehetne magyarázni ezt az antigrav tech-el, de ott is csak akkor van ez néha, ha olyan része jutsz ahol tölteni kell, mert a simán bejárható részek esetében ilyen nincs.

    De ezen kívül vannak még olyan környezeti dolgok, amik azért valószínűleg jobban hatással lennének a dolgokra. Pl ott van a Vénusz, ahol az átlag hőmérséklet 470 fok körül van, és pl. ott a légköri nyomás is kilencvenszer nagyobb mint a földön. Pluszban azért a folyamatos kénsav esők se olyan jó dolog arrafelé...

    De az is vicces, hogy találkoztam már olyannal, hogy -30 fokban fagyási sérülést kaptam, de pl. egy másik helyen ahol -180 fok volt ott meg semmit...

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák