Hirdetés
-
Hardverek pünkösdre
ph E-book olvasók, komponensek és perifériák kerültek hétvégi összeállításunkba.
-
One UI 6.1 frissítésekkel túlórázik a Samsung
ma Középkategóriás telefon és ütésálló tablet is részesült belőle a hétvége előtt.
-
Színészek hangjait lopta el egy AI-cég
it Az USA-ban bepereltek egy AI-céget, mert a vád szerint ellopták a színészek hangjait, majd AI segítségével a saját céljaikra használták azokat.
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz customer114 #718 üzenetére
annyira, hogy két éve (vagy három) befenyítették a margarin gyártókat, hogy tovább szemetet már nem gyárthatnak. Így kellet változtatniuk a gyártási eljáráson (az olcsó szemét gyártót ki kellet dobni) egy drágább módszerre.
"az Unilever-től újabb információkat kaptunk. Ezek szerint a jó minőségű margarinokat ma már a modern gyártási technológiájuk révén nem hidrogénezett növényi olajjal készítik, hanem természetes összetevőkből: ilyenek lehetnek például a növényi olajok, a pálmazsír (ami szobahőmérsékleten is szilárd, ezért nincs szükség a hidrogénezés technológiájára) és / vagy kókuszzsír, így transzzsírokat is csak minimálisan tartalmaznak. (Ezt a legtöbb gyártó fel is tünteti a csomagoláson, az Unilever margarinjainak transzzsírtartalma 0.5% alatti, ami messze megfelel a WHO előírásainak."
Hidrogénezett növényi olajjal készülteket én továbbra is kerülném.
Gyarori tévhit, hogy a margarin egy iparilag “mesterségesen” előállított élelmiszer, amit ráadásul hidrogénezett növényi olajból készítenek.
A margarint ezzel szemben a “születésekor” az 1800-as évek közepén kézzel készítették, az ipari gyártás a XX. századra vált elterjedtté. A II. Világháború táján a vaj pótlására hozták forgalomba sok országban. A margarin térhódításában szerepe volt a vajhoz viszonyított fajlagosan kedvezőbb árának és a fogyasztók számára kedvezőbb reológia-, állománytulajdonságainak ( hidegen is könnyen kenhető, míg a vaj “törik”) is. Mára a margarint a többi élelmiszerhez hasonlóan főként ipari körülmények között állítják elő, de akár otthon is lehet margarint készíteni, ha nem sajnáljuk rá az időt és az energiát. A margarint jó minőségű növényi olajokból, természetes növényi zsírból és vízből készítik. A jó minőségű margarinokban nincs hidrogénezett növényi olaj, hiszen a modern gyártási technológiák során már nincs szükség rájuk. Mint minden élelmiszernél, a margarinnál is döntő jelentősége van a felhasznált nyersanyag minőségének, tisztaságának. Az olajok hidrogénezése egyébként megnöveli a termékek eltarthatóságát és íz-stabilitását. Jelenleg a hidrogénezett növényi olajokat főként a sütőipar, a cukrászat, valamint a csokoládé étbevonat készítői használnak.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
Új hozzászólás Aktív témák
- HP játékra is,core i5,GT840 2/6GB VGA,16GB Ram,SSD+HDD,jó akku,Új töltő
- Nagyon szép, vékony,gyors laptop,core i3 6100 (4X2,3Ghz),16GB DDR4 RAM,SSD,Új 10 órás!akku,
- Játékra is Érintőkijelzős Asus,core i7,GT740 2/4GB 128bit!!!VGA,16GB RAM,SSD+HDD,Új akku
- Asus játékra is,7.gen.A9 (3,6Ghz),R5+AMD 8500m 2GB videokártyák, 12GB RAM,SSD,jó akku, jó állapot
- Slim Lenovo,15,6"HD,Intel Silver n5000,4mag!4x2,7Ghz,12GB DDR4 RAM,SSD,jó akku,jó állapot
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen