Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz Játékos #1523 üzenetére

    Természetesen, de egy kicsit összetettebb a dolog.

    Először is a felvázolt mozi + játék könnyen megoldható, ha a DVD-ről vagy olyan videóról van szó, amelynek a hangja Dolby Digital (AC3) vagy DTS hangsáv, és a mozihoz van külön optikai bemenetes hangfalrendszer (házimozi rendszer vagy pl. Logitech Z-5500). A mozik digitális hangja (Dolby Digital v. DTS) ugyanis ez esetben csak átmegy a hangkártya optikai kimenetén, az nem is csinál vele semmit.

    Ha nem Dolby Digital v. DTS hangsávos moziról van szó, akkor már vagy két hangkeltő, vagy olyan hangkeltő kell, amely két kimenet is megoldható, ilyen pl. az alaplapi Realtek ALC883, ALC888 széria, itt a hátsó kimenetek és az előlapi kivezetések külön-külön is meghajthatóak. Ez esetben az egyik kimenetet beállítod a videolejátszóra, a másikat meg a alapértelmezetnek (ez fog szólni a játékok alatt).

    A harmadik megoldás a legmókásabb: veszel egy USB-s fejhalgatót. Ezek teljesen különálló hangkeltőknek számítanak, ha rádugod őket a gépre, máris megjelennek a hangkeltők között (Vista esetén nálam egyből ő is lesz az alapértelmezett hangkeltő) és kész. Olyan 10e Ft-től lehet kapni ilyeneket.

    A végső megoldás, hogy két hangkeltő lesz a gépben, ez lehet alaplapi hangkártya + PCI hangkártya akár.

    [Szerkesztve]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák