Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Léolo

    csendes tag

    A szolgálóláyn meséje, teljes 1. évad (nincs még több)
    Általánosságban:
    amiért jó:

    Olyan sorikat keresek, amiket felnőttek írnak felnőtteknek. A szolgálólány meséjében a legtöbb dolog megtörténhetne, sőt, nagyon hasonlóan meg is történik bizonyos országokban, ahová a globális filmipar nem óhajt betekinteni. Ahogy reagálnak a szereplők a történésekre, az szerintem reális, hiteles, mint ahogy ők maguk is.
    negatívum:
    Lassú. :O Maga a történet is fele ennyi játékidővel elmesélhető lenne, és több tarbélázással is meg van tűzdelve minden epizód.
    érdekes:
    úgy van elkészítve, hogy elsősorban a női nézőknek legyen érdekes, ugyanakkor, nos, így is nehéz nézni, de ha nő lennék, akkor még sokkal, sokkal nehezebb lenne.
    finálé:
    végig örültem volna, ha kaptunk volna több fogózót, hogy az egyes szereplők valójában hogy viszonyulnak a rendszerhez -- ezt a lehető leglassabban adagolták. A szérie legvégére érteni vélem, hogy például a kormányzóék nem hisznek lóf :)) ban sem, totál romlottak, de még egymás előtt is megjátszák, mert mindketten úgy vélik, hogy ez a rendszer maximálisan hasznos lesz számukra. (NB törvényalkotók mindketten.)
    Amikor Fredét elviszik, a szakácsnőnek annyit súg, hogy "a kád mögött" -- de honnan vette, hogy a szakácsnő vele van, és mondjuk nem fogja azonnal jelenteni a leveleket? A szakácsnő soha semmivel nem utalt rá, hogy őszintén mit gondol. Nem azt mondom, hogy ez hülyeség, inkább, hogy érdekes momentum volt, és rávilágít, hogy itt tényleg egy-egy pillantásnak, az erős női intuícióknak van nagyon erős szerepe.

Új hozzászólás Aktív témák