- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos tablet topic
- Apple asztali gépek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
norvik
aktív tag
válasz eventus #1200 üzenetére
Majdnem teljes reklám mentesség, az általam nem kívánt alkalmazások gyökeres kiírtása, ami erőforrásokat vesz el, internetet használ, és nem mellesleg akkumulátor időt. De ami számomra a legfontosabb lenne, a Titanium Backup segítségével teljes mentést csinálni az alkalmazásaimról, ide értve a beállításokat, jelszavakat is. Aztán egy új telefonon, vagy a régin egy tiszta gyári visszaállítás esetén egyetlen kattintással be lenne lakva a telefon. Mindez rengeteg időt vesz igénybe. Plusz olyan jogokat adhatnék egyes alkalmazásoknak, amiket jelenleg nem tehetek meg. Például egy takarító alkalmazásnak egy mélyebb takarítást, vagy egy telefonbeszélgetéseket rögzítő appnak.
Főzött romokból már kinőttem, nem érdekelnek. Engem kifejezetten zavar, hogy a telefon, ami az én tulajdonom, nem tudom teljeskörűen használni, mert a Google nem tekint rám felnőttként, és az "én érdekemben" védeni akar. Jelenleg kénytelen vagyok kompromisszumokkal együtt élni, nem saját jószántamból.
Igen, tudom, könnyű így téglát csinálni egy telefonból, de ez legyen az én gondom.. Nagyjából ennyi. -
norvik
aktív tag
Egy kis kiegészítés. A Titanium Backup-ért, egykor pénzt adtam. Mégsem tudom használni minden funkcióját. Továbbá a Google ilyen-olyan okok miatt feketelistára tett az idők során néhány alkalmazást. Például a WiFi File Explorert. Ennek megvettem a pro verzióját. Remek kis alkalmazás, vezetékmentesen a PC és a telefon közti file küldésre. Egy ideje eltűnt a Google play kínálatából. Azóta csak bosszúságom van vele, mert használat közben nem egyszer leáll az alkalmazás, azzal a szöveggel, hogy not licensed. Holott megvettem. A nem pro verzió működik ugyan, de annak korlátai vannak, például fájl méretben.. Nincs hol reklamálni, a cég nem reagál, valószínűleg már nem is létezik. A szintén root-hoz kötött lucky patcher ebben segítene.
-
eventus
veterán
Reklámokkal nincs gondom, egy appban sem jelennek meg (amiket használok)
Költözés én csak mindig szűz belakással, semmi back up.
Takarító stb appban nem igazán bízom, ne krepáljon be a telefon, "stabilan működjön"Régen szerettem a főzött romokat, de már elégséges, amit nyújt. Telefon a fő funkció, inkább nem berhelem.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Szena67
tag
Ezek egy része megoldható root nelkül is. Shizuku app + Canta + SAI. Az xda-n megvan a leírás. A shizuku úgy működik, hogy engedélyezni kell neki a vezeték nélküli hibakeresést a fejlesztői módon belül és párosítani hozzá. Utána elindítod és rajta keresztül a Canta pl. le tud szedni rendszer appokat. Ezzel szedtem le, ami nem kell. Aztán ha mégis szeretnéd, akkor meg visszatenni. A SAI-ban meg van valami backup, de sosem próbáltam.
-
Szena67
tag
Amúgy, ha EU xperiád van, akkor mennie kell a rootnak. Talán csak az USA verzióból szedték ki a bootloader feloldást, de mintha láttam volna, hogy arra is találtak megoldást az xda.-n. Figyelmesen el kell olvasni minden leírást, mert valamelyik lépés kihagyása is okozhatja, hogy nálad nem ment. Ha meg elakadsz lehet kérdést feltenni azoknak, akik már rootoltak EU xperiát. Amíg garanciális addig én nem rootolom.
[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
Már jönnek az összezavaró pletykák az 5 VI-ról.
[link] -
Szena67
tag
válasz eventus #1203 üzenetére
Pedig a root jog legfontosabb előnye, hogy mindent megtehetsz, persze ez feltételzi azt, hogy tudod mit csinálsz. User mentést vissza lehet tölteni, akár más rom verzióra is csak ne felejsd el a cash törlést. Ha nincs root jogod akkor ezt nem tudod megtenni és itt vérzik el a legtöbb backup visszatöltés, hogy ellentmond a cash partíció tartalmának, ezért jönnek elő utólag mindeféle ufo működési problémák.
-
Szena67
tag
válasz eventus #1208 üzenetére
Csak tipp, hogy nagyobb lesz a képméret, de észrevehetetlen a különbség. A fejlesztő amúgy ígérte, hogy átnevezi, meg a video pro-t is módosítani akarja. Majd ha ez megtörtént ráérünk kipróbálni, akkor működni fog a side load nem a rendszer app-ot akarja majd mindenáron felülírni.
[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
válasz Szena67 #1209 üzenetére
Le is tölthető root nélkül: [link]
Valóban nagyobbak fájl méretre a képek, minőséget lehet analizálni.
Szóval van a gyári, a gyári moddolt és a 1VI kamera app is már a telómon Talan utóbbi a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
válasz eventus #1212 üzenetére
Valaki írta, hogy mivel minden library ugynaz a telefonon és az app csak meghívja ezeket, igazából illúzió, hogy az 1 VI portolt kamera app jobb képeket készít, mert csak ugynazokat hívja meg. Ahhoz, hogy fejlődés legyen a library-k módosítása lenne szükséges pl., hogy tudjon 48Mp képeket lőni. Addig maximum kényelmi különbségek vannak A és B felhasználói felület között.
-
-
eventus
veterán
Eddig nem tűnt fel, jól hallani közelről az optikai stabilizáló hangját, kb mint a digitgépemen. Viszont ha csend van, videón készülő videón is hallani.
-
eventus
veterán
Pro-II petyka, előbb jöhet a 1VII-nél [link]
Sőt egy Pro-II pro is lehet.[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
-
eventus
veterán
Módosított gyári kamera app (jpeg 100%) képek: [link]
-
coyote66
aktív tag
Jó reggelt.
Kérdésem lenne. Telefonálás után mindig feldobja az újrahívás funkciót. Eléggé bosszantó, ráadásul ha mobil adat vagy wifi be van kapcsolva még reklámokat is bedob.
Ki lehet ezt kapcsolni valahogy? Én nem találtam sehol.
Köszönöm.
Még 1. Ha a képernyőt le akarom sötétíteni és a bekampcsoló gombot véletlenül kicsit tovább nyomom akkor elindítja a kamerát. ez is bosszant.
Egyébként tényleg semmi bajom a telefonnal.[ Szerkesztve ]
Én vagyok
-
Szena67
tag
válasz coyote66 #1228 üzenetére
Hello,
Nem használom a gogli tárcsázót, helyette az ACR Phone van beállítva. Jobban tetszik több funkciója is van. A reklámok, meg mindenféle követés, felhasználóról adatgyűjtés ellen egy InviZible Pro alkalmazást használok, de Rethink DNS kezdőknek talán egyszerűbben használható.
-
otto14
őstag
válasz coyote66 #1228 üzenetére
Nekem sosem jönnek be reklámok, és újra hívás opció sincs. A gyári Phone alkalmazást használom.
Ha a beállítások keresőjébe beírtam a "power" szócskát, akkor ezek az opciók jöttek fel, itt néznék szét a kamera indulásával kapcsolatban. Gondolom nem automatizáltál funkciókat egy külső alkalmazással, mint például a tasker.. [kép]
Net hozzáféréssel felugró reklámokkal pedig különösen gyanús, hogy valami 3rd party alkalmazást használsz, ami profit orientált. A google alkalmazásokban nekem sosem volt reklám.
[ Szerkesztve ]
asd
-
coyote66
aktív tag
Köszönöm kipróbálom.
Nálam is a gyári phone alkalmazás van 3rd party alkalmazások tudtomal nincsenek, de majd átnézem. Viszont a phone alkalmazásban van egy olyan hogy "megnyitás alapértelmezés szerint" itt van "támogastott linkek" no ezt most kikapcsoltam.Én vagyok
-
Szena67
tag
válasz coyote66 #1232 üzenetére
Igen viber híres erről. Rethink DNS-ben van firewall funkció is. Ha csak azoknak az alkalmazásoknak engedélyezed a net elérést, amit használsz a többinél tiltod, attól el szoktak tűnni a reklámok. Mivel a Rethink más dns kiszolgálót használ (nem a gyári googli), így a szálak sem érnek össze a googlinál, hogy milyen IP címről milyen oldalakat látogattál, nem tudnak célzott reklámokkal bombázni. De mindenki maga dönti el, hagyja, hogy a telefonja átjáróház legyen avagy sem.
-
otto14
őstag
Használ közülünk valaki az autóban vezeték nélküli töltőt? A Xiaomi töltőjét nézegetem, amit a szellőzőbe lehet csíptetni, csak nem tudom, hogy passzolnak-e a méretei a telefonnal.
Illetve (ha már itt járok) van itt egy Podcast az 1VI jack hangminőségéről, meg hasonló témákról. [link] Itt pedig egy önálló teszt az 1V hangminőségéről. [link]
[ Szerkesztve ]
asd
-
Szena67
tag
Nem használok wireless töltőt még, de korábban gondoltam olyan mágneseset beszerzni. Van olyan szilikon tok alá tehető mágneses matricám mely rátapadna, csak eddig nem volt ez létkérdés. A mikkamakka tesztjét láttam már vagy egy éve. Csak annyi az észrevételem, hogy ha egy cucc hangminőségét akarnám tesztelni, akkor nem TWS-el bohóckodnék, hanem méretes fülessel, amiben megfelelő átmérőjű driver van, vagy külső hangrendszere rákötve. Az 1V-ben meg van egy csomó hangzást befolyásoló szoftveres izé. Hogyan teszteljük, ezeket mind kikapcsoljuk vagy be? Legobjektívebb biztos nem a tidal meg hasonló szolgáltatóktól lejátszott zene, hanem valami flac a telefonról lejátszva rendes fejhallgatóra vagy hangrendszerre küldve mindenféle szoftveres kókuszpókusz nélkül. De biztos nem lesz olyan, mint egy cél zenelejátszó, mert ahhoz dedikált DAC és erősítő kellene. Egy 2023-as telefonban erre már nincs hely, mert legyen nagy akku, nagy képernyő, gyors processzor, de jó hűtés is viszont ne legyen tégla, sem pedig túl nehéz és ne kerüljön egy vagyonba. Ezek mind egymásnak ellentmondó elvárások. Akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a kismillió BT, Wifi, GSM, stb. hardver ilyen koncentrált kis helyen mind interfernciát okoz, amit szintén minimalizálni kell valahogy, hogy értelmes hangzást kapjunk. A teszt konklúziója is az volt, hogy a minőség átlagos, de legalább van jack.
-
eventus
veterán
Egy kis humor az iPhone 16 pro kapcsán, Xperia szemmel [link]
-
Szena67
tag
Ha így folytatják nem biztos, hogy lesz 1VII. Az 5VI-ot már kivágták úgy tűnik. [link]
Még nem jöttek rá a Sonynál, hogy minél több tech "újságírót", tetkós influencert meg kell kenni mint az Apple és a Samsung, akkor menne a biznisz. Azokkal még a xart is el lehet adni. A rossz véleményt írók esetleg 1 hetes jakuza kezelést nyerhetnek tradícionális thai masszázsnak álcázva. -
domos
senior tag
válasz Szena67 #1242 üzenetére
Sokra nem mennek a megkenéssel ha nem tudnak jó telefont csinálni. Papíron az 1V is szuper volt, aztán bugzott mindenhol. Gyári galéria app hiánya pl. számomra a mai napig felfoghatatlan.
Félreértés ne essék, nekem bejött a telefon, most lepasszoltam barátnőmnek, neki is tetszeni fog, de egy átlag felhasználónak nem ér ennyit az amit nyújt.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
Szena67
tag
Átlag felhasználónak iphone kell annak bekapcsolása nem haladja meg a képességeit. A bug-os szoftver szerintem google android oldalról jön, (13-al semmi gond nem volt) mert más gyártóknál is akadnak bug-ok. Olyan gyors a fejlesztés, hogy nincs idő tesztelni, mert rögtön fordulnak rá a következő évi modellre. Ez egy felesleges fejlesztési kényszer szülte versenyfutás az idővel. Végeredményben ugynazt kapjuk meg, csak sokkal erőforrás igényesebben és instabilabb csomagolásban. Itt visszautalva a galery app hiányra, a gyors frissítések igénye miatt a legtöbb gyártó elhagyja a saját alkalmazásait és csak a googliét hagyja meg, kevesebb a vesződés frissítések kiadásakor, bár ahogy látszik a qualcomm video driverrel még így is akadtak gondok. By the way a régi xperia galery app simán felmegy és működik. A googli folyamatosan arra kötelezi az alkalmazás pl. Sony appok fejlesztőit, hogy állandóan átírják, újrafordítsák az újjab és újabb GUI-hoz. Érthető, hogy unják a banánt és inkább elhagyják ezeket. Ezzel is a googli burkoltan a saját alklamzásait tolja rá mindenkire.
[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
Xperia 4 pletyka, mi jön még [link]
-
Szena67
tag
válasz eventus #1246 üzenetére
Ez az oldal olyan mint egy bulvárlap, csak a szórakozást szolgálja, egyébként komolytalan. Még akkor is az 5VI-ról, pletykált, amikor már eldőlt, hogy nem adják ki. Az 5 V nem fogyott, azért nem adják ki az utódját. A 1 és 10 között meg túl nagy a távolság, oda hiányozna egy modell, a többi csak a Sony stratégiáján múlik, hogy a kettő közül melyik oldalhoz közelíti. Felső középkategória (itt erős a konkurancia) vagy kompakt flagship legyen (ilyen meg már szinte nincs is senkinél), ezen agyalhatnak, hogy minek nevezik el, az már csak részletkérés.
-
melodie
tag
Xperia I V (XQ-DQ54) 67.1.A.2.278 Szeptember 1.security patch...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- macOS PC-re
- Tudományos Pandémia Klub
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest