Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz kovsol #33726 üzenetére

    Van 16-35 f4 Zeiss, csak nem olcsó, nem kicsi, és nem könnyű (legalábbis nem annyira, mint amit mi szeretnénk :B)

    B1T3: Nekem volt dedikált 24mm ekv obim (Sigma 16mm f1.4), és nekem nem adta. Alig volt fent, el is adtam. Nagyon wide obim (24 alatti ekv.) nem volt még, lehet, hogy egyszer veszek egyet.

    Én tökéletesen elvoltam az ekv. 27-28mm-ről induló obimmal. Innen tudom, hogy nekem pl nincs szükségem a 24-es indulóra. Ugyanakkor a kedvenc témám portré, és emiatt szívesen veszem a Tamron +5mm-ét a tele végen, így közelebb van a látószög a klasszik 85mm-es portré távhoz.

    Ez is azt mutatja, hogy mindenkinek más a jó. Én is, és sokan mások is elégedettek vagyunk a Tamronnal, akár azért, mert pont betalál az igényekbe (én), akár azért, mert jó kompromisszum.

    Volt a kezembe 24-105 is, nagyon jó obi, de én nem vennék. Drágább mint a Tamron, picit nehezebb is, és ehelyett inkább vennék egy 70-200 f2.8-at. Vagy legalább 70-180-at. :D Erre az utóbbira pályázok, csak megfogadtam, hogy 1000 euró alatt fogok venni egyet, és még nem volt ennyiért, bár már járt közel hozzá.

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák