Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz tailor #2446 üzenetére

    Szerintem meg simán öngól volt az SLT.
    Nem csak arról van itt szó hogy sokak szerint a CaNikon az egyetlen fényképezőgép, hanem két hatalmas hátrányt is bevállalt ezzel a technológiával a Sony. Első körben ott az EVF. A tipikus DSLR vásárló szereti és igényli az optikai keresőt. A másik pedig a féligáteresztő tükörrel járó fényveszteség. Ezt is jellemzően akkor vállalta be a Sony mikor elkezdett nagyon jó szenzorokat gyártana, mondván ha ilyen jók vagyunk akkor ez is belefér..
    Persze nem nagy ez a veszteség, simán együtt lehet vele élni, de igazából ezzel azt érte el a Sony, hogy az elmúlt pár évben pont a legnagyobb erősségét a szenzort nem tudta kihasználni. SLT nélkül az elmúlt pár évben igaz DXOmark bajnok lehetett volna a Sony a DSLR piacon.
    Aminek persze gyakorlati jelentősége és előnye minimális, de ezt az átlag felhasználó amúgy is képtelen a helyén kezelni. Megnézi a DXOmark méréseit és bár az ott látottakat abszolút nem tudja értelmezni, de mégis hatással van rá az ott látottak.
    És jelenleg ezt az pszichés előnyt a Nikon söpri be a Sony helyett.

    És ezzel nem azt mondom, hogy nincs értelme az SLT technológiának. Bizonyos területeken vannak előnyei is. Viszont az biztos, hogy a Sony helyében csak pár SLT modellt dobtam volna piacra és nem cserélem le a komplett DSLR kínálatot ilyenre. Különösen FF vonalon nem, ahol a csodálatos OVF-et beáldozni ezért tényleg egy elég kétes értékű húzás volt.

Új hozzászólás Aktív témák