- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz Speed® #36959 üzenetére
Áhh értem. C3 és C6 enabled-en van, azt csekkoltam. De akkor offset-el mégiscsak jobb lenne. Be kell majd lőni, mert csak gyorsan ránéztem, 1,2-n szinte egyből fagyott a win, 1,25-ön CPU-Z stress test alatt megadta magát, 1,3-on szépen ment. De ez persze csak pár perc volt reggel.....
-
Peace
nagyúr
Nah érdekes....most ráküldtem p95-öt, fix 1,3-ra van állítva bios-ban. CPU-Z ugye 1,304-et mutat A Core Temp nevű kis progi meg VID-ben felugrik 1,389-ig. P95 kikapcsolása után leesett VID 0,98-ra. Ezt így nem tudom hova tenni, elég fura...
[ Szerkesztve ]
-
-
Csokibaba
csendes újonc
Sziasztok, utánanéztem a lapomnak, mindennek néztem vagy ezer videót, sehogy nem jövök rá erre a CPU oc-ra. Pl nekem nincs is olyan lehetőség vagy opció, nem tudom hogy nevezzem, hogy "Turbo Ratio" vagy a CPU Ratio-t átállítom "manual"-ra és ha valami állítanék rajta, a "Turbo mode" Enabled, és akármit irok be, visszaállítja magát (34-re) és a Turbo mode Disabled. Valamit nem veszek észre? Egyáltalán ez a lap alkalmas OC-ra? Nem értem tényleg. Segítsetek légyszíves, köszönöm előre is Lehet bénán írtam le, nem tudom, ezért is elnézést kérek, csak nem nagyon értek hozzá.
-
addikt
Egy Dell Optiplex 790-es gépben lévő i5-2400-t szeretnék alulfeszelni. A stock delles BIOS-ban nincs erre vonatkozó beállítás, szerintem egyáltalán nem támogatja a feszültségek módosítását.
ThrottleStop nem mutatja a 'FIVR' gombot, ami ehhez kellene. RMClock-hoz meg aláírt drivert kér a win10, amit manapság már sehol nem találni.
Van program, amivel ez megoldható windows (esetleg linux) alól? -
Maximum1
őstag
Ma vettem egy i5 2500k-t, kivégezte az oprendszert.
Be volt kapcsolva az alaplapomon az "Advanced Turbo 50" /első sor/azt kikapcsoltam azóta tökéletes, mit takar az a beállítás?
A load optimizedben vannak alap órajel emelések, ott kipróbáltam a 4.0 és a 4.4GHZ-t, gyönyörűen ment.
Elég az a beállítás vagy azért ennél komolyabban kell manuálisan variálni vele? -
addikt
-
mihione
őstag
válasz Maximum1 #36978 üzenetére
Nekem is asrock lapom van,en ugy szoktam h belovom az optimized oc profilt es utana allitok hozza szorzot es feszultseget.pl 4.4 ghz profil 1.33 volt 45 szorzoval.lehet tul van feszelve igy de hutes meg birja es egyik nap zsinorba vagy 4 kekhalalt kaptam jatek kozbe,valami secondary processorra vonatkoztatva.Jon a nyar kell valami komolyabb hutest szereznem csak nem tudom h brutal leghutes vagy kompakt viz legyen....
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Egy I7-2600K - s procinak, mennyi a még elfogadható hőmérséklette ?
illetve melyik hőmérsékletet nézzem, mert :
AIDA - ban a
cpu 54 fokos,
a magok 75-77 közt kbelöre is köszi a segítségeteket!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz maxika2004 #36987 üzenetére
Magok ne menjenek TjMax fölé, akkor kezd throttlingolni..nyilván minél hűvösebb, annál jobb, de 80°Con se fog meggörbülni a hajuk szála.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz maxika2004 #36989 üzenetére
A Sandy IMC jellemzően 2133MHzig gond nélkül szalad, szóval ha a RAMok bírják, nem a procin múlik valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz maxika2004 #36991 üzenetére
Attól függ miben méred a jobbságot ;p Van amin javít, de csodát nem művel általában
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz maxika2004 #36993 üzenetére
Valamennyi placebo van mögötte, de azért reszponzívabb kisebb késleltetés mellett a rendszer, nem csak mérhetően. Ehhez viszont érdemi váltás kell..1333->1600 nem akkora lépés. Én 2GHz/CL9en használtam az utolsó RAMjaimat (1866C9 Corsair kitt), az pl. már erősen érezhető volt a sima 1333C9 után.
-
maxika2004
őstag
már azt hittem minden okés, ....
mikor video rendereléskor, 60% os proci terhelés mellett, jött egy ilyen hibaüzim:
(i7-2600 -4000mhz-en )
warning vcore 0.012
ez most sok vagy kevés ? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz maxika2004 #36997 üzenetére
Pusztán téves riasztás..
Jó az 1866, ha CL10 vagy 9 és nem 1.65V kivitel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest