- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryu
tag
válasz hu-Ízirájder #750 üzenetére
Nekem annó egy tvműsor script akasztotta ki a gépem, az is azért mert nem találta a kért műsort. Ahogy nézegettem nekem max 2% Cpu terhelést okoz 5,000 K memória zabálás melett a mail script, egyenlőre...
-
róland
veterán
Hali!
Valakinek van PH! logója PNG, GIF, JPG vagy BMP formában? Jó lenne valami 128*128-as méretű kép.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
tildy
nagyúr
Hi
Na vagyok.
Először is: én metar távirat dekódolásból írtama szakdogám.
A táviratok a http://weather.noaa.gov/pub/data/forecasts/shorttaf/stations/LHBP.TXT címen érhetők el, természetesen a LHBP helyére a megfelelő település ICAO kódja kerül .
A txt fájlokban található a METAR távirat. Ezt általában meghatározott időközönként –általában óránként, másfélóránként – adja ki városokra lebontva az amerikai időjárásjelző szolgálat(NOAA).
A METAR távirat az észlelés pillanatában érzékelt időjárási helyzetről ad leírást. Ezenkívűl létezik az ún. SPECI távirat is, amely hasonló formában kerül kiadásra különleges időjárási helyzetek esetén.
A repülési idõjárási jelentés ( METAR, SPECI együtt) a következõ információkat tartalmazza (aláhúzottan jelölve azok az információk, amelyek mindenképpen szerepelnek a táviratban):
- az állomás azonosítója
- a kiadás napja, ideje
- talajszél(szélirány, szélerősség, széllökések)
- talajmenti látástávolság(vagy CAVOK szabály)
- jelenlegi idõjárási viszonyok(csapadék, pára)
- kifutópálya menti látástávolság ( ha rendelkezésre áll)
- felhõzet ( vagy vertikális látás ,amennyiben arra szükség van )
- hõmérséklet és harmatpont
- légnyomás-érték
- kiegészítõ információk ( TREND, pályaállapot, megjegyzések)
A metarban minden csoport megfelelő sorrendben követi egymást. Minden állomásnak saját ICAO kódja van, amivel könnyedén azonosítani lehet.A távirat legelején ezt kell megadni. Magyarországon az alábbi állomások rendelkeznek ICAO kóddal:ICAO kód
Állomásnév
LHBP
Budapest reptér
LHDC
Debrecen reptér
LHKE
Kecskemét reptér
LHPP
Pécs-Pogány reptér
LHSA
Szentkirályszabadja reptér
LHSN
Szolnok reptér
LHTA
Taszár reptér
LHUD
Szeged reptér
Bővebben itt olvashattok róla:
Bővebben:� link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
róland
veterán
Még egy kérdés, nem ismersz valakit az OMSZ-nél. Asszem azzal a résszel volt még gondja Ryu-nak, nem tudom, most hogy' áll vele.
Még mindig nincs Sármelléknek METAR távirata? A reptér már Magyarország második legnagyobb forgalmú polgári repülőtere, de az időjárás adatokat még nem lehet elérni.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
tildy
nagyúr
Omsz az egy f.stalicska. Bocs ez a véleményem róluk.Én már írtam ilyen programot, semmit nem adnak ingyen főleg az adatokat nem, és ha rájönnek, hogy tőlük szedsz adatokat, szvsz jogi útra is terelhetik az ügyet.
Két mgoldás is lehetséges, mind a kettő kipróbált működő:
-amerikai noaa által ingyenesen felhasználható metar/taf táviratokból csinálod, ez azonban csak kevés, MO. tekinttetében kb 6-8 várost érint
-a www.metnet.hu rss feedjéből. Ők hobbi-meteorológusok, elég gyors az adatfrissítés, de ez nem előrejelzést ad, hanem a jelenelgi, legutóbbi viszonyokat mutatja. Hasonlót én s csináltam már, wapra, a prohardvernek az rsséből készítettem hírolvasó modult. Illetve van működö verziója is más által készítve
Bővebben: link
Egyyelőre ennyi
Egyet mondok: OMSZtől inkább ne próbálj adatot szedni... Be fogják vasalni rajtad keményen.(Metar táviratért / termikelőrejelzésért 35 ezer forint /hó /fő pénzt akart szedni)
róland: nem tudom. A lenti városoknak van csak és kizárólag, tudomásom szerint. Lehet , hogy nagy reptér, de oda bizony kell egy kiépített meteorológiai állomás, internetkapcsolattal, ami max 2 óránként küldi az adatokat.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
~DD~
tag
A keresőbe be kellett volna írni, hogy ph és ki is adta volna, de ha ez túl nagy képtelenségnek hangzik akkor tessék: Bővebben: link
All of this has happened before, and will happen again.
-
Hackman
csendes tag
Sziasztok,
Elérhető a TVGHun plugin új 0.96-s verziója. A samurize.atw.hu-n ugyan a kiírás szerint még csak 0.94-s tölthető le, de valójában a linkre kattintva már az új csomag töltődik le.
Változások, újítások :
0.96
- a közös csatornán osztozkodó Jetix - ESPN és Cartoon Netwrok - TCM csatornák szétválasztásra kerültek
- a műsorok linkelhetővé váltak, a műsorra kattintva a http://www.port.hu–n található műsorra vonatkozó információs oldal nyílik meg a default browser-ben ha létezik, az egyéni (Custom) függvényekkel nem működik együtt (Input fülön -> Allow Input Controls -> XY Button Click -> Action Type : Meter Linkage -> Link Meter To : %l)
- a műsorból eltelt idő kiíratása hh:mm formátumban
- a műsorból hátralévő idő kiíratása hh:mm formátumban
- a függvény kiválasztás módja megváltozott, csak a televízió csatornát kell kiválasztani, a függvény típusa a Config Editorban található ''Configure...'' gombra kattintva választható ki
- a plugin testreszabása is grafikus felületet kapott, a Config Editorban található ''Global Settings...'' gombra kattintva érhető el
- még hatékonyabb gazdálkodás az erőforrásokkal (memória/processzor igény/winchester használat)
- csatornák kategorizált megjelenítése a Config Editorban
Üdv.
Hackman
[Szerkesztve] -
Lest4t
aktív tag
Lehet valahonnan email plugint vagy mit letölteni. Nem igen értek hozzá, de jó lenne valami progi arra , hogy jelezze van e új mailem ( freemailes vagyok ) . Valami ötlet?
-
GuCo.
tag
válasz nofreenick #704 üzenetére
Hali!
nofreenick! Azt a kurzort amit a #704-es hozzászólásodban látni, azt pontosan honnan szedted le?
[Szerkesztve] -
hu-Ízirájder
tag
nah majd én segítek részletesen mert úgy látom HalálosHalálnak mostanában rossz kedve van de a segítő szándék még mindig dolgozik benne
szal a freemail lekérdezéséhez való tehendők:
( azt előre leírom hogy az összes mail-t újnak veszi ami a beérkezett mappában van, szal ha neked van 20 db beérkezett mailed amit nem töröltél vagy raktál át máshova akkor 20 új mailt fog jelezni, függetlenül attól hogy olvastad e azok közül bármelyiket is)
tehát:
jobb oldalt Új Mutató / POP3 (e-mail) / utána a meterben klikk a forrásra/ ott kiszolgáló pop3.freemail.hu / mellette port 110 / utána felhasználónév és a jelszavad, ennyi.
DeadlyDeath, a samurize elsőnek minden kezdő számára elrettentően nehéz, nekem is sztem neded is az volt. Ezért jó és ritka dolog hogy valaki miután meglátta a kezelő felületet, még az után is úgy dönt hogy próbálkozik, mert nem egszerű elsőre az tuti, mint ahogy az is hogy majd belejön mindenki, ahogy te is. És már lama kérdéseknek tünnek azok amik anno téged is foglalkoztattak, EZÉRT mindenki aki segít legyen türelmes, és adjon részletes segítséget ha tud.
Persze mindenkinek lehet xar napja, ez az üzenet általános volt annak ellenére hogy van címzettje.
thx, bye -
GuCo.
tag
válasz hu-Ízirájder #765 üzenetére
Megtaláltam, kösz.
-
Lest4t
aktív tag
válasz hu-Ízirájder #764 üzenetére
Köszi a segítséget. Rendes tőled.
Azt már meg tudtam csinálni más progival , hogy azt mutassa , hány mailem van. Csak azt nem hogy csak az újakat írja ki. Ezek szerint ezt még nem lehet megcsinálni ezzel a progival. -
hu-Ízirájder
tag
Sajnos, mivel ez a webes levelezők specialitása hogy nem azt mutatja amit kéne, mert az outlook express ben a nem olvasottakat mutatja, ez valószínüleg azért van mert a pop3 kliens a progiban az összes mailt megmutatja ami a szerveren van: Mivel az OE nél csak a még nem olvasottak vannak a szerveren ( a többit a gépre tölti) így ott jól működik. A freemailnél és az ilyen webes mail szolgáltatóknál a levelek a szerveren tárolódnak. megoldás ha a már olvasott leveleket áthelyezed egy másik könyvtárba pl a tárhelybe, így csak az új levelek lesznek ott.
-
~DD~
tag
Elnézést kérek, remélem nincs harag... Csak este volt (nézd az időpontot) és már fáradt voltam...Tényleg bocsi, legközelebb segítőkészebb leszek...
-
hu-Ízirájder
tag
Harag nem is volt, és ilyenért nem is lesz, kedves tőled hogy elnézést kérsz de nem szükséges, főleg nem tőlem, mert nincs miért, örülök az igéretednek de nem kötelező.
Nézd én nem akarok bírálni senkit, ha bárkinek van bármi mondanivalója azt elmondhatja, azthiszem a PH-s operátorok majd korrigálján, mert max nekik van joguk, nekem nincs.
A másik az hogy velem is, bárki mással is előfordulhat.
Szal én csak jeleztem, örülök hogy észrevetted és ennyi
azt hiszem nem kellett volna ilyen hosszan válaszolnom, inkább csak annyit hogy no problem mert nem akarom ezt túlragozni. -
hu-Ízirájder
tag
Hack, respect, respect.
Egy kérdésem lenne, van benne egy egyéni függvény kalibrálási lehetőség.
Nézegettem a dolgot, iagazán nem jöttem rá hogy ezt a funkciót milyen céllal tetted bele, mert nem egy adott függvényre vonatkozik hanem globálisan az összes egyéni függvényre beállítottra, szal csak egy darab egyéni függvény csinálható, bár ez is több mint eddig De amennyit én meg tudtam belőle oldani az annyi hogy pl ne 3 mutató legyen hanem csak 1 példány egy tv csatornához. De ott nem tudom beállítani külön hogy mutassa e az időt vagy sem, azt a már fölötte beállítottak alapján csinálja. És sajnos az eltelt és a hátralévő idő mutatót nem lehet az egyéni függbe belerakni.
sry hogy állandóan apróságokkal nyaggatlak, a plugin jól működik köszönjük. -
Ryu
tag
válasz hu-Ízirájder #769 üzenetére
Amíg nem nyitsz meg egy levelet, addig például freemailen is ''nem olvasottnak'' minősül. Nem akarok ön reklámozni, de a freemail script például külön-külön jelzi, hogy mennyi leveled van és ebből mennyi nem olvasott. Tehát a funkció adott.
-
Ryu
tag
válasz hu-Ízirájder #774 üzenetére
Igazság szerint benne van, hiszen az egyik funkció leszedi az összes levél tárgyát/feladóját/stb. Már csak ki kéne szedegetni belőle a megfelelő adatokat. Lassan neki állok, ha végzek a honlappal.
-
Hackman
csendes tag
válasz hu-Ízirájder #772 üzenetére
Sziasztok,
Két kisebb bugot még találtam a plugin-ban, ezeket kijavítottam, és felraktam az új verziót.
Ízi.
Nos az egyéni függvényt a plugin már a kezdetek óta támogatja, sőt a legelső verzió még három különböző egyéni függvényre is lehetőséget adott. Aztán mivel úgy tűnt senki sem használja ezt idővel redukáltam egyre. Szóval a lehetőség eddig is megvolt !!! Az alapötletet a HunTV script-ben található *_simple függvények adták, amelyek a jelenleg futó és a következő műsort adták vissza automatikusan. Én is szerettem volna egy olyan függvényt, amely képes egyszerre több műsort is kiírni, de azt, hogy mi jelenjen meg már a felhasználó határozhassa meg. A függvény pedig azért globális, hogy minden csatornára ugyanúgy használható lehessen. A dolog lényege éppen az, hogy csak egy mutató legyen csatornánként, ne pedig kettő vagy három. Idő mutatót soha nem is lehet majd egyéni függvénybe tenni, mert nem látom értelmét, de próbálj meggyőzni. A jövő, úgyis az lesz, amit te szeretnél, hogy miden meter-hez lehessen egy külön egyénileg konfigurált függvényt rendelni.
Üdv. Hackman -
hu-Ízirájder
tag
Meggyőzni? nem akrlak de megpróbálom elmondani/leírni miért volna rá nekem szükségem Nos a configomban van kettő rejtett tv csatorna amiből semmi nem látszik csak egy-egy pont. Ez azért van mert érdekel a műsor de már nem akarom a képernyőmet tele tömni a sok tv csatornával 5 db éppen elég hogy látszódjon.
Szal ennel a két rejtett csatornánál tooltippel van megoldva a mutató, szal ha fölé viszem a kurzort akkor a már általad is sikeresen az INFO kiírásánál használt sárga alapon lévő kis buborékban feltünik az aktuális műsor ill ( mivel én csak most vettem észre az egyedi függvényt) a köv kettő músor is. Nos az alap globális beállításoknál nálam nincs idő az aktuális műsor elött, de itt az elrejtettnél szeretnék mivel nincs semmiféle más felület ami ezt mutatná, mert mint mondtam ez csak egyettlen mutató semmi progress mutatóval, és így nem tom igazán hogy hol tart az éppen aktuális műsor, elég lenne ha a hátralévő időt bele lehetne tenni. -
Hackman
csendes tag
válasz hu-Ízirájder #777 üzenetére
Ízi.
A problémádat értem, de a számláló egyéni függvénybe helyezése a plugin működése miatt problémás. Jelenleg a plugin úgy működik, hogy minden letöltött csatornához el van tárolva a jelenlegi és a következő műsor kezdő időpontja. Ha műsorokra, az információkra vagy az egyéni függvényre hivatkozik egy meter, akkor megnézi, hogy elmúlt-e már a következő műsor kezdési időpontja. Ha nem múlt el akkor nem csinál semmit, az eddig is megjelenített érték marad kiíratva, ha elmúlt akkor az adott meter update-eli nem csak a saját értékét hanem az összes, az adott csatornára hivatkozó többi metert is. Erre elsősorban az erőforrás minimalizálás érdekében van szükség. A folyamatjelző és a két számláló azonban semmiféle intelligenciával nem rendelkezik, ahányszor lekérdezésre kerülnek, annyiszor újra és újra kiszámolódnak. Szóval jelenleg úgy áll a dolog, hogy csak jelentős átalakításokkal lehetne ezt megoldani, amire jelenleg nincs időm.
Üdv. Hackman -
Hackman
csendes tag
válasz hu-Ízirájder #779 üzenetére
Ízi.
''Dolgozom...'' , jó vicc. Inkább úgy fogalmaznék ez lesz a következő project. Már egyszer neki álltam, kb fél évvel ezelőtt, de abba maradt a dolog, szóval majdnem olyan mintha előröl kezdeném. Sok mindent végig gondoltam már, de még olyan marginális kérdések sincsenek eldöntve, hogy a TVGHun-ba integráljam a funkciót, vagy egy különálló dll-ben kapjon helyet a riasztás. Szóval nagyon az elején vagyok, így a megjelenés időpontját is a távoli sűrű homály fedi.
Üdv. Hackman -
hu-Ízirájder
tag
már megint ez a pangás ,
nekem meg elszált az ihlet és nem haladok az új configgal -
~DD~
tag
válasz hu-Ízirájder #781 üzenetére
Jah... de legalább most van amikor többet kell tanulnom és nem akkor amikor ráérek...
-
detroitrw
addikt
Hy all!
az valahogy be lehet állítani hogy ha van kapcsolatom a másik géppel akkor jelezze azt?
természetesen LAN-ba kapcsolt másik gépről lenne szó
Léci segítsetek -
-
detroitrw
addikt
válasz hu-Ízirájder #786 üzenetére
router van csak nem nálam hanem a másik srácnál
még nem nagyon találtam meg amit keresek -
hu-Ízirájder
tag
sztem van, de én ezeket nem nagyon vágom
talán Hackman majd tud segíteni.
az én kérdésem hogy melyik a legújabb speedfan?
hogyan lehet azon pl mother board adatbázist frissíteni?
ill lehet e a háttérben futtatni mint a MBM et?
azért kérdezem mert állítólag többet tud mint az MBM, és ezt még fejlesztik míg az mbm el már leálltak
thx -
hu-Ízirájder
tag
még egy segítség kellene, nem tudom kezelni a MeterMatch plugint. _((
össze szeretném adni 4 mutató értékét, de nálam mindegy hogy mi az összegük a végeredmény nála 3 nem tünt bonyolultnak, beírtam a mutatók nevét utána + aztán a köv mutató neve + és így tovább szóköz nélkül. tudja valaki a megoldást?
Ill ki milyen plugint használ erre?
thx, urgent !! -
detroitrw
addikt
válasz hu-Ízirájder #788 üzenetére
hella!
ha jól tudom akkor ez a legújabb SpeedFan Bővebben: link
Háttérbe biztos hogyl ehet futtatni mert nekem is úgy fut
Ja s van benne magyar nyelv is.
mother board adatbázist frissítési dolgot nem tudom hogy lehet e.
Remélem akkor majd kapok valakitől segítséget
Mert szerintem jó helyen kapizsgálok csaknem tudom hol is van az a dolog.
mert pl. a router által kriált IP-címet ki tudom irattatni -
hu-Ízirájder
tag
válasz detroitrw #790 üzenetére
azthiszem meg van
innen szedd le a Remote/Local Uptime zipet
http://www.samurize.com/modules/mydownloads/viewcat.php?cid=6&orderby=titleA&show=10&min=50
leszed neked egy Uptime666 zipet, csomagold ki, a benne lévő scriptet (a többivel ne foglalkozz) rakd a samurize script könyvtárjába,
csinálj egy scriptet a samurizeben Új Mutató / Active script válaszd ki a serveruptime.vbs t
ha megvan ott alatta függvénynek a GetRemoteUptime -t
Szerver névnek add meg annak a gépnek a ''nevét'' (amit látsz pl a hálón hogy mi a neve pl Pisti1)
IP_Addrs nek add meg annak a gépnek a belső ip jét aminek az előbb beírtad a nevét, ezt gondolom tudod hgoy mi, ha nem kérdezd meg a gép tulaját akinek a gépének az állapotát ki akarod jeleztetni.
AdminName: az eddigi gépre vonatkozó felhasználónevet, amivel belép a gépbe, ha nincs neki, akkor semmi
password: detto ugyan az
Format: pl %dd %Hh %Mm
remélem menni fog, nálam ment de csak online modban próbáltam ki de ott jó volt , szal nem tom hogy jelzi e ha offline -
detroitrw
addikt
válasz hu-Ízirájder #791 üzenetére
oké THX!
Így eléggé jónak hangzik a dolog, de sajnos csak holnap tudom megnézni hogy működik e.
mégegyszer THX -
hu-Ízirájder
tag
nincs mit
a meterMatch pluginban tud valaki segíteni?
nem tudok rájönni hogy hogy kell a mutatók értékét összeadni
readme az meg nuku -
Hackman
csendes tag
válasz hu-Ízirájder #793 üzenetére
Ízi.
Részlet a readme-ből:
INSTRUCTIONS:
1. If you want to use a meter's value, then give it a name (on the General tab). Now, change it's Draw Type to Visual Plugin and select MeterMath on the Display tab. This provides the plugin with the meter value. You're done with that meter.
2. Repeat step 1 if there are any more meter values you want to use.
3. Add a new Plugin meter and select MeterMath on the Source tab.
4. Select the ExecuteMath function and click Configure to enter the expression.
Szóval, amelyik értékekkel számolni szeretnél azokat, visual plugin-ként kell megadni, és ezután a már így megadott értékekkel könnyedén tudsz műveleteket végezni.
Üdv. Hackman -
hu-Ízirájder
tag
u.i. nálam nem volt readme, valószínüleg azért mert egy conifggal együtt került még fel a gépre anno, és nem külön töltöttem le.
de ez így akkor se jó nem lehet megodlani hgyo visualis plugin legyen és látszódjon is valami? bár ha visualis a plugin akkor csak egy plugin adható meg neki és ez a metermatch szal nem lehet hozzá adni másik visual plugint ami esetleg láttathatná is
négy másodperc alapó mutatóról van szó, szal nem szívesen csinálnák dupla mennyiséget belőle hogy látszódjon is meg össze is adódjon, mert az sokkal megdobná a config cpu terhelését. nem nagyon értem a logikát hogy miért muszály annak visualis pluginnak lennie, miért nem tudta uziq megcsinálni sima mutatókkal? és még a config regionja is befejezetlen, erős korlátai vannak annak is -
hu-Ízirájder
tag
ááááááh ((((( én ezt nem értem, van hozzá egy próba config ami megy is, de ha én rakok bele egy meternek a nevét hogy annak az értékét írja ki akkor csak a nevét írja ki ( lehet hogy nem minden mutatót tud kiírni? pl a memóriát ill a mbm nek a hőfokmutatóit nem? áhh ez egy fostalicskaa...
-
hu-Ízirájder
tag
nah,oké azt hiszem megvan csak már kifárasztott,
szal aszthiszem az kell neki hogy ahogy kész vagy elmentsd és betöltsd
ill lehet hogy nem szereti a szóközt a meter nevében -
hu-Ízirájder
tag
valaik megnézné hogy mi a baja ennek?:
http://hun-izirajder.tvn.hu/metermath.sam
miért csinálja azt az össesített mutató hogy lemegy 0 ra??? holott az eredmény soha nem lehetne nulla nézzétek meg plz és ha tudjátok reparáljátok meg
thx
( egyébként próbáltam a frissítési idővel jáccani de úgy is lement nollára , nagyon nem szeretem eddig ezt a plugint... ) -
hu-Ízirájder
tag
válasz hu-Ízirájder #799 üzenetére
... a négy hőmérséklet közül kettő MBM mutató szal akinek ez nincs fenn annak az nem fog működni, az próbálja csak a másik kettő smart.dll es hőmérővel csinálni de nálam csak azzal a kettővel is leugrik állandóan nullára (értelem szerűen ott csak 2 vel kell osztani a 4 helyett)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest