- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomekli
csendes tag
Nálam annyi van hogy a Nagy napocskának és az előrejelzésnél lévő kis napocskának (Ma) nem ugyan az az ikonja.Ez mitől lehet?
-
Gh0sT
addikt
Kis módosítás az eredeti anyagban thx to Karex:
''A következő ablak tartalmát nem másolom ide be. Gyakorlati hasznát nem láttam, 0 értékkel töltöm fel.''
''Kérem adja meg az értékét Show degree symbol:''
Ez lenne a nevesített ablakocska. 1-re állítva valóban a kis fok karikát jeleníti meg a hőmérésklet értékeknél. Használtam is már korábban, nem értem miért nem tudtam mit jelent...
Lényeg: javítva!Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
-
Tomekli
csendes tag
Oké értem,köszi a gyors helpet!
-
Gh0sT
addikt
A napokat nem bántottam, ha jól emlékszem...
Csinálnál egy screenshotot a szerkesztés azon fázsáról, amikor mondjuk a szombaton állsz? Kíváncsi vagyok a paraméterekre.
Szerk.: asszem sejtem hol van a hiba.
Keresd meg a Samurize\plugins\Weather.2004.ini filet és másold ide be a tartalmát!
[Szerkesztve]Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Karex
senior tag
Hat, fura mindenesetre. Amikor a screenshotot akartam kesziteni, ranyomtam egy test configot, es most a helyes ertekeket lokte ki. Na de most mar azert is:
Bővebben: link
.ini file:[General]
ShowMoonPhase=1
DefaultIconPath=C:\Program Files\Samurize\Icons\weather
ShortDayNames=1
ShortMonthNames=1
CustomLanguage=Hungarian
TranslateDayNames=1
TranslateMonthNames=1
[Forecast]
MaxDays=5
[Hourly]
MaxHours=12
[Unit]
DefaultUnit=Auto
[LocationID]
DefaultLocationID=90210
Mas: ebben az ini-ben a [Forecast] , [Hourly] valtoztatasa csak az adott fuggvenyre lenne hatassal, vagy sikerulne mast is elrontanom?
[Szerkesztve] -
Tomekli
csendes tag
Nos minnyá meg is volnék,már csak 1 kérdésem lenne.A hőmérő üveges részének szeretnék valami fehéres szegélyt adni mer az átlátszó része beleolvad a hátterembe.Hol tehetem ezt meg?
Ja és a hőmérőm nulla fokot mutat.Miért? -
Tomekli
csendes tag
na most már jól mutatja,sikerült beállítanom,csak a piros részben benne van a Nem futott felirat 1 darabkája.Vagyis csak 2 betűdarabka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Vagy a 21 fokot írja rá kívűlről az üveg részre?
[Szerkesztve] -
Tomekli
csendes tag
Na akkor mellékelem mit alkottam meg magamnak:
Bővebben: link -
Szabesz
őstag
Eddig ennyi sikeredett
A CPU/Sys is hőmérő lesz majd egyszer¯\_(ツ)_/¯
-
Gh0sT
addikt
A viasat-os ikont te Photoshopoztad?
Nekem nem volt áttetszőm így kénytelen voltam saját kezűleg megoldanom.
MÁS: a holnapi lecke áttevődik hétfőre. Sajnos nem leszek gépközelben a hétvégén. Mikre lenne még igény?
Terveim szerint a jövő hét így nézne ki:
Hétfő - menükészítés + MBM
Kedd - TV műsor
Csütörtök - RSS hírek az asztalon
Péntek - Email kezelés, winamp az asztalon
Szóval jövő héten végeznénk az alapokkal. Kinek van még ötlete, amit megnézhetnénk?Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Tomekli
csendes tag
Részemről holnap hajnalban 1 hétre távozom az Olaszokhoz.nekem a TV műsor és az időjárás volt a lényeg,a tv műsort kiszedtem 1 már meglévő konfigból,az időjárás pedig a ti segítségetekkel oldódott meg.Úgyhogy én ajszem megvolnék.Még1szer nagyon köszönöm a helpet.Persze azért ha az újabb anyagokból megkívánnék valamit,azt kipróbálom!
-
Ryu
tag
Sziasztok.
Kissé elvesztem, de azért folytattam a scriptet. A help-et táblázat formájára hoztam. Az OMSZ és AccuW. kódok működnek, a Metar is, de még nem kódolja vissza. Szebb formára hoztam a scriptet belűlről és most már elvileg nem mutathat rossz adatokat (például hőmérséklet helyett valami kódsort). Említettem, de azért összefoglalom, hogy a legújabb scriptet, mindig innét:
A help-et pedig erről a címről tölthetitek le:
Várom a teszteket/ötleteket/mi működik mi nem/stb... -
Ryu
tag
Remélem tetszeni fog.
Mára is van egy új verzió. Működik az ikon beszúrás, de csak PNG fájl-ra. Egyenlőre még csak a 0.png képet szúrja be, de most dolgozok rajta, hogy előrejelzéstől függően tegye mindezt. Kérésre bele került, egy olyan funkció, hogy ne kelljen mindig beírni a város nevét. Ehhez át kell írni a script első funkciójában szereplő adatokat, a városnak megfelelőre. A funkció beszúrásnál ugyan rá fog kérdezni a városra, de beírás nélkül is működni fog! Default-ként Pécs van megadva. Itt lehet beállítani az ikon mappát is, ami alapban samurize mappa\ikonok
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
Ha valaki tudna adni egy listát, hogy milyen elnevezéseket használ az met.hu és accuweather az időjárás megnevezésnél, azt megköszönném. Accuweather-re találtam egy ilyen listát (bár nekem ez inkább wheather.com-ról szedettnek tűnik...):
1 : Thunderstorms
2 : Thunderstorms
3 : Thunderstorms
4 : Thunderstorms
5 : Icy Snowy Rain
6 : Sleet & Rain
7 : Icy Snowy Rain (hail/rain/snow)
8 : Icy Drizzle
9 : Drizzle
10 : Icy Rain
11 : Light Showers
12 : Showers
13 : Light Snow Flurries
14 : Med Snow
15 : Friged (Very Cold)
16 : Normal Snow
17 : Thunderstorms
18 : Sleet
19 : Dust
20 : Fog
21 : Hazy
22 : Smoke
23 : Windy
24 : Windy
25 : Friged/Icy
26 : Cloudy (no sun/moon)
27 : Mostly Cloudy Night
28 : Mostly Cloudy Day
29 : Partially Cloudy Night
30 : Partially Cloudy Day
31 : Clear Night
32 : Clear Day
33 : Tiny bit of clouds at night
34 : Tiny bit of clouds during the day
35 : Thunderstorms
36 : Hot
37 : Sunny Thunderstorms
38 : Sunny Thunderstorms
39 : Sunny Showers
40 : Rain
41 : Normal Snow (sunny)
42 : Normal Snow
43 : Blowing/Windy Snow (normal snow)
44 : Partially Cloudy Day (N/A)
45 : Night Rain
46 : Night Snow
47 : Night Thunder Storm
48 : Sunny Rain -
Ryu
tag
A mai eredmény a következő linken látható. Minden funkció bekapcsolva működés közben:
A szövegeket csak én raktam oda, hogy lehessen látni mi mit jelent. -
Dravenstorm
tag
hello!
lehet már kérdezték sokan ezt de nekem az lenne a kérdésem hogy ez a samurize meg style xp dolgok mennyire lassitják a gépet? kevesebb fps? mem meg ilyenek? -
Shia-ko
aktív tag
válasz Dravenstorm #277 üzenetére
Memet, meg procidőt eszik, de FPSt hogyan tudna?
[Szerkesztve]Üdvözlettel: Gabi
-
Shia-ko
aktív tag
válasz Dravenstorm #279 üzenetére
De akkor sem azt csinálja.
Nálam kb. 5-8megát eszik, és 5-10% procit, de ebből semmit sem tudsz, mert nem tudod a gépem paramétereit, a használt meterek mennyiségét, és a frissítési beállításokat. ;)
Egy mai átlag gépen, nem fogja vissza a játékok teljesítményét érezhetően, ha ez számodra elegendő válasz.Üdvözlettel: Gabi
-
hu-Ízirájder
tag
Hy All, tiszteletem
Ghost barátom hozott ide akivel a magyar samurize oldalon futottam össze. Bővebben: link
Ő tanácsolta hogy nézzek ide be mivel engem az ő configjában nagyon megfogtak a legördülő kis ablakok, és itt találok segítséget, így hát reggeltem Látom igen aktív az itteni kis ''Samurize hívők'' tábora, de az engem igazán érdeklő kis ''tananyag'' még nem készült el Egy ideje már nyomkodom a samurizét szal hoztam nektek egy kész configot is ami általam készített és a nem olyan régi desktopomat tükrözi, remélem tetszik, akinek kell vigye, de én is az egyéni és saját alkotás híve vagyok, de felteszem úgy is saját magatokra formáljátok, persze már aki szükségét érzi a configomnak
így néz ki Bővebben: link
innen szedheted le :Bővebben: link
remélem tetszik, csak ki kell csomagolni a 7.3 mb s rar-t a samurize könyvtárba eddig mindenkinek müködött minden funkciója, a e-mail adatokhoz persze be kell írnod a sajátodat de van readme is
u.i.: remélem a linkek jók lettek, a skinek saját gyártásúka ám!!!!! nem kevés idő (kivéve egyett de majd lecserélem)
jah és teli van gombokkal, lehet mit nyomogatni
hmm. a linkek jók csak a kép nem látszik berakom őket linkként
[Szerkesztve]
[A képet átjavítottam linkre. Cathfaern] -
hu-Ízirájder
tag
Egyébként ez a weather script jó 5let, de ahogy elnézem elég nagy differenciák vannak a különböző forrásoknál, bár lehet hogy nem konkrétan ugyan azt a területet mérték. Ez is csak nálunk fordulhat elő, hogy van istentudja hány mérési pont/ állomás de egyik kéz nem tudja mit csinál a másik, is nem hasznosítják az összest
-
Ryu
tag
válasz hu-Ízirájder #282 üzenetére
Sajnos így van. Amit észrevettem, hogy bár az OMSZ elég kevés információt szolgáltat, viszont az 5 nagyvárosra mindig jó értékeket tesznek ki. Sajnos az Accuweather bár gyakran frissül mégis érdekes dolgokat mutat. Például tegnap eső közben 25 fokot mutatott, az OMSZ 17 a külső sima hőmérőm meg 19, szóval valószínűleg az OMSZ pontosabb és gyakrabban frissül. Persze 5 városra nem nehéz. A Metar adatok meg igen furcsák. Pár oldalon már lekértem őket és úgy nézz ki, hogy, bár gondolom gyakran kell frissíteni, mégse kerülnek fel ezek az adatok. 16 órakor még ferihegyre is csak déli adatokat találtam. Szóval fene se tudja melyik a legjobb. Most van 3 lehet válogatni! Lesz majd Balaton vízhőfok is, ami viszont tudomásom szerint egyikbe pluginbe sincs!
-
Ryu
tag
Addig fikáztam az OMSZ, míg meg nem találtam a megoldást. Hihetetlen de van egy új oldaluk, amin annyi információ van, hogy szinte felfoghatatlan a régi oldal tükrében.
Valamiért én eddig még nem találtam rá erre a linkre, hogy miért nem, magam se tudom. Szóval lesznek friss adatok minden mennyiségben!
[Szerkesztve] -
Nabu
aktív tag
Na sziasztok! Én nekem is felkeltette a figyelmem ez a progi, láttam Gh0sT -nál magyar felületű volt egy képen, esetleg tudnátok segíteni magyarításban vagy van letölthető magyar verzió, mert angolul nekem nagyon bonyolult!
Előre is köszönöm!
Nagyon jó hogy leckéket adtok a progiból!!!!!!!!!!!!Mikor nem fogunk szívni egy Microsoft termékkel??? (Ha pórszívót fog gyártani!) :))
-
hu-Ízirájder
tag
igen van Bővebben: link nemzetközi oldalon megtalálhatod
-
hu-Ízirájder
tag
-
hu-Ízirájder
tag
Nem tudom, de lehet hogy az a fajta el/feltünés amit Ghost is müvel csak a legfrissebb 1.62 verzióban elérhető? mert nekem asszem 1.60 vagy 1.61 es, de ebben biztos hogy nincs ilyen feature, ha lenne sztem már megtaláltam volna, de ha ez nem 1.62 specialitás remélem ghost leírod hgoy kell csinálni.
-
Nabu
aktív tag
válasz hu-Ízirájder #286 üzenetére
Köszönöm!
Mikor nem fogunk szívni egy Microsoft termékkel??? (Ha pórszívót fog gyártani!) :))
-
Nabu
aktív tag
Elég jó dolgok vannak még ott látom le lehet tölteni komplett config-okat is!
Magyar oldalon miért nincs ilyen lehetőség?Mikor nem fogunk szívni egy Microsoft termékkel??? (Ha pórszívót fog gyártani!) :))
-
Calogero
addikt
Tud nekem valaki adni olyan sriptet/plugint amivel a datum melle ki tudom iratni hogy milyen nap van (Hetfo, Kedd.....stb)?
-
róland
veterán
Metar-nál a jó adatok a következő linken érhetőek el:
Végül is USa találmány.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
akom
őstag
Sziasztok!
Nézegettem a tutoriálok de nekem nem kell ilyan csilli villi minden tuti állat baró cumó
Ezen a képen bal lent van az a kis jopofi izé probáltam ilyet csinálni de túl lama voltam.
Valaki tudna spirituszt adni ?
Előre is köszönöm -
akom
őstag
Tádám kaptam már segítséget
Azért köszi all -
Johnny19
tag
válasz hu-Ízirájder #288 üzenetére
A menüs le- és felnyillást egy pluginnal lehet megcsinálni, amit a samurize.com-ról szerezhetsz be.
A legkisebb tanyára is eljuttatják a netet. Minden nap lovaskocsival fogják hozni vinni a TCP csomagokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest