Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz LouiS22 #6768 üzenetére

    Hurrá, itt is előjött a CM vs. stock vita! :D
    CM-nek igenis vannak bajai. x1port-nak igaza van, a CM-ben nem a gyári gpu driver van, hanem a CM által portolt. Valóban pixeles a youtube, bár nem csak az, sok videó is (kódolása válogatja), de ezt egy hardveresről szofteres dekóderre való váltás orvosolja. Most nem használok CM-et (nem is használhatok, 4.3 lévén), de a 4.1-es szoftverre felraktam. Sírva menekültem vissza stockra. Egyrészt a gyári youtube alkalmazás miatt, másrészt egy csomó kényelmi ficsőr nincs meg a CM-ben (driver híján...), amit gyárin megszoktam és szeretek. Példának okáért ott van az archozemelő tácsázás, kétkoppintásos lista tetejére ugrás,képernyő letakarásával némítás és lehetne folytatni a sort. Másrészt a gyári android kinézet egy hulladék, és a CM még annál is egy picit sivárabb.

    Mondjuk én téged is megértelek, LouiS22, HTC Desire-n, és Moto Defy-n én is mindig CM-eztem, ismerem a varázsát annak, mikor egy haverod elkéri a csúcsmobilod, kipróbálná a fényképezőt, látja, hogy nem működik, te pedig szemlesütve motyogod, hogy "a legújabb CM még nem támogatja a kamerát". :DDD
    Viccen kívül, tényleg gyorsabb a CM, pont azért, mert a sokak által "bloatware-nek" titulált Samsung appok nincsenek benne. Csakhogy nekem pont ezek a plusszolgáltatások kellenek, és ezek is számítnak.
    Végülis, ha odaadod egy átlagembernek a telefonod, nem azt fogja megjegyezni, hogy "nahát, neked már 4.4 van 4.3 helyett, ez igen!", hanem hogy milyen kényelmes, hogy ha jön egy SMS, csak a fülemhez emelem a telót, és már tárcsáz is, nem kell még 4 mp-et böngészni a tárcsázóban.

    Mondom, én értem mindkét oldalt, de ha egyszer mókolás nélkül is működik a teló - végüis, még egyszer sem fagyott le, és egyszer sem lassult be, nekem még a zene se scratch-el, és le is megy normálisan deep sleepbe - akkor minek szórakozzak vele? Azért nem fogok egy délutánt rászánni, meg lemondani a kedvenc ficsőrjeimről (és persze a gariról :) ), hogy a beállítások 1,4 mp helyett 0,9 mp alatt nyíljon meg.

    Csak azért bátorkodtam megírni ezt a regényt, mert bár nem vagyok egy aktív tag, de a topik napi termését mindig elolvasom, és már kicsit szúrta a szemem, hogy úgy beszélsz azokról, akik stock romon vannak, mintha debilek lennének :DDD .

    Egyébként mik azok a plusz dolgok a 4.4-ben, amit te annyira élvezel? Nem trollkodás, csak szimplán kíváncsi vagyok, mert tényleg nem tudom, mik azok a pluszfunkciók 4.3-hoz képest. Persze egy alapos garanciáztatás után én is fel fogom tolni az 5.0-t, mert kíváncsi vagyok az Android L GUI-ra, de tudtommal a 4.4 nem tartalmaz ilyen forradalmi újításokat :)

    Bocs ha hosszúra sikerült, nem akartam szemetelni a topikot és písz! :D

Új hozzászólás Aktív témák