-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Something_ #36193 üzenetére
Többször leírtam: lefagy a minidlna
szerver, amikor változik a hdd tartalma. Egy hétig nyomoztam a fagyások okát.
Ha ragaszkodsz a dlna szerverhez (mert miért ne tennéd), inkább másolás előtt állítsd le, és utána indítsd el, különben tele lesz hibával a fájlrendszer.
És reménykedjünk, hogy a következő fw frissítéssel javítják.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz weinmaker #36188 üzenetére
Az az igazság, hogy a router funkciók teljesen rendben vannak, sebesség és térerő szempontból sem tudok rá semmi rosszat mondani.
A NAS funkciókkal van némi probléma, de azt mondom, hogy az árkategóriáját és a hardveres adottságokat figyelembe véve várható volt, hogy lesznek hiányosságok. Mondjuk konkrétan ez a szoftveres hiba elég nagy disznóság, de azt hiszem ez biztosan nem egyedi probléma, az összes Asuswrt routert érint(het)i.
Az előző routeremen sem működött rendesen már 4 éve sem, de azon meg lehetett oldani a downgrade-elést egy régebbi, stabil verzióra.
És ha jól tudom ebben az árkategóriában nem gyakori a NAS funkció + torrent kliens, ezért gondolom továbbra is ajánlott router lesz.
A szoftverhibákat pedig vagy javítják, vagy nem...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Something_ #36203 üzenetére
Milyen linket? Telneten keresztül figyeltem a routeren futó folyamatokat, miközben próbálgattam, hogy mi váltja ki a minidlna fagyását. Vadiúj winchestert is vettem, hogy kizárjam a lemez hibáját, ntfs, majd ext3 fájlrendszerre formáztam, hogy kizárjam az ntfs-3g driver hibáját. Külső tápot adtam a hdd-nek, mert hátha nem kap elég áramot (de kap). Egy hétig nem beszéltem a családdal, akik nézték, hogy a hajamat tépem és őrület csillog a szememben.
Szóval az a lényeg, hogy bármi változik a dlna szerver által figyelt könyvtárban, mindegy, hogy feltöltök rá valamit vagy akár átnevezek egy könyvtárat (!), a dlna szerver kilép, de úgy, hogy leválasztja a hdd-t a rendszerről, mintha kihúznám a dugót, így persze a torrentkliens is megáll, mert a vinyóra van ugye telepítve.
Végül arra jutottam, hogy nem indítottam el a dlna-t, így már 5 napja stabilan fut a torrent és a samba megosztás.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Something_ #36205 üzenetére
Ezzel a típussal kapcsolatban nem találtam nyomát. De az ac56u és ac66u routereknél olvastam hasonló problémákról. A download master-rel kapcsolatban is sok a panasz, a 99-103 végű verziók nagyon instabilak voltak, de úgy néz ki a 104 végű (eddig legalábbis) végre jól működik.
-
MCPD
csendes tag
Halihó,
adott egy Dasan H660RW router és egy Asus RT-AC66U_B1. Szeretném, ha a szolgáltatótól kapott Dasan minden kérést szűrés nélkül átengedne az Asusnak, ezzel lehetőséget biztosítva pl. a VPN-re. Egyrészt ismeri-e valaki ezt a remek Dasan-t, másrészt hol keressem? Köszi!
-
nagyúr
válasz Something_ #36205 üzenetére
Tessék, találtam valamit: [link]
Igaz 3 éves poszt és ac68u a router, de pont ugyanaz a jelenség, amit te is leírtál. Meg amiket én írtam, ugyanazokat járta végig a srác.
Az a gyanúm, hogy azért nem találni többet róla, mert évek óta sz.rnak javítani a hibát, ezért el van könyvelve használhatatlanként (vagy ahogy a linken írják, sz.r és még veszélyes is), és senki nem használja, vagy CFW-rel használják az Asus routereket.
Nem lenne gond, ha lenne akár egy parancssoron keresztül telepíthető alternatíva.[ Szerkesztve ]
-
Ernesto78
aktív tag
Valaki esetleg találkozott olyan problémával, hogy a router rendszernaplójában egy ismeretlen MAC cím tűnt fel? Tegnap találkoztam vele így. Nem tudom kié lehet. A jelszó nagyon erős. Lehet mégis valaki feltörte?
Lehetséges hogy elrejtette a MAC címet hogy ne lássam tovább.köszi előre is
-
nagyúr
válasz Ernesto78 #36209 üzenetére
Évekkel ezelőtt én is jártam így, erős jelszó, legerősebb titkosítás, mégis úgy tűnt, hogy valaki felkapcsolódott. Azóta beállítottam MAC szűrést, minden saját eszközt whitelist-re teszek, aztán lehet próbálkozni.
Tudom, hogy ez sem feltörhetetlen védelem, de mást nagyon nem lehet tenni.Nem lehet, hogy a sikertelen próbálkozásokat is jegyzi a log?
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
Hali
Tippeket kérnék hol lehet a hiba. Tegnap kiépítették az optikát (ftth) a lakásban, diginet 1000 miatt. Hoztak ftth receiver-t és egy FiberHome AN5506-02-F ont-t. Szerelő összerakott mindent, az ont gyári kábelével ami elvileg cat5-ös van a pc-re kötve a cucc. Semmilyen más eszköz nem csatlakozik kábelesen, lan1-ből megy ki a kábel.
Számítógép: FX 8320, 2x4 GB DDR3 RAM, 840 EVO SSD, erre van telepítve a rendszer Windows 10 formájában, továbbá Asus M5A97 R2.0 deszka Realtek 8111F, 1 x Gigabit LAN vezérlővel amihez a jelenlegi legfrisebb driver telepítve van, tehát elméletben a hardveres követelmények teljesítettek.
Háttérben nem fut torrent, sem más letöltés, egyedül az ESET foghatja, de azt is lelőttem és így is ugyanolyan lassú a net, egészen pontosan kb 145 le - 210 fel, holott a garantált sebesség 300/50. A feltöltés rendben van, de lefelé gyászosan lassú ahhoz képest, hogy elvileg minden klappol hardveresen. A 300-nak alapnak kéne lenni, de ezzel a setuppal mennie kéne a 800-nak is.
Újraindítottam többször is, semmi. Bejelentettem 1272-n és a hibabejelnto@digikabel.hu-n is, az lett a vége, hogy "Az Ön internetes kapcsolatát ellenőriztük és jelenleg semmilyen hiba nem tapasztalható a szolgáltatásban."
Nagyszerű. Meg vagyok így lőve, náluk oké, mossák kezeiket, nekem meg ötletem sincs hol tűnik el a sebesség. Küldenek szerelőt ha akarom, de ha kiméri, hogy náluk oké akkor fizethetek.
PC-n kéne valamit beállítani? Ja igen, a wifi is borzalmas, 50-70 körüli értékeket produkál, pedig a Note 8 LTE és wifi oldalon is gigabit képes. Ezt sem értem. Tehát mind kábelen, mind wireless tetűlassú.Egyébként 100-as netről váltottunk fel, akkor anno ahhoz nem kaptunk eszközt, így vettem hozzá egy Asus RT-N15U-t, ami elvileg viszi a gigabites netet is. Próbáljam meg azzal esetleg?
Köszike
update: az asus szép gondolat volt, de nincs rajta optikai csati.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
nos, eszközkezelőben a Realtek controller speciális tulajdonságainál a sebesség és duplex értékének automatikusról 1Gbps teljes duplexre állítása megoldotta - részben - a problémát. Az így mért 244 még mindig meesze van az ubuntus értéktől, de valami már látszik. Windows újrarakás lesz ebből.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
G_Gabi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link WDR4200 as router. Használom már kb 3 éve teljes megelégedéssel de ma reggel elkezdte "eldobálni" a 2.4ghz-s hálózatot az 5ghz-es működik de van olyan eszközöm (PS4) ami nem támogatja az 5ghz-t.
Találkozott valamelyikőtök ilyesmivel van valami megoldás vagy új router után kell néznem?Köszi!
-
legenda
válasz G_Gabi #36218 üzenetére
Szia,
Több oka is lehet, olyan is előfordulhat, hogy csak idegen elérhető 2.4 GHz hálózat zavar be, ami a te szempontodból problémás csatornán forgalmaz, ilyenkor megoldást jelenthet a megfelelő csatorna manuális beállítása.
Az is lehet, hogy nem konkrét 2.4 GHz wifi hálózat zavar be, hanem a működési frekvenciája vagy technológiája miatt más eszköz okozza a problémát.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
A következő gonddal szembesültem. Digi 1000 van bekötve ahol a garantált sebesség 300/50 Mbit/s, Cat5e kábellel jön a routertől a gépig a net. Ilyen router van nálunk. Ez is tudja a 1000-es sebességet. Tehát mindennek jónak kéne lennie a gyors nethez. A gond ott van, hogy speedtest-en mérve 250 körül mindig tetőzik a sebesség. Íme a mérés, s teljesen mindegy mikor mérem mindig e körüli érték jön ki, mintha valami 250 fölé nem engedne. Hol lehet a gond? Esetleg router beállítások? Minden alapon van, reseteltem is már. Minden ötletet meghallgatok. előre is köszönöm.
Üdv, dargelotMOD: Google DNS van beállítva Windows-ban, ez gond lehet?
[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Amit kérdezni szeretnék az igazából nem gond, de úgy láttam ide jobban illik, mint a másik router topikba.
Vettem az eBayen egy Tp-Link Archer C3150 V2 routert az USA-ból. (Itthon 60k körül van, kintről megvolt 33-ból postával, áfa-val.)
Működik rendesen, nem tapasztaltam problémát. Még az első firmware volt rajta, amivel anno legyártották. Amikor frissített a legutolsó firmware-re, akkor tűnt fel, hogy a verziószáma eltér a TP-Link magyar honlapján lévőtől, de láttam is rögtön, hogy régiónként eltér a firmware.
A kérdésem az lenne, hogy van-e jelentősége, hogy EU, vagy US firmware van egy routeren és ha van, akkor rá tudom-e vajon tenni az EU firmware-t, vagy kinyírom vele a routert?
21 éve a Prohardveren! ™
-
legenda
válasz kirkri #36226 üzenetére
Szia,
Van jelentősége, hardveresen eltérhet, emiatt problémát okozhat, ha eltérő régiójú firmware kerül rá, de írják is támogatási részlegben a kapcsolódó firmware verzióknál:
3. Nem ajánlatos ezzel a firmware-rel frissíteni olyan készüléket, aminek régió megjelölése eltér. Kérjük, keresse ki itt az ön régióját a legmegfelelőbb firmware kiválasztásához.
Továbbá a megjegyzéseknél:
1. C3150(EU)_V2 készülékhez
A firmware megnevezésében is olvasható általában, hogy EU...stb.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
vfeco
aktív tag
válasz Intruder2k5 #36223 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
kirkri
addikt
Bocsi, félreértelmezhetően fogalmaztam meg a kérdésem első felét. Szóval arra gondoltam, hogy van-e jelentősége, hogy olyan routert használok itthon, amit US piacra készült, US firmware van rajta?
A kérdésem második felére akkor megvan a válasz, hogy nem tudom cserélni EU firmware-re.
21 éve a Prohardveren! ™
-
legenda
válasz kirkri #36229 üzenetére
Annak is lehet jelentősége, előfordul, hogy az eltérő hardver és szoftver a más csatornákra és hasonlókra irányul (más szabványok érvényesek ott és itt), de ha a mi régiónk/országunk is kiválasztható gyárilag, akkor jó eséllyel nem okoz problémát a használat során.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
-
dargelot
senior tag
válasz Gubek-Einste #36231 üzenetére
Akkor a router, ami anno nem is volt olcsó, az korlátol le? 250-260Mbps a korlátja akkor is ha 1000-et ír a hivatalos oldal, mert nincs benne ez a NAT? Én hiszek neked, ha azt írod, "igen ez okozza a gondot", s akkor meg is próbálom lecserélni, csak felmerül a kérdés bennem, ez nem megtévesztő a vevő számára.. Hmmm...
-
Topikgazda
-
dargelot
senior tag
válasz Gubek-Einste #36233 üzenetére
Akkor ha nézek új routert akkor mit nézzek a leírásban, hogy ne fussak bele?
-hardveres NAT
-Gigabites sebességMásra figyelnem kell még? Illetve vannak ajánlott routerek 1000-es net mellé?
Előre is köszönöm!
-
Topikgazda
válasz dargelot #36234 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
SybenX
őstag
Mivel a múltkori kérdésemre nem kaptam választ, gondolom még nem tapasztalt senki ilyet. A routerrel lehet nincs semmi gond, mivel wifin és xboxon ami ugyancsak kábellel van csatlakoztatva soha nincs megszakadás, csak a PC-n. Felmerült tegnap a gondolat, nem-e lehet, hogy az alaplapi hálózati kártya adja meg magát? Másra már nem tudok tippelni.
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Van egy Huawei e5186-22s Ac-s routerem. A gondom az vele hogy wifin sokkal kisebb sávszélességet ad, mint a telefonom a saját netjével. Mindkét net telenoros. Gondolkodom rajta hogy veszek hozzá mimo antennát, amivel a lefedettséget tudom növelni(nem wifi). A cél a 120Mbit/sec 5 gigahercen. Érdemes ilyenbe beruháznom, vagy inkább nézzek másik routert? Az HR többször meg volt, és a legújabb fw van fent. 2,5 éves a router.
[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Most végül is milyen lefedettséget akarsz megnövelni? Nekem B525-öm van ettől a gyártótól, vettem rá egy MIMO kültérit, igaz még nem szereltem, fel, de a szobában kipróbáltam, a jelminőséget és a jelerősséget megdobja rendesen. Sávszélességet annyira nem növelte, nyilván ha kirakom az is változni fog.
Nem teljesen világos, hogy mit szeretnél?humigabi
-
Wucky
senior tag
válasz humigabi #36241 üzenetére
Mikor megvettem simán ment a 160 Mbit. Most 60. De a telóm 4g+ meg 100 feletti sokszor. Ezt akarom a routerrel újra elérni. Lehet hogy táp gond is van. De úgy gondoltam hogy az antenna besegít, mivel nálunk nem teljesen jó újabban a lefedettség,mivel az utánunk lévő falura van állítva a torony. Tehát a szórás legszélén vagyok. Telenoros technikus azt mondta elég egy beltéri hogy még növelje a jelerősséget. Irányítsa majd Győr felé.
[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Ironhide
tag
Üdv!
Adott egy Xiaomi Mi Amplifier 2, egy Tp-Link 740n router és egy Tp-link C6 router.
Digi 1000-es net, a szolgáltatói eszköz bridge módban.
Cseréltem a 740-et a C6-ra. A hálózatot ugyan úgy állítottam be, hálózati név és jelszavak. Ha a régi routert kapcsolom be, akkor rendben csatlakozik rá a Xiaomi, de ha a C6 megy, akkor arra nem akar csatlakozni. Egyidőben nem megy a kettő, hiszen lecseréltem, de mivel hiba akadt, így tesztelésre bekapcsoltam a 740. Akkor a C6-on a 2.4-es frekit kikapcsoltam.
Van vkinek vmi ötlete, hogy akkor ezt most miért? A saját telefonom csatlakozik mindkettő C6-os hálózatra (Nomu S30), így az biztos, hogy a frekik működnek. A Lenovo tablet is megy rendesen, igaz, az csak 2.4-es.
Előre is kösziIronhide
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy jó régi TP-Link TL-WR841ND router.
Könnyen lehet, hogy csere érett, de előtte biztosra szeretnék menni.
Torrentezés (letöltés/feltöltés) közben random fogja magát és elszáll WAN. Ilyenkor nincs internet lan-on, wifi-n egyaránt. A router újraindítása megoldja a gondot.
8/2-es Digis netről ami még réz van szóval a digi saját modemje dolgozik a router előtt. Legközelebb ledobja a láncot, akkor kipróbálom azt, hogy a modemet indítom csak újra és megnézem, akkor lesz e net. Illetve vezetékes telefon is van, ami szintén a modemre csatlakozik, így megnézem majd azt is, hogy olyankor működik e a telefonos szolgáltatás.
Ötlet arra, hogy kiszűrjem tutira, hogy a Modem vagy a Router e a hibás ez esetben, illetve hogy router beállítás vagy router cserés?
[ Szerkesztve ]
-
humigabi
aktív tag
Ez a 160 Mbps, amikor új volt a router, a mobilnet letöltési sebessége volt, erre gondolsz (ami csak azért fura, mert a Telenor vidéken 150/50 Mbps elméleti sebességet tud) Az első bejegyzésben meg azt írod, hogy 5Ghz-en cél a 120 Mbps. De az meg már belső hálózat. A routerhez meg csak Lte antennát lehet csatlakoztatni, amivel a bejövő jelet tudod javítani. De az a legjobb esetben is 100-120 Mbps lesz. A 2.4-5 Ghz-hez beépített antennái vannak, a belső lefedettségen nem tudsz antennával segíteni.
humigabi
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Asus AC66U B1 routert próbálom éppen setupolni. Az asus.com weboldalról leszedtem a win7-es 32-es firmwaret, de az meg trx kiterjesztésű, amit nem tudom, mivel tudnék megnyitni.
Tudnátok segíteni kérlek?
Előre is köszi.
-
humigabi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest