- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
EmThor
addikt
válasz Gubek-Einste #36100 üzenetére
Zseniális vagy, nagyon szépen köszönöm!
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
fabri07
aktív tag
Most így, hogy este kikapcsolva volt a gép megoldódott, remélem nem jön elő megint.
Ha igen majd visszanézek. -
Barney1974
újonc
Igy sem sikerült. Már régeben szenvedek vele, egyszerűen nem ad nyitott portot, hiába állítom be mindenhol.
Olyanra nincs lehetőség, hogy amibe a net jön az switch-ként működjön? Nekem bőven elég ha a a bejövő kábel a ciscoba megy és onnan kábelen leadja a maximumot az Xbox felé wifi jel sugárzás nélkül, és a második router lenne a wifis ami bőven elég lenne a mobilok felé és a beállítások miatt a laptop felé is kábelesen. Lehet egyszerűbb lenne venni egy TP-linkes gigabites routert amin szintén könnyű a port nyitás -
Topikgazda
válasz Barney1974 #36104 üzenetére
A legtöbb szolgáltató csak egy IP címet ad így így nem tudod használni.
Lehet egyszerűbb lenne venni egy TP-linkes gigabites routert amin szintén könnyű a port nyitás
Ha nem akarsz tovább szenvedni...Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mezis
félisten
válasz Barney1974 #36104 üzenetére
- Jelenleg a szolgáltatónak milyen eszköze biztosítja az internetet ?
- Cserélni fogja más típusúra ?mezis
-
BeriHampeR
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy óriási problémám.
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám.
Telekom Internet 1000/1000 szolgáltatás van.
Sebesség probléma már megoldódott viszont a nappaliban szeretnék egy routert közbeiktatni az IPTV set top box elé.
A első szobába van a modem, onnan megy a számítógépbe és a set top boxba 1-1 kábel ezzel nincs is gond.
A modemből megy még 1-1 kábel a nappaliba és a hátsó szobába.
Mindkét helyen működik az iptv.
Most viszont közbeiktattam a nappali set top box elé egy ASUS RT-AC1200G+ Routert.
Alap beállításokat beállítva minden működik kivéve az iptvt.
Az alábbi beállításokat használva működik az iptv és az internet, de csak az LAN1-2 es portokon. Wifi viszont nincs.
A routert nem lehet elérni ezeket a portokon, csak ha átdugom a 3as vagy 4es portba.
Milyen beállításokat kellene használnom, hogy megfelelően működjön a router minden porton és még a wifi se akadozzon?
Van még egy Zyxel GS-108B Gigabit Switch is, ha ez kellhet a megoldáshoz.
Boldog új évet minden olvasónak!
-
Topikgazda
válasz BeriHampeR #36107 üzenetére
A két IGMP engedélyezve van?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Boldog Új évet kívánok mindenkinek !Vásároltam egy Xiaomi Router 3G-t előtelepített Padavannal FW: 3.4.3.9-099_32a93db.
Az lenne a gondom hogy LAN menü -> Ethernet Switch almenü alapján a LAn1 és 2 szekcióban csak 100mbps sebességet hajlandó felvenni a router.
500Mbites Thome netem van Wan oldalról elméletileg fel is veszi auto a 1000 Mbitet a router szerint.Ha a Lan portokat 1000Mbitre állítom akkor nem oszt ki ip címet a PC-nek, nem történik semmi.
Ha csak az egyik Lan portra állítom be az 1000 Mbitet akkor az adott lan port nem működik.Mi lehet a gond? Remélem megoldható..
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
őstag
válasz BeriHampeR #36107 üzenetére
Az asus Rt-Ac57U ban a lan menü alatt miért nincs switch control fül, ahol a hardveres NAT-ot lehet állítani? Ez azt jelenti hogy nem tudja a hw NAT-ot ?
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
D@reeo
aktív tag
Sziasztok
Valaki játszott már a LAN/WAN LED-ek állításával/kikapcsolásával OpenWRT alatt?
Adott egy Zyxel Z1 router gyári (de wrt re alapuló) FW-vel.Konkrétan az összes létező és villogó ledet ki szeretném írtani, hogy ne villogjon nekem mint a karácsonyfa. A státuszvisszajelzőkkel egyszerű a dolog, GUI-ról is kezelhető.
A LAN (link) ledek kiírtására, meg ha jól sejtem az /etc/config/network fájlt kellene szerkeszteni:méghozzá valahogy így?
config switch_port
option device 'switch0'
# Port 1 controls the GREEN configuration of LEDs for
# the switch and the section does not correspond to a real
# switch port.
#
# 0=LED off; 1=Collision/FDX; 2=Link/activity; 3=1000 Mb/s;
# 4=100 Mb/s; 5=10 Mb/s; 6=1000 Mb/s+activity; 7=100 Mb/s+activity;
# 8=10 Mb/s+activity; 9=10/100 Mb/s+activity; 10: Fiber;
# 11: Fault; 12: Link/activity(tx); 13: Link/activity(rx);
# 14: Link (master); 15: separate register
option port '1'
option led '0'
option port '2'
option led '0'
option port '3'
option led '0'
option port '4'
option led '0'
option port '5'
option led '0'Csak a "megnevezésben nem vagyok biztos, hogyan nevezhetik a LAN1-4 és a WAN portot (a példámban 'switch0', nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő eszköz)
-
BeriHampeR
aktív tag
válasz Gubek-Einste #36108 üzenetére
Így már megfelelően működik. Köszönöm
-
BeriHampeR
aktív tag
válasz Gubek-Einste #36108 üzenetére
Így már megfelelően működik. Köszönöm
(#36110) attilav2 passzolom
-
őstag
válasz BeriHampeR #36113 üzenetére
Végigfutottam az RT-AC1200GU orosz tesztjét, ez a router 1az1ben ugyanaz mint az RT-AC57U, és a Lan beállítások menüben(Lokalnaja set) ott sincs Switch control fül.
Woodworm azt írta hogy van benne hw nat, de nem lehet ki/be kapcsolgatni. Mondjuk 7-8-900mbit jön vele, tehát valószínűleg van hw nat.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
hojanika
csendes tag
Üdv Mindenki! Segítséget szeretnék kérni. Karácsonyi ajándékom magamnak egy Linksys wrt54gl router, Openwrt, Luci-val. Alapból én úgy gondolom, hogy összedúg, belép, Wifi beállítás és minden oké. Aztán töbszöri router halál - utánna olvasás - újraélesztés. Ez többször is megtörtént. De már ott tartok, hogy ha lenne a közelben egy kalapács akkor végleg már halálba tenném. Szóval: nincs netem rajta. Win.7 és a 10 hibakeresője azt írja nincs a DNS kiszolgálóval kapcsolat vagy hasonló. Luciba be ott a LAN zöld, a WAN pedig piros. Hiába próbálok rákapcsolódni nem tudok. Már gondoltam arra, hogy DD-Wrt-re csere. Ez talán megoldja, de amikor az Openwrt-ben betalózom a dd-wrt minit és elindítom, semmi. Na hát akkor így vagyok ezzel. Több napi küzdelem eddig, de semmi. Két gépen is semmi. Erre a bajra kellene egyszerű megoldás, amit köszönök.
-
MODERÁTOR
válasz hojanika #36116 üzenetére
Üdv!
Ha szeretnéd megtartani az OpenWrt-t, akkor javaslom az OpenWrt topikot, a téma jellege miatt ott talán könnyebben kapsz segítséget. Azt viszont még érdemes lenne leírni, hogy a net eléréshez mi szükséges, pl. MAC Clone, esetleg felhasználónév jelszó páros, stb. Ha nem feltétel az OWRT megmaradása, akkor én inkább Tomato-t javasolnék rá, annak a felülete talán felhasználóbarátabb. Ez persze szubjektív vélemény.
-
hojanika
csendes tag
válasz Intruder2k5 #36117 üzenetére
Köszönöm, írtam arra a felületre is.
-
krealon
veterán
válasz hojanika #36116 üzenetére
"Luciba be ott a LAN zöld, a WAN pedig piros. "
A LuCI-ban az interface-ek szine a tuzfal-zonaknak megfelelo es nem a kapcsolat allapotara utal.
"Hiába próbálok rákapcsolódni nem tudok. Már gondoltam arra, hogy DD-Wrt-re csere. Ez talán megoldja, de amikor az Openwrt-ben betalózom a dd-wrt minit és elindítom, semmi."
DD-WRT-t mindig a gyari firmware alol kell telepiteni.
Vagyis az OpenWRT --> DD-WRT atallas helyes modja: OpenWRT --> gyari --> DD-WRTA linksys WRT54GL-re jobban jarnal egy Tomato firmware-rel, mert a zart Broadcom wifi driver miatt, OpenWRT-vel leginkabb vezetekes routernek hasznalhato csak.
A Tomato is DD-WRT alapu, igy annak a telepitese is gyari firmware alol ajanlott.
-
MODERÁTOR
válasz krealon #36119 üzenetére
"A Tomato is DD-WRT alapu"
Legjobb tudomásom szerint ez nem így van. Wikipedia - Tomato firmware
-
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok, ha nem, vagy tudtok olyan topikot, ahol könnyebben kapok választ, légyszi szóljatok!
Vettem nemrég egy Asus RT-AC57U routert, és lenne vele kapcsolatban pár problémám.
Először is a kernel.log tele van ezzel:
Jan 5 04:23:40 kernel: RMAC_RXD Header Format :RxNormal
Jan 5 04:23:43 kernel: ICV ErrorEzt mi okozza? Napok óta keresem rá a választ, de a gugli nem volt a barátom.
A másik: kb egy hete használom, egy usb hdd van rádugva, dlna szerver és download master fut rajta. Egy idő után - és furcsa, hogy szinte mindig éjszaka - eldobja a merevlemezt, a log-ban swap és ntfs-3g driver-rel kapcsolatos hibákról vannak bejegyzések. Látszólag csatolva van a lemez, de se a samba, se a többi usb-re telepített app nem működik, router újraindításig nem is lehet használni.
Mi okozhatja ezt? Ha ntfs helyett ext-re formázott vinyót használok, stabilabb lenne? Áramellátási problémát is olvastam valahol, de ugyanez a lemez ugyanígy, külső táp nélkül 4 évig hiba nélkül üzemelt egy Asus RT-N14U routerre kötve, és nem hinném, hogy az új router nem tudná árammal megfelelően ellátni, a régi meg igen... A régi router tápegysége 1A-es volt, az új pedig 2A-es, csak jut ebből 500mA az usb 2.0 portra...
Köszi előre is a segítséget! -
mezis
félisten
Üdv.!
Külső tápról nem tudnád működtetni a HDD-t (Az 500mA határérték az USB2.0-n)?
(Feszültség, áram mérésre esetleg valamelyik. Esetleg műterheléssel teszteld az USB kimenet terhelhetőségét 500mA környékén.)
mezis
-
nagyúr
Az 500mA az elméleti határa az usb2-nek. Van usb volt/amperméterem, majd teszek vele egy próbát, de olyan műszer kellene, ami jegyzi is az adatokat, mert most például másfél napja megy gond nélkül a cucc, ennyi időm nincs, hogy mellette üljek és nézzem. A külső tápot is megpróbálom majd, csak attól félek, hogy mivel Y kábele van a hdd-nek, ha bedugom a másik végét mondjuk egy usb-s töltőbe, kárt teszek vele a routerben, ha nem egyezik pontosan a feszültsége a router kimenetével. Szóval előbb inkább a többi hibalehetőséget szeretném kizárni, és ha más nem maradt, akkor tesztelgetem az áramellátást.
-
krealon
veterán
Integrity Check Value (ICV) is a 4-byte checksum used in WEP- and WPA-encrypted frames for verifying the result of decryption. The receiving end computes the ICV value over the data portion of the received frame and compares the computed value with the actual four bytes at the end of the packet's data portion. If the values mismatch, the decryption is considered unsuccessful.
Tehat ez "egyszeru" adatatviteli hiba.
-
krealon
veterán
"A külső tápot is megpróbálom majd, csak attól félek, hogy mivel Y kábele van a hdd-nek"
Ha Y kabele van a HDD-nek, akkor boritekolhato, hogy a keves aram miatt problemas a hasznalata (kulonosen egy router eseten).
Megoldas lehet, egy kulso tapos (aktiiv) USB HUB hasznalata. Abba az Y kabel dupla csatlakozos vegerol mindket agat be tudod dugni.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
csixy
addikt
Nem erről van szó, hanem arról ,hogy egy 5 literes uborkás üvegből nem tudsz egyszerre 5 litertől több vizet kitölteni hirtelenjében ,ha éppen ketten-hárman akarnak belőle inni egy-két igénylő helyett.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
frankdelgado
őstag
Üdv!
Vettem egy asus ac1300g+ rajtert. Beállitottam, működött. Este kikapcsoltam, reggel meg bekapcsoltam és wifi vilt, de nem volt net. A rúternék azt a hibaüzenetet japtam h az "isp dhcp funkcioja nem működik megfelelóen". A dhcp t kikapcsoltam, majd megint be és lett net. Aztán reggel elmentem otthonrol, most hazajöttem és ugyanaz a probléma. Megköszönném ha valaki segítene.
-
nagyúr
Nyertem, másfél nap hibátlan üzem után megint elszállt a hdd.
Ezek után rádugtam az Y kábel másik végét egy 1A-es külső usb töltőre, hogy teszteljem. Jól megdolgoztattam, torrent, filmnézés stb, meg is lett az eredménye: fél óra után megint eldobta a vinyót.De most ez volt a kernel.log-ban:
Jan 6 00:52:01 kernel: BUG: Bad page map in process ntfs-3g pte:00000048 pmd:8445c000
Szóval azt hiszem az áramellátást ki lehet zárni. Marad az ntfs driver gyengesége, illetve az, hogy esetleg döglődik a vinyó, de fura lenne, ha ez a router csere után jött volna csak elő, mert előtte semmi baja nem volt...
Hétfőn veszek egy új vinyót, és megformázom exfat-ra, vagy valamelyik ext fájlrendszerre, hátha megoldódik. Vagy visszaviszem a routert.
Melyik fájlrendszert ajánljátok, melyik a leggyorsabb? Ext3, ext4 vagy exfat?És még ott az a nem elhanyagolható lehetőség, hogy simán sz.r a dlna szerver vagy a torrent kliens, és nem is tudok vele mit kezdeni, mert mindenből a legfrissebb van fent, downgrade-elni sem tudok, mivel sehonnan nem tudom letölteni a régebbi telepítőket (a dlna szerver ráadásul a firmware része, nem is lehet külön frissíteni)...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz frankdelgado #36132 üzenetére
Miért kapcsolgatod ki/be a router-t?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kopidu
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Asus Rog GT-AC5300 routert,a lan része tökéletesen működik ,de a wifin kapcsolódó eszközök spontán lekapcsolódnak pl:tv ,telefon. A telefonok azt irják hogy hitelesítési probléma lépett fel.Ilyenkor csak az újraindítás segít.Tudnátok valami okosságot mi lehet az oka?[ Szerkesztve ]
-
myke7
tag
Sziasztok,
digi 500-as netem van és hozzá egy TPlink Archer C7 router (A driver a legfrissebb rajta). Kábelen keresztül van összekötve a PC-mhez.
Néha előfordul, hogy hol van net, hol nincs.
Nézek egy speedtest sebességmérést és leesik 0-ra, majd már nem is méri.Ha kikapcsolom és újraindítom akkor visszaáll és ismét van net, de nagyon zavaró a jelenség, főleg ha játék közben kidob emiatt.
Ez nem tudjátok miért lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
myke7
tag
válasz Gubek-Einste #36141 üzenetére
Gubek-Einste: Kb 1 éves
mezis: Igen, igazad van a firmware lett frissítve, hiba nélkül
Beruházok egy új kábelbe az olcsóbb, mint venni egy új routert egyből, aztán megnézem mi történikA diginél nincs gond az tuti, annyit mondtak, hogy az indokoltnál több lekapcsolódást látnak.
[ Szerkesztve ]
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon idegesítő problémám:
Fél éve lett vásárolva egy ASUS AC66U_B1 router FTTB digi 1000-hez,UTP Cat 6-on keresztül PC-hez csatlakozva.
A probléma pedig az, hogy nagyobb felbontású youtube videók lejátszásakor előfordul, hogy megakad a betöltés, ebben az esetben:
-egy pillanatra az egész pc-n megszakad a net és pár pillanat múlva visszatér, a videó pedig folytatja a lejátszást már egy kisebb felbontáson(360p-n...).
-vagy teljesen megszakad a kapcsolat és csak a pc újraindítása után tér vissza.Ugyanez torrent letöltésnél is előfordul, hogy teljesen megszakad a net majd visszatér és ez így ismétlődik.
Van olyan nap, hogy nem fordul elő egyik eset sem van hogy olyan szinten igen, hogy nem lehet megnézni egy videót, mindeközben wifin(telefonon) továbbra is van net.
Egyszóval mikor nagyobb sebességet kell produkálni, akkor jönnek elő a problémák változó időközönként.Eddig ugyanezen a PC-n UPC neten egy modemre csatlakozva sosem jött elő ilyen probléma.
A routeren a legfrissebb gyári Firmware található, beállítások is az alapértelmezetten vannak.Találkozott valaki hasonlóval?
[ Szerkesztve ]
-
kakadu78
csendes tag
sziasztok
van egy asrock g10 routerem és egy qnap ts121 nas
a probléma,hogy beállítom letöltést a nas programján és 60kb/sec a letöltési sebességem.
viszont ha nast kihagyom, a számítógépen töltök le direktbe akkor 10MB/sec a sebességem.
ha nasról másolok sz.gépre akkor 50MB/sec ha sz.gépről nasra akkor csak 4-5MB/sec
esetleg valaki tudna segíteni?
illetve van egy asus ac58u melyet szeretnék repeaterként használni, de menüjében nincs bent csak ap...köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom van , hogy van egy Tplink archer ac1200-as routerem, és port forwarding-ot kellene beállítanom rajta.
Mert haverral ps4-en szoktunk multizni, és szeretnénk hogy mennyen közben a party chat.
A sony ezeket a portokat kéri hogy legyenek nyitva.Na most ezeket elvileg megnyitottam, nálam is meg havernál is, és mégis szétdob minket a partyból a 2.es tipusú nat-ra hivatkozva.
Mindent jól csináltam, vagy van valami hiba benne?
A 0.11-es ip-t természetesen kiosztottam fixen a ps4-nek mac alapján.A segítséget előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz HTomee #36147 üzenetére
A szolgáltatóit bridge-be raktam, a tp link végzi a kapcsolatot pppoe-vel.
Annyi hogy a tplink alatt van még egy cisco rv180 kikapcsolt dhcp-vel, switch mode-ban,ennek nem szabadna megfognia így nem?Havernál a szolgáltatói ont végzi a natolást, meg a port forwardingot.
Nincs egyikünknél se dupla nat.Az érdekesség még az, hogy csak egymással nem tudunk beszélni, szegedi cimborával tudunk mindketten külön külön is, és ha ő is benne van a party-ba, akkor mindhárman halljuk egymást, és tökéletesen működik minden...
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851