- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
K6000
aktív tag
Megvan a 200.000 pont!
ASUS PSCH-L 3.2GHz HT Intel. 4db Corsair 1GB ECC DDR ram 400MHz dual channel, SCSI U320 Seagate 73GB 16mb 15000rpm 2db (raid 1) + 2x WD160 RE (sata raid 0) + HP SCSI Dat72
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Kedvet kaptam ehhez a programhoz, (meg a SETI-hez, de azt még megfontolom), annyi kérdésem lenne, hogy:
- mekkora adatforgalmat használ?
- több gépen futhatna-e a profilom (van itthon több PC, a pontokat viszont egy kalap alatt szeretném tudni
- milyen pontokat érhetek el az alábbi csúcsvasakkal ()? Pentium 4 630 + 2GB RAM + Ti 4400, Pentium 540 + 1GB RAM + Radeon 9700 (azaz még csak Intel Extreme Graphics 2), Pentium III 933 + Radeon 9250 + 512MB RAM"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Geller72
veterán
válasz Mister_X #5257 üzenetére
A VGA itt semmit nem számít. Szal nyugodtan lehet int. VGA is. A három gépet meg egy darab legkisebb C2D is űbereli, nem beszélve a fogyasztásokról. A három gép talán hozna egy 500-as RAC-ot. Akármennyi gépet "üzemeltetsz", ha egy accal (reggelt rosetta acc) vannak fent a gépek, az mind egy helyre adja le a pontokat. Van total RAC és van külön, gépenként lebontható is, de összességében egybe számít, akárhány géped van. Adatforgalmat attól függően generál, hogy milyen nagy teljesítményű "gépfarmot" üzemeltetsz.. Minél kevesebb a RAC-od (~napi pontszám), annál kevesebbet. Pár száz megától több gigáig lehet. Egy E8400-as C2D nagyjából 1000-es RAC-ot produkál. RAM-ból nem árt, ha az OS-en kívül rendelkezésre áll a rozinak szálanként egy gb ram. Elmondható, hogy OS-től függően a 2 gb ram két szálra elég. A W7 esetén necces, linux alatt simán jó. Az összes, fent említett adat teljes, 100%-os proci terhelés esetén értendő. Tehát, ha odaadod a rozinak a teljes gépet.. Az sem árt, ha a beállításoknál adsz a merevlemezedből minimum 10 gb-ot. Ez egy napos betárazás esetén hat mag/12 szálig talán elég, efölött nem árt többet adni neki. Ha több napra tárazol be, akkor nem árt a 40 gb.
Hajrá!... -
Mister_X
nagyúr
válasz Geller72 #5258 üzenetére
És egy OtherOS-os PS3 mekkora pontokat dobna? Úgy is most készülök gépet fejleszteni, egy Phenom gondolom jobb szolgálatot fog adni. A fogyasztás meg kvázi le van szarva
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Geller72
veterán
válasz Mister_X #5259 üzenetére
A PS3 nem jó ide, a linux alatti rozi sajna csak egy magot fog látni, ergo teljesen felesleges lesz linuxos PS3-on futtatni. A régebbi phenomok elég kevesek ide. Az első és második széria alatta marad egy "sima" Q6600-nak is, 940-től felfele jobb a helyzet. (A 940 még alatta teljesít) Ha a fogyi neked mindegy, akkor vegyél egy 6 magos "tubát" AMD fronton, az is abban az árban van, mint egy újabb quad és elvileg többet tud a szálak miatt. Én a magam részéről 6 magos xeonban gondolkodom S1366-os fronton, alacsony fogyis xeonnal (60W TDP). A lap olcsón rendelkezésre áll a ramok szintén, a proci dettó... Csak egyszer érjek haza már, hogy bele tudjam rakni a procit a gépbe, ami ott vár az asztalomon... Ez nagyjából pont egy hét múlva talán sikerül is...
-
Geller72
veterán
..ahogy ígértem......
-
K6000
aktív tag
válasz chepavel #5267 üzenetére
Én is gratulálok ehhez a szép teljesítményhez. Remélem lesz bennem annyi kitartás, hogy akár csak nagyságrendileg megközelítsem ezt az értéket
ASUS PSCH-L 3.2GHz HT Intel. 4db Corsair 1GB ECC DDR ram 400MHz dual channel, SCSI U320 Seagate 73GB 16mb 15000rpm 2db (raid 1) + 2x WD160 RE (sata raid 0) + HP SCSI Dat72
-
chepavel
aktív tag
Köszönöm!
A kitartásos részre még mindig azt mondom, hogy ez a legkevesebb, amit tehetek azért, hogy picit hozzájáruljak a projekt céljához, mint egy ember, aki valójában sosem lesz géntudós, csak sima "sysadmin". Ez mindig eszembe jut, mikor meglátom a túlságosan nagy memóriahasználatot, de, ez eszembe juttatja, hogy mi a (szerintem) helyes "út".Neked is, és mindenki másnak jó cél lehet. Akár csak maga, vagy a szerettei miatt is.
Kitartást mindenkinek!
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz chepavel #5270 üzenetére
Nagyon szép számok ezek, csak így tovább előre
Engem a legtöbb barátom, ismerősöm minimum megmosolyog, ha megemlítem, hogy nálam majdnem minden nap fut 8-12 órát a Rozetta
Remélem egyszer majd kedvet kapnak hozzá, de mint te is említettem itt a kitartás és a folytonosság a lényeg.Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
chepavel
aktív tag
válasz Dr_Syrex #5271 üzenetére
Köszönöm!
Amúgy meg, persze, lehet ezen mosolyogni, bízom abban, hogy idővel elmondhatjuk azt, hogy "igen, részben miattunk". Majd akkor illik/szabad mosolyogni, de ott is már más miatt.
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz chepavel #5272 üzenetére
Épp most nézem a csapat eredményeit: [link]
63. hely jelenleg. Volt már ennél sokkal jobb is (35-36K talán), de 15-20 aktív taggal már nem olyan vészes
De bízom benne, hogy előbb utóbb nőni fog az aktív létszámRosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
Geller72
veterán
-
ftc
nagyúr
Üdv
beléptem a PH csapatba Bálint néven...
2 gép egyik csak hétvégén AMD FX6100
a másik egy notebook A6-os Llanokérdés be e lehet állítani, hogy mennyi csomagot húzzon le?
-
Geller72
veterán
Hali és üdv a csapatban. . Az 1. hsz-ben bent van gyakorlatilag minden, amit tudni kell. Be lehet állítani mindent. A 6100 durva lesz, kíváncsi is vagyok, mert egy ilyet össze akartam rakni. Megnézzük, mit tud(na) ha hagynád kipörögni. . De a notira is kivi vagyok, hogy mennyivel másabb (másabb e egyáltalán) mint a régebbi Inteles C2D notik...
Hajrá! -
Geller72
veterán
Neem..ez nem azonnal ad full "pontszámot", azaz a RAC-od maximuma nem látszik azonnal, hanem csak akkor, ha 24/7-ben megy és kb egy hónap, mire látod, mennyi a vége..de 2 hét tutita kell, mire "beáll"...
Továbbra is javaslom az 1-es hsz.-t, abban a számolási módok is benne vannak.....
[ Szerkesztve ]
-
ftc
nagyúr
Kaptam egy hyb_al_03_bench_*** csomagot...nah ez megfektette a FX-et...a sima rb_*** csomagokkal száguldozik...
-
Dr_Syrex
senior tag
Először is üdv a csapatban, remélem sokáig maradsz
A lényeg, hogy futtasd legalább heti rendszerességgel néhány napot/órát. Nálam se megy 24/7-ben, de szinte minden nap futtatom változó óraszámban a lehetőségeimhez mérten
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
Geller72
veterán
52.000,-Ft-ot kell ráfizetnem az áramdij-átalányomra...
Hurrá! -
Geller72
veterán
Közeleg a 4000-es RAC...egy procira... .
-
ftc
nagyúr
Eh számolási hiba... mi a ... van ma?
-
Csiga69
tag
válasz Geller72 #5288 üzenetére
Hali!
Nekem tavaly 283 ezer forintot kellett fizetnem az éves villanyszámla elszámoláskor, de aztán visszakaptam 106 ezret a gázáltalányból. Aztán idén 680 ezret kellett fizetnem az éves elszámoláskor (úgy, hogy a tavalyi miatt már az általányt is megemelték), és idén már nem kaptam vissza a gázáltalányból csak 3 ezret. Most havi 70 ezer a villanyszámlám, és csodálkozom, hogy a TEK-esek még nem jelentek meg nálam néhány drogkereső kutyával. Persze nem a rosetta miatt ennyi, hanem mert a GPUGrid megy 10 GPU-n, szóval senki se rettenjen meg az én villanyszámláimtól, de egy akkora éves különbözet mint a tied teljesen reális.
Üdv!
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz Csiga69 #5296 üzenetére
Egyébként mennyi átalányt fizettél (a 70K előtt), hogy ekkora +lett az év végi elszámoláskor? És GPU griden kívűl milyen nagyobb fogyasztók vannak a háztartásban?
Egy kicsit kíváncsi lettem, mert 680K már eléggé epic kategória a számomraRosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
Csiga69
tag
válasz Dr_Syrex #5298 üzenetére
Olyan 23 ezer lehetett az átalánydíj tavaly.
Nincsenek nagyobb fogyasztók a lakásban, de a 4 gép darabja fogyaszt konfigurációtól függően olyan 600-800-1000 Wattot, összesen kb. 3kW a fogyasztásuk, abból azért összejön annyi havonta.
Epic: hát ez már számomra is ez a kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest