- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
Üdv a szorgos önkénteseknek!
Régebben már megtalálható voltam itt, akárcsak a Rosetta projektben (ismerőssel anno közös fiókon dolgoztunk - sajnos ez abbamaradt, 100k körüli pontszámmal, elvileg még a PH! csapatba van az is ). Lényeg, leváltva a 100-as átlag kreditet hozó Celeron-t, a következő 1-2 hétben egy Athlon II X4 + GeForce GTS450 fog csatlakozni a Szent Cél érdekében.
Sajnálattal vettem tudomásul hogy Rosetta nem fog GPU-n futni, így a videokártya feladata még kijelölés előtt áll, valószínűleg az általam 2. leginkább preferált területre fog csatlakozni, azaz Einstein-ékhez.Öröm és büszkeség tölt el, hogy ilyen szép teljesítményt ért el a PH! csapat, bár nyilván nem a kis Athlon fogja bevinni az első 20-ba (de jobb is lesz a Celeron 100-as átlagánál - remélem).
-
chepavel
aktív tag
Nem baj az, szerintem teljesen mindegy, hogy ki mennyi erőforrást tud felhasználni erre. A lényeg, hogy akarja csinálni.
Egyébként pedig jöttek többen a napokban, üdvözlök mindenkit!
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
benzol
aktív tag
Üdv Embörök!
akkor asszem beléptem én is Laller néven....
egy kicsit pihentettem a dolgot miután kihalt alólam két projekt is(TAMPAKU, SHA-1 Collision Search Graz)
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Csatlakoztam én is pár napja Jimmy néven a csapatba.
Bár lehetőségeim szerények, remélem hasznosan segítem mind a projektet, mind a csapatot.Azért nyugtassatok meg, hogy a computers view-re klikkelve, a felugró ablakban csak én látom a számítógép neve(i)met, és más nem
És a Computer ID-re kattintva a IP cím és szintén a Name- Domain Name is csak számomra látható. ..Ha visszont más is látja, akkor hol kell "kikapcsolni" a megjelenítést, mert a tieteknél nem látszanak ezek az infók...
Még egy kérdés: azt lehet tudni, ha esetleg a a csapat vagy a saját gépek közül valamelyik hasznos "fontosabb" számítást -felfedezést végzett-talált?
-
C0d3r
addikt
Továbbá a fiókod oldalán kattints a "Reports and plots of results from active work units" melletti View-ra, külön megtekintheted azokat a csomagokat, amin Te is dolgoztál. Ha a gépeid közül valamelyik eléri a legjobb eredményt, akkor itt is kiemelésre kerül.
[ Szerkesztve ]
-
chepavel
aktív tag
Üdv mindenkinek, aki mostanában csatlakozott!
#Jimmy8: Igen, azokat az adatokat csak Te látod. De, ha ez az infó is sok, amit kiad a gépekről mindenki részére, akkor be lehet állítani, hogy ne mutasson semmilyen géppel kapcsolatos információt, még gépet sem.
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
Jimmy8
senior tag
válasz chepavel #4858 üzenetére
Köszönöm a választ
C0dr3:
Azért sajnos látszik, hogy a S478-as P4@2,8 már nem igazán van a toppon
Bízom benne, hogy a pár hónapon belüli 4 magos upgrade dob egy kicsit a teljesítményemenBeszéltem néhány ismerősömnek a dologról, és volt akinek biztonságtechnikai kifogása volt a csatlakozás ellen : Feltelepít egy klienst, ami ki tudja milyen adatokat küld el a gépéről a számítási eredményekkel együtt... Céges gépeken még bizalmas adatok is lehetnek.
Mivel nyugtassam meg őket?[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
Nyílt forráskodú a boinc, ha ennyire fél ellenőrizze le, vagy wireshark-kal vegye fel a hálózati kommunikációt. Szerinted egy rák/aids/... kutató projekt mit kezdene velük? Vagy az összes többi boinc-ra épülő projekt? Pláne magyar adatokkal? Vagy ha tényleg szivárogtatának adatot, akkor ennyi projekt és kliens mellett nem buktak volna le? (van Nasa, Ms, Ibm csapat is, de mintha kormányzatiakat is láttam volna) Arról ne is beszéljünk mekkora hálózati forgalmat és adattár méretet igényelne az összes résztvevő adatainak feltöltése, gyűjtése. A projektek nagyrészét egyemek működtetik.
Személyes véleményem: aki netre megy az már nincs ilyen szinten védve... Szerintem egy böngésző/pendrive/dvd-író sokkal nagyobb kockázatot jelent céges adatok számára. Mondom ezt úgy, hogy noscrip-et, cookiesafe-et, minden oldalon más jelszót használok, utálom a kémkedős progikat, oldalakat.
Persze nagyon is megértem a problémáját, de a véglények nagyobb eséllyel szivárogtatnak, mint a boinc-os projektek. Pláne a régóta futó, bejáratott projektek.[ Szerkesztve ]
-
chepavel
aktív tag
Nem kell aggódni. semmit enm küld. Én Önkormányzatnál nyomom. A packetyzerrel meg már régen kiszúrtam volna bármi gyanúsat. De egyébként ez a BOINC-osok részéről presztizskérdés is lenne. Telejsen biztos vagyok benne, hoyg semmi ilyen nincs. De, a hálózatmonitorozás az tényleg garancia is lehet Nálatok is.
-
C0d3r
addikt
Előttem leírtakhoz annyit tennék hozzá, hogy a BOINC hivatalos oldalán található projektek közül mindegyik megbízható (látható is, ki a tulajdonosa).
Ami azt illeti, eddig egyik projektről se láttam olyan infót, hogy kártékony alkalmazásokat töltenének le a felhasználók gépére. -
chepavel
aktív tag
Csak én vettem észre, hoyg bármiféle különösebb változás nélkül lejjebb esett a csapat RAC, még úgyis, hogy többen jöttek?
-
kingabo
őstag
válasz chepavel #4865 üzenetére
Sziczki és Te is visszaestetek sajnos, emlékeim szerint ~7300/6100-ról. Ha jól emlékszem kb ennyi volt a csapat rac-a a hosszú hétvége elött is.
Pont ezért érdekelt volna régebben is egy jó stat oldal, ahol ez is látszik. Valaki dobott egyet priviben, de az nekem túl bonyolult volt. -
C0d3r
addikt
Itt van a Rosetta PH! csapat eredménye, grafikonokkal. Pont az átlagot ábrázolóba látható egy rejtélyes kiugrás, gondolom valami nem jól frissült akkor. De a napi szerzett krediteken is látszik mikor szerez a csapat többet vagy kevesebbet.
-
kingabo
őstag
Tudom rajtam kivül senkit sem érdekel, de felkerültem össz kreditben is az első oldalra.
-
Darren82
tag
Gratutálok! Én is láttam a napokban,hogy nem sok hiányzik!
Emellett 200k felett -
kingabo
őstag
Köszi, de elkiabáltam. SoTL gépe közben elkészült egy 180 kreditet érő csomaggal és vissza is előzött
A rac visszaesésre: a gépem rac-jának ingadozása, semmi sem változott az elmúlt időben a géppel, a beállításokkal és a használattal kapcsolatban. "Csak" ~6% a visszaesés, de ha mindenkinél ennyit esett, akkor érthető a közel 2000-es visszaesés. Az viszont nagyon nem, hogy miért is esik? A márc. 1 körüli gödröt egy winstall okozta.
[ Szerkesztve ]
-
chepavel
aktív tag
válasz kingabo #4874 üzenetére
Én azon csodálkoztam, hoyg többen jöttek (elég derék gépekkel ), mégis csak esett a csapat vissza RAC-ban. Ahogy emlékeztem pár kollégára, mindenkinek kicsivel több volt. Bár, remélem, hoyg hamar visszaállnak azok a magasabb értékek.
-
kingabo
őstag
válasz chepavel #4875 üzenetére
Hát igen nem semmi gépekkel bővült a csapat, félek is tőlük.
Ez (4. kép) alapján pl Sziczki 2-3k-t esett racban, Te kb 500at márc eleje óta, ezt 2-3 1k+ -os géppel nagyjából sikerült kiegyenlíteni... De hogy mi okozza ezt a csökkenést az nagyon érdel.Más: ilyet látott már valaki? Kép. A boinc-ban 2 szál fut, viszont process explorer szerint 3.
[ Szerkesztve ]
-
chepavel
aktív tag
válasz kingabo #4876 üzenetére
Hogy mi miatt van, nem tudom. De bízom a javulásban.
A problémádra pedig: 3 gépet néztem meg PE-el, sehol nem volt ilyen, hoyg lett volna rejtett threadben bármi is. A memóriafoglalást/plusz szálat a resource monitor sem látja?
-
kingabo
őstag
válasz chepavel #4877 üzenetére
Ugyanazt látja az rm is mint a pe a + rozi szálról.
Megpróbáltam kilőni pe-vel de nem sikerült: hozzáférés megtagadva, admin jogossal szintén... Ez az első, hogy ilyet tapasztalok, úgy vettem észre, hogy hirtelen túl kevés volt a memória. A következő újraindításig marad. -
chepavel
aktív tag
-
benzol
aktív tag
Szevasztok!
Én azt hiszem elértem a maximális teljesítményem..
Énnél már csak rosszabb lehet, ennyit tudok kihozni a két masinámból munkaidő illetve az esti otthoni PC használat mellett.///\oo/\\\
-
C0d3r
addikt
Ahogy ígértem, csatlakozik egy 4 magos kis Athlon. Megtörtént, csatlakoztam a szokásos projektekhez, amint kifutott az 1-1 csomag, CPU a rozira, GPU pedig Einstein-re fog koncentrálni.
Eszméletlen sebesség a Celeron után, ha 1 csomag fut szépen eloszlik a magok között.
Megy a kutatás ezerrel![ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
Már kezdtem hiányolni a leállásokat...
Lehet tényleg van valami ebben a verseny dologban? Megelőztem SoTL-t, erre a korábbi ~300 helyett ~600 kreditet kap naponta.
Ez jó hír, hogy bövül a géppark.
[ Szerkesztve ]
-
Darren82
tag
Miért van az,hogy letöltök új csomagokat,akkor néha az épp számolásban lévő feladatokat abbahagyja,akárhol is tart,és az újonnan letöltött feladatok közül random kezd el számolni?
-
Darren82
tag
válasz kingabo #4894 üzenetére
Nem azzal van a gond,hogy nem sorban halad,hanem azzal,hogy felénél megáll, futásra várakozik, és elkezd egy újat,mikor még nincs kész. Most kézzel kell felfüggeszteni, és ugy szabályozni,hogy ne tudjon ujat elkezdeni,csak ha készen van.
Viszont ez csak akkor jön elő, amikor vagy 100-150új csomagot szed le, és nem én szabályzom,hogy mennyit. Szerencsére általában csak az első 7-8 feladatnál kell igy végrehajtani,utána beáll magátol. -
chepavel
aktív tag
válasz Darren82 #4895 üzenetére
Szia!
Ilyen nálam is szokott lenni, ellenben ha megnézed, azok a csomagok mind a legmagasabb prioritással érkeznek, magasabbal, mint az éppen aktuálisan futtatott csomagok. A kliens ezért vált, ha jól sejtem.
Gondolom, azok minél korábban kellenek nekik.Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
benzol
aktív tag
Szevasztok!
Na mégis tudtam növelni a napi átlagom, csak most vettem észre hogy van 64bites kliens is.. ez kb +40%-ot jelent a gépek számolási teljesítményében.
///\oo/\\\
-
C0d3r
addikt
"Total queued jobs: 0"
"Ready to send 266"Ha valaki nem tárazott be, az tegye meg most gyorsan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest