Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Joemut

    újonc

    Sziasztok!

    Nekem múlt hét hétfőn érkezett meg az S5 max-om. Előtte lévő hétfőn adták fel, és Feucht –on keresztül jött, úgyhogy nem kelt lába a Bermuda-háromszögben. :)

    Tényleg jó tisztaságot/tisztaságélményt ad, nulla energia befeketéssel és a régi rövidszálú letaposott szőnyegekkel is boldogul. Igaz többször, akár háromszor is rá kell ezekre a területekre küldeni. A desztvizes feltörlés után is csillog minden.

    Aminek még pluszban örültem, annak ellenére, hogy úgy emlékeztem, több tesztben is azt írták, hogy az S5 maxból kivették a lézerlöveg kupakjához tartozó kapcsolót - ami a beszorulás ellen véd - ezen mégis van és működik is!

    Talán kicsit többet írnék a hibákról, hiányosságokról, érdekességekről. Nem azért, mert ezekből több lenne, hanem, mert ezekről talán kevesebb szó esik:

    Az app-ból állítható vízmennyiség egy tök jó funkció, de semmi gyakorlati hasznát nem látom. A legmagasabb vízmennyiség sem sok.

    Szőnyegen szerintem sokkal nagyobb lenne a hatásfoka, hogyha egész egyszerűen lassabban menne rajta. Az sem lenne utolsó, hogyha megállna, megvárná amíg felpörög a ventilátora magasabb fokozatra, ha már van benne egy olyan funkció, ami érzékeli a szőnyeget, mert elég nagy terület fölött átsuhan addig. Fejlesztésnek pedig jó volna, ha a szőnyegeket magától be tudná rajzolni a térképre és útvonaltervezéskor ezeket is figyelembe venné…

    Nálunk a polcos szekrények padlón fekvő alsódeszkájának felső síkja alacsonyabban van, mint a porszívó oldalsó érzékelője, így úgy érzékeli, mintha be tudna menni a polcba. Meg is próbál bekanyarodni, de ugye neki ütközik a polc aljának, ezt érzékeli, ezért tesz egy nagy ívet az ütközési pont körül, majd folytatja tovább az útját egyenesen a szekrény széle mentén, illetve a szekrény hosszától függően a fentieket megismétli. Ennek az az eredménye, hogy azt a részt, amit ívben kikerült, ott nem takarított fel. Ráadásul eddig mindig úgy jött ki, hogyha egy területre többszöri takarítás volt beállítva, mindig ugyanott csinálta az ívet.

    Az oldalsó kefét meglehetősen ügyesen mozgatja (pörgeti), különösen, mikor ki akarja szabadítani valamilyen szorult helyzetből. Tudja változtatni a fordulatszámát, a forgási irányát, illetve meg is állítja. Miután megállítja, csak jóval később indítja újra, amíg már egy csomót haladt előre a porszívó, így azon a szakaszon az oldalkefe nem látja el a funkcióját.

    Takarítás után a dokkolóba való visszatéréskor mintha nem használná a lézert, hanem csak a térkép után menne. Egy asztalt az egyik szobában kicsit odébb tettem, miközben befejezte a porszívózást. Útban a dokkoló felé az utat úgy tervezte meg, hogy az pont keresztül haladt az asztal egyik lábának az új helyén, és mivel olyan szögben ment, hogy az első és oldalsó érzékelőivel sem látta, teljes erőből nekiment.
    Ilyenkor egyébként azokat az akadályokat is, amelyek bekerülnek az első szenzorának a látóterébe csak némi töprengés után kerüli ki, míg porszívózás közben azonnal reagál ezekre.

    Mindezekkel együttvéve úgy gondolom, hogy egy robotporszívó tényleg jó vétel, maximálisan ellátja a funkcióját. Bár nincs összehasonlítási alapom más robotporszívóval, a fent leírtak egy része más, hasonló kialakítású porszívókra is igaz lehet, másik részük pedig szoftverjavítással, fejlesztéssel kiküszöbölhető.

Új hozzászólás Aktív témák