Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sz.L.

    aktív tag

    válasz pigmeus #8798 üzenetére

    Szia!

    Egy egyszerű paint-es rajz a rétegrendekkel sokat segítene.
    Ha jól értem, akkor belülről kifelé haladva: vakolat, nád, fafödém.
    A ferde rész meg kérdéses.

    A drágább megoldásként,
    padlásrész: belülről a fafödémig bontanám és a vakolat+nád eltávolítás után az alábbi rétegrendet alakítanám ki belülről nézve: gipszkarton (vagy lambéria), párazáró fólia, fafödém, ásványgyapot, "légrés", páraáteresztő fólia, tetőcserép
    ferde rész: Belülről meg kellene állapítani a vakolat leszedése után a tényleges rétegrendet. A kialakítás ugyan az lenne mint a padlásrésznél leírt megoldás.

    Olcsóbb megoldásként:
    padlásrész: Hagynám úgy, ahogy van: vakolat+nád, fafödém, majd erre raknék rá a padlás felől tekercses ásványgyapotot, de nem túl vastagon (kb 10 cm-ben), felette légrést hagynék. Ez esetben érdemes megnézned, hogy milyen típusú a cserepek mögött lévő fólia. Ha párazáró, akkor ez a megoldás nem jó! Csak akkor van így rendben, ha páraáteresztő van a cserepek mögött.
    ferde rész: Belülről hagynám úgy ahogy van. A tető felől itt is megpróbálnám a 10 cm ásványgyapotot.

    Láttam már 80-90-es években készült tetőteres házakat, ahol alkalmaztak párazárásnak fóliát az általad leírt "ferde" tető részeken. Ezért is írtam, hogy én a jelenlegi állapotban nem tennék párazáró fóliát, csak akkor ha visszabontás van és teljesen átlátható a helyzet.

    A leírtak alapján én így készíteném el magamnak. Nyilván egy bejárás során, lehet, hogy azonnal elvetnék 1-2 dolgot.

    Érdemes a jelenlegi tetőfedő csapat mellett még megkérdezned 1-2 céget, akár ellenajánlat formájában. kb 3 cég helyszíni bejárása után döntenék az információk alapján.

    Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

Új hozzászólás Aktív témák