Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_voodoo_
tag
válasz Johnny Cage #1525 üzenetére
Igen, működik a menü...
-
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1541 üzenetére
1-2 ilyen eset volt, csere.
Nem ment előtte egy percet sem igaz?
1 reset gombos indítás talán segít, de nem hiszem -
maxika2004
őstag
válasz Johnny Cage #1576 üzenetére
miért hdmi-n nem kellene hangnak is kimenni ?
egy sima mp3 sem megy ki hdm-in csak ha a hangkimenet stereora van állitva !!!!!!
mit jelent a : downmixeled ?
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz Johnny Cage #1580 üzenetére
Hát ez nekem még mindig nem világos : ...
De ha jól értem :
1 - szóval egy dd 5.1 hang nem megy ki a hdm i -N ? tv re
2 - de egy mp3 nak csak ki kellene menni hdmin a tv re nem ?
3 - akkor ha a WD TV live-ot digit kimenetre állitom, akkor ha csak tv vel van összekötve HDMI-n akkor ott nem kellene kimenni semmilyen hangnak ?????
-
maxika2004
őstag
válasz Johnny Cage #1587 üzenetére
DE IGEN BEKAVART !
Irtad : " ha digitálisra állítod, nem lesz hang..... le tudja keverni az 5.1-es hangot? (A TV-k többsége nem).""
(az mp3 nál gondolom nem kell lekeverni semmit )lejjeb BUCY mester :
" A WD hangjának digitálisra állítása esetén, ha TV nem kezeli a sztereónál nagyobb hangokat (az enyém se), a sztereó hangokat filmnél zenénél ki kell adnia a TV-re. "
szóval a 2 között látok némi ellentétet.... nem ?
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz Johnny Cage #1596 üzenetére
Oksi !
és köszi segitséget , a lényeg most jó...
max pár ősz hajszálammal több lett ! :-)
de most már reset után kimegy a hang digitálisra állitva is ..........Azért megjegyzem egyel feljebb azt irtad :" ha digitálisra állítod, nem lesz hang"
de mégis van ![ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz Johnny Cage #1598 üzenetére
Nem vettem kötözködésnek, sőt köszi a segitséget !
Csak te kicsit más irányban gondolkodtál, és persze abban igazad is van !
Csak kicsit elbeszéltünk egymás mellett !Azt Tudom hogy nem vagyok elöbbre, ezt tudtam az elején is !
és persze hogy probléma volt,
mert tervezek venni valami erősítöt amit te is folyton emlegettél :-)
Ezért is kellett megoldani a " hol megy ki a hang problémát "
Na és ehez kellett a reset, mert lehetett volna akármilyen hiperszuper 8x.1 es erősitőm is ha ugy marad a cucc mint reset előtt , mert akkor hdmi-n 0 hang ment ki !Na mostanság ennyi , és lassan jóreggelt !
-
kingabo
őstag
válasz Johnny Cage #1606 üzenetére
Bezzeg a simára 2009 novemberi az utolsó hivatalos.
-
need
addikt
ez bitre pontosan megegyezik a az utolsó hivatalos bétával nekem az volt fent már!
mindenesetre THX
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
madgie
titán
Bázééé, mire meguntam, hogy nincs a hivatalosban auto framerate és eladtam, belerakták
-
Khelben
nagyúr
Resolved USB keyboard problem where the arrow keys don’t work in wireless network settings page.
Valamiről lemaradtam? Lehet rádugni usb-s billentyűzetet?
-
wsh13
tag
válasz Johnny Cage #1615 üzenetére
Köszi.
Még egy kérdésem lenne.
A topik elején valaki beírta, hogy nem tudja az MKV-k mellé berakott külső feliratokat megjeleníteni. Ez tényleg igaz? Vagy csak hülyeség. Mert azért elég gáz lenne, ha ezt nem tudná. -
need
addikt
válasz Johnny Cage #1620 üzenetére
nekem nagyon jól müxik..
elsötétül a kép átvált kiírja és megy a lejátszás..!Nekem mostanában a CCE kódolás okoz gondot ugyan is hálózaton keresztül elvérzik de csak a CCE
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz Johnny Cage #1623 üzenetére
ez a fim gyakorlatilag megegyezik az ucsó bétával én azt használom a 2 firm bitre pontosan megegyezik egymással és kb. 7-8 mkv-s filmet néztünk meg azóta..!
[ Szerkesztve ]
-
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1620 üzenetére
Tudja natívan a TV-d a 1080p24-et, vagy csak megjeleníti?
Ha nem, azért lehet, nekem átáll 1080i-re még force módban is. -
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1627 üzenetére
Érdekes, biztos valami kommunikációs zavar, nem megy nekik a kézfogás.
Elég régen küzdenek már hasonló gondokkal, lehet még mindig nem tökéletes.
Azt sem értem, miért nem hagyja erőltetve kiválasztani a 24p-t, akkor minek a force? -
Khelben
nagyúr
válasz Johnny Cage #1863 üzenetére
Frissítettem, azóta nem látja a külső hdd-t... Ötlet? Volt már reboot, minden.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Johnny Cage #1870 üzenetére
Mire végigolvastam, megjavult. Csak várni kellett kb. 20 percet, nem tudom, mit csinált addig. Most úgy néz ki jó. A match framerate nálatok se megy? isonál visszavált 50hz-re, de mkv-t, avi-t, minden mást 60hz-en játszik le.
-
Il Dottore
tag
válasz Johnny Cage #1881 üzenetére
ez a firm pontosan melyik lenne?
[link]Ez?
[ Szerkesztve ]
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1881 üzenetére
Na az jobb is lenne, ha nem lenne benne. Amióta beletették, nem hagyja nálam a 24p-t még kézzel sem kiválasztani, mert nem natívan tudja TV-m, csak támogatja.
Vicc amit az autoframerate-el művelnek már lassan egy éve.
Én úgy vagyok vele, amíg b-rad nem hajlandó hozzányúlni, nem érdemes feltenni.
(Talán, ha Bagira csinálna belőle egy használhatót, az még jobb lenne.) -
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1886 üzenetére
Ha jól tudom, abban sincs benne, "kifelejtették" , csak a svéd meg tán a cseh van benne.
-
Viperator
őstag
válasz Johnny Cage #1887 üzenetére
Köszönöm a választ! Felraktam a b-rad firmware-t, de sajnos nem látja a bdmv.index fájlt.... csak sok m2ts-t. Valakinek van jó ötlete?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
xedos
addikt
válasz Johnny Cage #1962 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen, amikor kimozdult az optikai kábel...
-
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1969 üzenetére
Milyen firm van fenn?
Én csak optikain használom első perctől, soha semmi gond nem volt vele.
Más forrással jó az erőlködő? -
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1974 üzenetére
Cím(ek) jöhet(nek) privibe tesztelném.
Mennyivel jobb a popi 3D szempontból?
-
polly65
csendes tag
válasz Johnny Cage #1974 üzenetére
Szia Johnny Cage,
Persze, lehet más típusú készülék is, nem feltétlenül a WD TV Live.
De, ha egy ilyen készülék is tökéletesen kezeli a Full HD file tartalmakat, nem feltétlenül kell egy sokkal drágább masinát megvenni..... gondolom én. De, köszönöm szépen a tanácsot, megnézem a plazmás topikosokat is...Üdv,
-
Johnny Cage
addikt
válasz Johnny Cage #2024 üzenetére
szerk.: +TrueHD bitstream HDMI-n ([link])
-
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #2030 üzenetére
Fel tudsz tenni egy rövidet ami nálad torzit?
Este meghallgatom, van fülem hozzá. -
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #2032 üzenetére
Ezt te csináltad valamiből? Az alapanyag megvan? Moslékul szól az biztos, de olyan bitrate hiányos mp3 benyomását kelti bennem. (Igaz én csak flac, meg dts zenét hallgatok (ritkán), így magasan a léc.)
-
Johnny Cage
addikt
válasz Johnny Cage #2032 üzenetére
úgy néz ki megvan a torzulás oka: [link]
"Optical Outputs and detected it has +6 /+8db too much Gain if you connect the Optical to AV Receivers."
-
zka67
őstag
válasz Johnny Cage #2057 üzenetére
Én találtam egyet, a fel-le nyilakkal lehet a hangerőt szabályozni. Bocs, hogy csak így idebiggyesztem:
VolumeControlOSD.plugin.js
traceln("VolumeControlPlugin: Start loading VolumeControl plugin");
function VolumeControlPlugin(path) {
this.debugLogEnable = true
this.rootPath = path;
traceln("VolumeControlPlugin: base path: " + this.rootPath);
this.volume = 100
this.port = this.getPort()
this.ip = ""
//this.Content = new Content()
this.timerRun = false
this.showOSD = 4
this.volInterval = 5
this.counter = 0
}
VolumeControlPlugin.prototype = new Plugin();
VolumeControlPlugin.prototype.constructor = VolumeControlPlugin;
VolumeControlPlugin.prototype.debugLog = function (text) {
if (this.debugLogEnable == true) {
if (text && text != "") {
traceln("VolumeControlPlugin: " + text)
}
}
}
VolumeControlPlugin.prototype.onPageCreated = function(page) {
if (page.markupFileName == "video_run.xml" || page.markupFileName == "audio_run.xml") {
this.debugLog("[ onPageCreated ]")
if (!page.extraContent) {
page.extraContent = ""
}
page.extraContent += <wrapper>
<text text="@@vc_volume" x="40" y="30" w="100" h="30" fontsize="26" textcolor="0xcccccc" align="left"/>
</wrapper>;
//this.Content.add(page, extraContent)
}
}
VolumeControlPlugin.prototype.onPageTimer = function(page) {
if (this.timerRun == true) {
if (this.counter < this.showOSD) {
this.counter++
} else {
this.counter = 0
this.debugLog("[ onPageTimer ] clearing OSD display")
Page.Top.setParam("vc_volume", "")
Page.redraw(true)
this.timerRun = false
}
}
}
VolumeControlPlugin.prototype.executeCmd = function(cmd) {
this.debugLog("[ executeCmd ]")
this.debugLog(" cmd: " + cmd)
var cmdOutput
var file = new File("|" + cmd)
if(file.open()) {
cmdOutput = file.readln()
file.close()
}
this.debugLog(" res: " + cmdOutput)
if (cmdOutput != null) {
return cmdOutput
}
}
VolumeControlPlugin.prototype.getPort = function() {
this.debugLog("[ getPort ]")
var cmd = "netstat -lp | grep DMARender | grep LISTEN | cut -d: -f2 | awk '{print $1}'"
var port = this.executeCmd(cmd)
return port
}
VolumeControlPlugin.prototype.getIP = function() {
this.debugLog("[ getIP ]")
var cmd = "ifconfig | grep 'inet addr:' | grep -v '127.0.0.1' | cut -d: -f2 | awk '{print $1}'"
var ip = this.executeCmd(cmd)
return ip
}
VolumeControlPlugin.prototype.setVolume = function(volume) {
this.debugLog("[ setVolume ] volume: " + volume)
if (this.ip == "") {
this.ip = this.getIP()
}
var post = "<s:Envelope s:encodingStyle=\\\"http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/\\\" xmlns:s=\\\"http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/\\\">"
post += "<s:Body><u:SetVolume xmlns:u=\\\"urn:schemas-upnp-org:service:RenderingControl:1\\\"><InstanceID>0</InstanceID><Channel>Master</Channel>"
post += "<DesiredVolume>" + volume + "</DesiredVolume></u:SetVolume></s:Body></s:Envelope>"
var header = "SOAPACTION: \\\"urn:schemas-upnp-org:service:RenderingControl:1#SetVolume\\\""
var cmd = 'wget -O /dev/null -q --post-data="' + post + '" localhost:' + this.port + '/MediaRenderer_RenderingControl/control --header="' + header + '" --bind-address=' + this.ip
this.debugLog(" cmd: " + cmd)
system(cmd)
var volstring = "Vol. " + volume
Page.Top.setParam("vc_volume", volstring)
Page.redraw(true)
this.counter = 0
this.timerRun = true
}
VolumeControlPlugin.prototype.onPageKey = function(page, key) {
if (page.markupFileName == "video_run.xml" || page.markupFileName == "audio_run.xml") {
this.debugLog("[ onPageKey ]")
this.debugLog(" page: " + page.markupFileName + " key: " + key)
if (key == 34) {
if (this.volume < 100) {
this.volume = this.volume + this.volInterval
this.debugLog(" setting Volume: " + this.volume)
this.setVolume(this.volume)
return true
}
}
if (key == 35) {
if (this.volume > 0) {
this.volume = this.volume - this.volInterval
this.debugLog(" setting Volume: " + this.volume)
this.setVolume(this.volume)
return true
}
}
}
}
VolumeControlPlugin.instance = new VolumeControlPlugin(scriptPath);
Plugin.registerPlugin(VolumeControlPlugin.instance);
traceln("VolumeControlPlugin: End loading VolumeControl plugin"); -
Gulyopapa
addikt
válasz Johnny Cage #2070 üzenetére
Hát úgy hogy benne van a listában a magyar nyelv ...
-
Gulyopapa
addikt
válasz Johnny Cage #2072 üzenetére
Nem.
Ez WD Elements 1 TB 1.01.12-es FW-vel, magyar nyelvű menüvel.
Ha kell lefotózom ... -
Gulyopapa
addikt
válasz Johnny Cage #2074 üzenetére
"Minden" .mkv akad picit nektek is ?
Vagy ez a filmen is múlik ?
Lehet ezzel valamit kezdeni ? -
Gulyopapa
addikt
válasz Johnny Cage #2077 üzenetére
csakhogy a wd honlapján lévő régebbi mint amivel vettem ... ( 1.01.10 vs 1.01.12 )
Ilyenkor mi van ? -
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #2083 üzenetére
Érdekes ez a hang dolog, mert amúgy a Live-nak nagyon jó hangja van én csak erősítőn hallgatom, abból kapja az áramot is. Nem vettem észre, hogy filmnézés közben az újabb firmmel lejjebb kellett volna tekernem, sőt talán még feljebb mostanában, de ez inkább az anyagtól függ.
Minimoa: Olyan nincs ami MINDEN formátumot tökéletesen játszik, olyan van ami a leggyakrabban használtakat.
RAR-t nem visz a Live. -
Minimoa
tag
válasz Johnny Cage #2094 üzenetére
komolyan nem hiszem el, hogy ilyen amatőr hibákat követnek el nagy gyártók. Mindegyiknek van valamilyen olyan hülyesége, ami miatt az ember nem tudja felhőtlenül kimondani a döntést.
-
zka67
őstag
válasz Johnny Cage #2099 üzenetére
Hát akkor engem lehet, hogy átbasztak és a dobozban nem is WD TV Live van?
Az én készülékem HDMI-n van összekötve a tévével. Kipróbáltam ~20 FLAC fájllal és ~10 MP3-al és én semmi különbséget nem hallok a WD és a PC-n való lejátszás között. Lehet, hogy a füleim nem a régiek már?
Sejtem különben, hogy mit akartok mondani, egy hónapja én is küzdöttem ezzel a problémával, de nem a WD volt a szar, hanem a tévém. 2 éves és 10 hónapos volt az LG-m, és kihívtam a szerelőt hozzá, mert iszonyatos torzítást produkált a fejhallgató kimenetén normalizált hanggal. A hangszórókimenetén viszont nem csinálta. A lényeg az, hogy adtak egy csereutalványt, mert az elektronikája volt szar, meg mint kiderült az LCD is. Azóta Philips tévém van és teljesen megszűnt az ilyen jellegű problémám.
Igazad van, csak 3 db DVD-m volt a vinyón, a többi mind mkv. Most felmásoltam még kettőt és indítgattam őket össze vissza és semmi fagyás...
-
zka67
őstag
válasz Johnny Cage #2116 üzenetére
Látod, hogy koppra ki van tolva a fájlod, de nem látod be, hogy az így szar? Ez egy 20 rugós lejátszó, nem studióberendezés, mit vársz tőle?
Nézd, én gyakorlatilag csak HD filmeket nézek a lejátszón. Nekem tökéletesen megfelel a hangja, ezért nem fogok sem tesztelgetni, sem elméleteket alátámasztani/megcáfolni. Ha valami nem szól nálad tökéletesen, szerezd be az eredetit és hallgasd azt.
-
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #2116 üzenetére
Nem spekulálok, hanem a szerintem (és barátaim szerint is) jó fülemre hallgatok.
A fájlod után gyorsan meghallgattam pár saját zenét és mind szépen szólt, filmek alatt sincs gondom, mint írtam én is főleg HD filmet nézek DTS hanggal. -
Gulyopapa
addikt
válasz Johnny Cage #2144 üzenetére
Szerintem sincs különbség a WD és a TV lejátszója között.
Pedig a TV-m nem egy szar ( Philips 9705 ).
Nagy különbség pedig egyáltalán nem lehet.
Kizárt. -
cows
csendes tag
válasz Johnny Cage #2144 üzenetére
Mint írtam automatikus beállítást használok a wd-nél. Hdmi automatikus kép automatikus semmi rgb, YCbCr hanem automatikis. Egyedül a színmélységet állítotam 12 bitre mert akkor szebb a képe mint 8 bitnél.
A tévén esküszöm jobb a képminőség. A tévé beállításainál van egy pár lehetőség a kép variálására. Én nem nyúltam bele, élénket választottam. Durva tényleg nagyon a képminőség különbség. De ezt a valóságban látni kellene és akkor egyértelműen hihető lenne amit írok.
A tv típusa: LG 32LV3550
Ez a tévé: [link]
A samsung sima full hd-típusát nem tudom leolvasni mert a falon van.
-
Johnny Cage
addikt
válasz Johnny Cage #2151 üzenetére
"az auto mód WD Live-nél = YCbCr Limited"
...vagy RGB low. Blu-ray ripeknél érdemes amúgy is az YCbCr-nél maradni.
-
törölt tag
dinamikus kontraszt : nálam azt hiszem ez okozta a villódzást, főleg sötét kép esetén, pl esti tábortűz, és az egész képernyő megvilágítása a tábortűz fényének függvényében villogott ... egy fos, nem is értem, miért kell.
de azt gondolom, hogy ez csak azoknál a TV-knél ennyire gáz, ahol nincs saját fénye a pixeleknek??
-
cows
csendes tag
Nálam nem szubjektív megitélés hanem objektív. Lássuk: Adott a tévé és a beállítása.
Media lejátszón nézem a filmet, majd nézem ugyan azt a filmet usb-n ugyan azokkal a tévé beállításokkal. Teljesen különböző a két kép minőségileg. Én abból indulok ki elméletben, hogy ez a wd lejátszóm már nevezhetjük elavultnak, hiszen a második generációs lejátszót már megcsinálták. A tévé az teljesen új technológia és szerintem ezért jobb a media lejátszásának a minősége. Ezt csak hd filmekre értem, mert ott jön ki a különbség igazán. Én nem tartanám parasztvakításnak, jobban hiszek a saját szememnek.
Ha van lehetőséged összehasonlításra ne habozz csináld. Te is meg fogod tapasztalni azt amit én ez biztos. Látni kell élőben és akkor tuti a dolog, Ha nem látod lehet írni ellenvéleményt ezerrel, csak nincsen alapja ugye.
-
rolywrx
tag
válasz Johnny Cage #2157 üzenetére
A Samsung és az LG mostani LCD tévéi (tökmind1 hogy CFL vagy LED) minden műsorforráshoz külön képbeállításokat tárolnak: fényerő, színtér, képjavítás, motionplus, stb, stb.
Amikor a TV saját médialejátszóra vált, akkor egy full széttolt képet kapsz (nevezzük ezt médiamarkt effektusnak), full felhúzott színekkel és kontraszttal. Teljesen természetellenes képet kapsz, de az átlag user ezt látja szupernek és lehengerlőnek.
Ha a kiválaszott HDMI forrás képbeállításait azonos módra állítod, akkor lesz meglepő a helyzet. Brutál képet kapsz a WD-vel. Olyan igazi szemkiverőset.A WD képe normális FW esetén erősen pariba állítható a Dune vagy a Popcorn lejátszókkal.
Abszolút mértékben kiváló.Ha a WD és a Samsung/LG saját lejátszójának a képét azonos beállítások mellett nézed, akkor a következő jön ki: A WD színei természetesebbek, kevésbé "húzottak" és a vonalélesség brutálisan jobb.
Én a nappaliba az utódját keresem, de nem könnyű.
Saját prior lista:
-Problémamentes BDRip és MKV lejátszás, 1080/24p esetén is
-Tisztességes hangkimenet, de ez a WD-ben is jelen van, max 5.1-ig. Normális hangrendszer van mögé téve.
-min. Gigabites LAN, mert szeretném végre ezt is kiszolgálhatná a NAS, mert 100 Mbiten nem fér át normálisan a 14-16 GB körüli MKV sem már, az erősen tömörített részeknél
-YoutubeHD, jó hack is, csak sok a házibuli.A többi részletkérdés, de minimum a LIVE tudása.
RolyWRX
-
cows
csendes tag
válasz Johnny Cage #2157 üzenetére
Úgy látom nem tudlak meggyőzni, hogy a tévén játszott kép sokkal jobb. Nem baj. A lényeg, hogy én látom és ez nekem jó. Hidd el én is meglepődtem. Részemről a téma off.
-
Gulyopapa
addikt
válasz Johnny Cage #2244 üzenetére
Mellétettem és ezt választottam.
A Philipsnek 10/10-es képe van 2D-ben a Panának csak 9-es a 3D meg nem érdekel ...
A saját szememnek hittem nem holmi teszteknek !
Zárjuk le ezt a témát ! -
Khelben
nagyúr
válasz Johnny Cage #2291 üzenetére
Panasonic plazma, P42S30E.
-
Khelben
nagyúr
válasz Johnny Cage #2293 üzenetére
Igen, megvan az ok, +5-ön volt a fényerő. Levettem, most eltűnt a zaj. Thx.
Firmware-t már kétszer frissített a két hét alatt, mióta hazahoztam
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest