Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amazon Kindle
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Bluetooth hangszórók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilrobi
aktív tag
Erre van valakinek ötlete?
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Eladó lett a WD TV Play készülékem mert már nincs rá szükségem. Másfél év garancia maradt még belőle (Amennyiben 2-t adtak), hibátlan, karcmentes állapotban van. Ára 22.000huf. Telefonon érdeklődjetek: o63o724három3kettő2
-
Degeczi
nagyúr
válasz Jamboo529 #3708 üzenetére
Dehogy lehetetlen, pofonegyszerű: a képfile-ok gyakran "konténerek", tartalmazhatnak (és szoktak is, hogy ne kelljen a teljes nagyot beolvasni, leméretezni bélyegnézetű listához) többek között beágyazva kis méretű előnézetet, bélyegképet is
Itt nyilvánvalóan olyan szerkesztés történt, ami ezt a beágyazott bélyegképet nem változtatta meg, csak a nagyot - a listanézet pedig a bélyegképet mutatja (ahogy célszerű is a gyorsabb működés miatt)
Digitális fényképezőgépeknél ez jó jele tud lenni annak, amikor egy memkártyával van írási probléma: olyankor előfordul, hogy ez a beágyazott előnézet még jó, csak a teljes nagy kép sérült - vagyis a fényképezőgép még jó képet állított elő, a bélyegnézet pedig azért maradt jó, mert kicsi, és épp nem történt írási hiba benne, de a nagy, teljes képben már nagyobb az esélye a hibának, az ezért ment tönkre
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Küszködök a wdtv live-ommal.
Mostanáig tökéletesen működött, egyszer csak elkezdte a köv. hibákat produkálni:
1.: Ha hálozaton keresztül játszok le, egy idő után ha egy adott file-t kiválasztok, csak a homokóra körözést indítja, nem indul a lejátszás. Ez ki-bekapcsolás, router ki-be kapcsolás után is megmarad, egészen a wdtv áramtalanításáig, utána 1-2 alkalommal megint működik a következő áramtalanításig.
2.: Filmlejátszás közben nem mutatja a film eltelt hosszát, csak egy üres csík van. Áramtalanítás után mutatja az első filmig, utána újra nem.
3.: A film leállításakor a hangja továbbra is megy, áramtalanítás után ez is megoldódig, de csak egy alkalomra.Ezt már egyszer csinálta 1-2 évvel korábban, akkor valahogy megoldottam, de már nem emlékszem hogyan.
Próbáltam firmware downgrade-t, upgrade-t, restore factory defaultot, egyébként a legfrissebb gyári firmware futott rajta. Sajnos a többi firmware nem játszotta a flac-ot, bdmv-t stb.-t.
Tényleg nem tud valaki olyan firmware-t, ami mindezt tudja?Van erre a problémára valami megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Jamboo529
senior tag
válasz envagyok #3714 üzenetére
Van. Jégkocka! Az enyém is küszködik. A gyerkőc miatt szinte 7/24-ben megy amúgy is háttérzajnak, de a meleg napok nagyon megviselik. Hasonló módon vacakol az enyém is. Kevés neki a hűtés, és kezd leolvadni az agya. Nem tudsz igazán mit csinálni. Vagy hűtöd jobban, vagy megvárod míg elmúlik a kánikula.
Ja, egyébként nekem B-rad van rajta.[ Szerkesztve ]
-
mceely
tag
Sziasztok!
Brad alatt a minidlna beállításainál a /opt helyett mit kell megadni, hogy a külső vinyó mappáit olvassa be?
-
kraftwerkfan
tag
Sziasztok! Boldog tulaja lettem nemrégen egy wd tv live hd dobozkának. Version 1.06.43_V fw van rajta. Újabb hivatalos ugye nincsen rá. Esetleg mi az, amit ajánlotok helyébe?
Apple
-
zka67
őstag
válasz kraftwerkfan #3717 üzenetére
Szia, miért, mi a bajod vele, mi nem működik? Én is ezt a FW-t használom, nekem semmi bajom nincs vele, teszi a dolgát rendesen.
-
zka67
őstag
válasz kraftwerkfan #3719 üzenetére
De úgy tudom, hogy lehet használni, csak lassú lesz az adatátvitel, nagyobb bitrátájú filmeknél szaggatni fog.
-
Jamboo529
senior tag
Ha jól emlékszem, elég válogatós a kicsike, de van amit megeszik. A gyártó honlapján érdemes szétnézni. Más kérdés, hogy érdemes-e a wifivel használni. Nagyobb bitrátájú filmeknél meglehetősen be tud szaggatni.
-
doc
nagyúr
en kiprobaltam valami filleres kinai wifi-stickkel, mukodott
ha jol emlekszem, valami sima Realtek chipset volt benne -
kisp113
tag
Sziasztok!
Ma kezdtem használni egy live hd-t. Rögtön bele is futottam a homokórás nem lejátszós dologba
Van valami bevált modd esetleg ennek javítására? (elhelyezés, borda beiktatás, venti?)Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a jelenlegi fw-ben nincs torrent kliens. Használja valaki úgy hogy mondjuk a routerén fut a transmission és a wdtv-re dugott smb megosztott hdd-re tölt?
Köszi!
(valami wdlx custom fw van most, de viszatérek a gyári legutolsóhoz kezdésnek, aztán meglátjuk) -
Jamboo529
senior tag
válasz kisp113 #3725 üzenetére
A homokórás problémán nekem segít a reset (táp kihúz, 10s, visszadug).
Torrentkliens nekem is van rajta, de meg kell értenetek, ez nem torrentezésre lett kitalálva! Kipróbáltam, működött, de nem tudja azt az optimális teljesítményt nyújtani, amit pl. egy NAS tud, és amit elvárnék egy klienstől. Szóval ez szvsz csak annyira jó, hogy a programozók meg tudják mutatni, hogy ezt is bele lehet programozni. 1-1 torrentet letölteni, ha nincs más eszköz a közelben, akkor megfelelhet, de tartós seedelésre, és tömeges letöltésre nem ajánlom. Arról nem is beszélve, hogy a melegedés ezzel még fokozva is van, ami szerintem a homokórás probléma egyik forrása.Most olvastam vissza. A routerem (TP-link 1043) is volt beállítva torrentkliensnek. Igaz az a saját, usb-n rádugott vinyóra töltött, de azt is nagyon "lefárasztotta".
Mondom, minden verziót kipróbáltam, de nekem egyedüli megoldás a NAS volt. Vettem egy Zyxel 320-at. Még ez sem tökéletes, de már használható![ Szerkesztve ]
-
kisp113
tag
válasz Jamboo529 #3726 üzenetére
Köszi a választ!
Havi 2 filmet tudok megnézni, ennél többet szükségtelen tölteni. Ezért gondoltam hogy ha valamennyire megyeget neki, erre elég lehet.
A melegedéses homokórás dolognak eddig jöt tett, hogy egyszerűen élére állítottam a dobozt (így jobban kitalál a meleg a perforált élen) Esetleg próbáld ki, hátha. -
Mezey Lipót
tag
Sziasztok!
Van egy WD TV HD Live-om és az a gondom vele, hogy hálózatban filmet nézve nem látja az .srt feliratfájlokat.
Lehet erre valamilyen megoldás?THX
[ Szerkesztve ]
Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Elemental
addikt
válasz Mezey Lipót #3728 üzenetére
Nekem megjeleníti a feliratot. Ugyanaz legyen a neve, mint a filmnek. Dlna, vagy sima fájlmegosztás?
-
Mezey Lipót
tag
válasz Elemental #3729 üzenetére
Egy AVM Fritz!Box Fon WLAN 7270-es média szervere(NAS Storage) wifin éri el egy másik szobában a WD Live-ot. Az USB-n csatlakozó merevlemez NTFS-re formázott.
A routerbe épített média szerver elvileg DLNA/UPNP kompatibilis.
Helyi meghajtóról viszont ugyanazt a feliratfájlt szépen látja a WD.
A filmek lejátszása még 1080p-s filmek esetében is minden esetben kifogástalan.
Hozzá kell tennem, egy kissé newbie vagyok a témában.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Mezey Lipót #3730 üzenetére
Amikor filmezel, hogyan csinálod?
video - network shares - nas
video - mediaserver - nas -
Mezey Lipót
tag
-
Mezey Lipót
tag
válasz Mezey Lipót #3732 üzenetére
A "nem lát eszközt" alatt azt értettem, hogy a router+külső HDD tartalom nem jelenik meg.
Más eszközöket lát a network shares módban.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Elemental
addikt
válasz Mezey Lipót #3732 üzenetére
Ez a dlna, amit te használsz. Azért nem jelenik meg a külső felirat, mert a dlna nem támogatja.
Nekem a network shares-nél mutatja a nast. Létrehoztam egy felhasználót a wdtv-hez, aminek a szükséges megosztott mappákhoz adtam írás/olvasás jogot és a név/jelszó párossal bejelentkezek a wdtv-n. -
Elemental
addikt
A routereden nem lehet egyszerű samba megosztást létrehozni? (próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam semmi érdemlegeset) Az volna elméletileg a network shares.
Mert ami fut rajta médiaszerver, az nem támogatja a külső feliratot. -
Mezey Lipót
tag
válasz Elemental #3735 üzenetére
A routerban a Home Network Sharing résznél két mező látható:
Name: FRITZ.NAS
Working Group: WORKGROUP
A User Account-nál a felhasználóhoz:
név+jelszó beállítva,
Rights-nál: Access to NAS content bekapcsolva
Storage(NAS) Rights-nál Read/Write engedélyezve.Ez a rész lesz az ami talán kellhet az SMB-hez?
Köszönöm a segíséget!
-
Mezey Lipót
tag
válasz Mezey Lipót #3736 üzenetére
Némi küzdelem után a router admin felületén annyit változott a helyzet, hogy a notiról most már elérem smb megosztással a NAS-t és a filmekhez is tudok már feliratot rendelni.
A WD TV Live is látja már a NAS-t Network Share módban is, de a betallózással csak küzd, majd hol "There is no media in current folder.", hol "Network not accessible" feliratokkal tér vissza.
Ha a Media Server módban próbálkozom, bármikor lazán veszi a kanyart és tolja a filmeket ahogy kell. Feliratok nélkül.
Melyiket dobjam el, a WD-t, vagy a Fritz!Boxot?THX
-
Elemental
addikt
válasz Mezey Lipót #3737 üzenetére
Szerintem egyiket se. Én synology 212j-vel használom a wdtv-t. Meg vagyok elégedve velük. Ha igazán jót akarsz, és van rávalód, akkor beszerzel egy normál nast, mert ezek szerint a routeredben lévő megoldás nem a legtutibb. (mellesleg, ahogy teszteket olvastam, egész jó router)
Itt a milyen nast vegyek, itt a synology topik. -
Mezey Lipót
tag
válasz Elemental #3738 üzenetére
Köszi a linkeket.
Átgondolom még ezt a külön NAS-os kérdést, mivel ez a router alaphangon is a dupájába került mint egy synology 212j. Jól kellene működnie, ez nem TP-Link kategória.
Érdekes módon ugyanabban a szobában a notebook most már azonnal felépíti az SMB kapcsolatot a NAS-hoz.
Én valamiért inkább a WD-ben nem bízom, - vagy legalábbis az FW-jében - mivel ahogy olvastam eléggé bugos az utolsó gyári verzió.
Pl. You Tube restart hiba itt "kedveskedik".
Megoldhatja a gondot egy nem hivatalos FW, vagy csak adok vele a xarnak egy pofont?
Valójában nem vagyok sem nagy film fogyasztó és azokra az extra funkciókra sem vágyom igazán, amit egy unofficial FW többnyire magával hoz.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Elemental
addikt
válasz Mezey Lipót #3739 üzenetére
Nekem a gyári legutolsó van fenn, de tehetsz egy próbát másikkal, hátha.
-
Mezey Lipót
tag
válasz Elemental #3740 üzenetére
Utóbb azt a sajátosságot észleltem, hogy most ahogy a másik szobában az asztali gép végre lehunyta két szemét, a szemét, a WD immár ismét bakfittyet sem lát a Network Share-n.
Ergo szerintem valahogy az asztali gépen keresztül láthatta meg a Fritz.NAS-t.
Kikapcsolt asztali géppel kakukk van tehát a WD-n a hálózati megosztásnál.
Mediaszerver módban viszont még az előbb is filmet nézem...
Sejtem hogy mi lehet a gebasz kiváltó oka.
Ott lehet a gond, - szerintem legalábbis - hogy jelen felállásban a WD a Fritz.NAS-t nem a router saját wifi hálózatán keresztül éri el - teszem azt egy a WD-re dugott USB-s wifi dongle használatával - és mint ahogy a notebook jó SMB-s működés mellett a saját wifijével rendesen teszi is, hanem egy saját Multimedia Wireless Acces Point használatával. Ez az Access Point vezetéken csatlakozik a Fritz!Box egyik portjára, majd wifi kommunikációt létesít a saját bridge eszközpárjával és ez az eszköz szintén Cat-al éri el a WD-t.
Lehetséges, hogy ez az access point az access pointon mód már kissé sok a az útválasztónak és makacsul az asztali gépnek ad prioritást network share módban.
Ez megmagyarázná, hogy a notebook viszont miért éri el könnyedén a NAS-t. Ő közvetlenöl létesít wifi kapcsolatot a Fritz!Box-al.
A héten vettem egy n-es USB wifi dongle-t - maga a típus a verziószámtól eltekintve szerepelt a WD támogatott wifi eszközök listájában - ám a WD egyik USB porton sem észlelte. Ez egyébként egy TP-Link modell volt.
Valamilyen gyakorlati infóról lehet tudni, hogy ténylegesen milyen aránylag könnyen beszerezhető USB-s wifi-t hajlandó elfogadni a WD és hogy milyenek a hatótávolságbeli tapasztalatok?
Itt a két szoba között ott a nappali, két téglafal és cirka 10m távolság. Ezt kellene a dongle-nak úgy wifi-n áthidalni, hogy ne szaggasson a kép. A mostani megoldás ebból a szempontból kitűnő.
Esetleg még valamilyen port-átirányítási trükkel is rá lehetne kényszeríteni a fricit a helyes útvonalra?
Ebben sajnos nem vagyok mágus.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Mezey Lipót
tag
válasz Mezey Lipót #3742 üzenetére
jut eszembe, van jelismétlőm a Fricihez, tehát a hatótávolság kevésbé kritikus.
Inkább az USB wifi dongle WD TV kompatibilitása ami fontos lenne...Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
azka79
aktív tag
válasz Mezey Lipót #3743 üzenetére
A wifi felejtő, HD anyagokat nem igazán fogsz zökkenő mentesen nézni. Nekem két playerem is van madzagon+synology nas és tökéletesen működik.
-
Mezey Lipót
tag
Jelenleg HD és Full HD anyagokat nézek a routertől két szobával arrébb és egy 2,5 órás film alatt még egy fél megakadás sincs a lejátszásnál.
A Multimedia Wireless Acces Point pont erre van kitalálva.
Gyakorlatilag a családi ház átellenső végén, tégla falakon keresztül, még csak nem is jelzi a LED az elején, hogy már gyengülne az átvitel.
Nálam is két vevőre kapcsolódik az acces point, de gigabites switcheken keresztül egy határig akár tovább is lehet osztani.
Ezzel biztosan nem fog szaggatni a lejátszás:
[link][ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
válasz Mezey Lipót #3736 üzenetére
Esetleg a routeres topikban kérdezz rá, hogy hogyan lehet beállítani a tiédet. Hátha valaki egyből tudja, mit hol keress
-
Mezey Lipót
tag
válasz kingabo #3747 üzenetére
Voilá..., van Isten. Lecsupaszítottam a routert, majd átdugtam az access pointot a Frici 4-es kimenetéről a 2-esre, majd a WD Live-on nyomtam egy automatikus hálózatkeresést és megtörtént a csoda.
Network Share módban is betallózta NAS-t, majd a filmet és már a felirat is megy.
A kinti fórumokat olvasgatva mások is küzdenek a WD TV Live esetében hasonló gondokkal, ezért egy próbát tehát megér végigpróbálgatni a router kimeneti portjait.
Mindenkinek THXRendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
kisp113
tag
Sziasztok!
Belőttem a routeremen futó torrent klienst (transmission), hogy a WD -re dugott samban megosztott NTFS HDD-re töltsön. Megyeget is a dolog, de frekventáltan leállogatnak a torrentek.
"Error: Unable to save resume file: No such file or directory"
A diszket szerintem nem lövi le, mert resume now-ra azonnal folytatódik. Elhal egyetlen darab torrent is, akkor is ha korlátozom a sebességet akkor is.Van valakinek ötlete/hasonló setupja?
-
Mezey Lipót
tag
válasz kisp113 #3749 üzenetére
Nem vagyok járatos a routeres torrent kliensekben, de linux tapasztalatok alapján esetleg...
...a mentési könyvtár jogosultságát kellene 777-re módosítani, esetleg a routerban a külső eszköz beállításainál - ha még nem történt meg - kikapcsolni a power saving módot.
Azt sem ártana még ellenőrizni, hogy nagyobb fájlok átvitelénél a külső HDD-t fogadó USB rack vezérlője minden alkalommal hibátlanul dolgozik-e, mondjuk egy 100-200GB-os "csomag" átvitelére.
Nálam volt már olyan hibás USB-s HDD rack, amely elindult, dolgozott egy darabig, majd többnyire megakadt a fájlok másolása. Főleg amikor nagyobb állományokat másoltam. Kukázással gyógyítottam...Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest