- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Konzolokra is megjelenik a Fera: The Sundered Tribe
gp A kooperatív szörnyvadászós játékhoz a minap egy friss trailert kaptunk.
-
Agyi chipes gyártóba fektetett a kriptocég
it A Tether 200 millió dollárt fektet a Blackrock Neurotech agyi chipes vállalatba.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lkksioskdl3
aktív tag
nekem úgy rémlék, hogy különbség az a császár és bacon szalonna között, hogy bacont valahogy ízesítik.
Asszem füstölik vagy bekenik, vagy ilyesmi, és ezért más az íze is.KÖzben találtam egy receptet is:
"A "gyáriról" nem tudok nyilatkozni, ott valamilyen nagy nyomáson beinjektált páccal(sós lé) készül, pár nap alatt.
Itthon így készítem:
Alapanyagnak hasa, és oldalszalonnát használok, az oldalon rajta hagyva a dagadót, és az oldalast, az oldalasból a bordacsontokat alkalmas eszközzel (bordatépő) eltávolítom, de gyakorlat hiányában érdemesebb eleve borda nélkül beszerezni.
Csak kis súlyú,(100-110 kg), hústípusú sertésből lesz igazán jó.
Besózom száraz konyhasóval, másnap átsózom.
Ha nem akarod fűszerezni,(én nem szoktam), akkor ebben a keletkezett sólében érlelem, 8-10 napig, naponta megforgatva, levével locsolgatva.
Az idő elteltével lemosom a sótól 40 C-fokos vízben, és 12-24 órára fedőpácba teszem. Ez 6%-os konyhasó oldat (hideg), célja a külső-belső sókoncentráció kiegyenlítése.
Ezután egy nap szikkasztás függesztve, (fontos, mert a víz és a füst kénessavat képez, ami az ízt negatívan befolyásolja), és irány a füstölő.
Ha fűszerezi akarod, akkor a szárazon sózott szalonnára másnap-harmadnap, fűszeres lét főzöl(bors, fokhagyma, babér, kis cukor, boróka, meg a kismaci f.sza) és 10 literre másfél kiló sót számítva a húsokra öntöd. 10 nap elteltével a további eljárás ua. mint fentebb.
Máris kész a bacon, vagy kolozsvári szalonna.
Ez, ha megfőzöd, és úgy füstölöd, máris császárszalonnának lép elő."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Tőzsde és gazdaság
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Viccrovat
- Gaming notebook topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...