- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
veterán
"az Intel Parallel ATA csatolós SSD-t is kínál partnereinek"
Miért PATA??? Sokkal több vezeték, nagyobb csatlakozó...
-
t72killer
titán
Ezek után sznobság lesz 2-3'000$-os sub-notikat venni Amire azokat használja az átlagtulaj, egy atommal felszerelt apróság is tudja, töredékáron. Éljen az olcsó mobilitás
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
Megnéztem hogy helyezkedik el az eredeti szövegben:
"Háttértárként 2–8 GB flashmemóriát ajánlanak (az Intel Parallel ATA csatolós SSD-t is kínál partnereinek), bár számos gyártó a valamivel drágább, cserébe jóval nagyobb kapacitású merevlemezeket választja inkább."
Valóban furcsa, de előbb nézd meg hogy mekkora is az Intel-féle PATA SSD.
szerk.: Egyébként az Intel honlapján az is kint van hogy még idén lesz SATA verzió is.
[ Szerkesztve ]
-
Stargun!
tag
Tipikusan 256-512 MB memória... jájjj!
Miért spórolnak ezen ilyen memóriaárak mellett? Legalább az 1 GB-ot igazán elérhetnék... -
t72killer
titán
-
shtml
őstag
De nagy mennyiségben (amiről most épp szó van) 1gb memória kb. 4 dollár többlet lenne gépenként.
Mennyi is 1gb memória? Nem pénzben, hanem kapacitásban. És mit jelent a g prefixum?
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
törölt tag
-
Stargun!
tag
Ez még igaz is lehet, ettől függetlenül a tudatlan felhasználók képesek lesznek több (akár netes) alkalmazást is egyszerre futtatni rajta, mert hát nem igazán figyelnek oda, hogy azt nem lenne szabad nekik...
Ebben az esetben vagy kifutnak egy idő után a memóriából (ha virtuális memóriát nem engedélyeznek), vagy az SSD-t kezdi karcolgatni a gép virtuális memóriaként. Szerintem egyik sem hangzik túl jól.Más topikokban is felvetődött már, hogy a régebbi, lassabb notebookok sebességérzetét is alapvetően a memória mennyisége határozta meg. Ezért tűnne talán célszerűnek ha pont azzal nem spórolnának ennyit. (Nem feltétlenül 2 GB-ra gondolok, de azért 1 GB jó lenne).
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
Akkor most:
VIA-Nano vs. Intel-Atom vs. NVidia-Tegra?? Ezeket mind ugyanabba a piaci szegmensbe szánják? Miért gondolom, hogy a VIA megint fűbe harap.....
Pedig már fentem a fogam egy Isaiah procis Netbook-ra...lehet dacból veszek majd egyet...
They drew first blood....
-
Male
veterán
-
Volu
tag
Windows XP-vel 256Mb-al nem lehet normálisan internetezni. IE6-al még talán, de az már elavult. IE7-el már egy oldal is túltesz a korláton. Az 512-is hamar kevés lehet 4-5 tabnál, ha netán még java appletes oldal is van közöttük.
Kell az 1 giga a zökkenőmentes internetezéshez!''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''
-
törölt tag
Hamarosan jönnek a kétmagosok Atom-ok. 4 szálon már azért nagyon jó teljesítményt fognak nyújtani. Pláne úgy hogy eleve olyan kategóriába szánják ahol több, de kisebb számítási igényű szál fut egyszerre.
"A Silverthorneok közül az 1.6GHz-est simán lenyomta egy 900-as CeleronM."
Egy szálat mértek? Az Atom-ok HT-ja elképesztően hatékony... -
bolcsodal
addikt
válasz #95904256 #20 üzenetére
Állítólag a Nano-ból is lesz kétmagos. És próbálnak 45nm-re is áttérni a jövőben. Csak az a fránya TDP ne lenne olyan magas...bár lehet az Intel máshogy számítja a saját processzorai TDP-jét.
Én kíváncsi vagyok a VIA NetBook-ra. Az biztos, hogy a HP jelenlegi példánya a C7 procival nem túl jó marketing nekik...
They drew first blood....
-
nyunyu
félisten
Olcso Atomot mindenkinek!
Mikor lesz mar idehaza kaphato a Little Falls?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ddekany
veterán
Szóval XP Home-ra terveznek? És akkor vajon emiatt az új eee PC divat/marketing-hisztéria miatt most évekkel később fog kikopni az Windows XP a használatból? Akkor leszek szomorú, ha emiatt nem tud majd terjedni az Vista-val bemutatott vektoros GUI (a WPF -- nem összetévesztendő a 3D-s csicsával!), stb. Ugye, amíg nem elvárható hogy mindenkinek Vista-ja van, gyakorlatilag nem tudunk átállni az új technológiákra az alkalmazások készítésénél. Remélem meggondolják magukat az MS-es marketines szörnyetegei, és kiadják XP-hez is ezt mint de facto elvárt frissítést (tehát pl. XP SP4), meg még néhány dolgot ami valójában simán menne XP alatt is (pl. hogy kötelezően jelen legyen a .Net 3.0+). VAGY, csinálnak egy könnyített Vista-t. A hardver gyártók is értékelnék, ha nem kéne még sok-sok évig kétféle driver-t készíteni mindenhez...
-
addikt
Ez nagyon szép és jó. Az AMD is bent van a versenyben?
Azt az egyet sajnálom, hogy max 10" a kijelző, ha nagyobba lenne (~14"), engem is komolyan érdekelne a cucc.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
törölt tag
Bizony... milyen kényelmes is netezni egy 10"-os szaron, 1024*600-ban... Hogy lehet-e? Persze, a mobilomon is lehet netezni, sőt bekapod a kábel végét, és a nyelveddel fogod a jeleket, úgy is lehet netezni, kérdés, hogy megéri-e, kényelmes-e.
Ha ökörködni, netezni, meg anyósnak megírni egy levelet kell gép, akkor jók ezek. Munkára... kuka. Nincs benne processzorerő, sem ram, és a háttértár is lassú.
-
Illető
tag
válasz #64791808 #35 üzenetére
Mert az ugyebár nyilvánvaló, hogy mindenki ugyanazt dolgozza, mint Te, ebből következik, hogy amihez nem alapvető szükséglet egy négymagos processzor meg 100GB ram, az nem is munka.
A nagymamám is hasonlóan gondolkozik: neki is csak az a munka, amiben estére elfáradsz és megizzadsz, és/vagy nagy zajjal és piszokkal jár.
A kijelző méretében részben egyetértünk, de amíg nem találják fel a négyrét hajtogatható panelt, sosem lesz egy kicsi gépnek nagy kijelzője. Nekem ez vállalható kompromisszum, egyéb tekintetben az MSI Wind erősebb, mint a jelenleg használatban lévő asztali gépem, tehát teljesítmény szempontjából nem lesz gondom vele.Aki nem kíváncsi, az minek él?
-
Jim Tonic
nagyúr
Hohát. Mintha kezdene megtorpanni a teljesítmény és szolgáltatás megalománia. Az Intel is életben tartja az XP-t? MS nem örül ennek.
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rudi
nagyúr
válasz #64791808 #35 üzenetére
Mondta bárki is, hogy mostantól csak és kizárólag a cikkben felvázolt számítógépek lesznek? Szerinted a számítógépfelhasználók mekkora hányada dolgozik a gépén, mekkora hányada használja ki azt a teljesítményt, amit egy legalapabb Pentium Dual-Core nyújt? Szerintem baromira kicsi.
Eddig az volt a trend, hogy ha kell, ha nem, eladjuk az egyre újabb konfigot a népnek. Most ez végre eltűnni látszik, de hogy mi a fene volt a kiváltója...? Tán az Intelnél rajzoltak egy új Marshall keresztet és rájöttek, hogy nagyobb pénz van abban, ha a számítógépet még soha vagy ritkán használó tömegek alá adnak valami olcsót, mint abban, hogy a sokkal kevesebb számítógéphasználóval vetetnek félévente új vasat.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Telefunen
őstag
Ehhez nem kell kihasználni a teljesítményt.. egyszerűen egy lassan reagáló, könnyen korlátokba futó, a legkevésbé sem gördülékenynek nevezhető rendszert az sem élvez (illetve főleg az nem élvez, mert nem érti hogy ennek ilyennek kell lennie) aki abszolút hozzá nem értő, illetve nem használja semmi teljesítményigényes dologra a gépét.. (anyám és hugom egy 1,1GHz-es Celeronra és 512Mb RAM-ra van korlátozva itthon.. gyűlölik mert nem értik mitől olyan más érzés előtte ülni mint az én gépem előtt -elég egy MSN, egy java alapú chat, néhány lapfül, esetleg egy youtube-al, netalántán egy word.. )
-
nyunyu
félisten
válasz Telefunen #40 üzenetére
Most 2 napig hasznaltam az 5 eve anyamnal felejtett tartalek konfigomat (celeron 1133, 384 ram), boven el lehet rajta netezni, ha nincs 8 ful megnyitva IE7 alatt.
Nyilvan lassabban reagal, mint egy C2D, de nem olyan veszes, amig csak forumozol.
Problema csak akkor volt, amikor logmein tavvezerlo ablakjabol akartam atlepni az index kezdolapjara, na akkor tenyleg fel percig homokorazott.Arra attol meg tokeletesen alkalmas, hogy anyam eliwiwezgessen rajta, folosleges oda gyorsabb gep.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Marty8
tag
az ajánlottakhoz képest, az msi wind-ben pl 2 giga memória és 80gigás vinyó van....
M a t y a s
-
törölt tag
Nem tudom, ezt kinek írtad válaszként, úgy látszik előjött az, hogy "ha nem azonos velem a véleménye, akkor ellenség".
Nagyanyádnak meg képletesen igaza van. Amikor van időd kivárni a plusz 20-30 másodperceket, míg a rendszer a lassabb processzor miatt lassabban illeszt be egy képet a szövegbe, vagy amíg ram helyett a vinyóról tölt be valamit, akkor te nem dolgozol, hanem dolgozgatsz. Baszottnagy különbség, előbbiért fizetnek, utóbbiért fizetgetnek.
12"-ig lehet egy gépet univerzálisan használni. Komoly számítógépes munkát 14"-nál kisebb képátlón nem lehet végezni, osztom JimTonic nézetét ezzel kapcsolatban. Bohóckodni lehet, meg hunyorgatva nézni, hátha sikerül eltalálni az ikont, de jó idő/teljesítmény arányú munkát végezni nem lehet.
rudi: senki nem mondta, hogy csak ezek a gépek lesznek, fingom nincs, hogy ezt mire írtad. Én csak azt mondom, hogy ezek a gépek szórakoztató elektronikai berendezések, és jééé de jóóópofák. Munkára...
A celeronról meg annyit, hogy a Celeron M generáció is súrolja a használhatatlant egy XPSP3+IE7 környezetben, 1,7GHz alatt mindenképpen, pedig nálam 2GB ram volt a gépben. Én ugyanis nem tehetem meg, hogy 40 másodpercet várok egy IE7 indulásra, egy olyan IE7 indulásra, amely egy 1,6-os Pentium Dual-Core -on 3 másodpec alatt végbemegy. Ha neked van rá időd, akkor nem dolgozol eleget.
[ Szerkesztve ]
-
Illető
tag
válasz #64791808 #45 üzenetére
Neked írtam, de távol álljon tőlem, hogy vélemény-alapon ellenségeket gyűjtsek.
Ellenben megint a véleményedet hallhattuk a kijelzőméret-témával kapcsolatban, amivel nem is lenne semmi gond, ha véleményként tálalnád, de mivel axiómaként jelented ki, nem esik nehezemre megcáfolni, egy ún. érv használatával:
Amikor én dolgozom, akkor nem illesztek képeket, nem nyitok harminc másik programot, mert azért fizetnek, hogy szavakat írjak egymás után. Ehhez – belátható – nem kell igazán nagy teljesítmény. Ha erre azt válaszolod, hogy Te meg CAD-ben dolgozol, vagy PS-ban, amihez meg kell a teljesítmény, valóban, akkor azt elfogadom, hiszen én is ugyanezt mondom, csak a másik irányból közelítve.
Ha viszont azt mondod, hogy amit én csinálok, az nem munka, akkor viszont olyasmiről beszélsz, amiről fogalmad sincs, és ebből következően nincs is igazad. Ha 10"-on is fel tudom törni az FBI szerverét, és ezért fizetnek, akkor az nekem alkalmas komoly munkavégzésre, csak ezt fogadd el.Írtam már máskor is, hogy nekem a normális és kényelmes munkavégzéshez 24" és c2d az elképzelésem egy rendes asztali konfigban, de azzal cserébe egy métert sem mozdulhatok. A hordozható gép meg legyen hordozható, kicsi, könnyű, és ehhez mérten minél gyorsabb. Akinek meg nem a méret számít, az vegyen nagy gépet vagy hupililát vagy amilyet akar. Azt hiszem, ezért kapható többféle laptop.
Nyilván jobb lenne egy gyorsabb gép, mert sosem lehet elég gyors, de az ár sem elhanyagolható tényező számomra, hatszázezret sajnálnék egy megfelelően kicsi és könnyű gépért, százezret meg nem.Remélem világos, hogy mivel van problémám és mivel nincs, szerintem elég alapvető dolgok.
üdv
[ Szerkesztve ]
Aki nem kíváncsi, az minek él?
-
törölt tag
Ez eddig stimmel, csak a kompromisszum nem mindegy. Egy 12"-os noti 2G rammal, dual core procival 150-160-ért megkapható, nem ritkár 3 év garival. Szűk 2 kiló.
Ez 100-120 ezer körül van, fél kilóval könnyebb, és teljesítményben össze sem lehet hasonlítani. Áruld el: te mivel foglalkozol? Mert én sem cadezek notin, de az agyam elszáll, hogy egy levelet nem tudok megírni, mert a "papír" egyik oldalát nem látom, ha meg igen, akkor már a betűket nem látom. Te linux konzolból szerverpingelést végzel főállásban, vagy mi az a munka, ahová hatékony munkaeszköz ez a gép?
-
Illető
tag
válasz #64791808 #47 üzenetére
Frappáns lenne, ha azt mondanám, hogy nettopokat tesztelek főállásban, és erre nekem tökéletes egy ekkora gép.
Több dologgal foglalkozom, de amit nagy szabadságfokkal is szeretnék végezni, az a fordítás és a viszonylag kényelmes szövegbevitel. Fordítóprogram vagy szövegszerkesztő, szótár meg egy böngésző kell általában ehhez.
Azt nem állítom, hogy szuperhatékony, erre a munkára 1920x1200 pixeles munkaasztal lenne ideális, mint említettem, az viszont nem hordozható.
Kipróbáltam sok méretet eddig, 12", 13,3", 14", 15,4", 17". Egyik sem jó igazán. Mondhatom úgy is, hogy a 15,4" ugyanolyan rossz erre a célra, mint a 12". De ha már rossz, mondtam magamban, akkor legyen a lehető legkönnyebb. Ezért kezdtem a 10"-os nettopok irányába kacsintgatni, mert ilyet még nem próbáltam, viszont nagy rá az esély hogy ugyanolyan jó (ugyanolyan rossz) lesz, mint egy 12"-os gép.
Ha mégsem válik be, mert túl kicsi, akkor durcásan, de visszatérek a 12"-os mérethez, van X thinkpad is 1,2 kilós.
A legnagyobb szívfájdalmam persze az, hogy az Apple nem gyárt mostanában igazán kis gépet, és félő, hogy egy darabig nem is fog az Air-nek betartani ilyesmivel. Rebesgetnek valami touchscreen 7-10" körüli eszközt, de szerintem az nem mostanában fog debütálni, na meg érintős billentyűzeten még büntetésből sem gépelnék többtízezer leütéseket.Aki nem kíváncsi, az minek él?
-
proci985
MODERÁTOR
van/volt szerencsém XPt 256, 512, 1g memóriák mellett használni, sp2es érában.
256 mega rammal elindul, amíg pl nem állsz neki winampot hallgatni, elindítani egy msnt és mellé botor módon 2 (kettő) explorer ablakot, addig nincs baj. photoshop 9.0 CS3 elindul, de inkább ne tenné... még notinál is nagyon-nagyon kevés. anyám HPjében ennyi van, éppen szívok, mert sehonnan nem tudok keríteni samu ddr2700as laptop ramot (lapja meg kb semmit nem szeret). még egy 2.4es pentium mellé is baromi kevés.
512 mega rammal alapvetően ha nem tervezel 24óránál hosszabb uptimeokat, némi játékkal megfűszerezve, esetleg eltekintesz sok explorerablaktól/sokáig nyitvahagyott progiktól, akkor éppen elég. memóriaigényes programok kerülendők. PS 9.0 CS3 elindul, alapvetően már alulról súrolja a használhatóság határát amatőr célokra, márha nincs mellett nyitva más. celeron 2.66D mellé is baromi kevés.
1 giga rammal már kényelmes, nem swappel folyamatosan. azért HOMM5 ellőtt célszerű kilőni a pdf/msn/explorer/netscape ablakokat.
vista:
3.2 giga rammal gyors és nagyon jól reagál. 2 giga ram az abszolút minimum (játéknál cachenek nem marad hely), 1 gigánál vagy cachenek vagy a programoknak nem marad szabad memória indulás után.alapvetően a vistán nagyon látszik, hogy nem belépő szintű gépekre tervezték. gyorsabb gépeken arányaiban viszont mindenben agyonveri az XPt (beleértve telepítési idő, bootidő, sleep recovery time, memória dump vinyóra mentése, konfigolhatóság, leállási idő, stb). baráti körben mondjuk két vista van, mindkettő q6600 p35 4g ram 3870 soksokvinyó kategória, és valahogy mindkét illető (én vagyok az egyik ) nagyon elégedett, pár drivert leszámítva. a régi gépemre (hugomé mostmár ceé2.66D 1g ram, x1600pro, némi vinyó) eszembe se jutna felrakni, és nem véletlenül.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
lenox
veterán
válasz #64791808 #45 üzenetére
Nem tudom, nekem gyanus ez a Celeron M 1.7 GHz 40 masodperc, 1.6-os p4 dualcore 3 masodperc, szerintem itt nem a processor volt a ludas... Nekem van itthon 1.83-as Pentium M-es gepem, munkahelyen meg hp 8600 (is) 8 core-ral, de ugyanigy indul el rajtuk az IE.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jelentős fejlődést mutat a Xiaomi Redmi Note 14 Pro széria
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- MinDig TV
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Óra topik
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest