Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz Teasüti #4414 üzenetére

    A black és white level-t hagyd "As measured"-nek, a hardware beállítást pedig célozd oda, ahol a szemednek kellemes a leggyakoribb használati fényviszonyok közt (akár 80 nit-ig lemehetsz éjjeli sötétséghez, nappalra pedig ami kell a jó olvashatósághoz), ezt később is tologathatod kicsit (nem szokott tőle változni a szín, vagy csak minimálisan a fehéregyensúly az egész tartományban egyenletesen, de a gamma, szaturáció, stb nem csúsznak el ettől egy sima LCD-n, esetleg PDP-n vagy OLED-en csúszik el a gamma és torzul kicsit a szürke skála fehéregyensúlya is, de ott sem katasztrófa).

    A gammát próbáld előbb 2.2-re kalibrálni, ne sRGB-re. A gyakorlatban legtöbben ezt használják tartalomkészítésre is, mint decode gamma nem a valódi sRGB görbét (avagy az encode inverzét, mert mint decode gamma nincs is ez nagyon definiálva, a fényviszonyoktól is függne, ha ebbe nagyon bele szeretnél menni).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák