Új hozzászólás Aktív témák
-
zs0lt33
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, van egy zombi Pulse-om, amibe életet akarok lehelni.
A rendszer:
- gyári eredeti magyar T-mobile ROM (frissítés nélkül)
- soha nem trükköztem vele semmit, sem rootolás, sem custom ROM, még debuggerrel se nyúltam hozzáAz előzmények:
- sok programot kipróbáltam Marketről
- múlt pénteken észrevettem, hogy a Handcent SMS miután megmutat egy bejövő üzenetet, törli azt
- gyári SMS progi nem indul el, "váratlanul leállt, próbálja újra..."
- szerdán több SMS-t kaptam és a hiba változatlanul fennállt, így elhatároztam, hogy resetelem a Pulse-t. (korábban 2x csináltam ilyent sikerrel)Az eset előtt közvetlenül backup (szerintem mellékes):
- felraktam egy MyBackup Pro 2.0-t (tpb-ről, feketén)
- elindult, de használhatatlan mert rámerőltette a 2.2-s frissítést
- leszedtem, megvettem és letöltöttem a fejlesztő oldaláról a legális 2.2 verziót
- sikeres biztonsági mentést hajtottam végre vele (külön az összes adat ill az összes program)Majd a reset és ami most van:
- settings, stb, factory reset, biztos benne? IGEN
- újraindult, a jól ismert kezdő progi fogadott, next-next-(nemfinish )
- "signed in", de jön a popup: "a Settings váratlanul leállt, próbálja újra..."
- ok, erre marad a signed in felirat, és egy inaktív (nyomhatatlan) next
- visszalépek, reboot, stb, bármit nyomok --> ugyanezAmit próbáltam:
- ADB (SDK-hoz csomagolt debugger), se linuxon se windowson nem kommunikál a telefonnal, látja, de "offline" (korábban nem használtam, valszeg nem volt bekapcsolva a debug engedélyezése)
- init progi közben vmikor kivettem az akksit --> már nem jön elő a hibaüzenet a hiba viszont továbbra is fennállKérlek segítsetek!
Szervizbe nem volt időm elvinni, de jobban örülnék, ha az ünnepek alatt nem egy raktárban porosodna, hanem használhatnám...
-
zs0lt33
csendes tag
válasz llaszlo #2676 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, sippet is ezt mondta privátban. Letöltöttem az angol hivatalos ROM-ot, és nekiláttam.
Elsőre csak Preparing... volt és kikapcsolt :-o
Aztán bekapcsoltam, hogy megnézzem, él-e még, majd kikapcs.
Újra piros_+_power kombó, most már preparing nélkül belevágott... unpacking, installing, szépen végigment.A végén Update Complete. Restarting...
Na ezt mutatja 20 perce gombokat nyomkodtam nemrég, de semmi... merjem kikapcsolni? Miért fagyott be itt? :S
-
zs0lt33
csendes tag
Ismét segítésget szertnék kérni.
A DDMS (debugger) nem kommunikál a Pulse-ommal.
- legfrisebb SDK, két napja töltöttem le
- próbáltam Windows XP és Linux alatt is, win driver fent van (SDK töltötte le magának)
- mobilon be van kapcsolva a debug támogatás
- próbáltam SD mount mellett és anélkül is- amint csatlakoztatom, megjelenik egy eszköz
- Name: ?????????? (ezt írja ki linux alatt, win alatt 1 kérdőjel)
- status: Online (mindkét OS alatt)
- ezen kívül semmi más infó nem jön a telefonrólVan ötletetek?
-
zs0lt33
csendes tag
DDMS problémámra tud valaki valamit mondani? #2690
Nálatok működik rendesen a debug?
-
zs0lt33
csendes tag
válasz DarkByte #2722 üzenetére
Nekem a screenshot se megy.
Ha rákattintok az eszközre a bal oldali panelon, akkor mögötte a terminál ezeket írja ki:
http://pastebin.com/mc1d0d41screenshot-nál csak ennyit:
44:19 W/ddms: Unable to get frame buffer: device (????????????) request rejected: device not found
Viszont amit most próbáltam, az működik:
./adb shell
$ ls -l
drwxrwxrwt root root 2009-12-20 11:44 sqlite_stmt_journals
drwxrwx--- system cache 2009-06-29 06:29 cache
drwxrwxrwx system system 1970-01-01 01:00 sdcard
... (még 14 sor)[ Szerkesztve ]
-
zs0lt33
csendes tag
válasz DarkByte #2724 üzenetére
Nagyjából nálam is ez a helyzet.
Amire gyanakszom, hogy az okos linux blokkolja az eszközt, mint Usb Mass Storage (pendrive).dmesg kimenet: pastebin
érdekes részlet:
waiting for device to settle before scanning
esetleg valaki linux guru, aki tudna workaroundot?
Lehet, hogy nem ez ám a probléma, de ez sem kizárt. Írtam korábban, hogy windowson is próbáltam. Igen, de ugyanezen a linuxon futó vmware-en belül
-
zs0lt33
csendes tag
Valakinek működik egyáltalán az sdk debug (ddms) és shell piszkáló cucca (adb shell)?
most feltettem virtualbox-ba egy win7-et, azzal változott a helyzet, de továbbra is elég gázos:
- screenshot kb. minden 5. próbálkozásra sikerül, de akkor jó, a többi esetben nincs kép
- shell nem reagál semmire, kilép
- a neve itt is "?"Nálatok hogy van ez az SDK dolog? Nem ártana, ha üzembiztosan működne, mielőtt nekiállok a Pulse mélyére ásni (root, custom rom)
-
zs0lt33
csendes tag
válasz KonzolKartel #2744 üzenetére
kártyaolvasód nincs?
anélkül lehet hogy ciki lesz... -
zs0lt33
csendes tag
válasz bounty123 #2747 üzenetére
Már van
This ROM is now compatible (without custom Kernel) with the Pulse devices running the 'December update'.
Apropó, valaki már próbálta konkrétan ezt a ROM-ot?
- MoDaCo által készített
- T-Mobile style (fekete gyári theme, nem az alap szürke)
- 1.5 verzió (nem Android verziószám, hanem a custom ROM verziója!) -
zs0lt33
csendes tag
Nagyon ellenálló a kicsike Nem hagyja, hogy feltöltsem a MoDaCo (Amon RA) -féle recovery image-et.
- Recovery módban bootolok
- kék képernyő az alábbival:USB FastBoot: V0.5
Machine ID: 1007000 v0
Build Date: Sep 10 2009, 23:24:35
Serial Number: UNKNOWN- a feltenni szándékozott recover image verziója: 1.5.2 (legújabb)
- linuxon csinálom, a terminál kimenete:sending 'recovery' (3768 KB)... OKAY
writing 'recovery'... OKAY- ezalatt a telefonon:
writing 'recovery' (3858432 bytes) - OKAY
- csak akksi kivétellel tudok kilépni
- újbóli recovery boot (piros + hang le + power) után ugyanúgy a régi kékség fogadÖtletetek?
(jah a mostani ROM a novemberi angol gyári T-féle)
-
zs0lt33
csendes tag
válasz bounty123 #2754 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igazad van, kevertem a bootloadert a recovery rendszerrel.
Bootloaderből sikerült átjutni a recovery-be, a bootloaderből reboot is ment PC-ről, viszont az ADB itt is gázos nálam :S> ./adb shell reboot recovery
reboot: Operation not permitted
> ./adb reboot recovery
error: closedEgyikre se reagált a telefon. Mi lehet a baja?
-
zs0lt33
csendes tag
válasz bounty123 #2759 üzenetére
Köszi, már kezd összeállni a kép, MoDaCo fórumot olvasom szép sorban
Azért az fura, hogy nemrootolt telefonnal szinte semmit nem tud kezdeni az adb/ddms (reboot érthető, de screenshot pl.?)
Bart vs. Nand backup között van valami lényegi különbség? Utóbbit már megcsináltam, vinyón pihen
-
zs0lt33
csendes tag
válasz zs0lt33 #2764 üzenetére
Csont nélkül felment az MCR 1.5 ROM a nemrég rootolt novemberi gyári ROM-ra Természetesen minden beállítás és program megmaradt. Nagy ember ez a Paul!
Köszi nektek is a segítséget!
Még az Apps2SD-t kell élesítenem és kész a tökéletes Cupcake rendszer.
Rootolt gépen a Better Terminal Emulator-ral nagyon nagy geek feeling van
Decembereseknek is javaslom, hogy próbálják be, mert elvileg egy patch segítségével felmegy ez a rendszer nekik is.
-
zs0lt33
csendes tag
A2SD-t de csúnyán elqrtam!
Azt hittem, hogy a recovery partícionálása csak a partíciókat alakítja ki... de pechemre (ha jól sejtem) rögtön a programokat is átpakolta az új partícióra. Sikerült is megszabadulnom tőlük, miután PC-n újra formáztam a partíciókat
Bekapcs után valami ilyesmi fogadott:
The process com.android.phone has stopped unexpectedly...
persze végtelen ciklusban okézhattam le
Következő boot SD nélkül. Elindul, de a programjaim sehol
Backup van, asszem megnézem, hogy rakja helyre abból
-
zs0lt33
csendes tag
válasz llaszlo #2827 üzenetére
nandroid-mobile.sh restore-t én már próbáltam adb shellen keresztül (linuxon), és bővebb infókat adott a hiba okáról. Nálam történetesen a microSD elhalálozása okozta a galibákat. Nálad nem lehet ilyesmi a gond?
Egy apró trükk:
/nandroid/mem=128M/BCDMRS-200912dátum-idő/nandroid.md5
tartalma megegyezik-e az alábbi eredményével:
md5sum *.img
Nálam nem stimmelt több backupnál is 1-1 checksum.
Másik tipp: mivel az MCR 1.6 tartalmazza a dec. update-et, ezért olyan dolgokat baszkurál el, ami lehetetlenné teszi a visszafelé "frissítést". Szerintem kérdezzetek rá a MoDaCo fórumban. Én jelenleg elégedett vagyok az 1.5-ös MCR-el, szerintem idén már maradok is ennél. Várom a további tapasztalataitokat!
-
zs0lt33
csendes tag
válasz Joeker67 #2923 üzenetére
swap partíció tilos (MoDaCo custom ROM esetében legalábbis), mert bekavar neki, le van írva értelmesen az első postban
gyári ROM szerintem egyszerűen nem veszi figyelembe, de gondolom nem ilyened van, ha már particionálgatod a kártyát
-
-
zs0lt33
csendes tag
-
zs0lt33
csendes tag
válasz dorkababa #2972 üzenetére
Ha szeretnéd még párszor leejteni az álladat , akkor javaslom még az alábbiakat:
- labyrinth
- gmote
- airpainter (kicsit bugos még és kevés a magyar user)
- smart alarm clock (Pulse-on egyelőre használhatatlan egy bug miatt)
- beszéd-beszéd tolmács programok (Pulse-on egyelőre nem futnak, magyarul se tudnak, de akkor is wow)
- coin flip (csak szimplán látványos) -
zs0lt33
csendes tag
azért nem kell újratelepíteni, mert egy egyszerű trükköt alkalmaznak: áthelyez mindent, majd symlink az új helyre, így a rendszer továbbra is azt hiszi, hogy minden ugyanúgy van, ahogy eddig
SD hiánya/kivétele/elhalálozása kellemetlen meglepetéseket okozhat, úgyhogy ezt észben kell tartani, gyakori backup, nem kivenni, stb.
Nekem az USB kábeles szarakodás nem jött be, úgyhogy felraktam egy FTP szervert a telóra, wifi hálón át így töltök fel/le 600-1000 KB/s sebességgel, teljesen korrekt, wireless és nem olyan szánalmasan lassú mint a bluetooth.
-
zs0lt33
csendes tag
Látom, működik a Market Enabler Pulse-on. Nekem nem jött össze, mert valszeg egy régebbi verziót sikerült csak beszereznem.
Valaki lenne olyan kedves, hogy a nála működő verzió APK telepítőjét feltölti egy fájlmegosztóra? (pl. http://mediafire.com kiváló)Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
zs0lt33
csendes tag
válasz Eclips21 #3205 üzenetére
Köszi, de sajnos nem jó.
This application could not be installed on this phone
Valszeg cupcake (1.5) -nél újabb OS kell neki, nem? Viszont kiderült, hogy előtte milyen verziót próbáltam, ami nem működött: 2.0
upload.to-n van egy 3.04 (nem béta), de ezt nem tudtam letölteni onnan
mediafire nekem jól működik linux alatt is, mivel flash cucc, ezért a playered verziójában lehet a bibi, de ez a filedropper is nagyon jó, csak a várakoztatós-szivatós-blokkolós szaroktól tépem ki a hajam, mint a rapidshare, megaupload és társai
-
zs0lt33
csendes tag
Igen, rootolt telefon, MoDaCo custom ROM 1.5 (dec. előtti). Neked milyen rendszeren fut és melyik verziója a Market Enablernek?
Ha nem jön össze, akkor benne lenne valaki olyanban, hogy megszerzi nekem a 2$-os app-ot és átutalom az árát?
Nagyon ígéretes! Mozgásszenzor alapján alvásciklusokhoz igazítja az ébresztést
Smart Alarmmás: Tud valaki konkrétabbat a fizetős Market magyarországi bevezetésének idejéről, azon kívül, hogy a Google "keményen dolgozik" rajta?
-
zs0lt33
csendes tag
válasz Akron99 #3241 üzenetére
Szerintem is szar-vas ez a Pulse (egyedül a burkolat és a kijelző fullos), de nekem egy év alatt kifizetendő 44 pénzért megérte így is, együtt lehet élni a korlátaival. Legközelebb kiforrott telefont fogok venni, amit már jó sokan leteszteltek, és megbízható. Jövő karácsony tájékán már biztos olcsó lesz a Nexus One is.
Az intelligens ébresztőórát az ágyra kell rakni (csak ne zúzzuk le , és tényleg hasznos. megvannak a jól behatárolható alvásciklusok, és a ciklus végi ún. REM fázisban a legjobb ébredni, mert akkor vagy a legéberebb. Ezt a mobil is tudja, ha jó a giroszkópja (Pulse-nak pont nem olyan jó :S)
-
zs0lt33
csendes tag
válasz llaszlo #3242 üzenetére
Persze a szoftvert is elszabták, de biztosak lehettek benne, hogy a lehető legolcsóbb alkatrészeket rakták a fedél alá, amik még épp működnek. Igaz ez a mozgásszenzorra, a GPS-re, a trackball-ra, a kamerára, az akksi töltöttséget mérő szenzorra, és még sorolhatnám... reméljük, hogy 2-3 hónapon belül kipofozzák a szoftvert, hogy ezek elfogadható szinten működjenek. A custom ROM már alakul, nem reménytelen a kis szappantartó
-
zs0lt33
csendes tag
válasz bounty123 #3245 üzenetére
Kamera nevetséges a mai napig. Kb. SonyEricsson K750i szintjén van, pedig az egy 4 éves készülék.
Mozgásszenzor remeg mint a kocsonya, de már legalább pontos (régen iránytű félre mutatott, bubble-ben egyik tengely invertálva :-o)
GPS régen szaggatott, lassan talált jelet, most megint ránéztem, egész jó, cserébe a google maps hülyült meg (se keresést, se tervezést nem enged --> crash), tegnap varázsoltam fel egy Sygic navit, meglátjuk, hogy így már jó-e bármire is...
Akksi továbbra sem bírja 1 napnál tovább, a töltöttség kijelző pedig őrültségeket ír ki, olyan ingadozásokat, hogy az hihetetlen. Van amikor 30%-ról lemerül 15 perc alatt, van amikor "feltöltődik" 35%-ra - persze anélkül, hogy áramot kapna
Trackball csak szimplán gagyi, de funkcionálisan használható.
(szerk: megjelenés második napján vettem a Pulse-t, az eredeti ROM-om november előtti volt - tragikus, most MCR 1.5-öt használok - elfogadható, de még bajos)
[ Szerkesztve ]
-
zs0lt33
csendes tag
Aha 1% és soha nem téved 5-10%-nál többet? nálam elég gyakran... sőt! szóval én jobban tudnék értékelni egy precízen működő 10% pontosságú mérőt, mint egy kiszámíthatatlanul ingadozó 1% "pontosságú" cuccot, ami a Pulse-ban van. Nevetséges, hogy "8-9%"-ról 2-3 perc alatt lemerül kikapcsolásig.
Biztos ludas valami háttérben futó process is a nagyobb terhelés miatt, de a mérő nagy ingadozása és egyenlőtlen változása nevetségessé teszi, hiába az 1%-os pontosság. -
zs0lt33
csendes tag
válasz bounty123 #3262 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen ROM-ot használsz? Ez kiváló eredmény, nálam ennél sokkal rosszabb
Beutiful Widgets (legújabb, óra+időjárás) lehet az oka a gyors merülésnek? top nem mutat ki nagy cpu terhelést, de valami biztos szívja az áramot...
Kameránál a remegés érzékelő programokkal konkrétan nem tudtam fényképezni, folyton közölték, hogy remeg a kezem, ne igyak annyit nagyon lassú nálam a képérzékelő, esélye sincs követnie a mozgást, sem a kis remegést
-
zs0lt33
csendes tag
válasz Reignman #3264 üzenetére
Az SMS egy elavult őskövület, próbáljatok leszokni róla!
Az SMS szabvány karakterkódolása a probléma. Az alap készlet nem tartalmaz sok magyar ékezetet, csak az unicode. Utóbbi pedig több helyet igényel, ezért csak 70 karakter fér el belőle.
é, ö, ü -> hibátlan
á, í, ó, ú -> balra dőlő ékezettel van csak alapból
ő, ű -> kalapos van csakMindenki így használja, vagy ékezet nélkül, vagy fizet többet... Nokia az egyetlen kivétel (amivel én találkoztam), ők nagyon ügyesen csinálnak egy konverziót, hogy a képernyőn szépen jelenjen meg, de a hálózaton a helyettesítő karakterekkel küldik.
-
zs0lt33
csendes tag
válasz csopi04 #3304 üzenetére
Jó hír, hogy dolgozik már a következő ROM-on a srác, de még bugosabb bétáért biztos nem fizetek, ez hülye ötlet volt
Viszont amint lesz egy rendszer, amivel teljesen elégedett leszek, már megy is az adomány Paul-nak!
Legközelebb egy vanilla változatot próbálok ki, hátha azzal több RAM marad a programoknak és nem lesz brutál szaggatás. (apropó, kinek mennyi volt a max. szabad ramja Pulse-on?)
#3308: én is várom már, hogy alkossanak valamit 2.x alapon, mert sok-sok jóság nem elérhető már cupcake-re
-
zs0lt33
csendes tag
válasz Eclips21 #3300 üzenetére
1900-as bitráta tényleg hülyeség, az már gyengébb HD videónak is elég x264-el.
én ezekkel a beállításokkal teszteltem, és bámulatosan tökéletes volt! Nem is próbálkoztam tovább, elmentettem a profilt és kész
-
zs0lt33
csendes tag
válasz magnusheron #3519 üzenetére
Apa kezdőőődik!
Elérte a kritikus tömeget a felhasználói tábor, jönnek a károkozó férgek (programok és készítőik)
-
zs0lt33
csendes tag
Tudtok programot, ami hanggal jelez, ha közel az akkuhalál?
Nálam mostanában nem húzza ki a 24 órát
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest