Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirtimorc

    aktív tag

    válasz Williamgrant #13437 üzenetére

    Ez így kicsit sarkos. Azt várom el, hogy ha egyszer van benne egy mágnesen szenzor ami érzékeli az északi mágneses pólust, és kalibrálva is van, akkor onnantól legalább kb. helyes értéket adjon. Ha ez nem megoldható, minek rakták bele? Ha most kivennéd a zsebedből a készüléket, mert szükséged lenne az északi irányra, tudnál csak erre az érzékelőre hagyatkozva irányt határozni amiben megbízol? +- 2 fok eltérés belefér. És természetesen külső zavarástól vonatkoztassunk el, tehát nem nagyfesz kábel alatt állok, és ipari mágnes sincs a szomszéd telken, meg a zsebemben sem.
    Ilyenkor mindig eszembe jut a digitális rendszerek három állapota. Igen, nem, talán. Most valami vagy működik normálisan vagy sz@rt se ér, akkor meg minek van. Ha van egy szertartás amit mindig el kell végezni hozzá, hogy működjön, mert másképp technikailag másképp nem megoldható, semmi gond, legyen benne használati útmutatóban, és kész. De hogy kiszámíthatatlanul hol jó hol nem, és az se tudni, hogy mikor, na ezt sokallom ezért a pénzért.
    Még az is lehet, hogy másnál rendesen működik és csak az enyém nem jó, majd valami verziófrissités után még tesztelem, és még mindig hülye, megy a Cordonba. Csak húzom az időt, utálom újra belakni a telefont.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák