Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Asycid

    tag

    válasz Fredo78 #13617 üzenetére

    "- néha lassúnak tűnik ami egy kétmagos telótól furcsa. Az asszony tipoja jóval gyorsabbnak tűnik ugynilyen 4.0.4 androiddal ( szomszéd fűje zöldebb? vagy tényleg gyorsabb? )"
    -Ez a RAM miatt van. Tipo "videokártyája" kevesebb RAM-ot foglal le, az amúgy is kevéske 512-ből, így ha nem is sokkal, de több jut a felhasználói programoknak. MALI-400 (Xperia U) ebből a szempontból nem volt épp a legmegfelelőbb választás Sonyéknál. Plusz kijelző is kisebb felbontású Tipo-nál, könnyebben elbírja a vas.

    "- szobában, sötétebb viszonyok között már kétesélyes a dolog (vagy bemozdul v. nem) illetve lassan fókuszál, a gyerekek már rég mást csinálnak mire exponál...
    - néha alapszintű funkciók gondot okoznak neki pl bejövő híváskor először számot ír ki utána nevet, vagy felvétel után még egy fél másodpercig cseng. Vagy ha a tárcsázót megnyomom kell neki 3 másodperc mire bejön a híváslista, ha kilépek és újra belépek akkor már gyorsan betölt (gondolom benn marad a memóriába és onnan gyorsan jön, csak azután kikerül onnan mindenképp és újra lassú a bejövetele)"

    Gyakorlatilag a fentebb felsoroltak az ICS hibái, azaz a sonyé, mert valamit nagyon elrontott e téren.
    Amit én csináltam:
    Feltettem egy gyári GB ROM-ot (nekem például nem jön be egyáltalán a "GB Rocks" ROM, kicsit túl csicsás, és úgy nagyon nincs egyben), és magam modolgattam. Odáig jutottam, hogy a menük (beállítások...) Olyan szinten simán gördülnek, hogy öröm nézni, illetve sikeren testre szabtam a felületet, persze gyári kinézetet meghagyva (működő quickpanel és swipe-to-remove-notifications). A RAM 170 MB-on áll több napos használat után is, azonnal kicseng ha hívnak, a telefonkönyv 1 másodperc alatt megnyílik bármikor (és ugyancsak teljesen simán gördül).
    Szenvedtem vele egy teljes délutánt, mire a megfelelő dolgokat összehalásztam, de a végeredmény nagyon meggyőző.

    MÁS:
    Ehhez kapcsolok egy kérdést:
    Így, hogy használom a telefonomon ezt a saját tuning ROM-ot, így hogy tudnék belőle flashelhető ZIP-et készíteni? Úgy értem, hogy a telepített programok, és a saját beállítások (fiókok) legyenek visszaállítva, mint egy normális Custom ROM CWM filejában. Csak hogy közzé tudjam tenni esetleg, ha érdekel valakit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák