- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBBones
csendes tag
Valaki arra tud valami pofon egyszerű megoldást, hogy lehetne frissíteni a cm11 ben található helyesírás szótárt? Rengeteg helytelen javítást tartalmaz, mondjuk nem vészes, mert csak aláhúzza, ha hibásat talál, de ha lenne benne egy teljesebb szótár az ilyen javításoktól mentesen, hogy például: földszintre => "föl D szintre", "F old szintre" , az nagyon jó lenne.
-
bagyusz
őstag
Sokan jelezték, hogy kell a belső tárhely. Feltöltöttem egy ilyen verziót is, ami egyúttal az utolsó is. Blogomban Megtaláljátok: [link]
Egy napra kész gapps csomagot is feltöltöttem. Jó szórakozást hozzá.
Cm12 halott ügy, valami miatt egyáltalán nem akar bootolni, de annyira, hogy még log sincs. cm12.1-ről meg ne beszéljük, mert ahhoz már új andreno driver is plusz loli caf kernel driver.
A kk-s miui v6 még nagyon gyerekcipőben jár, működni működik, de iszonyatosan laggol, így az is felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz bagyusz #48953 üzenetére
Koszonjuk azbefdigi faradozasaid.
Esetleg a Slimkat 8.9-nek is meg tudnad csinalni ugyanigy hogy legyen belso es kulso tarolo?Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
bagyusz
őstag
válasz PAINfájdalom #48956 üzenetére
Nem én foglalkozok vele, hanem imanesaurus. Ő készítette hozzá a patchrom forrást. Én csak kíváncsiságból portoltam lbl-re. LB-t sajnos nem lehet nyitni, nem írható a qfuse blockok.
(#48957) norbert1998
CM12 jan20.-i forrással bootol, de utána temérdek javítás jött ami közül fogalmam sincs, hogy mi miatt nem működik.
(#48959) Aryon87: Slimmel nem foglalkozok már, a forrás sincs fent.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
-
e_r_i_c
csendes tag
válasz Aryon87 #48939 üzenetére
Tegnap éjfélig bütyköltem a telefont, nagyjából eddig tartott felrakni, majd pedig az összes beállítást megcsinálni, illetve működő launchert találni hozzá.
Eddigi tapasztalatom szerint nagyon gyors tényleg a telefon, habár egyszer-kétszer belaggol, de szerintem ez leginkább a launcher miatt van. A merülés nem annyira gáz, habár a stamina mód kicsit hiányzik nekem, bár nem hiszem, hogy olyan nagy akku kímélő lenne, mint amilyennek próbálják beharagozni. De majd tesztelem a napokban.A tippet egyébként köszi a romra.
-
TBBones
csendes tag
válasz e_r_i_c #48963 üzenetére
Szerintem a stamina mód egy gyakorlottabb felhasználónak jelentéktelen. Te magad is tudod, hogy mi az ami zabálja az áramot, egyszerűen kikapcsolod a gps-t nfc-t stb.. ami nem kell, + greenify nekem sokat segített, hogy a feleslegesen futó alkalmazásokat bezárogatja helyettem (amiről meg voltam győződve, hogy én bezártam, közben meg futott tovább a háttérben). Biztos vannak még energia spórolásos módszerek.
-
Aryon87
félisten
válasz e_r_i_c #48963 üzenetére
Na szupi. Igen 1-2 akadás van benne, de nem vészes. Jobban szeretem a SlimKatet mint a CM11-et, bár ezt az új verziót lehet kipróbálom majd egyszer
HD5570:
A 8.2-es SlimKatra való tanácsot köszi, le fogom szedni, jobb is lenne a külön-külön tároló.Bagyusz, sajnálom hogy a Slimmel már nem foglalkozol, számomra az a legjobban sikerült rom, jobban bejött mint a CM11
TBBones:
Na igen, a stamina mód szerintem is egy parasztvakítás, sokszor nem láttam hasznát, ellenben a merülő akku mód sokkal jobb.
Múltkor próbáltam ezt a Greenify-t, de kakukk vagyok hozzá. Ezzel hibernálni is lehet, hogy míg pl Viberezek, a face ne fusson háttérben meg ilyenek?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
TBBones
csendes tag
válasz Aryon87 #48966 üzenetére
Én most ezzel a cm11 el teljesen elégedett vagyok bár az fm transmitter kicsit erőszakos bezárod az applikációt, és magától újra indul. Meg mondjuk kicsit gyenge a jel erőssége szerintem, hogy most már csak a belső jeladót használja és nem erősíthető fel. De amúgy a ROM teljesen jól fut.
A greenify-t én arra használom, hogy a telefon használatlan állapotban ne tartson fent annyi programot. Pl..: A menetrendek applikáció, yahoo időjárás applikáció, ezek akkor is futnak, ha te bezárod őket. (beállítás menü => alkalmazásokban, ha kikeresed, te magad is látod, hogy igen még mindig fut, mert ott van a kényszerített bezárás funkció). Amikor nem használom ezeket, akkor rányomok hogy hibernálja le a kijelölt programokat, és helyettem bezárja. Ami azért jó, mert a yahoo időjárás applikációja lekéri a hely adataidat, ami gps folyamat, ami aksit merít pluszba. Messengert, meg ilyeneket nem szoktam hibernálni, bár lehetne azt is, estére pl.. De vagy direkt vagy véletlen, de a messenger nekem egy idő után nem is jelez, hogy jönnek új üzenetek, csak ha hozzá nyúlok a telefonhoz. Szóval le hibernálja magát, ha sokáig nem piszkálom.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz TBBones #48967 üzenetére
Értem
Akkor annyira nem is lényeges nekem, mert én hamarabb merítem a telefont, mint önmagában bármely app
Nekem a CM11 valamiért lassabbnak tűnt a Slimhez képest. 2 napot volt alkalmam használni. Ment is fel a Slim.
Most hogy pár napja fullra leürítettem a telefont, SD kártyáról, majd CWM-ben a szokásos törlések mellett a Factory resetes menürésznél is formáztam mindent, még a két SDcard részt is.
Igaz ezzel flasmode-ba ragadt a telefon, de mivel múltkor csináltam .ftf-es visszaállítási lehetőséget, könnyedén visszatettem a gyári romot. 3. napja használom, és még mindig normálisan megy. Persze van olyan app ami megfogja, pl a skype, de csodálom hogy a gyorsasága a Slimét hozza kb. Pedig legutóbb mikor szervízből kihoztam a telót, 2. nap után már toltam is fel a Slimet rá, mert nem bírtam a gyárit.
Lollis launcher van feltéve rá, így a design is jóKellett neki ez a full ürítés... tele volt szeméttel már a rendszer
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
ubiessuni
tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget. Nekem slim_8.10 van a telefonomon. Minden szempontból tökéletes számomra, viszont most olyan problémám adódott, hogy nem tudok 5ghz-es wifi-hez csatlakozni (nem is látja), pedig a telefonnak elméletileg tudnia kéne. Saját hálóról van szó, ha átkapcsolom 2.4 ghz-re, azonnal látja és csatlakozik is. Lehet ez a rom "hibája"? Ha esetleg ki tudnátok próbálni, hogy másnak megy-e, megköszönném, esetleg cm11 vagy gyári -val müködhet?
Köszönöm -
szaszaboy0
tag
Sziasztok, akinek pörög a gyári fw mit csinált vele csak kitisztította meg greenefy meg zram es kész mert slimet használok gyors meg használható de mindig leáll valami alk.
Üdv Szabi
-
törölt tag
Bagyusz köszönjük szépen ! Mint az az ősrégi szállóige is tartja " Bagyusz rommmal vigad a magyar !
-
sgeza
veterán
válasz szaszaboy0 #48970 üzenetére
Én nagyjából összeírtam a különböző fórumokon és neten olvasott információk alapján, hogy mit érdemes tenni a gyárival, hogy jó legyen. Nekem azóta is egészen jól használható. Most azonban telefonról vagyok, így hirtelen nem tudom elküldeni a linket, amin elolvashatod az összefoglalót. Dobj rám privát üzenetet emlékeztetőül, vagy keresd vissza a hozzászólásaim között a linket!
Szerk.: hát talán ez az.
https://drive.google.com/folder/d/0B9AOEKz1IJRUdW50ZEFmZ0o1TFk/edit[ Szerkesztve ]
-
22balu
aktív tag
srácok minek kellet változtatni az uj cm11 transmitter antenna kiosztásán igy hogy a belsőt használja semmire nem jó...gyengétöl is kevesebb használhatatlan!
-
norbert1998
nagyúr
Mi történne, ha az sp-ben levőmmemória chipeket át forrasztanank dupla kapacitású darabokra?
Hd felbontású z vagy tégla? -
darvinya
titán
válasz norbert1998 #48978 üzenetére
Az jó lenne, de nem így van.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz norbert1998 #48980 üzenetére
Minden stimmel a RAM kockánál, akkor ott van lekezelés.
Mert most 1Gb van tervezre.
Sajnos itt nem úgy működik, mint asztali/laptop esetében ahol csak bepakolom a megfelelő RAM modult.Én is jobban örülnék neki.
Bár már kezdik lego szerű telokat próbálgatni, de az még elég messze van.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Aryon87
félisten
Gyári rendszerrel 4 nap után megtörtént az első "összeomlás", teló lefagyott, sötét kijelző, bekapcs gombra nem reagált. Hard reset kellett neki.. Azt hiszem maradok a bevált slimkatnál
-
dave0825
őstag
Nekem meg most pont bejön a gyári, bár pár dolog hiányzik a 4.4.4-ből, de akksiidőre, sebességre, multitasking-ra egyelőre sokkal jobb, mint a PAC, vagy a PA. Igaz, még csak 3 napja van fönt, úgyhogy ez még elég sokat változhat hetek/hónapok múlva (és gyanítom, hogy fog is ).
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Aryon87
félisten
válasz dave0825 #48983 üzenetére
Igen, úgy látom én is hogy akkuidőben jobb a Slimkatnál. Tegnap délelött vettem le töltőről, és normál használat mellett csak késő este kellett töltőre kapcsolni. Pedig átlagosan már félidőnél szokta kérni a töltést.
Ha még 1x ugyanígy befagy mint ma, megy vissza a Slim..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Nos hazaért a telefonom a szervizből szögre két hét alatt.
Teljesen megújult. Láthatólag kicserélték a kameralencsét karimával együtt, új hátlapot kaptam, mert le volt törve 4-5 pöcök, új akkufedélt (nincs már megrepedve) és szerintem aksit is kaptam, új érintőpanelt, mert most már látszik fényen a csíkozás, eddig nem volt, igaz hála az égnek halvány.
Úgy látom a LED-del nem csináltak semmit, mert alul szivárog ugyanúgy, illetve a keret és a LED közé mindig be tudom a körmöm dugni... Annyi baj legyen, remélem a sík terepen való érintést megoldották.Nem tudjátok esetleg miket cserélhettek?
Munkalapon ezek vannak:104/43 1271-0786
108/5
101/1 1266-6044
104/43 1228-8301
101/1 1268-3708
101/1 1268-3707
104/43 1268-3703
104/43 1281-0042
104/43 1271-0393
104/43 1213-6313
104/43 1270-9860Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Aryon87
félisten
válasz SkiDev #48985 üzenetére
Jó neked hogy kaptál új hátlapot. Nekem van 4 pöcök rajta és nem cserélték.
A papíron nekem is kb ennyi felhozatal van, csak nemtom mi micsoda lehet.
De akksi és hátlap kivételével minden új rajtaXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
SkiDev
senior tag
válasz Aryon87 #48988 üzenetére
Elcseréltem volna egy keretre a hátlapot, mert az azért már eléggé kopott.
Én is csodáltam, hogy csak úgy felírta, hogy ha már mindent írunk akkor írjuk be azt is...Nem tudtam, hogy fenn van, akkor utánakeresek. Köszönöm a válaszokat!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Aryon87
félisten
válasz SkiDev #48989 üzenetére
Nekem a hátlapot már a lélek tartja
Minden fullra ki lett cserélve, még a keret is, mert azon voltak kisebb karcok az eséstől, ezen meg nincs
Az hogy a hátlapot be tudom nyomni, fene se tudja miért, valaki azt mondta kaptam új akksit is.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
törölt tag
Nekem eddig nagyon jó az utolsó CM, felraktam hozzá a z3 billentyűzetet. Majd ma kiderül meddig bírja idővel kB ugyanannyi nyomkodás mellett. Mondjuk azt én is sajnálom, hogy a slimből már nem lesz egy ilyen változat, ez van. Nagyon örülök ennek is.
-
Sordoran
addikt
Hétvégén frissítettem appokat, és azóta 2x is sikerült lefagynia telefonnak. Egyik hajnali fél 3kor (megfagyott óra feloldóképernyőn innen tudom mikor állt le), emiatt nem is ébresztett, ma meg ébresztés után jó volt, majd reggeli végeztével megint, tünet: feloldókép bejön, feloldás után nem jelenik meg felül az óra, nem reagál semmi érintésre launcher, alul gombok nincsenek, egyedül kikapcsoló gomb reagál, amivel kikapcsolhatom, újraindítás után jó. Ha lezárom képernyőt akkor meg 1-2 percig nem is tudom visszaoldani fagyásnál, első alkalommal ki is írta, hogy a Google app nem válaszol. Valakinek hasonló van/volt, vagy egyedi eset? Töröltem minden app cache-t, remélem megjavul, bár másfél év után érik az újra rakás.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
bogil99
aktív tag
Én már egy ideje kikapcsoltam az automatikus frissítést. Csak azokat frissítem, amit feltételen kell (na ilyen nem nagyon van, talán a BKV menetrenden kívül). Általános tapasztalatom, hogy az appok nem nagyon lesznek jobbak, csak nagyobbak és sokszor használhatatlanabbak, fölösleges új fícsörökkel.
Ezzel el tudtam kerülni azt amikor mindenki panaszkodott, hogy a Google alkalmazások ébresztgetik a telefont.
N5110,N3110,N3130,N7210,XperiaSK17I,XperiaSP,XperiaZ1C,Xiaomi9,12 ProMax
-
darvinya
titán
FM transmitter gyári fw-n
Ezt letölt:[link]
Root jog kell és Headset!
Telepít, indít, zenelejátszó indít, felugró ablakban root jog meg ad (Lehet előtte SpiritFM összeomolik, nem kell vele törödni!)Sáv beállítható, de automatikusan ideálisra teszik.
Hangerő a leadó készüléktől is függ.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
air
nagyúr
válasz bogil99 #48994 üzenetére
"Ezzel el tudtam kerülni azt amikor mindenki panaszkodott, hogy a Google alkalmazások ébresztgetik a telefont."
Ez így tévedés. Nem a Google alkalmazások ébresztgetik a telefont, hanem a Google Play Services. Ez pedig magától frissül, ennek a frissítését nem tudod megakadályozni. Illetve ha törlöd a frissítéseit, akkor vagy egyáltalán nem működnek, vagy megfelelően nem működnek a Google alkalmazások (Naptár, Gmail, Keep, YouTube stb.)
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
dave0825
őstag
válasz darvinya #48995 üzenetére
Neeeeeeeeee. És tuti, hogy működik is? PAC után jöttem rá a PA-n, hogy hiányzik az FM tm., de most gyárin vagyok, és eddig jól elvagyok vele, de itt is hiányzik/zott.
Amúgy honnan van, ki csinálta? Bagyusz azt mondta nekem, hogy ha nincs a framework-ben bent az FM tm. API, akkor hiába az .apk, nem fog menni. Hogy kerül bele ezzel az .apk telepítéssel a framework-be? Vagy gyárin alapból benne van?Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
dave0825
őstag
válasz dave0825 #48997 üzenetére
Hát nekem nem megy. Egy másik SP FM-rádióján próbáltam, a beállított frekvencián tök csönd van, eggyel odébb nyomom, ott sistereg, tehát észleli, hogy ott lenne valami, de nem szól semmi. Újraindítottam a telóm, ugyanez. 1 számmal viszont sikerült, ha azt elindítom, akkor szól, átnyomom egy következőre, azon nem. Rendes rádión nem tudom kipróbálni, koleszban nincs ilyen.
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
törölt tag
Valami nagyon nem stimm evvel az új CM-mel egyszerűen nem akar merülni ! 20 óra 50 perc használat után ebből képernyő 4ó 12 p , CM browser 1ó 33p és még 38 %-on áll az aksi.Szóval az 5ó Ki a , 5ó 30 perc simán meg lesz evvel is mint a gyárival.Xperia Z3 Keyboard V6.4.A.1.44 For 4.1+ ezt lehet CWM - alól telepíteni CM-be is slim-be is, szótár is letölthető hozzá. Szerintem be lehetne rakni az összefoglalóba
-
darvinya
titán
válasz dave0825 #48997 üzenetére
Működik, különben nem írtam volna ki.
Gyárin próbáltam(általam tisztított) és másik SP-n(asszonyé volt közelben) hallgattam(átraktam más frekire) amit a telo sugárzott.
Headset kell teljesen bedugva.
Semmi nem kell más csak az app amit linkeltem.(#48998) dave0825
Nekem Walkman-nal megy rendesen.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest