- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lubezki
csendes tag
Tudja valaki, gyári bőrtok rendelhető már a készülékhez?
-
enzo89
csendes tag
Sziasztok!
Egy P6210-es Tab és a Galaxy Tab 2 (P3110) között vacillálok. Elviekben a Tab 2 lenne az újabb és elvileg jobb gép, mégis sok tekintetben visszalépésnek tűnik a Plus-al szemben. Ez alatt értem a gyengébb órajelű processzort és az alapból kevesebb tárhelyet. Ahogy olvastam a a 6210-es frissíthető (vagy frissíthető lesz) a legfrissebb androidra így a későbbiekben ez sem lenne differencia. Akkor a Tab 2 mégis mivel tud többet, vagy miért kerül egy kb. 5össel többe? Szerintetek melyik éri meg jobban, vagy melyik gép jobb?
-
tvamos
nagyúr
Mind egy kutya! A Kinaiak a leg genyabbak. Adnak valami jo cuccot... olcson... a kovetkezot meg mar dragabban adjak, de az mar szar. A masik verzio a rogton szar, es eltunik a gyarto is, a kereskedo is. Persze biztos van kivetel, de... mindet csak a penz erdekli. Pont olyanok, mint a vevok!
Osszehordom itt a sok b...ROMsagot!..
De off topic-ban!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
mycso
veterán
A tab2, egyetlen elhanyagolható dologban jobb a plusnál: a plus "csak"sima HD (1280*720p) videót tud maximálisan rögzíteni, a tab2 pedig fullHD (1920*1080p) videót is tud felvenni.
Egyébként minden másban a plus jobb.[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
csharles
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen a képernyő minősége? Mármint nem fárasztja-e a szemet, stb.
Ja, és a P3100-nál mennyivel jobb? Csak a képernyőnél érezhető a különbség? A kettő közül melyiket javasolnátok , az árat is figyelembe véve? Esetleg P6800? (megéri a többletköltség?) Köszi[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz csharles #308 üzenetére
A kérdésedre pont a hozzászólásod felett van a válasz.
Egyébként a p6200 kijelzője teljesen tökéletes, nem fárasztó órákon keresztül sem nézni, megfelelő a fényereje is.
A p6800 (már ezt is kitárgyaltuk párszor), viszont jobb alternatíva lehet, mint a p6200, ha pénzügyileg belefér még a keretbe.
Ez amivel többet tud a p6200-tól:kijelző a p6200-nál:
PLS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
600 x 1024 pixels, 7.0 inches (~170 ppi pixel density)p6800:
Super AMOLED Plus capacitive touchscreen, 16M colors
800 x 1280 pixels, 7.7 inches (~196 ppi pixel density)Illetve a p6800-nál nem 1.2GHz-es a proci, hanem 1.4GHz.
Az, hogy mennyivel ér többet, illetve megéri-e a többlet pénzt, azt nem fogom tudni megmondani (sőt talán senki), ezt döntsd el te.
Tehát akkor a sorrend (tudás/erő):
P31x0<P62x0<P68x0
-
Atocha
senior tag
Na erre befizetek....
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
Atocha
senior tag
Annyira ne örülj annak a procinak... Az is csak egy Cortex-A9-es mag, csak 4 van belőle.
Ezt a kettőt se sok használja ki. Egy 2 magos Cortex-A15-ös krait mag is ott van a 4 magos exinosnál. Na majd abból egy 4 magost egy Mali6xx-es gyorsítóval... Az már igen.Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
tvamos
nagyúr
Az A15 meg sokkal odebb van... foleg 4 maggal... nekem nincs bajom, a PoverVR-rel sem... de jo lenne mar egy rendes tab, mert a 4"-os teledonom nagyon kicsi, de olyan tabot akarok, ami nem jobb nala. (Tegra2.) Amit most arulnak tabot 7-8" + ICS... azok alig jobbak. Akkor meg nem vinnem magammal ugyse!
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
csharles
csendes tag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ezeknek a tableteknek az aksija kb. mennyi évet/feltöltést bír ki? Mármint nehogy az legyen, hogy 1-2 év múlva nem bír majd csak 1 órát.... (ja, és igen, tudom, hogy a fejlődés, meg 1-2 év múlva nem lehet tudni...)
-
Prien
addikt
válasz csharles #315 üzenetére
Régebben mintha olvastam volna erről, hogy kb.5-600 töltés után kezd el romlani a kapacitás...de majd valaki hátha tudja pontosan.
Amúgy ez inkább a kínából berendelt tábláknál lesz gond, mert azt körülményesebb lesz cseréltetni. Egy Samsungnál no problem, mivel jó suppport van hozzá, gari időn túl is simán megoldható a szervizelés, persze pénzért.A kevés is több a semminél.
-
tvamos
nagyúr
válasz csharles #315 üzenetére
Ez az 1-2 ev... igy nehez specifikalni. Attol is fugg, hogy hogy hasznalod. Ha feszt rajta logsz, es naponta kell tolteni, akkor az egy evben 300 feltoltes, ugy ne vard, hogy 10 evig birja. Nyugodtan szamolhatsz azzal, hogy 200-300 ciklus utan mar eszreveheto a kulonbseg, es 1000 utan mar jelentos. (Ahogy emlitetted, csak 1-2 orat bir.) Persze, vannak pozitiv, es negativ peldak is. Mashol panaszkodnak a P1000-re, mert azt vartak, hogy orokjaros lesz az aksi benne, de nem... (Keress ra az Android tabletes topicban.)
Annyit megjegyeznek, hogy Kinaival viszont vannak nagyon rossz tapasztalatok. (Pl nekem is.) Olyan aksik, amik mar az elos par toltes utan sem birjak etetni a tabot/telefont. Pl. a telefonom a kinai aksival, 3G netezessel 0.5-1.5 ora utan kikapcsol. 5 perc mulva visszakapcsolva megint ennyi. Ha a GPS-t is bekapcsolom hozza, akkor par percet megy.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Atocha
senior tag
Hali all!
Úgy érzem az lesz a legjobb, ha legközelebb csak Nexus termékeket veszek.
Arra van, lesz frissítés... ha nem is a végtelenségig, de 2x 3x biztos.
Utána úgyis lecserélem.Köszi Samsung...
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
mycso
veterán
Hát, ha elért ha nem, én még mindig azt mondom, hogy nekem (60% internetezés - fórumok, böngészés, néha letöltögetés-, 30% film nézés - általában br rip-, 10% egyéb -játék, navigáció, zene, stb..- ) a p1000-es galaxy tab bőségesen elegendő lenne, még mai napig (mondjuk nem is azért cseréltem le, mert nem voltam elégedett vele).
Természetesen más felhasználás mellett (pl. most nem is tudok olyat mondani, ami indokolná), lehet, hogy kell a több mag...
-
mycso
veterán
Na, mondjuk igen, egy fontos momentum kimaradt, az pedig a kijelző. Mert bizony azok között van különbség, felbontásban, megjelenítésben és fogyasztásban is.
Ez mondjuk már lehet ok a váltásra.
(mondjuk pont én beszélek, S3-al...hogy nem kell a 4 mag, egyébként tényleg feleslegesnek érzem )Csak már nyomnák ki erre is az ICS-t, a p6800 tulajok olyanokat írnak, mintha kaptak volna egy teljesen új táblagépet. (mondjuk nem is csodálom, mert ez a HC, egy ....)
[ Szerkesztve ]
-
csharles
csendes tag
A prezi előadásokat/prezentációkat meg lehet nézni Androidon?
Érdemes-e és ha igen melyik frissítést felrakni? Hol és hogyan tehetem meg mindezt?
Milyen bőrtokot javasoltok? (ha érdemes)
Köszi a válaszokat! -
mycso
veterán
Nahát-nahát....ugye megmondtam:
PDA: P6200XXLQ1
CSC: P6200OXALQ1
Version: 4.0.4
Date: 2012-06-26
Regions: Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United KingdomMost töltöm a tabom, aztán irgalmatlan backup, majd megy is fel
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Lehet, hogy primitív kérdés, de megkockáztatom. Mivel csinálsz backup-ot? CWM-mel? Ha jól tudom az még nem megy ICS alatt, tehát nem lehet vele visszaállítani semmit.
Titaniummal? Erre a firm-re még nincs root se, tehát a Titanium sem megy rajta.
Akkor mire jó a mentés?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
mycso
veterán
Természetesen CWM mentés lesz az eredeti romról, mert hát a sammobile-on nincs fent a Magyar Telenoros rom.
Tehát arra jó a mentés, hogy garanciális probléma esetén, vissza tudjam állítani az eredeti állapotot.
Illetve Titaniummal gondoltam még 1-2 programot, de igazából nincs olyan ami nagyon fontos lenne, így azt hanyagolom...Rootot valószínűleg meg tudom oldani, meg a CWM-et is, de majd jelzem, hogy mire jutottam.
-
csharles
csendes tag
Én arra lennék kíváncsi mennyivel lesz gyorsabb az egész? Mármint érdemes-e feltenni? Köszi
-
air
nagyúr
De ha fent van a CWM akkor az már nem eredeti állapot. Gondolom ők sem hülyék, nyomnak egy recovery boot-ot és már látszik is, hogy nem az eredeti recovery partíció van rajta. Pont te erősítetted meg egy másik fórumon, hogy a CWM felrakásával ugrott a gari. Vagy a recovery partíciót is vissza tudod állítani az eredetire?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
mycso
veterán
Nyugalom...
A CWM felrakásával vagy rootal, vagy a nem megfelelő rom felrakásával ugrik a gari valóban.
Természetesen visszaállítanám a nandroid backup vissza flesselésekor a root jogokat is (a hozzátartozó fájlok törlése) és az eredeti recovery-t is felraknám, így eredeti lenne.
Majd csinálok a gyári visszaállításhoz is, egy leírást, csak ma már sem időm/sem kedvem romokat flesselni ide-oda. (illetve azt majd még meg kell tudakolni, hogy simán megy-e az ICS --> HC downgrade).
Egyébként fent van az ICS, rootolva van, gyors, szép, egyelőre még ismerkedés/telepítgetés folyik, illetve írom hozzá az okosságot, hogy hogyan kell felrakni, rootolni.
-
mycso
veterán
Nos, a honeycombról készített backup visszaállításával kapcsolatban, még nincsen tapasztalatom, mert nem próbáltam.
Ma már nincs rá időm, így ennek tudatában csináljátok, hogy egyelőre nem tudom azt mondani, hogy 100%-osan visszaállítható az eredeti állapot.(bár valószínűleg az a menet, hogy vissza egy stock HC rom, majd arra CWM, és onnan visszatolni a backupot...majd holnap, vagy a napokban ha lesz rá időm, akkor megnézem)
ITT az ICS szekciónál megtalálható a frissítési folyamat leírása.
-
air
nagyúr
Szerintetek az normális hogy egy friss boot után ezt látom?
Az 1GB RAM-ból kapásból eltűnik 225MB (feltételezve, hogy már ott sem 1024MB az 1GB, hanem csak 1000MB )
Ha azt veszem, hogy amit a rendszer alapból elfoglal az már eleve nem is látszik, akkor OK a 775MB. De akkor mi a jó isten viszi el a 309MB-ot? A grafikus felület? Pláne egy fél napnyi használat után már 400MB feletti (~450-470) a foglalt memória, még akkor is ha nyomok egy "Mem. törlést".Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
-
mycso
veterán
Nos, nekem sebességre mindenképp jobbnak tűnik, a gyári TW-vel is tökéletes, nem kell másik launcher.
Böngésző alatt is jobb lett a sebesség, pl a görgetés is.
Akku időröl egyelőre még nem tudok nyilatkozni, de úgy fest, hogy a HC szintjét simán hozza.
A modem ami benne van, jobb az eddiginél, ott is van HSPA ahol eddig nem.
Wifiben is erősebb.Én asszem, hogy pontosan ezt vártuk el és teljesült is, nekem mindenképp pozitívak az eddigi tapasztalataim.
Tényleg olyan, mintha eddig csak demo vagy csökkentett módban használtam volna a tabot.
-
Atocha
senior tag
Most üzemeltem be a kiest a gépen. Elvileg ott kell majd a készüléket frissíteni, ha hivatalosan akarod igaz?
Ez a szoftver amit feltettél, ez gyári hivatalos samsung ics P6200-ra?
Ha igen, akkor miért nem teszi közre a samsung?Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
mycso
veterán
Igen, hivatalosan KIES vagy az eszköz névjegyéből FOTA. (illetve ha megfelelő romot raksz fel, akkor ODIN is jó)
Igen amit linkeltem/feltettem, hivatalos rom és természetesen közzé is van téve, csak nem Magyar tabra jött ki (mi azért nem is látjuk pl. KIES-en). Ez Osztrák, független tabokra kiadott változat.
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
Nem feltétlenül kell várni, hiszen már ez is egy hivatalos, végleges rom. És mint írtam, eddig csak pozitív tapasztalataim vannak vele. De, mindenképp valahonnan megkell szerezni a mostani romod vagy lementeni, hogy garanciális probléma esetén vissza tudd tenni.
Várni pedig lehet (valószínû), hogy még hónapokig kell majd a Magyar független romra, a szolgáltatósokra meg mégtovább.
-
csharles
csendes tag
Azt megkérdezhetem, hogy a szoftverfrissítést nem csinálja meg maga a Samsung szervíz? Vagy naiv kérdés?
-
Tin
veterán
a friss ICS-es 6200 tulajok tudnának nyilatkozni az akku idő változásról? javult, ha igen, kb. mennyivel? mert az xda-n mindenfélét lehet olvasni...
nekem amúgy 6210 van, szóval még várhatok, csak érdekelne mire számítsak...
-
mycso
veterán
Akku időben jobbnak tűnik.
Számszakilag, kb. azt tudja most WCDMA (h/3g) kapcsolattal, mint HC alatt GSM (e) alatt. Tehát ez nagyon pozitív.
Bár nálad 6210 alatt, nem tudom, hogy ez hogyan fog megmutatkozni...(#347) csharles: ha van/lesz rá a régiójában kiadott frissebb rom, akkor garanciában meg kell csinálniuk a frissítést. Bár az ott hon is max 1-2 kattintás. (KIES vagy FOTA még egyszerűb)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- További aktív témák...
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest