- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Apple notebookok
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy W – racionális döntés
i8150
[olvasd el az összefoglalót!]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wonderboy9
csendes tag
Hallo , Valaki tudna segíteni, hogy CM 9 beta 4 -et, hogyan tudnám telepíteni ?!
Addig eljutottam hogy kicsomagoltam , most van egy boot fájlom meg két mappám. -
stvnppp
senior tag
válasz Wonderboy9 #7952 üzenetére
Nem kell kicsomagolni! Amúgy miért nem az RC-t rakod fel?
Leírás a telepítéshez! -
pszabi87
tag
Jaja az RC jobb (gondolom, én eleve azt tettem fel)
Egyébként második napi -személyes- verdikt a CM9ről:
A kamera annyira nem is rossz, mint a leírások alapján tűnt. Féltem tőle, de na... azért csak látszott a fotón, hogy hókifli (és FB-n is, mert like-olták)
A Polaris Office hiányzik, keresem is, mert pdf/doc stb fájlok megfordulnak, kell.
Az újabb reader iszonyat (persze lehet ez független ettől, de ennyi blank screent..)
A wifi-re csatolás lassabb. Nem zavaró még, de valamivel lassabb és könnyebben elveszíti a jelet itthon.
Az ES Explorer és pár másik app nem látja az external sd-t. Ennek mi lehet az oka? Mert egyébként pl MX Player lejátssza a videókat róla szóval nem általános a hiba. (tudom tartalmazott az rc egy másikat, de azon nem lehet appokat uninstallálni)
A hívások macerásak nekem. Kényelmes volt a címtárban eltolni balról jobbra és ment a hívás, vagy jobbról balra és ment az üzenet. Ezeket egyesével gondolom nem egyszerű visszavarázsolni... Oh és új üzenetet akartam küldeni az üzenetekben (magyarán új üzenet küldése) és képtelen voltam címzettet megadni! A nevet begépeltem és nem csatolta a számot (nem adott fel legördülő ablakot), viszont nem is találtam bármi olyan menüpontot, amely segítségével magam tudtam volna kiválasztani.
Zenelejátszót még mindig nem találtam, most jön majd a poweramp. Sajnos a Folder (mappa) alapján való lejátszások az appok 90%-ában nem található meg.
A képszerkesztők közül olyan ismertek véletlen, amelyikkel ki lehet jelölni területeket és azokkal műveleteket lehet csinálni (pl fakítás), míg a többi statikus marad stb? Emiatt szerettem a samu sajátját
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Tudom java szőrszálhasogatás! De nekem ezek megszokott kényelmi dolgok voltak, amelyek most tűntek fel, hogy hopp nincsenek.
Oh és akku. Az viszont második nappal is már érezhetően gyengébben muzsikál: zavaróan. Eléggé sokat használom, de ritkán kellett nap közben töltenem a kisdögöt. Ma kellett..
Sőt igazából egy este alatt (kb éjfél - reggel 7) elment 15+%, amit picit soknak érzek.Erre van valami ötletetek, hogyan lehetne csökkenteni? A wifi kikapcs + 3g stb trükkökön kívül, mert ezeket alap, hogy kikapcsolom, ha nem kell. Ajánlották neten a better battery stats appot, de az hogy működik? Látom, hogy hogyan oszlik meg az akku fogyasztása, de nem appok szerint, szóval még csak azt sem tudom miért fogyaszt jobban. A CPU Spy-jal néztem a procit. 67% deepsleep és kb 32% 245 mhz, szóval nem éppen csúcson pörgetem (nem játszottam egy ideje).
Illetve néztem a Ramra is vannak megoldásai az RC-nek, hogy gyorsabb legyen a gép. Ezek mennyire veszélyesek? Emlékszem taglaltatok egy technikát, amely segítségével digitális ramot lehet létrehozni az sd-kártya egy részén, de az az sd-kártya élettartamát is csökkenti. Ezek is hasonló módon ártalmasak, vagy nem? (bocsi, hogy ennyit kérdezek, de a zRamra is rákerestem, de sajnos linuxos forrásokat kaptam, androidot nem találtam). -
SkyLaci
őstag
válasz pszabi87 #7954 üzenetére
Polaris office: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1975182&highlight=polaris
A RAM beállításoknál én gátlástalanul bekapcsoltam mindent, és nem lett baja a telefonnak (3 hónap alatt), de attól még lehet hogy veszélyes, nem tudom.
másnak is feltűnt hogy cm10-nél több a szabad RAM (szinte mindig 100 MB fölött), mint cm9-nál (mindig 50 MB körül volt nekem)?
-
dipeti
senior tag
válasz pszabi87 #7956 üzenetére
Sztem jobb, mint a CM9. Én - azt hiszem beta2-nél váltottam alpha1-re - meg vagyok vele elégedve. Gyorsabban indulnak a programok, nincs nagy baj a memóriakezeléssel. Nem fagy, a 3-as kernellel meg szép folyamatos is (a PB-nek köszönhetően). Kár, hogy a 3-as kernellel nem működik a kamera.
A batteri fogyasztás kellemes, nincsenek benne - nekem - hiányzó funkciók.Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
l86544
aktív tag
Vissza is cseréltem a CM10 alpha3-ra a rom-ot és azóta minden rendben az akkuval.
Ugyanolyan használat mellett sokkal kevesebbet fogyaszt a telefon. Ezzel simán megy egy napot míg a CM9-el egy félnap után tölteni kellet.
Ha kamera alkalmazás egy kicsit javítva lesz nagyon jó kis rom lesz.https://mowned.com/lajos-szab
-
SkyLaci
őstag
válasz pszabi87 #7956 üzenetére
kamera van, 2,6-os kernellel
szinte minden működik
ami nem működik gyári rommal szemben:
- samsung-féle húzogatós tárcsázó (exDailer-rel megoldható, de mégsem olyan)
- állítólag rosszabb a kamera (de nekem ez nem tünt fel igazán, szerintem ugyanolyan jó mint a gyári, avagy ugyanolyan rossz mint minden telefonba épített kis kamera modul)
- fm rádió alapból nincs, de SpiritFM-mel működik
- nincs flash böngészőben
- asszem ennyiamivel jobb mint a gyári:
+ testre szabható statusbar (pl %-os akksi jezlés)
+ "energiagazdálkozás" kapcsolók testre szabhatósága (mobilnet, 2G-3G-2G/3G, zseblámpa, kijelző kikapcsolás ideje, wifi tether, stb)
+ google now (bár lassú szerintem..más szerint is?)
+ testre szabható képernyőzár
+ adatfigyelés
+ képernyő forgatása bármelyik irányba, és bárhogy fixálható
+ gépelésnél kurzormozgatás hangerőgombokkal
+ teljesítmény, memória kezelés beállítások -> akksin is lehet spórolni ezekkel
+ holo UI
+ új gmail app
+ videó és hanghívás Google Csevegőben
+ nincsenek felesleges gyári samsung appok
+ és még pár kellemes apróságami nem működik cm9-el szemben:
- háttértár felcserélés
- polaris office 4 (de a 3 működik)
- a kameránál kevés beállítási lehetőség van, de működik
- nincs flash a böngészőbenamivel jobb a mint a cm9:
+ google now
+ (szerintem smoothabb a müködés, jobb a RAM kezelés)
+ lockscreen testre szabható (már rég használtam cm9-et, ott asszem nem lehetett)
+ most ennyi jutott eszembe[ Szerkesztve ]
-
pszabi87
tag
Köszönöm az agytágítást!! Akkor lehet felmegy az alpha 3 2.6-os kernellel tesztre!
-
törölt tag
válasz pszabi87 #7961 üzenetére
Szia cm10 zip fajlt (mert ha jol olvasgattam ezt szeretned feltenni), bemasolod az sd kartyara hozza a gappset
bemesz recoverybe es wipe/data wipe/cache format/system wipe/dalvik cache es ramesz az install zip from sdcard es flasheled eloszor a romot majd egybol a gappset es reboot varsz es voila! remelem azert a helyesirasi hibaktol es az ekezet nelkuli irassal is ertheto volt.Nos az en kerdesem az lenne h akkor 2.6 kernel alatt a kamera olyan a cm10ben mint a cm9ben viszont olvasgattam h cm10 jobb akksi idoben es ram kezelesben mint a cm9? es a jatekokat cm9 vagy a cm10 viszi jobban? most cm9 rc2 van fennt de ha 3 szempontbol barmiben is jobb a cm10 rakom is fel koszonom es BOLDOG KARACSONYT MINDENKINEK
-
SkyLaci
őstag
válasz pszabi87 #7961 üzenetére
nem tudom mennyire kell részletezni
1 - CWM Recovery felrakása Odinnal (első hsz alapján, a legújabb CWM-et xda-n találod a telóhoz)
2 - üzenetek, hívásnaplók, fontos adatok, fájlok mentése, hogy feltehesd az új rendszerre
3 - Rom teleptése
- zip fájlokat felmásolása a memóriakártyára (rom és gapps)
- indítás recovery módban
- mentés készítése a rendszerről (hogy később visszatehesd, ha nem sikerül vmi, vagy nem tetszik az új rendszer)
- wipe data (minden töröl a belső memóriáról), wipe cachej
- install zip from sdcard
- choose zip from external sdcard
- kiválasztod a rom zip-et
- yes - instal......
- megvárod mig befejezi
- install zip from sdcard
- choose zip from external sdcard
- kiválasztod a gapps zip-et
- yes - instal......
- megvárod mig befejezi
- reboot system now
- kész[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Nem kellene egy kicsit aktualizálni az 1. hsz-t amúgy? Elég sok dolog alakult már (hála az égnek) azóta... Hirtelen amúgy azt sem tudom mi van benne meg mi nincs...
-
pszabi87
tag
bocsánat a dupláért!
Szóval köszönöm a válaszokat, de nem a cm10-et nem tudtam telepíteni, hanem a polaris office-t. a zip fájlban 2 mappa is van, de nincs leírás, hogy hogyan kellene feltenni!
-
FalconKnight
aktív tag
Érdemes alapsávot frissíteni? Nekem xxlm6 van. Az alapsáv frissítés csak odinnal megy ugye? Melyik most a legújabb gyári ROM?
Falcon
-
ComptonLA
tag
válasz FalconKnight #7968 üzenetére
xxlm9
Ez áprilisban jött ki. De van ennél újabb is, vmi svéd, meg olasz, de azokban is van magyar nyelv. -
SkyLaci
őstag
válasz pszabi87 #7967 üzenetére
ja bocsi, flashelni kell a zip-et, mint amikor romot flashelsz (most már én is a polaris officeről beszélek )
(esetleg egy biztonsági mentés nem árthat elötte, sosem lehet tudni)
cm9-hez polaris office 4
cm10-hez polaris office 3 (sajnos a 4 nem megy rendesen)[ Szerkesztve ]
-
pyron25
aktív tag
válasz FalconKnight #7968 üzenetére
Nekem is xxlm6 van alapsávnak. Már egy párszor feldobtam a kérdést de nem kaptam rá érdemleges választ. Lehet hogy valami kevéske változhat vele de szerintem hatalmas különbségeket nem lehet észrevenni a tesztek eredményeiből sem.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!
-
pszabi87
tag
válasz SkyLaci #7970 üzenetére
Works like charm, köszi
a 3-ast teszteltem pdf-re és xls-re is szóval coolmás! es-ben is látom már a külső sd kártyát
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.qbanin.binder&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInBsLnFiYW5pbi5iaW5kZXIiXQ..
xda-n leltem erre a topikra
és ma/holnap tesztelem a powerampot is
tényleg még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget
egyre coolabb a kis szörnyeteg! nem hittem, hogy ennyi van benne! -
törölt tag
Sziasztok!
Ritkán írok a fórumba, de sűrűn olvasgatom. Az én készülékem is megjárta a szervízt (szervízfutárral) és cserélték az akkut is pedig azzal nem volt problémám (Ezt csak azért írtam le, mert látom sokaknak problémás az akkuja)
Meguntam a gyári rom belassulásait és feltettem próbaként néhány romot, legjobban a Bagux tetszett meg, de van egy problémám, mégpedig hívás közben (kikapcsolt kijelzővel) a hangerő gombok nem működnek. Kétszer is újratettem, de továbbra sem működnek. Esetleg aki használja(ta) ezt a romot találkozott hasonló problémával?
-
tomp
félisten
válasz #53614870 #7976 üzenetére
Ha hangerőt akarsz módosítani eltartod a füledtől, hogy bekapcsoljon a kijelző és már mehet is a hangerő növelés/csökkentés.
Ha bt-n akarsz küldeni fájlt, akkor az ES File Explorerrel nem fog menni. Másold be a system/app mappába a kiszedett "MyFiles.apk" fájlt és menni fog. -
tomp
félisten
-
nagyúr
Sziasztok!
XDA-n lévő Slimbeam romot próbálta már valaki?
-
dipeti
senior tag
-
dipeti
senior tag
Ha elfogy a memória egy pillanatra bontja a wifit. Ezt onnan tudom, hogy a legizgalmasabb pillanatokban kilép a Plants vs. Zomibes. Mostmár, csak azért nem teszem vissza az arco-félét, mert elveszteném a mentéseket.
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
pyron25
aktív tag
Valaki próbálta már a CastagnaIT kernelt?
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!
-
l86544
aktív tag
CM10-ben be lehet állítani a fényképezőgépnél, hogy a memória kártyára mentse a képeket.
https://mowned.com/lajos-szab
-
SkyLaci
őstag
talán a tárhely felcseréléssel a mamiórakártyára megy, vagy az AOSP Camera, vagy Camera JB+...ezek csak ötletek egyiket sem garantálom
-
Kiskera01
csendes tag
Most nézem a fórumot , megláttam hogy Bagux V2 azt hittem elolvastam vagy valami , de nem! Viszont change logot nem láttam majd meglesem jobban ;-) :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az összefoglalóban nagyon sok kérdésre választ kapsz, ezért kérünk, hogy mielőtt hozzászólnál a fórumhoz vagy (!)nekiállnál flashelni a telefont(!) alaposan olvasd át!
Összefoglaló tartalma:
- Rövid leírás
- Doboz tartalma
- Garancia
- Hibák
- Recovery mód
- Download mód
- Wipe/Full Wipe
- Root! (Unroot)
- A készülék szoftverének (FW) frissítése, cseréje, javítása:
KIES; (F)OTA; ODIN
- CWM (ClockWorkMod)
- Custom ROM telepítése (+frissítés)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Crypto Trade
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest