-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
-
Szellem.
nagyúr
válasz Amos17 #18633 üzenetére
Köszönöm az észrevételeidet. Gondolkodtam, hogy válaszoljak e vagy sem, de inkább leírom amit gondolok.
Előre bocsájtom, nem trollkodni, nem isteníteni vagy szidni akarok eszközöket csak a saját tapasztalataimat és gondolataimat írnám le.
-Amióta létezik ez a topic azóta olvasom és bizony van rajtam kívül más is aki nem elégedett az S6-al és annak szoftverével. Amióta létezik S széria, azóta mindegyik megvolt és sose volt a Samsung az éllovasa a saját szoftverének optimalizációját illetően a toppon. Más gyártóról is elmondható és az ellenkezője is!
-A telefonom független, SES-ben vásárolt és nem mókolt. A fent leírt dolgokat megcsináltam, és mégsem vagyok elégedett. Amióta van Androidos telefonom sose rootoltam a telefonjaimat és sosem tettem fel a gyáritól eltérő szoftvert. Konkrétan, ha kijött egy frissítés azt raktam fel, mást sosem. Lehet ez az én hibám, de sose akartam rootolgatni a telefonjaimat.
- A telefonom nem egy hetes, hanem több hónapos és ennek ellenére már be kellett volna állnia. Voltam vele szervízben, ahol bizony megállapították, hogy teljesen rendben van az akkuja.
-Az alkalmazás optimalizáció szerintem sem ér sokat! Nem vettem észre, hogy segítene, ha bekapcsolom, ha nem. És itt 3 hetes ciklusra értem a kikapcsolt illetve bekapcsolt állapotot.
-A készülék szoftvere nem smooth, nem energiafelhasználó barát. A P8-at pedig azért hoztam fel, mert véleményem és a gyakorlat szerint, nem feltétlen a hardver erőssége vagy gyengesége határozza meg, hogy milyen egy készülék akkuideje. Ha az a szoftver jól van elkészítve, jól van optimalizálva, akkor igen sokat spórolhat az akkuidőn a felhasználó számára. De, mivel azt írtad, hogy gyenge hardverű telefont hasonlítottam össze az S6-al, akkor egy másik példával érzékeltetve a Sony Xperia Z5 is smoothabb rendszer és akkuidőben is jobb, mint az S6. Konkrétan az S6 energiagazdálkodása egy nulla az Ultra Mód kivételével.A Sony kicsit többet nyújt ezen a téren, de a Huawei P8-a is többet nyújt.
- Nem azt mondtam, hogy az iPhone 6 felülete szabható jobban testre, hanem a szoftvere, pontosabban a motorháztető alá picit egyértelműbben lehet belepiszkálni. Több beállítási lehetőség van, hogy az adott alkalmazásoknak mit engedélyezek, stb. De, említhetem a P8-at is, mert hasonló a helyzet, hogy az androidnál maradjunk. Hozzáteszem, nem szeretem az iOS-t és az iPhonet sem! 1 hónapig bírtam vele, utána megváltam tőle, mert nem tudtam megszokni a kötöttségeit, stb. Azt viszont becsülöm, hogy az iPhone 6 jobban volt optimalizálva a gyengébb hardverre. Azon a szaros 1 giga ramon jobban és smoothabban futott a rendszer, mint a bivalyerős S6-on az android a TW-vel. Nem hiba nélküli a iPhone, és nem is akarom ezt ragozni. Csak példaképpen akartam felhozni gyártókat, hogy ha odafigyelnek a szoftverre, sokkal többet és jobbat ki lehet hozni a készülékeikből! Nem hiszem, hogy egy 300ezer forintos eszköz esetében mókolgatni kéne a szoftvert, hogy viszonylag normálisabban bírja az akku.
-És itt ki is térnék az árra, amit szerintem tévesen írtál le. Lehet, hogy most az S6 Edge 128 gigás változata olcsóbb, mint a 6S ugyan ilyen kiadása. Viszont, a 6S új készülék, míg az S6 Edge lassan 1 éves lesz. És bizony, amikor az S6 Edge piavcra került, mind az MM-ben, mind a SES-ben 330ezer volt újonnan! Ezt onnan tudom, hogy az Edgemnek még megvan a számlája.
-Abban abszolút egyetértek, hogy hardveresen az S6-nak nincs párja a piacon! Azonban nekem már ez kevés. Amikor használom a telefont, akkor érdekes, hogy mit tud. Inkább legyen egy kicsit gyengébb a hardver, de működjön normálisan. Ne kelljen agyon mókolni ahhoz, hogy normálisan szolgálja az embert. Ha visszaolvasod a topicot elég sok hsz. arról szól, hogy ki mit tiltott le, ki mit mókolt ahhoz, hogy 6 órás üzemidőt elérjen SoT-ban, stb. Persze, ez nem baj, mert tök jó, hogy az android nyílt és "szabad" rendszer. Azonban a magamfajta user, azt várja el, hogy ha veszek valamit, akkor ne kelljen fórumokat olvasgatni és szakértő tanácsokat kérni és ne kelljen gépészkedni azért, hogy egy normálisabb üzemidőt elérjek a telefonomon és ne fusson minden szar a háttérben, ami nem kell, de meríti a telefont.
- Az FR már megvolt. Kali is segített privátban a témában.
-Remélem, nem értesz félre. Nem szidni akarom a készüléket és nem akarok mást isteníteni. Egyszerűen leírtam azt, amit tapasztalok és ami a véleményem. Samsung fan voltam. Mást meg se vettem, vagy ha igen akkor azt is csak rövid időre és csak azért, hogy legyen tapasztalatom és igényt éreztem a változásra. Mindig visszatértem. De, azt hiszem ez most változik, ha az S7-el nem tesznek le egy normálisan működő, jól optimalizált telefont. Abban meg igaza van az egyik fórumtársamnak aki privátban azt írta: Megunta az S6 mókolását. Ő lelépett és inkább a szabadságot választotta egy másik, szintén androidos készülékben, ami jobban van optimalizálva. Nem mi vagyunk a telefonért, hanem a telefon van értünk és ezt nem érzem az S6-nál. Persze, lehet bennem van a hiba és én akarok tökéleteset.
Más ment már el a topicból,pont azért mert csalódott a telefonban, vagy esetleg a márkában is. Talán, nem véletlenül.Remélem, nem sértettelek meg a válaszommal és mást sem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #18654 üzenetére
Jó hosszúra sikerült ez a komment
Márpedig Nálad lehet valami probléma, mert nekem ez már a második S6-om, és ahogy az előzővel is, ezzel is simán megvan a 4,5-5 óra kijelző idő naponta! Nem tiltogattam le semmit, nem mókoltam, simán használom. Ráadásul folyamatosan megy a Whatsapp, Viber, Facebook és a Messenger is. A BT is megy naponta 8-10 órát, mert nem kapcsolgatom mindig ki-be mikor autóba szállok.
Akku idővel személy szerint nincs problémám. Este mikor töltőre kerül még van benne minimum 15-20% mindig.Multitaskingnál valóban érdekes ez a max 5 program, de már megszoktam.
Van most mellette egy G4 is nálam és még mindig azt mondom, hogy sokkal jobb és szerethetőbb telefon az S6!
Szerk.: most tartok 2:49 perc kijelzőnél és 58%-on van az akku.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz Richard #18655 üzenetére
Valami biztos nem stimmel, mert az S6 saját akkuideje és a GSam Battery monitor idejei eltérnek, eléggé erősen:
A 4 kép egy időben készült. Fura, hogy a GSam több időt mutat, mint maga az S6 saját akkuideje. Ráadásul a GSam esetében nem a Google Szolgáltatások zabálják az akkuidőt. Na, ez érdekes anomália.
-
Amos17
tag
válasz Szellem. #18654 üzenetére
Más véleménye miatt nem fogok megsértődni
A linkelt képek alapján pontosan mi a gond? 16% 8 óra alatt teljesen normális..
Egy dolog szúrt szemet most hirtelen: említetted az S6 ultra takarékos módját. Ugye azt nem kapcsoltad be? Nálam az nem teljesen jól működik. Vagyis amikor be van kapcsolva nincs gond de ha kikapcsolom és normál módba kerül a telefon akkor a telefon használaton kívüli fogyasztása ötszörösére ugrik és még nem találtam megoldást erre a problémára az FR-n kívül.
Egyébként ha minden rendben van technikailag a telefonnal akkor csak is a te felhasználási szokásaidra vezethető ez vissza. Nem azt mondom, hogy rosszul használod de minden egyes telefonnak megvan a profilja. azaz valamelyiknél a készenléti fogyasztás nulla de ha gyakran piszkálod akkor merül, mint a titanic, a másik telónál meg fordítva van. Ez konstrukcióktól függ. Valamelyiknél 10 órát tudsz filmet nézni, a másiknál 6 órát, pedig lehet, hogy ugyanakkor a kijelzőjük és aksijuk. Egyszerűen lehet, hogy a te használati szokásaid pont lefedik azokat a területeket melyeknél, a telefon konstrukciója miatt, nagyobb a fogyasztás. Pl az említett Z5 esetében ([link]). Az S6 beszélgetési időben és videólejátszásban jobb, Z5 pedig a netezésben.
Azt tegyük hozzá, hogy nem vagyok elvakult fan, de május óta van meg a telefon és eddig még lassulással, laggolással vagy újraindulással nem találkoztam. Pedig minden nap netezek legalább 2 órát rajta, óránként többször nézek fel a face-re, viber is néha beficcen, telefonálás és játék is megy és zenehallgatás is, ami mellett néha a Google maps is kell és a BKK Futár minden reggel alap és ezek után este 6-7 óra fele mindig szokott maradni 40-50% az aksiban.
Viszont a leendő vásárlók érdekében hangoztatni is szükséges ezt mivel a fórum tele van ilyen problémákkal de eme problémák mögött általában csak néhány ember van aki csak ismételgeti ezeket a dolgokat (nem rád értem, de pl nézz csak körbe egy G4 topikban ahol folyamatosan megy az S6 lehúzása, és ezzel szemben már-már nem egészséges módon imádják azt a telefont, aztán néha-néha pár ember elszólja magát, hogy custom rom van a telefonon, minden le van tiltva, meg ilyenek szóval elég erősen megy a félrevezetés).[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz Amos17 #18658 üzenetére
Őszintén örülök, a kettőnk közötti normális kommunikációnak. Sajnos látom sokszor, ha két ember nem egyezik, akkor képesek egymást sértegetve ölre menni.
A G4 Topicot ne is említsd. Olvasom én is.Az energiagazdálkodási sémák nincsenek bekapcsolva. nem használom őket. Anno kipróbáltam, de annyi mint halottnak a csók. Az Ultra már többet ér.
Ami a gond az a 4 képből kettőn látszik. A GSam és az S6 saját akkufigyelője más, más értékeket hoz! A GSam többet mutat, ami érdekes,mert sok esetben használom már fél órája a telefont és a beépített akkufigyelő nem mutat semmit! És ugye más folyamatok eszik az akksit. Majd, ha van időd nézz rá. Van eltérés bőven, holott kb. 10 másodperccel később készültek a képek.
-
törölt tag
válasz Szellem. #18659 üzenetére
A gsam battery monitort ne használd mert valamiért az s6-on fals. Csak tájékoztató jellegű adatokat közöl, arra jó esetleg, hogy egy-egy kirívóan nagy fogyasztót kiszűrj vele.
A beszélgetésetek érdekes és komoly dilemmákat vet fel de egy telefon szerethetőségét és mindennapi használhatóságát nem csak az akku felhasználása alapján határozzák meg. A G4 a nagy"ellenfél"áll talán a legközelebb az s6-hoz de pl akkuidőben (5.1.1-gyen) jócskán elmarad.
Én még mindig azt mondom, hogy az s6(bár kisebb problémáim nekem is vannak vele) a piac legszerethetőbb összességében legjobb telefonja. Érdemes megvárni az újabb romokat hamár férfiasan bevallották a rossz szoftveres munkát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
újabb S7 tipp
Gondolom kamu ez is.[ Szerkesztve ]
-
bari012
tag
A ne zavarjanak üzemmódot hogyan lehet úgy beállítani, hogy ha bevan kapcsolva, és hívnak, csak értesítést kapjak a hivásról, de amúgy a hangpostát kapcsolja a hívónak automatikusan?
S4-ben ez így működött...
Vagy esetleg S6-on erre külön progi kell? Ha igen mi tud ilyet? -
w333
félisten
-
mati12
senior tag
válasz adamsauvage #18662 üzenetére
És ebből a 9 boltból melyiket mernéd nyugodt szívvel bevállaln? Mert én egyiket sem.
-
Kripke
tag
[ Szerkesztve ]
-
lukoz
aktív tag
Ti mennyi idő alatt kaptátok meg a regisztráció után a 6.0-át?
[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
válasz Kripke #18668 üzenetére
Ha kitömöríted a BTU-s .zip image fájlt találsz benne egy CSC_BTU_G920FBTU3COJ1......tar.md5 fájlt. Ha ezt ugyancsak kitömöríted lesz három fájl: cache.img; hidden.img; ZEROFLTE_EUR_OPEN.pit
Szóval minden samfirm-el letöltött image tartalmazza a hozzá való pit fájlt is.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Dzsur
tag
Recoveryben azért nézzétek meg a csc kódot mert nekem csak a 4 fájlos rom után állt át BTU-ra és ha az nem BTU szerintem nem jön akkor frissítés!
-
bari012
tag
Ezzel a samfirm progival rakott már valaki XEH romot Telekomos telora? Ezzel sem áll be a csc, igaz?
-
S e t h
nagyúr
válasz adamsauvage #18662 üzenetére
Olyan garanciát is annak mint a saturn?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz Intel q8200 #18667 üzenetére
Wifi kevésbé gyilkolja az aksit mint a mobilnet.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
sgeza
veterán
válasz Intel q8200 #18690 üzenetére
Én 21 órája vettem le a töltőről, és még van benne 25%. A kijelző idő pedig 4 óra 46 percnél jár. :-)
[ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
Sziasztok
vásárlás előtt állok
és érdekelne hogy az s6-nak van-e valami tipus hibái ?
illetve Lg G4 vagy S6 ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Roland861010
addikt
Lassan egy éve vannak kint ezek a telefonok (S6,G4,I6,P8) és a mai napig ugyan azt olvasom nap mint nap a fórumokon, hogy valaki vagy szarja vagy isteniti őket kezd kicsit unalmas lenni ,jó lenne néha valami másról (persze ide tartozó) okosságról is olvasni!
-
mati12
senior tag
válasz Roland861010 #18694 üzenetére
Írhatnál Te valami konkrét témát és lehet,hogy attól fény gyúlna itt az elsötétült fejekben! De valami igazán érdekfeszítő és szakmai legyen ám,ne csak ilyen fiszfasz mint amilyenek idáig is voltak...
Előre is köszönjük.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz mati12 #18695 üzenetére
Mit szeretnél tőlem olvasni, hogy mennyire bonyolult az android testre szabhatósága vagy hogy a novat le töltve mennyire jobb lesz vagy hogyan is kell olyan alkalmazást fejleszteni és programozni ami jobban fut a 8 szálas csoda masinán?
Ilyet tőlem nem fogsz , én átlag felhasználó vagyok és az én átlagos szokásaimhoz elég igyis ez a telefon és elég gyors és van anyi időm ha éppen be zárja a messengert meg várjam amíg vissza tölt.Ez miatt nem fogom hetente 5× le írni menyire szar ez a készülék mert egész napos Facebook nyomogatás melet este már tölteni kell, ez olyan mintha egy notebooktól azt várnánk ,hogy aksiról 24 órát menjen Gta V futtatása melet,lehetettlen! -
lasse001
senior tag
válasz Roland861010 #18696 üzenetére
Egyetértek veled.
-
törölt tag
válasz Roland861010 #18696 üzenetére
Kb a második, harmadik rom óta nekem sincs semmi bajom a fogyasztással. Mindent beállítottam rajta egyszer, azóta minden rendben. Magával a telefonnal is elégedett vagyok de már kicsit unom. Lassan már váltanék de még nincs mire. Ekkora pénzeket már nem dobok ki szívesen minimális innovációért, márpedig olyan telefon most nincs a piacon ami az s6-nál sokkal vagy egyáltalán kicsivel is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi46
csendes tag
Nekem S4 után meglepően jó az akku időm ezen az új S6-on. Ebben 1 kis sorozat nézés, facebook videók + képek 4g-n, kis böngészés/fórumok, itthon wifi képek töltése meg 2 sorozat epizódjának letöltése, minimális telefon + zseblámpa használat. Amikor az S4-em levettem hajnalban a töltőről és zseblámpával össze szedtem magam és a ruháimat akkor már 97% volt. Ezzel pedig sokkal tovább bírta míg 97ig lement.
[ Szerkesztve ]
Motorola E365 - Nokia 6020i - Nokia N95 8GB - Nokia N8 - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy S4 - Samsung Galaxy S6 - Huawei p20 pro - Xiaomi 11 ultra 12/512
-
Kripke
tag
Na mindegy, majd frissítem amikor kiadják a véglegeset és feldobja magától Azért köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs